Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbn din madverden med take away

Af Annoncør

Du har måske ikke råd til at rejse til alverdens lande og smage deres national retter, men så er det heldigt at de fleste restauranter tilbyder take away. På den måde kan du opleve hele verdenen hjemme i stuen.

Annoncør betalt indhold leveret af Takeout.dk

I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de mest populære lande, når det kommer til danskernes take away vaner, så du kan blive klogere på, hvorfra du får lækker take away.

Ciao Italien

Vi er vilde med pizza, og selv om pizzaen de fleste af os køber hos den lokale pizzamand langt fra minder om den traditionelle italienske pizza, så kommer vi ikke udenom at vi danskere elsker pizza, når det kommer til take away. Vi elsker simpelthen den runde dejklump med tomatsauce og ost.

Hello America

Lige efter pizzaen kommer burgeren. Vi er vilde med den amerikanske sandwich, og bestiller den ofte som take away. I løbet af de seneste par år er de mainstreame kæder blevet skiftet ud med mere moderne kæder, hvor økologi og bæredygtighed spiller en central rolle. Folk vil ikke længere bare bare have en burger, når de bestiller take away. De vil vide at koen, som deres bøf kommer fra, har haft en godt liv, og at tomatet i deres burger er økologisk.

Kon’nichiwa Japan

Det var faktisk tilbage i starten af 2000 at sushi for alvor blev introduceret til det danske marked. Den rå fisk og de eddikemarinerede ris blev hurtigt en populære spise, og fordi sushien serveres kold, er det måske den mest oplagte når det kommer til take away. I sushien er det de fine smage, og her er råvarerne i fokus. Sushi ligger i den dyre ende, når det kommer til take away, men det er de færreste der fortryder at have bestilt lækker sushi som take away. Og så er det jo den perfekte menu til veninde aftener og date nights.

Chào Vietnam

Det er let at forstå hvorfor det vietnamesiske køkken har gået sin sejrsgang verden over. Den mange friske råvarer gør maden frisk, sund, velsmagende, syrlig. Og så er maden med sine mange grøntsager og farver indbydende. Modsat sushi ligger det vietnamesiske køkken i den billige ende når det kommer til take away. Eksempelvis kan du mange steder få den vietnamesiske sandwich bahn mi som take away for omkring kl 60 kr. og op efter.

Ja verdenen åbner sig, og mulighederne er mange når det kommer til take away. Det er faktisk næsten det bedste ved take away, at man ikke behøver at lade sig begrænse sig. Med take away kan vores horisonter blive udvidet, og vi kan lære mere om hinandens madkulturer verdenen over. Man kan fristes til at sige at take away bringer os tættere sammen, så hvad venter du på?