Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe skuffelse: AaB rykker ned i 1. division

Af Aske Bisgaard Pedersen
ArkivFoto: AaB

Efter den altafgørende kamp i sæsonens sidste spillerunde blev AaB’s skæbne for den kommende sæson afgjort.

Det blev da også en nervepirrende kamp helt frem til dommerens slutfløjt.

Til stor skuffelse formåede AaB ikke at udnytte fordelen forud for kampen med mulighed for selv at afgøre det med en sejr.

Faktisk kunne AaB have nøjedes med uafgjort, da kampen mellem Horsens og Lyngby endte 0-0.

Men i stedet endte det med et nederlag på 0-1 og en udsigt til en tilværelse i 1. division.

Sådan forløb kampen

Det var en jævnbyrdig start på første halvleg, og begge hold formåede i løbet af de første 45 minutter at spille sig frem til flere gode chancer.

Særligt AaB’s Ementa leverede lækkerier og en flot første halvleg, der bød på afslutninger både med hel og saksespark og fine dribleture.

Ingen af holdene formåede dog at profitere chancerne, og dommer Sandi Putros kunne fløjte til pause uden tillægstid.

Heldigvis for AaB var det afgørende opgør mellem Horsens og Lyngby også fortsat målløst.

Det betød, at de bolsjestribede med en uafgjort fortsat stod til endnu en sæson i Danmarks bedste række.

Så godt skulle det dog ikke fortsætte.

Nervøs anden halvleg

I anden halvleg var det et nervøst AaB-mandskab, der trådte ind på grønsværen på Aalborg Portland Park.

Det betød, at Silkeborg havde gode betingelser, som da også resulterede i flere chancer og et højlydt gispende hjemmepublikum, hvor lydniveauet også begyndte at tage et nervøst dyk.

Og efter knap 71 minutter nåede stemningen nulpunktet. Her peger dommeren på pletten i AaB’s straffesparksfelt.

Silkeborg banker straffesparket på overliggeren, og der er euforisk stemning på tribunerne – men der går kun ganske få sekunder, før bolden ligger i netmaskerne i AaB-målet.

En kæmpe mavepuster, der ikke bare blev kampafgørende, men også skæbneafgørende for AaB, der kan se frem til en (og forhåbentlig kun en) sæson i 1. division.

Kampen endte nemlig 1-0 på trods af flere kendelser, AaB-spillerne var dybt utilfredse over.

Blandt andet et frispark, der ikke blev dømt til Lucas Anders forud for straffesparket til Silkeborg samt et manglende straffespark i en situation, hvor selv samme Lucas Andersen blev skubbet i jorden i Silkeborgs felt.

Kampens resultat betyder altså, at AaB sammen med Horsens rykker ud af Superligaen, og at Lyngby fuldender et historisk overlevelses-comeback.