AaB i top 6 – hvilke muligheder giver det?

Skrevet af: Redaktionen

I skrivende stund virker det ganske sikkert, at AaB kommer i top 6 i den danske Superliga, og dermed er med i mesterskabsslutspillet.

I første omgang bliver det nok ikke mesterskabet i sig selv der er på spil. Der er trods alt et pænt stykke op til FC Midtjylland og FC København på 1. og 2. pladsen.

Men det kan være man kan drille Brøndby og AGF i kampen om 3. pladsen og bronzemedaljerne. Der sker i hvert fald ikke noget ved at være ambitiøs.

AaB kan kigge opad

Med Mikkel Kauffmann, Lucas Andersen og Patrick Olsen i mål- og assisthumør, har AaB efter en periode på vippen, tilspillet sig hvad der næsten ligner en sikker plads i i top 6.

Hertil har også hjulpet, at holdet har fået stablet en stærk defensiv på benene. da kun FC Midtjylland, AGF og OB har lukket færre mål ind end nordjyderne.

Herfra kan man som nævnt begynde at kigge opad.

Brøndby lignede efter en god stime, et hold der ville presse FCK mere om 2. pladsen, end at duellere med AGF om 3. pladsen. Men resultaterne har ændret sig lidt, og nu skal Brøndby kigge mere nedad.

Dette kan blive AaB’s chance, da de i dén grad har grund til at kigge opad.

Spillet og resultaterne er blevet mere stabile. I mesterskabsslutspillet er der rigtig mange 6-points kampe, da man grundet turneringsstrukturen har mange kampe imod de direkte konkurrenter.

Det kan og bør udnyttes, til at holde feltet tæt og undgå, at flere stikker af fra AaB.

Så kan jagten for alvor sættes ind.

En ting der bliver spændende at følge, er vinterens transfervindue.

AaB har i lang tid være kendt for, at finde billige eller gratis spillere, og så gøre dem til profiler i Superligaen.

Nogle gange med den effekt, at de kan rykke videre til endnu større klubber. I øjeblikket er der stille omkring klubben når det kommer til nye spillere, men efterhånden som vi nærmer os 1. januar, vil der helt klart komme mere fart på.

Det giver også mening i forhold til, at man for kort tid siden afskedigede sportsdirektør Allan Gaarde.

Men AaB er ikke handlingslammet og  pludselig kan de stå i en situation, hvor den rigtige spiller kan gøre forskellen mellem Europa League fodbold eller ej.


Favoritter til at ende i top-6 og går spændende forår i møde

AaB er klart en af favoritterne til at ende i top-6, hvis man også kigger mod bookmakerne.

For eksempel Unibet tilbyder lige nu odds 12.00 på at AaB vinder Superligaen, og derfor ser de nordjyderne til at ende som nummer 5, når sæsonen stopper i Maj næste år, dog i hård kamp med Esbjerg.

Klik her for mere information om flere sider der tilbyder spil på superligaen og andre online spil. Her kan du også læse mere om de bonusser de forskellige sider tilbyder nye spillere.

Én ting er sikkert: Det bliver et spændende forår for AaB.

En stærk placering igen i år, vil være noget man kan bygge videre på til næste sæson og sæsonen efter.

Klubben har en sund økonomi og et stærkt fundament der kan bygges på.

Fortsætter man med, at udvise økonomisk ansvarlighed, og formår at kombinere det med ambitioner og lidt held, så kan det blive rigtig sjovt at være AaB henover de næste par sæsoner.