Åbner i legendariske lokaler: Ny Whiskybar slår snart dørene op

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Skolelæreren Rune Holm har hele 800 af sine egne flasker kvalitetswhisky at begynde på, når han midt i oktober (gen-)åbner den gamle ”Kahytten” i Vejgaard i lysere farver – og nu for whiskynørder.

I Whiskybaren vil du kunne få skænket sjældne kvalitetswhisky’er i ekstra store mål til priser fra 40 til 4.000 kr. pr. velvoksent glas.

Respekt for historien

”Whiskybaren Kahytten” kommer den nye specialbar til at hedde i respekt for stedets hidtidige historie. Forpagtningskontrakten er underskrevet, og de nødvendige tilladelser er ved at være på plads.

Den kommende indehaver, Rune Holm, har i disse dage og uger travlt med at forberede overtagelsen, og Kahytten i sin nuværende form lukker ned med udgangen af september.

Udover omindretning, nymaling og nydekorering, skal Rune have helt styr på sortimentet i det lille lokale – med den dominerende hjørnebar og tilhørende seks høje barstole samt 24 siddepladser ved bordene på gulvet.

Erfaring med at drive bar har den 48-årige TECH COLLEGE-underviser og oprindeligt folkeskolelæreruddannede københavner ikke – skønt han dog påpeger at have besøgt og studeret en del gennem årene.

Til gengæld har Rune stor vilje og dyb indsigt i sine varer tillige med en fabelagtig egen samling på over 800 flasker whisky at begynde sin nye forretning på.

Bl.a. over 300! forskellige typer Johnny Walker, som han gerne vil lære nordjyderne at sætte endnu mere kvalitativ pris på. F.eks. Johnny Walkers mindre kendte Gold Label (den originale), den nyere Double Black, der er kendt som en røget blend, og den sjældne og kostbare Excelsior, som der kun er fremstillet ca. 10.000 flasker af, har en alder på ca. 50 år og en butikspris på omkring 8000 kr.

Mindst 100 flasker whisky – og lidt af det øvrige

Rune har de seneste 10 år samlet og opkøbt over 800 forskellige flasker til butikspriser fra bare 10 kr. og helt op til 75.000 kr. og selvfølgelig ikke alene Johnny Walker, men også f.eks. Ardbeg, Macallan og Yamazaki m.m. fl. Flasker, Rune nu har samlet på fjernlager.

Det hele begyndte udelukkende som en hobby, men flaskerne er med årene også erhvervet som investeringsobjekter fremfor traditionel pensionsopsparing – bl.a. på rejser og på nettet, hvor han i årevis har været engageret deltager i diverse whiskynørdfora. Han har med årene både købt og solgt en del, oftest med fortjeneste.

”Efter at have kigget på en hel masse ledige adresser i Aalborg er jeg overbevist om, at baren her har den helt rigtige begrænsede størrelse og dimensionering.

Her er alle muligheder for at skabe den rette, intime stemning, når der er blevet nymalet i lysere farver og dekoreret med bl.a. de flotte whiskytøndelåg og andre relaterede effekter, som jeg gennem årene også har samlet – og på sigt en stor reol med mine spændende flasker. Det kræver dog lige en forsikringsmæssig afklaring først, ” forklarer Rune.

I Whiskybaren planlægger Rune efter, at der altid skal være minimum 100 forskellige flasker whisky at vælge mellem. Plus selvfølgelig diverse kvalitetsflaskeøl at skylle efter med – samt et begrænset sortiment af andre typer spiritus – tre gin, tre rom, en vodka, en cognac osv. samt lidt vin og sodavand:

”For dem, der (endnu) slet ikke kan lide whisky, men gerne vil følges med deres venner,” som Rune siger.

”Og så har jeg fundet et par whiskyinteresserede bartendere, der meget gerne vil tage nogle af vagterne og stå klar med en god whiskyfortælling og et -råd, om de mange forskellige typer blends og single malts”.

Whiskybaren Kahytten får – indtil videre – åbningstid efter almindelig arbejdstid fra kl. 15 fra onsdag til lørdag. Hverdagene til kl. 23 og fredag-lørdag helt til kl 02.00.

Hvad: Whiskybaren Kahytten
Hvor: Hadsundvej, Aalborg
Hvornår: Åbner efter planen i midt-oktober

Du kan følge med på Facebook her.

Udkast fra Kulturministeriet: Fitnesscentre, svømmehaller og legelande kan åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Har du savnet duften af klor, at kunne sende børnene i legeland eller blot at løfte lidt vægte i det lokale fitnesscenter?

Så er der muligvis gode nyheder.

Regeringen lægger nemlig op til, at alle indendørs idrætsfaciliteter, som ikke allerede er omfattet af genåbningen, åbner den 8. juni som en del af genåbningens fase 3.

Det fremgår af et udkast til et notat udarbejdet af Kulturministeriet, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Siden marts har vi ellers måttet kigge efter hop fra 3-metervippen og en opbygning af sommerkroppen anno 2020.

Men i notatet lyder det, at man ønsker  “at genåbne alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre”, skriver Jyllands-Posten.

Oplægget blev sendt til partierne fredag aften, og det hele skal forhandles på plads i løbet af weekenden.

Ifølge udkastet bliver det op til såkaldte sektorpartnerskaber at udarbejde de specifikke sundhedsretningslinjer, så længe det sker på baggrund af sundhedsmyndighedernes generelle retningslinjer.

Grill alt fra tarteletter til pandekager: Weber har succes med deres mange grill-opskrifter

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommeren har for alvor meldt sin ankomst.

I denne uge har vi haft årets første sommerdage, og det betyder også, at der for alvor er gang i Webergrillene hjemme i haven.

I takt med at grill-lysten stiger, mærker Weber også en stigende efterspørgsel på grilltilbehør og spændende opskrifter, der gør det muligt at fremtrylle familiens hverdags- og livretter på grillen.

Udsigt til staycation

Med udsigten til en sommerferie hjemme i Danmark med masser af familiehygge og grill på terrassen, giver det god mening at sætte sig lidt ind i mulighederne for at lægge andet på risten end de klassiske frankfurtere, burgere og bøffer.

Ellers kan det hurtigt gå hen at blive en ret ensformig grillsommer.

Som Webers nyeste slogan Discover what’s possible siger, er der masser af muligheder med en Webergrill: Du kan tilføre dine råvarer en helt særlig magi, såsom en lækker, røget smag, ekstra saftighed, en sprød skorpe og flotte grillstreger, der gør madoplevelse langt bedre.

Og tryllerierne på grillen kræver heldigvis ingen trylleord eller overnaturlige evner. Det handler bare om at turde gå på opdagelse.

Tarteletter på grillen?

Hvis der skal trylles på grillen, skal man tro på, at Webergrillen er mere end bare ”pølsegrill”.

Flere af de nyere Webergrill har en indbygget rist, hvor midtersektionen kan fjernes, så der fremkommer et hul til en af madlavningsindsatserne i Webers såkaldte Gourmet BBQ System (GBS).

Systemet består af bl.a. en stegepande, stegegryde, wok, pizzasten, kyllingeholder, vaffeljern med flere. Det betyder, at der ikke er nogen begrænsninger.

Man kan braisere, bage og stege ALT på grillen: frikadeller, dansk bøf med sauce, kylling i karry, risotto, grydebrød, kager m.fl.

På grillen bliver pizzabunden endnu mere sprød og lækker.

Chili con carnen får den eftertragtede røgede smag. Pandekagerne får den helt rigtige fylde og … den klassiske skipperlabskovs får et nyt, smagfuldt udtryk.

Alt kan tilberedes på grill, man skal bare lige lære hvordan, fortæller Anders Jensen, Expansion & District Manager Grill Academy Nordics, og fortsætter:

I disse tider, hvor Webers grillkurser holder Corona-pause, kan du med fordel følge Weber på Instagram (weber.danmark) eller smutte ind i det omfattende opskriftsbibliotek på weber.com og finde de opskrifter, du vil lave.

Sværere er det ikke.

En af de hundredevis af gratis grillopskrifter, der findes på weber.com er, er Tarteletter med friske asparges, som tilberedes i Webers GBS stegegryde på alle grilltyper med en Gourmet BBQ System-rist.

Hvorfor ikke imponere familien med en ”ny” ret på grillen i aften? God fornøjelse.

Weber Grill Academy

Tarteletter med friske asparges

Du skal bruge:

Fond:

1 hel fersk kylling eller høne

2 skalotteløg

2 solo hvidløg

4 laurbærblade

4 kviste timian

1 tsk. peberkorn

2 dl hvidvin

1 l vand

Sauce:

150 g smør

100 g mel

1 l hønsefond

½ l piskefløde

1 bdt. grønne asparges

1 bdt. hvide asparges

2 bdt. forårsløg

½ bdt. kørvel

kyllingekød fra den kogte kylling

16 stk. tarteletskaller 

Sådan gør du:

Del kyllingen i lår, overlår og bryst med vinge. Skær skalotteløg og hvidløg med skræl i grove stykker. Find de øvrige ting frem.

Skræl de hvide asparges, og skær dem i mindre stykker på skrå. Skær ligeledes de grønne asparges i mindre stykker på skrå. Skær forårsløg i tynde ringe, og hak kørvel groft. Pluk kyllingekødet fra den kogte kylling i mindre stykker. Find de øvrige ingredienser frem.

Ved grillen:

Fond

Klargør grillen til direkte varme, 200 °C. Læg de ferske kyllingestykker i stegegryden, og tilføj de øvrige ingredienser. Sæt gryden i GBS-risten, og læg låg på. Kog kyllingestykkerne i 15 min.

Klargør nu grillen til indirekte varme, og kog kyllingen videre i fonden i ca. 30 min. Tag kyllingestykkerne op, og køl af. Sigt fonden, og gem den til saucen.

Sauce

Klargør grillen til direkte varme, 200 °C. Placer stegegryden i GBS-risten. Smelt smør i gryden, og rør mel i, til det samler sig til en melbolle. Pisk den sigtede kyllingefond i, indtil evt. klumper forsvinder. Tilsæt til sidst fløde. Kog saucen godt igennem, mens der piskes. Vend både de grønne og hvide asparges og det plukkede kyllingekød i saucen. Tilsæt til sidst forårsløg og kørvel, og smag til med salt og peber.

Tarteletter

Varm skallerne i max 1 min. på hver side ved direkte varme. Hæld fyldet i skallerne og server straks.

Få alt det fede udstyr: Ny butik er åbnet på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Forleden åbnede en helt ny butik i hjertet af Aalborg.

Mika er åbnet på Budolfi Plads, som har formået at tiltrække en lang række fede navne som Aktuel, Skagen Fiskerestaurant og BACO.

Mika har i den grad fat i tidens trends, og kommer til at skifte sortimentet i butikken ud tilpasset årstiderne. Her til sommer er der så fuldt fokus på hard stand up paddleboards og surf boards  – ikke de oppustelige.

De slår især på, at priserne er skarpe, hvor man sparer mellem 40-65% sammenlignet med lignende hard boards i øvrige Danmark.

Så hvis du går med en drøm om at komme helt tæt på eksempelvis delfinen i Østre Havn-området, så kan du købe udstyret her.

Tidligere jægersoldat

MIKA er en lille nordjysk virksomhed, der er startet ud fra det grundlæggende princip, at alle fortjener produkter i god kvalitet til overkommelige priser.

Det er Anders Gottlieb Boldsen og Mikkel Højsleth, som står bag Mika, men det er primært Anders man møder i butikken.

Han er tidligere jægersoldat, men springer nu ud som selvstændig.

“Jeg synes, det var et godt tidspunkt at blive selvstændig på. Det motiverer mig at have frihed og kunne realisere mine idéer.

Vi vil gerne yde kvalitet og service på et højt niveau, og det kan jeg ved at være her selv. Vi sælger også produkter, som vi 100% kan stå inde for.

Det skal have vores eget kvalitetsstempel, og vi skal kunne se kunderne i øjnene også bagefter købet,” siger Anders Gottlieb Boldsen til MigogAalborg.

Både til nybegyndere og øvede

Han fortæller, at man kan komme ned i deres showroom på Budolfi Plads, ved siden af BACO, og se de forskellige boards, og tage en snak. Der er både til nybegyndere og øvede.

“Vi vil forene kvalitet og pris, så du som forbruger altid får den bedst mulige handel og personlige service uden nogen fordyrende mellemled.

Det er et løfte, vi kan stå ved, fordi vi forhandler direkte med producenterne, og dermed kan stå inde for både kvaliteten og produktionsforholdene,” forklarer Anders.

Lækre varer til gode priser

Han fortæller også, at de kommer til at finde tidens trends i løbet af sæsonerne.

“Vi springer til, når vi får mulighed for at sikre lækre varer til priser, hvor alle kan være med.

Derfor sælger vi lige nu kvalitets SUP Boards og Surfboards til vandsports-entusiaster.

Vi arbejder også på at opbygge et sortiment indenfor møbler, og hvem ved, hvad vi ellers får fingrene i,” forklarer Anders.

Hvad: Mika er åbnet
Hvor: Budolfi Plads
Læs mere på deres Facebook-side

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her