ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åben forskning: Kom tæt på fremtidens diabetesforskning i Aalborg

Af Redaktionen

Hvad ved vi om diabetes om fem år, som vi ikke ved nu? Det kan du blive klogere på, når Steno Diabetes Center Nordjylland inviterer til Åben forskning.

Åben forskning er for dig der har diabetes, er pårørende til en med diabetes eller dig som arbejder med diabetes.

Få indblik i diabetesforskning på World Diabetes Day

Mandag d. 14. november er der World Diabetes Day.

I den forbindelse inviterer Steno Diabetes Center Nordjylland til Åben forskning, hvor du kan blive klogere på, hvad der forskes i lige nu. Forskerne glæder sig til at dele ud af deres viden.

De svarer blandt andet på om en supercomputer kan give kommende læger en bedre forståelse af type-2 diabetes? Kan en matematisk algoritme forudsige blodsukkeret? Og kan en diabetisk nerveskade opdages tidligere? Hvad ved vi om diabetes, fald og knogler?

Åben forskning: Kom tæt på fremtidens diabetesforskning i Aalborg

Er der en sammenhæng mellem diabetes og knoglebrud?

En af de forskere, du kan møde, er Nicklas Højgaard-hessellund Rasmussen, der har undersøgt knoglestrukturen hos personer med og uden diabetes.

Det har han gjort for at se, om det kan forklare, hvorfor personer med diabetes falder oftere og får knoglebrud. Han forklarer:

”Når mennesker med diabetes f.eks. får et knoglebrud, så vil helingstiden ofte vare længere tid, og der er større risiko for, at bruddet er mere kompliceret. Den kombination gør, at man oplever, at tiden med et knoglebrud kan være mere vanskelig, at man får sværere ved at komme tilbage igen, og at det aldrig bliver helt lige så godt, som hvis man ikke havde diabetes”, siger Nicklas Højgaard-hessellund Rasmussen.

Du kan læse meget mere og se det fulde program ved at trykke på tilmeldingen nedenfor:

Tilmeld dig inden d. 10. november

Åben forskning er både for dig, der har diabetes, er pårørende til en med diabetes eller arbejder med personer med diabetes. Arrangementet er en unik mulighed for at møde forskerne og blive klogere på fremtidens diabetesbehandling.

Åben forskning afholdes mandag d. 14. november kl.17.00-19.30 i Auditoriet i Medicinerhuset, Mølleparkvej 4, 9000 Aalborg. Det er gratis at deltage, og der er en sandwich til alle deltagere. Du skal være tilmeldt senest d. 10. november.

Tilmeld dig her, hvis du har diabetes eller er pårørende

Tilmeld dig her, hvis du arbejder med diabetes

Følg med i Steno Diabetes Center Nordjyllands arbejde

Steno Diabetes Center Nordjylland er et kraft- og videncenter for diabetes i Region Nordjylland. Vi har en mission om at styrke diabetesbehandling, forebygge senkomplikationer og skabe et godt liv for de 30.000 nordjyder, der lever med diabetes. Hertil ønsker vi at understøtte sundhedsprofessionelle i deres daglige arbejde og knække kurven, så færre får type 2-diabetes.

Følg Steno Diabetes Center Nordjylland på Facebook

Læs mere på vores hjemmeside www.sdcn.dk

Del artikel