Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

AaB opruster: Henter profil til midtbanen

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB
Foto: AaB

AaB har med virkning fra 1. januar 2024 indgået kontrakt med 24-årige Daniel Ask, som i den netop overståede sæson i Sverige blev kåret til den bedste midtbanespiller i den næstbedste række, Superettan, hvorfra Ask var stærkt medvirkende til at sikre Västerås SK en suveræn oprykning til Allsvenskan.

Det skriver AaB i en pressemeddelelse.

Daniel Ask startede inde i samtlige 30 opgør i sæsonen og opnåede fuld spilletid i 25 af kampene.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

“Allerede i sommer var Daniel Ask på vores radar, og vi har fulgt ham tæt igennem hele efteråret, hvor han netop har sluttet en flot sæson.

Som type begår Daniel Ask sig på den centrale midtbane, hvor han bidrager med spilintelligens og en pasningssikkerhed, der ofte går gennem linjerne fremad banen,” siger Ole Jan Kappmeier.

“Samtidig tager Daniel Ask også gerne selv de dybe løb, og vi ser ham som en forstærkning af vores trup, hvor han kan operere både på sekser- og otter-positionen,” fortæller Ole Jan Kappmeier.

Daniel Ask ser frem til sin nye udfordring efter nytår:

“Jeg glæder mig meget over at blive en del af AaB. Jeg har fået et godt indtryk af byen, faciliteterne, fansene og stemningen omkring AaB’s kampe, og gennem mine samtaler med folk i klubben blev jeg meget opsat på at komme hertil. Ikke mindst efter min snak med Oscar (Hiljemark, cheftræner i AaB, red.), som har givet mig en god fornemmelse af, hvad jeg kan bidrage med på et i forvejen stærk mandskab fuld af kvalitetsspillere.

“At komme til AaB er for mig et karrieremæssigt skridt opad, fordi kvaliteten i dansk fodbold er højere end i Sverige, og jeg håber, at jeg kan være med til at hjælpe AaB med at vende tilbage til den bedste danske række, hvor klubben hører til. Det er ambitionen i første omgang, og lykkes det, vil jeg også gerne være med til at opnå store ting, ligesom klubben historisk set har gjort,” lyder det fra Daniel Ask.

Daniel Ask kommer til AaB på en fri transfer og har underskrevet en aftale indtil 30. juni 2027.

Del artikel

Andre læser også