Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alle er velkommen: Minister åbner officielt ny jernbanestation i dag

Af Michael Qureshi

Det danske samfund er i fuld gang med at åbne igen, og derfor kommer transportministeren nu til Aalborg for at markere åbningen af den nye bane til lufthavnen én gang for alle.

Da den nye bane til Aalborg Lufthavn skulle indvies sidste år, blev det bemærkelsesværdigt nok børn fra den lokale børnehave og ikke transportministeren, der fik lov til at klippe indvielsessnoren, som børnene forinden havde udsmykket med farverige figurer i form af flyvemaskiner, tog og mennesker.

På grund af corona-nedlukning blev den nye bane indviet virtuelt sidste år.

Men nu er Danmark atter i fuld gang med at åbne, og derfor kommer transportministeren til byen for selv at klippe snoren og med egne øjne opleve den nye bane, der fører til Danmarks tredjestørste lufthavn.

“Jeg er rigtig glad for endelig at få lov til at opleve den nye bane til Aalborg Lufthavn.

Ved at gøre det nemmere at rejse til og fra Aalborg for rejsende fra både ind- og udland giver den nye bane et vigtigt løft til infrastrukturen i den nordjyske region.

Dermed hjælper den til at binde vores land bedre sammen, og derfor ser jeg meget frem til – sammen med de lokale børn, som også hjalp mig sidste år – at markere åbningen af den nye bane til lufthavnen én gang for alle,” siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Løft til regionen

Siden sin åbning i december har den cirka tre kilometer lange bane skabt en direkte forbindelse mellem Aarhus og Aalborg Lufthavn.

Dermed har den til formål at skabe sammenhæng mellem landsdelene og fremme vækst og udvikling i det nordjyske.

“Den nye bane til og fra Aalborg Lufthavn er med til at skabe gode forbindelser.

Den sikrer borgerne fra hele Danmark hurtig og effektiv adgang til og fra Aalborg Lufthavn og understøtter også det lokale erhvervsliv og udviklingen i hele Nordjylland.

Nu er der for alvor ved at komme gang i lufthavnen igen, og den nye bane er en vigtig og fremtidssikret løsning, som vi sætter stor pris på,” siger borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S).

Børnene hjælper

Selvom arbejdet med at anlægge den nye bane foregik under mere usædvanlige vilkår grundet corona, stod den alligevel færdig til tiden.

Derfor fortjener den også en åbning i den virkelige verden, lyder det fra områdechef for spor- og broprojekter i Banedanmark Lars Blædel Riemann.

“Det er ikke så tit, at der bliver tilføjet en ny strækning til den danske jernbane, og selvom vi måtte udføre arbejdet under ekstraordinære vilkår, stod den alligevel klar til tiden.

Den nye bane giver et betydeligt løft til den kollektive trafik i Nordjylland ved at gøre det nemmere at komme til og fra Danmarks tredjestørste lufthavn.

Derfor er jeg glad for, at vi nu kan markere dens åbning, og jeg håber, at passagererne i dag er glade for deres nye bane,” siger han.

I anledning af ministerens besøg på Aalborg Lufthavn Station vil børn fra Børnehaven Ane Dam hjælpe ministeren med at markere banens åbning.

Dermed kan han endnu en gang – og nu i den virkelige verden – klippe snoren over og erklære den nye bane for åben.

PRAKTISK INFO

Transportministerens besøg på Aalborg Lufthavn Station vil finde sted mandag den 23. august 2021 klokken 15.00-16.15.

Program

15.00: Transportminister Benny Engelbrecht ankommer til Aalborg Lufthavn Station.

15.05: Tale ved transportminister Benny Engelbrecht.

15.10: Børn fra børnehaven Ane Dam hjælper transportministeren med at klippe snoren over endnu en gang.

15.15: Tale ved borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup.

15.20: Banedanmarks projektleder, Helene Hundstrup Granhøj, viser gæster rundt på stationen og fortæller om processen med at bygge banen og den nye station. Spørgsmål besvares undervejs.

15.35: Børnene synger en sang for ministeren og gæsterne.

15.40: Gratis is til alle samt mulighed for snak med projektleder Helene Hundstrup Granhøj og transportminister Benny Engelbrecht.

Del artikel

Andre læser også