Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sejrsstimen fortsætter: Tidligere AaB-spillere i DM-finalen igen

Af Stine Kjølby Christensen

Tidligere AaB-spillere, herunder Patrick Kristensen, Augo, Gaarde, Taz, Risgård, Wurtz, Zaza, Daniel Christensen … og vi kunne blive ved.

Vi har før skrevet om dem: Aalborg KFUMs legendariske Old Boys-fodboldhold, som er blevet en form for Mekka for blandt andet mange tidligere AaB-spillere, der i dén grad fortsat evner at snøre støvlerne helt rigtigt.

Tidligere har de vundet DM, de har vundet Jysk Mesterskab fem år i træk, og de er også nået til både semifinalen og finalen ved DM flere gange samt nået en pokalfinale.

Og hvem ved, måske er DM-guldet på vej hjem til Aalborg igen, for efter en – indtil videre – ubesejret sæson, kvalificerede de sig i går til DM-finalen efter en sejr på hele 5-1 over de fynske mestre fra B 67.

En tæt kamp

Resultatet lyver dog lidt, da kampen var tæt, og det var også fynboerne, der kom foran 1-0 lige efter pausen med et flot, gennemspillet mål.

Hurtigt fik Aalborg KFUM et straffespark, som selveste Patrick Kristensen scorede sikkert, og herefter lykkedes det kun fynboerne at skabe enkelte store chancer som korte afbrydelser for et ellers sandt stormvejr mod deres mål.

Kenneth Frederiksen scorede kampens flotteste mål til 2-1, hvorefter Kong Augo bankede bolden ind til 3-1 og lukkede kampen, inden Kristensen og Frederiksen begge fik lov at score deres andet mål.

Et højt niveau i Aalborg

Den jyske finale i år endte med at blive tæt, og her vandt Aalborg KFUM kun 3-2 lige til sidst, mens semifinalen blev vundet med hele 12-0 – som ikke er et resultat, man typisk forbinder med semifinaler.

Det er dog også inden for Aalborg-bygrænsen, at de tætteste kampe har været, fortæller Aalborg KFUMs succestræner, Thomas Houlberg:

“Vi havde en tæt finale mod et meget velorganiseret hold fra Brandrupdam, men ellers svinger niveauet meget.

Dog har lokale hold som Vejgaard, Aalborg Freja og nyopstartede Nørresundby FB altså nogle rigtig gode hold og dygtige spillere, som sagtens kan presse os på dagen, og de gør bestemt, at vi på ingen måde føler os sikre på at vinde den lokale pulje de næste år.

Vi får kamp til stregen, og vi mærker også, at de virkelig gerne vil slå os, så det er mega fedt,” udtaler han til MigogAalborg.

“Og så er det i øvrigt heller ikke kun vores hold, der viser godt spil i Aalborg KFUM for tiden.

I næste uge kan klubbens 1. Hold sikre sig oprykning til Jyllandsserien, og KFUMs Grand Old Boys har netop også vundet Jysk mesterskab i dag.”

Stjerneregn i finalen

I finalen venter KB, og det er et hold, som stensikkert kan byde Aalborg KFUM op til dans – også på holdkortet.

KBs startopstilling tæller navne som William Kvist, Per Køldrup, Martin Vingaard og mange flere.

Ville det være for meget at forlange, at Viaplay eller DR får sat en livestreaming op af finalekampen, som spilles næste onsdag et sted på neutral bane på Fyn?

Man har vel lov at håbe.

Del artikel

Andre læser også