Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner i morgen: Legendariske Vaffelhuset er tilbage i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

I tre årtier dannede Nørregade rammerne for det legendariske Vaffelhuset, som serverede sprøde vafler på den gode, gammeldags facon.

Selvom det efterhånden er fem år siden, at Vaffelhuset lukkede og slukkede, så har minderne levet videre i aalborgensernes bevidsthed.

Efter en massiv renovation genåbnede lokalerne i 2014 som Nr. 14 Diner, men nu er indehaver Katerina Komselis klar med en kæmpe afsløring:

I morgen vender Vaffelhuset tilbage til Aalborg – og selvfølgelig på den helt rigtige adresse i Nørregade 14.

Aalborgensisk nostalgi

Intet barn af Aalborg kan bevæge sig igennem Nørregade uden at kunne fremkalde den søde duft af ægte, aalborgensisk nostalgi, som fyldte gaden i så mange årtier.

”Selv efter fem år kunne jeg stadig diskutere med folk, om det nu var Vaffelhuset de var kommet i – selvom vi havde serveret amerikanske burgere i flere år.

Vaffelhuset har ligget på adressen i så mange år, at det altid vil sidde i væggene,” fortæller Katerina, som altså nu har besluttet sig for at give vaflerne et velfortjent comeback i Nørregade.

De kartoffelbaserede hjertevafler med hvidløg gør det godt som tilbehør, hvis man craver efter den syndige smag af pommes frites.

”De gammeldags vafler vender uden tvivl tilbage, men denne gang skal det ikke kun være en sommerbaseret forretning.

Derfor vil menukortet også byde på flere forskellige slags hjemmelavede madvafler, som kan give dig et sundt og tilfredsstillende måltid – selvom det faktisk smager “usundt”,” forklarer Katerina, imens hun serverer en overdådig omgang madvafler for MigogAalborg-redaktionen.

Katerina er selv halv græker og derfor er der selvfølgelig også en “græsk” vaffel med blandt andet feta, spinat, kylling og tzatziki.

Vafler med grønne overraskelser

Det kan være svært at beskrive, hvad ordet madvafler dækker over, før man selv har sat tænderne i det.

Men Katerinas beskrivelse rammer plet: Den velkendte smag af vaffel skærer i den grad igennem, men under det lækre tilbehør gemmer den sprøde dej også på flere overraskelser:

Squash, gulerod, blomkål, broccoli og spinat er alle gengangere i vaffeldejen og sikrer altså, at man får alt hvad kroppen har brug for, men samtidig får man stillet den påtrængende vaffelsult; det bedste fra begge verdener.

Katerina ønsker at madvaflerne skal kunne indgå som en del af en sund og proteinrig kost. Derfor består vaffelbunden primært af snittede grøntsager.

”Vi kommer til at køre med 5-8 forskellige madvafler af forskellige deje. De bliver fortrinsvis baseret på grøntsager, æg og en anelse mel til at binde det hele sammen.

Vaflen kommer til at fungere som en form for pizzabund med sundt og nærende fyld på toppen.

Derudover kommer der en meget simpel – men virkelig lækker – ”børnevaffel” på kortet med skinke, ost, squash og gulerod.

Jeg har endnu ikke serveret det for et barn, som ikke har slugt den i én mundfuld. De opdager jo slet ikke, at den er spækket med gode grøntsager!” siger Katerina med et grin.

Børnevaflen bliver en billigere og mindre udgave af de overdådige madvafler.

Har man derimod mere lyst til en klassisk og helt igennem syndig vaffel, så har Vaffelhuset selvfølgelig også flere af den slags på menuen.

Vil bidrage med noget unikt

Det er ikke svært at have tiltro til Katerinas evner i et køkken. Hun har tidligere drevet både Skovbakken i Aalborg Zoo, Nr. 14 Diner og i foråret åbnede hun den hyggelige Café SALT i Vestre Fjordpark.

”Aalborgenserne har sørget for, at SALT fik en fantastisk start i Vestre Fjordpark. Men jeg har gået og haft lidt ondt i hjertet over det her bette sted, som jeg ikke havde tiden til at passe,” forklarer Katerina.

”Jeg åbnede Nr 14 Diner et års tid, før burger-boomet for alvor kom til byen, så på dette tidspunkt ramte jeg et hul i markedet. Nu synes jeg dog, at burgermarkedet i den grad er mættet i Aalborg, så jeg vil hellere lave noget unikt.”

Katerina har dog ikke tænkt sig at slippe alt fra Nr 14 Diner. Den populære urtedressing får lov at leve majestætisk videre på toppen af vaffelbjerget – det samme gælder den cremede milkshake.

Foruden duften (og smagen) af de skønne vafler, så kan de besøgende også se frem til duften af den bæredygtige og nybryggede kaffe fra Café SALT, som aalborgenserne allerede har haft fornøjelsen af at nyde henover sommeren.

Det er altså fra i morgen, onsdag d. 6. december kl. 12.00, at du kan komme på en walk down Memory Lane, når Vaffelhuset omsider (gen)åbner i Nørregade 14.