Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv student på to år: Aalborg City Gymnasium holder virtuelt Åbent Hus om STX-Science

Af Michael Qureshi

Normalt dukker der rigtig mange op, når Aalborg City Gymnasium holder Åbent Hus centralt i Aalborg.

Men i disse Corona-tider er det helt udelukket at lave arrangementer, der samler mange mennesker på samme sted.

Derfor har Aalborg City Gymnasium tænkt kreativt, og har skabt et virtuelt Åbent Hus.

Her kommer Aalborg City Gymnasium til at sende Live på skolens Facebook-side, så du stadig kan få helt friske og relevante informationer om deres helt nye tiltag med den 2-årige STX-Science linje.

Det finder sted på mandag d. 16. november kl. 19.00 på linket her. Du kan med fordel trykke “deltager” i Facebook-begivenheden, så du får en notifikation, når de går Live.

Eneste sted i Danmark

Aalborg City Gymnasium går derfor forrest som digital first mover ved at vise, at man kan omstille sig til en ny virkelighed, hvor Covid-19 sætter store begrænsninger for hele samfundet.

Som det eneste sted i Danmark, kan du nu, direkte efter 9. eller 10. klasse, tage en naturvidenskabelig STX på 2 år.

Som det eneste gymnasium i Danmark opretter Aalborg-gymnasiet en 2-årig naturvidenskabelig talent-klasse – en klasse for de allerdygtigste elever indenfor naturvidenskab.

En 2-årig STX giver nøjagtig de samme muligheder som en almindelig 3-årig STX, den eneste forskel er, at det hos Aalborg City Gymnasium tager ét år mindre.

Bliv student på to år: Aalborg City Gymnasium holder virtuelt Åbent Hus om STX-Science

Maksimalt antal elever

Maksimalt 24 i klasserne, høj faglighed og plads til den enkelte elev er de vigtige parametre, der gør STX-Science til noget helt særligt for den målrettede elev.

På den 2-årige STX-Science kobles naturvidenskab til det omgivende samfund gennem tværfaglige forløb med private virksomheder og et samarbejde med Aalborg Universitet.

Hvis du nu tænker, hvordan man formår at “skære” et helt år af en gymnasial uddannelse, så svarer Aalborg City Gymnasium selv på det i deres beskrivelse af uddannelsen, som du finder mere om her.

“Det kan du, fordi du på en 2-årig STX udelukkende har boglige fag og ikke starter uddannelsen med et grundforløb. Skemaet indeholder ikke fagene idræt, billedkunst eller musik. Fokus er i stedet på alle de fag, som giver kompetencer i forhold til de lange videregående uddannelser.”

Særlige optagelseskrav

Netop, fordi en 2-årig studentereksamen kræver et højt motivationsniveau og en stor portion selvstændighed, er det ikke alle, som kan få lov at gå her.

Kravene til at blive optaget på en uddannelse spækket med uvurderlig læring, erfaring og mindeværdige oplevelser kan du læse meget mere om under optagelseskrav på deres hjemmeside.

Hvad: Åbent Hus om 2-årig STX Science
Hvor: Virtuelt – Live på Facebook
Hvornår: Mandag d. 16. november kl. 19.00
Du kan trykke deltager her på Facebook-begivenheden, så du er sikker på at huske det.