AaB-kamp efterforskes: Nordjyllands Politi undersøger mulig matchfixing-sag

Skrevet af: Redaktionen
Foto: AaBsport
Foto: AaBsport

Nordjyllands Politi har igangsat en efterforskning om mulig matchfixing i en Superliga-kamp, hvor AaB har været den ene part.

AaB bekræfter en henvendelse fra Nordjyllands Politi. Det oplyser man i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om et tilfælde, hvor der i efteråret 2019 skulle være sket en specifik forseelse i forbindelse med en kamp i 3F Superligaen.

Vil til bunds i sagen

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler:

“Vi er naturligvis bekendt med henvendelsen og står fuldt ud til rådighed for at komme til bunds i sagen, og forhåbentlig bliver konklusionen også, at der ikke har fundet noget ulovligt sted.

Matchfixing tager vi som klub helt og aldeles afstand fra, og vi ser frem til at få sagen afsluttet,” fastslår Thomas Bælum.

Så længe sagen verserer, kan AaB af hensyn til efterforskningen ikke kommentere yderligere på denne.

Fodboldmediet bold.dk skriver, at ifølge deres oplysninger handler det om kampen AaB-OB den 18. oktober 2019, som AaB vandt 1-0. Denne oplysning bekræftes dog ingen steder.

EB har kl. 16.55 meldt ud, at det er Jores Okore, der er i søgelys i matchfixingsagen.

Han bliver, i følge deres oplysninger, efterforsket på grund af en advarsel, som han fik i OB-kampen den 18. oktober 2019.

I en pressemeddelelse skriver Nordjyllands Politi selv følgende;

Nordjyllands Politi modtog i februar 2020 en anmeldelse om såkaldt matchfixing relateret til fodboldklubben AaB.

På grundlag af overtrædelse af straffelovens § 279 omhandlende bedrageri indledte Nordjyllands Politi en efterforskning af sagen. 

Sagen drejer sig om et tilfælde af, hvor der tilbage i efteråret 2019 skulle være sket matchfixing af en fodboldkamp i superligaen.

”Vi har efterforsket i sagen, siden vi modtog anmeldelsen i februar, og sagen er stadig verserende,” siger den ansvarlige for efterforskningen, politikommissær Troels Jul Kjærgard. 

Og af hensynet til det fortsatte efterforskning af sagen så har Nordjyllands Politi ikke mulighed for at kommentere yderligere på efterforskningsarbejdet i sagen.