Åbner i morgen: Legendariske Vaffelhuset er tilbage i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I tre årtier dannede Nørregade rammerne for det legendariske Vaffelhuset, som serverede sprøde vafler på den gode, gammeldags facon.

Selvom det efterhånden er fem år siden, at Vaffelhuset lukkede og slukkede, så har minderne levet videre i aalborgensernes bevidsthed.

Efter en massiv renovation genåbnede lokalerne i 2014 som Nr. 14 Diner, men nu er indehaver Katerina Komselis klar med en kæmpe afsløring:

I morgen vender Vaffelhuset tilbage til Aalborg – og selvfølgelig på den helt rigtige adresse i Nørregade 14.

Aalborgensisk nostalgi

Intet barn af Aalborg kan bevæge sig igennem Nørregade uden at kunne fremkalde den søde duft af ægte, aalborgensisk nostalgi, som fyldte gaden i så mange årtier.

”Selv efter fem år kunne jeg stadig diskutere med folk, om det nu var Vaffelhuset de var kommet i – selvom vi havde serveret amerikanske burgere i flere år.

Vaffelhuset har ligget på adressen i så mange år, at det altid vil sidde i væggene,” fortæller Katerina, som altså nu har besluttet sig for at give vaflerne et velfortjent comeback i Nørregade.

De kartoffelbaserede hjertevafler med hvidløg gør det godt som tilbehør, hvis man craver efter den syndige smag af pommes frites.

”De gammeldags vafler vender uden tvivl tilbage, men denne gang skal det ikke kun være en sommerbaseret forretning.

Derfor vil menukortet også byde på flere forskellige slags hjemmelavede madvafler, som kan give dig et sundt og tilfredsstillende måltid – selvom det faktisk smager “usundt”,” forklarer Katerina, imens hun serverer en overdådig omgang madvafler for MigogAalborg-redaktionen.

Katerina er selv halv græker og derfor er der selvfølgelig også en “græsk” vaffel med blandt andet feta, spinat, kylling og tzatziki.

Vafler med grønne overraskelser

Det kan være svært at beskrive, hvad ordet madvafler dækker over, før man selv har sat tænderne i det.

Men Katerinas beskrivelse rammer plet: Den velkendte smag af vaffel skærer i den grad igennem, men under det lækre tilbehør gemmer den sprøde dej også på flere overraskelser:

Squash, gulerod, blomkål, broccoli og spinat er alle gengangere i vaffeldejen og sikrer altså, at man får alt hvad kroppen har brug for, men samtidig får man stillet den påtrængende vaffelsult; det bedste fra begge verdener.

Katerina ønsker at madvaflerne skal kunne indgå som en del af en sund og proteinrig kost. Derfor består vaffelbunden primært af snittede grøntsager.

”Vi kommer til at køre med 5-8 forskellige madvafler af forskellige deje. De bliver fortrinsvis baseret på grøntsager, æg og en anelse mel til at binde det hele sammen.

Vaflen kommer til at fungere som en form for pizzabund med sundt og nærende fyld på toppen.

Derudover kommer der en meget simpel – men virkelig lækker – ”børnevaffel” på kortet med skinke, ost, squash og gulerod.

Jeg har endnu ikke serveret det for et barn, som ikke har slugt den i én mundfuld. De opdager jo slet ikke, at den er spækket med gode grøntsager!” siger Katerina med et grin.

Børnevaflen bliver en billigere og mindre udgave af de overdådige madvafler.

Har man derimod mere lyst til en klassisk og helt igennem syndig vaffel, så har Vaffelhuset selvfølgelig også flere af den slags på menuen.

Vil bidrage med noget unikt

Det er ikke svært at have tiltro til Katerinas evner i et køkken. Hun har tidligere drevet både Skovbakken i Aalborg Zoo, Nr. 14 Diner og i foråret åbnede hun den hyggelige Café SALT i Vestre Fjordpark.

”Aalborgenserne har sørget for, at SALT fik en fantastisk start i Vestre Fjordpark. Men jeg har gået og haft lidt ondt i hjertet over det her bette sted, som jeg ikke havde tiden til at passe,” forklarer Katerina.

”Jeg åbnede Nr 14 Diner et års tid, før burger-boomet for alvor kom til byen, så på dette tidspunkt ramte jeg et hul i markedet. Nu synes jeg dog, at burgermarkedet i den grad er mættet i Aalborg, så jeg vil hellere lave noget unikt.”

Katerina har dog ikke tænkt sig at slippe alt fra Nr 14 Diner. Den populære urtedressing får lov at leve majestætisk videre på toppen af vaffelbjerget – det samme gælder den cremede milkshake.

Foruden duften (og smagen) af de skønne vafler, så kan de besøgende også se frem til duften af den bæredygtige og nybryggede kaffe fra Café SALT, som aalborgenserne allerede har haft fornøjelsen af at nyde henover sommeren.

Det er altså fra i morgen, onsdag d. 6. december kl. 12.00, at du kan komme på en walk down Memory Lane, når Vaffelhuset omsider (gen)åbner i Nørregade 14.

Hænger overalt i Aalborg: Har du også opdaget Faxe Kondis brøler?

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er helt tydeligvis lagt rigtig mange markedsføringskroner i en ny kampagne for Faxe Kondi sodavanden.

Men knap så mange penge på korrektur. Overalt i Aalborg-området finder man de store plakater på busskure og andre steder med billede af en Faxe Kondi og en Faxe Kondi Free.

Den har virkelig fået fuld skrue med en såkaldt outdoor-kampagne fra Royal Unibrew, der har Faxe Kondi.

800 reklameplakater er der blevet trykt til at hænge op i de største danske byer herunder Aalborg. Men noget er gået galt, da plakaten skulle skrives.

Stavefejl gik viralt

Faxe Kondi havde trods budgettet ikke selv opdaget stavefejlen, som nu går viralt på sociale medier og desuden har ramt større landsdækkende medier som B.T.

“Hele Danmarks ynglingssodavand” står der på plakaten, og den opmærksomme læser vil vide, at det skal staves “yndlingssodavand”.

Da plakaterne var hængt op i de store byer rundt omkring i landet, så gik der ikke lang tid, før de gik viralt med morsomheder over stavefejlen.

Gør selv grin med brøleren

Royal Unibrew skyndte sig hurtigt selv at gøre grin med brøleren.

“Damn autocorrect! Sommervarmen er åbenbart også steget os til hovedet. D’OH. Kender I det? Del din sjoveste autocorrect-brøler, og vi kvitterer med 3 rammer kolde Kvajekondi til de 10 sjoveste!,” skrev de i et Facebook-opslag, som fik mange interaktioner.

Flere påpegede dog også, at autocorrect på eksempelvis en Iphone aldrig ville rette det fra yndlingssodavand til YNGlingssodavand.

Uanset hvad så har Faxe Kondi fået ekstra opmærksomhed på kampagnen alene grundet den lille stavefejl, og så er det helt store spørgsmål så faktisk, om det ikke var helt bevidst, eller om der virkelig er én i marketing, som skylder kvajebajer.

220 lejligheder opføres: Nu starter byggeriet af Oasen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
calum.dk
calum.dk

Calum har for alvor sat skub i Aalborgs byudvikling, hvor de er startet på forskellige byggerier i Aalborg.

Blandet andet Gavlhusene, Rosenhaven og Kildehøj.

MigogAalborg Bolig kunne fortælle i starten af året om Calums nyeste projekt Oasen.

Projektet bliver beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, hvor der nu ligger en stribe kontorbygninger. Dem river Calum ned for at gøre plads til de nye boliger.

220 lejeboliger bygges

“Sommerferien er nu ved at være ovre og hverdagen kalder, men over sommeren er vores nyeste Calum projekt Oasen begyndt at skyde i vejret,” skriver Morten Nielsen, som er salgschef hos Calum, på sin LinkedIn.

Calum har fået tilladelse til at påbegynde opførelsen af byggeriet Oasen med 220 lejligheder. 20 byggefolk, der sandsynligvis snart bliver til 50, er i gang med et omfattende gravearbejde og etablering af fundamentet af projektet.

calum.dk

“Første etape på i alt 92 kvalitetsboliger, står klar i efteråret 2019. Det bliver en grøn oase hvor alle boliger har egen altan eller terrasse med udsigt over byen og til de grønne rekreative områder, på den unikke placering på toppen Aalborg,” skriver Morten Nielsen fortsat på sin LinkedIn

1. etape er på 92 lejligheder

Hele Oasen-byggeriet omfatter opførelsen af godt 16.000 kvadratmeter boliger fordelt på 220 lejligheder.

“De sidste mange uger har vores gravehold ene og alene fokuseret på at grave og flytte store mængder jord. I første omgang graver vi ud til 92 lejligheder og dertilhørende fællesområder og parkeringspladser.

Mens flytningen af jord nærmer sig sin afslutning, pågår arbejdet med fundamenter, gulve og betonelementer hos byggeentreprenørerne,” fortæller byggechef hos Calum, Jens Jørn Christensen.

Oasen opføres rundt om en grusgrav, som bliver udviklet til et grønt tilflugtssted for beboerne. Nogle får herigennem adgang til egen kolonihave.

109 lejligheder bliver 50 kvadratmeter, hvor 77 får en størrelse på 75-89 kvadratmeter, mens 34 ender på 112 kvadratmeter.

Bygningskomplekset får 13 opgange og opføres i 3-7 etager.

Det forventes at 1. etape står færdig i november 2019. Spadestikket til 2. etape tages formentlig i foråret 2019.

Calum antager, at hele projektet står klar i begyndelsen af 2021.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Efteråret er klar i Musikkens Hus: Dem bør du opleve

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Rene Jeppesen
Foto: Rene Jeppesen

Det største og bredeste sæsonprogram nogensinde.

Musikkens Hus har haft fire forrygende år, siden det smukke kulturhus åbnede på Aalborgs Havnefront. Men aldrig tidligere har man præsenteret et program af denne karakter.

Fredag formiddag var programmet færdigt fra trykken, og kan hentes i Musikkens Hus, hvor man kan dykke ned i alle de fantastiske musikalske oplevelser, der venter i løbet af efteråret.

Musikkens Hus præsenterer deres helt eget koncept, som de kalder Musikkens Miks, hvor danske sangstjerner som Stine Bramsen, Steen Jørgensen (Sort Sol) og kometen IAMJJ der bakkes op af Aalborg Symfoniorkester.

Det er sådan en oplevelse, man bør give sig selv og sine nærmeste, fordi rytmisk og klassisk musik smelter sammen i en smuk symfoni.

Derudover er Musikkens Hus genvalgt til de populære tv-shows Alletiders Juleshow og Playlisten som begge sendes på TV 2 i december.

Spænder utrolig bredt

MigogAalborg fangede en stolt direktør for Musikkens Hus mellem møder i Kulturministeriet i København.

“Jeg er især stolt over diversiteten i programmet. Det spænder utrolig bredt, og det er klart det bredeste vi har haft i Musikkens Hus. Det er fantastisk at vi kan hente tre så solide navne til vores egen opfindelse Musikkens Hus.

Det har sjældent fungeret optimalt, når man har forsøgt at lave en crossover med klassisk musik møder rytmisk musik, men med Musikkens Miks, så har vi formået at skabe den her balance, som får det hele til at smelte sammen.

Det var også spændende sidst, vi gjorde det, hvor publikum var meget blandet. Der var de etablerede, og så kom der en hel del fans af Simon Kvamm, og det mix i publikum gav en helt særlig energi,” siger Lasse Rich Henningsen, direktør i Musikkens Hus, til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Det er fedt, at vi er med til at skabe ny musik. Nye oplevelser. Det er den forventning, vi har til os selv, og jeg tror også, at det forventes af os udefra. Vi er meget ambitiøse i alt, hvad vi foretager os.”

Der kan komme flere nyheder

Selv om programmet nu er på gaden, så er det ikke ensbetydende med, at der ikke dukker flere nyheder op i løbet af de næste par måneder.

“Jeg var sammen med brancheorganisationen forleden, og vi debatterede da det fysiske program. For der kommer hele tiden tilføjelser til en sæson. Der opstår nye muligheder, som er for gode til at sige nej til, så derfor er det også vigtigt at vi er gode til at informere løbende, når vi har nyt.

Derfor er programmet også blevet mere et magasin med artikler og lignende,” forklarer Lasse Rich Henningsen.

Her er de fede events

MigogAalborg har gransket programmet i Musikkens Hus for efteråret og har udvalgt en række arrangementer, vi tror, vores læsere vil interesse sig for.

Zulu Comedy Festival
1. september

Fem af Danmarks bedste komikere tager samlet på turné, og runder også Aalborg. Vi kan blandt andet glæde os til lokalt islæt i form af Geo.

Musikkens Udvalgte
14. september: Line Gade
6. oktober: Gregers
16. november: Ginne Marker
30. november Daniel Joy

Det her er virkelig et innovativt koncept i Musikkens Hus. På en række forskellige datoer er der gratis loungekoncerter med nogle helt særlige talenter, som spås en stor fremtid inden for musikken.

Phlake
6. oktober

De seneste år har Phlake udviklet sig til et af landets hotteste bands. Det bliver noget helt særligt, når duoen musikalske talenter udfoldes i den storslåede koncertsal.

Harry Potter III
21. oktober

Filmkoncerterne i Musikkens Hus er et kæmpe hit. Især Harry Potter filmene med live musik fra Aalborg Symfoniorkester er med til at skabe en helt unik filmoplevelse.

Mads & Monopolet
27. oktober

Over en million danskere lytter hver lørdag til Mads Steffensen fra Aalborg og hans vekslende monopol. Nu kan man opleve dem live i Musikkens Hus, dog sendes showet ikke i radioen.

Rasmus Walter
2. november

Med fire soloalbums i ryggen og ny musik på vej, så drager den populære sanger på turné i landet. Han mønstrer mange store hits og formår at bjergtage sit publikum.

Safri Duo
9. november

De fleste af os har helt sikkert hoppet rundt til Safri Duo-sange. Nu kan du opleve duoen på en helt anden måde. De kalder det selv fra Bach til rave-party.

Musikkens Miks
16. november

Måske det mest spændende show i vores optik i efteråret. Stine Bramsen, Steen Jørgensen og fremadstormende IAMJJ fremfører nogle af deres største sange akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester. Det bliver så smukt, at der vil trille tårer denne aften.

Alex Vargas
30. november

Den danske popkomet vender atter retur til Musikkens Hus, og det er altid en fornøjelse at lytte til hans dragende stemme.

TV 2 Alletiders juleshow
28. november

For fjerde år i træk afvikler TV 2 deres populære juleshow. Oplev de kendte værter og gæster, når året løbes igennem med store musikoplevelser live på scenen.

TV 2 Playlisten 2018
29. november

Årets største hits spilles live på scenen, hvor du kan komme helt tæt på nogle af Danmarks største musiknavne. Intimsalen omdannes til en nytårsfest, og der bliver med garanti en fantastisk stemning.

Love Actually filmkoncert
15. december

For mange er dette julefilmen over dem alle. En ægte klassiker hvor Aalborg Symfoniorkester spiller den skønne musik fra filmen. “I feel it in my fingers…”