Åbner i morgen på Vesterbro: Detailshoppen er noget helt nyt

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Aalborg er en by i konstant udvikling, og nye butikker skyder op med jævne mellemrum.

Men i morgen åbner der en helt særlig butik på Vesterbro i Aalborg.

Det er Aalborg Handelsskole, som står bag åbningen af Detailshoppen, som – foruden at sælge varer inden for kategorien detail ­– også tjener et andet og vigtigt formål.

Manglen på elevpladser i Danmark har fået Aalborg Handelsskole til selv at tage affære, så deres elever ikke skal ende ud i en kedelig situation, hvor de fastlåses til skoleundervisning i deres praktikperiode – uden muligheden for at prøve kræfter med praktisk erfaring inden for detailbranchen.

Fremover kan handelsskolens elever i stedet komme i praktik i Detailshoppen.

“Butikken vil blive opbygget som en rigtig butik, og eleverne har sat alt op, og de har været inde over alle de overvejelser, som man skal igennem, når man åbner en butik,” fortæller Mette Bruun Svenstrup, som foruden titlen som vejleder på handelsskolen, vil fungere som butikschef i de nye lokaler.

Åbent Hus i morgen

Allerede i morgen åbner den helt nye butik, og det første hold af handelsskoleelever glæder sig i den grad til at komme i gang. Dørene åbner kl. 10, og hele dagen byder butikken på forfriskninger til dem, der kigger forbi.

”Det er enormt givende, at eleverne kommer lidt væk fra det teoretiske og ud i det virkelige liv. De får virkelig oplevet alle siderne af det at drive en forretning,” fortæller Mette.

Eleverne er cirka fire uger ad gangen i butikken, og det er meningen, at butikken – i samspil med eleverne – skal udvikle sig undervejs.

”Det er jo egentlig kun elevernes fantasi, der sætter grænserne,” forklarer Mette.

Selvom målet for handelsskolen selvfølgelig er, at eleverne får en praktikplads, er butikken ifølge Mette den bedste Plan B.

”Vi er enormt stolte over, den opfindsomhed vi har haft, og jeg kan virkelig mærke at både elever, lærer, forældre og folk fra detailbranchen bakker op om det her tiltag,” siger Mette stolt.

Opbakning fra hele byen

Mange butikker i Aalborg har allerede bakket op om Detailshoppen, og i den første tid kan kunderne blandt andet finde varer fra Sinnerup, Plantorama, De 4 årstider, Nordcraft og Henrik Ørsnes inden for mode og interiør. 

 

”Det er guld værd, at så mange butikker allerede bakker op om det her tiltag. Det giver jo også samtidig butikkerne mulighed for at afsætte nogle varer, som de måske ellers ikke havde opnået indtjening på,” fortæller Mette og fortsætter:

”Vi er jo ikke en konkurrent til de andre butikker, for vi skal ikke tjene penge på butikken. Samtidig kan de jo være med til at udvikle fremtidens medarbejdere inden for detailbranchen.”

Men butikken byder også på andre varer – som øl fra www.specialøllen.dk, der også byder på smagsprøver på åbningsdagen.

Detailshoppen står for alt det praktiske lige fra afhentning, salg, afregning mv. Omkostningen for butikkerne er kun 10 procent af varens salgspris, og det går kun til at dække de daglige omkostninger i butikken. Hvis der er overskud, vil det i stedet blive doneret til velgørende formål i lokalområdet.

Du kan læse meget mere her.

Aalborg-advokater får pris: Haugaard|Braad kåres som Succesvirksomhed 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Den eftertragtede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2020” vækker store smil hos det Aalborgensiske advokatpartnerselskab, Haugaard|Braad.

Stoltheden over at blive kåret som en af de virksomheder i Danmark, der kontinuerligt bidrager til vækst og velstand i lokalområderne, men også til dansk økonomi som helhed, er ikke til at tage fejl af.

Det skriver Haugaard|Braad i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” tildeles af BDO og Spar Nord, som med prisen anerkender de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, der gang på gang leverer resultater, som bidrager positivt til den danske økonomi.

Det er en stor ære at modtage prisen, hvilket advokat og partner, Rasmus Haugaard, ikke lægger skjul på:

At blive valgt af Spar Nord Bank og BDO som Årets Succesvirksomhed opfatter jeg som den bedste cadeau, vi kan opnå.

Hårdt arbejde, vedholdenhed og fokus – fra begyndelsen for 15 år siden til nu – er årsagen, og jeg er glad og stolt over anerkendelsen,” forklarer Rasmus Haugaard.

Skal opfylde en lang kriterier

For at blive kåret som Succesvirksomhed skal man opfylde en række kriterier, som blandt andet indebærer en positiv udvikling i resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Kriterierne skal være opfyldt gennem en årrække og er derfor ikke en pris, som virksomheder kommer sovende til. Haugaard tilføjer:

Da vi startede virksomheden tilbage i 2009, var vi kun to. Nu er vi 30, og det er af og til ikke til at forstå. Men med sådan en pris bliver vi mindet om, hvor langt vi er kommet, og hvor meget vi har nået gennem årene.

Men æren tilfalder alle medarbejdere. Det kræver nemlig et uovertruffent bagland af medarbejdere og kollegaer, som er vanvittigt dygtige til det, de laver – og det har vi.”

Prisen har fået en særlig plads i receptionen ved indgangen til Haugaard|Braad Advokatpartnerselskab, som en påmindelse om det solide arbejde, der ligger til grund for den eftertragtede anerkendelse fra BDO og Spar Nord.

En Succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere

  • Vækst i virksomhedens resultat før skal de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Melder nyt ud: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen i Danmark i dag klokken 14.00.

Det oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det er foreløbig ikke oplyst, hvad mødet kommer til at handle om, ud over at det er om ‘covid-19 i Danmark’.

Fra onsdag til torsdag blev der konstateret 453 nye corona-smittede hvilket var ny smitterekord i Danmark, viser tal fra seruminstitut.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Men der er ingen tvivl om, at der er bekymring hos myndighederne over stigende smittetal, og i København har man allerede set nye tiltag indført.

I går var første gang, at gæster og personale skulle bære mundbind på restauranter, caféer, barer og øvrige serveringssteder.

Opdateres

Helt særligt: Jagerfly laver flyshow over Aalborg to gange i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag bliver der chance for at opleve noget helt særligt, hvis man er vild med jagerfly.

To gange i dag skal et jagerfly nemlig træne helt specielle øvelser ud fra Flyvestation Aalborg. Det skriver TV2 Nord.

Normalt træner jagerpiloter særlige manøvrer ved de forskellige Air Shows, men grundet Covid-19 har stort set alle været aflyst.

For to uger siden fløj to jagerfly over Nørresundby og Aalborg i forbindelse med flagdag
Foto: Flyvevåbnet

Bedste steder at se det

Derfor træner man det i stedet klokken 12.15 og 13.45 ifølge TV2 Nord.

Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg fortæller til tv-stationen, at hvis man få det bedste syn af flyets “show”, så bør man placere sig ved Lindholm Høje, parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn eller ved Vestre Fjordpark.