Åbner i morgen: Legendariske Vaffelhuset er tilbage i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I tre årtier dannede Nørregade rammerne for det legendariske Vaffelhuset, som serverede sprøde vafler på den gode, gammeldags facon.

Selvom det efterhånden er fem år siden, at Vaffelhuset lukkede og slukkede, så har minderne levet videre i aalborgensernes bevidsthed.

Efter en massiv renovation genåbnede lokalerne i 2014 som Nr. 14 Diner, men nu er indehaver Katerina Komselis klar med en kæmpe afsløring:

I morgen vender Vaffelhuset tilbage til Aalborg – og selvfølgelig på den helt rigtige adresse i Nørregade 14.

Aalborgensisk nostalgi

Intet barn af Aalborg kan bevæge sig igennem Nørregade uden at kunne fremkalde den søde duft af ægte, aalborgensisk nostalgi, som fyldte gaden i så mange årtier.

”Selv efter fem år kunne jeg stadig diskutere med folk, om det nu var Vaffelhuset de var kommet i – selvom vi havde serveret amerikanske burgere i flere år.

Vaffelhuset har ligget på adressen i så mange år, at det altid vil sidde i væggene,” fortæller Katerina, som altså nu har besluttet sig for at give vaflerne et velfortjent comeback i Nørregade.

De kartoffelbaserede hjertevafler med hvidløg gør det godt som tilbehør, hvis man craver efter den syndige smag af pommes frites.

”De gammeldags vafler vender uden tvivl tilbage, men denne gang skal det ikke kun være en sommerbaseret forretning.

Derfor vil menukortet også byde på flere forskellige slags hjemmelavede madvafler, som kan give dig et sundt og tilfredsstillende måltid – selvom det faktisk smager “usundt”,” forklarer Katerina, imens hun serverer en overdådig omgang madvafler for MigogAalborg-redaktionen.

Katerina er selv halv græker og derfor er der selvfølgelig også en “græsk” vaffel med blandt andet feta, spinat, kylling og tzatziki.

Vafler med grønne overraskelser

Det kan være svært at beskrive, hvad ordet madvafler dækker over, før man selv har sat tænderne i det.

Men Katerinas beskrivelse rammer plet: Den velkendte smag af vaffel skærer i den grad igennem, men under det lækre tilbehør gemmer den sprøde dej også på flere overraskelser:

Squash, gulerod, blomkål, broccoli og spinat er alle gengangere i vaffeldejen og sikrer altså, at man får alt hvad kroppen har brug for, men samtidig får man stillet den påtrængende vaffelsult; det bedste fra begge verdener.

Katerina ønsker at madvaflerne skal kunne indgå som en del af en sund og proteinrig kost. Derfor består vaffelbunden primært af snittede grøntsager.

”Vi kommer til at køre med 5-8 forskellige madvafler af forskellige deje. De bliver fortrinsvis baseret på grøntsager, æg og en anelse mel til at binde det hele sammen.

Vaflen kommer til at fungere som en form for pizzabund med sundt og nærende fyld på toppen.

Derudover kommer der en meget simpel – men virkelig lækker – ”børnevaffel” på kortet med skinke, ost, squash og gulerod.

Jeg har endnu ikke serveret det for et barn, som ikke har slugt den i én mundfuld. De opdager jo slet ikke, at den er spækket med gode grøntsager!” siger Katerina med et grin.

Børnevaflen bliver en billigere og mindre udgave af de overdådige madvafler.

Har man derimod mere lyst til en klassisk og helt igennem syndig vaffel, så har Vaffelhuset selvfølgelig også flere af den slags på menuen.

Vil bidrage med noget unikt

Det er ikke svært at have tiltro til Katerinas evner i et køkken. Hun har tidligere drevet både Skovbakken i Aalborg Zoo, Nr. 14 Diner og i foråret åbnede hun den hyggelige Café SALT i Vestre Fjordpark.

”Aalborgenserne har sørget for, at SALT fik en fantastisk start i Vestre Fjordpark. Men jeg har gået og haft lidt ondt i hjertet over det her bette sted, som jeg ikke havde tiden til at passe,” forklarer Katerina.

”Jeg åbnede Nr 14 Diner et års tid, før burger-boomet for alvor kom til byen, så på dette tidspunkt ramte jeg et hul i markedet. Nu synes jeg dog, at burgermarkedet i den grad er mættet i Aalborg, så jeg vil hellere lave noget unikt.”

Katerina har dog ikke tænkt sig at slippe alt fra Nr 14 Diner. Den populære urtedressing får lov at leve majestætisk videre på toppen af vaffelbjerget – det samme gælder den cremede milkshake.

Foruden duften (og smagen) af de skønne vafler, så kan de besøgende også se frem til duften af den bæredygtige og nybryggede kaffe fra Café SALT, som aalborgenserne allerede har haft fornøjelsen af at nyde henover sommeren.

Det er altså fra i morgen, onsdag d. 6. december kl. 12.00, at du kan komme på en walk down Memory Lane, når Vaffelhuset omsider (gen)åbner i Nørregade 14.

Var dømt færdig: Ny ejer knokler for at få WeDoBurgers på toppen igen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det har været noget af en rutsjebanetur for WeDoBurgers, der var blandt de første, som startede en decideret burgerbar her i byen.

Det var før, den vilde burger-krig for alvor ramte Aalborg, og der startede et massivt indtog af lignende steder.

Burgerkæden, der oprindeligt er fra Århus, nåede at have afdelinger i henholdsvis Aalborg, Esbjerg og København, hvor de havde en drøm om at være landets førende burgerbar efter de store amerikanske franchise-kæder.

Men flere ting gik galt på rejsen, og i juni måned måtte de oprindelige ejere, Christoffer No og Danny Kool, kaste håndklædet i ringen og lukke de fleste butikker ned.

I august var der igen nyt fra WeDoBurgers.

Denne gang fra århusianske Akram Palani, der havde opkøbt konceptet.

Butikken i Sankelmarksgade blev lukket ned, og i stedet er alle kræfter fokuseret på restauranten i Borgergade.

Konceptet kører videre

Siden overtagelsen har Akram dagligt pendlet mellem Århus og Aalborg, og har brugt de fleste vågne timer i burgerbaren.

“Jeg kendte kæden fra Århus, og syntes det var et spændende projekt.

Jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig, så da muligheden bød sig, sagde jeg ja med det samme,” fortæller Akram.

Og på trods af den pludselige lukning, så er Akram kun blevet mødt af glade ansigter med gensynsglæde i øjnene, når det lidt efter lidt går op for kunderne, at lokationen i Borgergade stadig kører på fuld drøn.

“Vi får stadig beskeder fra kunder i København og Århus, der spørger, om vi ikke kommer tilbage.

Men samtidigt har det også været forvirrende, at den oprindelige flagship store i Aalborg stadig er åben – det har folk lige skulle finde ud af, men så er der til gengæld også kommet rigtig godt gang i den igen!” siger Akram.

Den samme gode kvalitet

Noget af det, som tiltalte Akram i forhold til konceptet hos WeDoBurgers var den simpelhed og det rustikke look, som WeDoBurgers repræsenterede.

Et koncept, som han også ønsker at holde fast i.

“Vores menukort er dejligt simpelt, og man ved hvad man får hver gang. Det er råt, det er saftigt og det drypper – ligesom jeg synes en burger skal.”

Burgerne består altså stadig af en smørblød briochebolle, nyskårne grøntsager, hjemmelavede dressinger og saftige bøffer fra fritgående Hereford-kvæg.

Og sådan bliver det ved med.

Små justeringer skal sætte eget præg

Desuden er WeDoBurgers i skrivende stund den eneste burgerbar i Aalborg med en vegansk burger på menukortet – og den har vist sig at være meget populær.

“Vi er stolte over, at kunne tilbyde både en vegetarisk og vegansk burger, der er mindst ligeså lækker, som dem med kød.

Burgerne består af en soyabøf og bollen er lavet uden animalske produkter – mange efterspørger alternativerne, så det er vi glade for at kunne imødekomme.”

På trods af det gennemførte koncept, så har Akram stadig et par justeringer på tegnebrættet.

Blandt andet drømmer han om at kunne indføre en kyllingeburger på kortet; men her er det dog også vigtigt for ham, at den kan leve op til standarden på resten af menukortet – og han har ikke travlt.

“Jeg vil selvfølgelig gerne sætte mit eget præg på konceptet, og vi arbejder også allerede nu på forskellige måder at videreudvikle på. Måske med syltede rødløg eller lidt justeringer i burgerne.

Lige nu fokuserer jeg bare på det simple og tager én dag ad gangen. Jeg vil hellere se på, hvordan vi forbedrer en tirsdag fremfor en torsdag – og arbejde mod at vi fortsat kan levere de bedste burgere i byen.” siger Akram.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ses vi i aften? Husk du kan bestille på vores hjemmeside, i appen eller i butikken! Vi glæder os til at se dig 🥓

Et opslag delt af WeDoBurgers (@wedoburgers) den

Frisk start for alle

Foruden at overtage konceptet, så har Akram også overtaget de fleste af de ansatte.

Synergien mellem Akrams engagement og medarbejdernes erfaring har også allerede båret frugt – og begge parter er glade for det nye samarbejde.

“Det er blevet en langt lettere hverdag for os som ansatte, fordi Akram er tilstede hver dag. Han lytter  til os og ser hvad der sker hernede. Det giver en rigtig god tillid og kommunikationen fungerer. Det gør os helt klart stærkere som team, men helt sikkert også som forretning.” fortæller Mie Lillienskjold, der har været ansat siden august 2017.

WeDoBurgers i Borgergade har altså fortsat åbent alle ugens dage fra 11-21.

Fra 11-15 er der et fast frokosttilbud på -20 % på hele menukortet – og der er selvfølgelig også 10 % studierabat.

Du kan både bestille online og hente i butikken.

De første boder er ankommet: Snart åbner julemarkedet på Gammeltorv

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Allerede i august måned fik aalborgenserne den første smagsprøve på, hvad julen kommer til at bringe i byen.

Aalborg City har nemlig et stort juleønske om at blive blandt landets flotteste julebyer.

Det betyder, at der kommer til at ske masser af nye tiltag i byens gader – men én ting, der er lige så sikker som julegudstjenesten i kirken, er det tilbagevendende og evigt hyggelige julemarked på Gammeltorv.

I dag begyndte de første forberedelser, da de første juleboder blev sat op på torvet – og det ser ud som om, at vi allerede nu kan begynde at glæde os til en fabelagtig julesæson.

Foto: Stine Kjølby Christensen

Et glædeligt gensyn og flere nyheder

Det er nu bekræftet, at den 16. november kl. 12 starter juleriet for alvor på Gammeltorv og indtil d. 23. december kan man traditionen tro se frem til 30 hyggelige juleboder, karruseller, selveste Julemanden og meget mere.

Der er altså under tre uger til, at julemarkedet åbner.

“Aalborgenserne kan selvfølgelig se frem til et glædeligt gensyn med en masse gengangere, men jeg kan også godt afsløre, at der kommer flere nye og spændende boder,” fortæller direktør for Aalborg City Forening, Flemming Thingbak, til MigogAalborg.

Sidste år kunne man nyde godt af alt fra Det sunde slik, Alpaca Uld, Tupperware, Romeriet, men også mere klassiske og julede boder som Wafler, Æbleskiver/kakao, børnekarussel , Gavehytte, Julemandens Hus og mange flere.

Samme dag som julemarkedet åbner, så tændes julebelysningen også i Aalborgs gader.

Aalborg City har kæmpet en hård kamp for at få alle byens butikker til at bakke op omkring at pynte gaderne helt ekstraordinært i år. Julebelysningen bliver også noget helt særligt i år.

“Spørger du mig, så bliver det verdens flotteste julebelysning i en by. Det bliver virkelig smukt og massivt, og de indledende forberedelser til opsætningen er allerede i gang,” forklarer Flemming Thingbak.

Julemanden tænder for byen

Julestemningen er altså nærmest garanteret på forhånd, hvis man bare sørger for et par jævnlige gåture gennem det (forhåbentlig) snefyldte marked; og skal den lige toppes med en smørklat og kanel, så kan man passende sætte kryds i julekalenderen igen d. 17. november, hvor Julemanden også ankommer på Honnørkajen kl. 10.45. 

Uanset om sneen knaser under de sorte støvler eller ej, så får Julemanden sin gang i byens gader helt frem til juleaften, hvor unge såvel som gamle kan hilse på ham og dele sine inderste juleønsker.

Foto: Visitaalborg

Én af hans første (og vigtigste) opgaver bliver dog juletræstændingen på Nytorv, som blinkes i gang samme dag som hans ankomst, kl. 14.30.

Netop kommet på markedet: Vild lejlighed centralt i Aalborg på 128 kvm

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Endnu en perle er havnet på boligmarkedet i Aalborg.

I en ejendom, som blev gennemrenoveret i 2015, er en ret unik ejerlejlighed netop kommet til salg.

Det er en lejlighed med et populært mix af nutidens populære stilarter, som er noget af det hotteste i Danmark i øjeblikket – råt, moderne og minimalistisk.

Nu har du mulighed for blive ejer af denne smukke lejlighed.

Lejligheden er indflytningsklar, så du kan nemt pakke alle dine flyttekasser ud på de 128 boligkvadratmeter.

Smuk gennemrenoveret ejendom

Ejendommen ligger godt gemt, så man ikke er generet af lyden fra det pulserende byliv på Vesterbro.

Lejligheden er mindst lige så smuk, som bygningen i sig selv.

Som nævnt er hjemmet indflytningsklar, og der er benyttet et væld af kvalitetsmaterialer her.

De 128 kvadratmeter er fordelt ud på to plan, hvor der er badeværelse på begge etager.

Lejligheden har et stort køkken/alrum, som er i åbent forbindelse med stuen.

Derudover er der tre lyse værelser, hvor ét af disse kan benyttes til soveværelse.

thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Lejlighedens gulve er fra Dinesen-plankegulve, som strækker sig over det meste af lejligheden.

De lyse elementerne i boligen er fra Designa, som både er i hjemmets køkkenet og på de to badeværelser.

thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Fede udearealer og central beliggenhed

Lejligheden har to altaner, som der begge er udgang til fra det nederste plan i køkken al-rummet.

Særligt den sydvendte altan er skøn, da der både er plads til havemøbler og en gas-grill, som kan nydes i det varm halvår.

thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg
thorkildkristensen.dk, Vesterbro 39E, 9000 Aalborg

Desuden ligger lejligheden centralt, og tæt på byens kultur og byliv.

Lejligheden er blevet sat til salg for en pris på 4.395.000 kroner.

Du kan se og læse meget mere om denne smukke lejlighed her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.