Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild signing: AaB henter tidligere dansk landsholdsspiller til trænerstaben

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB
Foto: AaB

Han har spillet i store klubber som Glasgow Rangers, Newcastle og Schalke 04 . Han har 22 A-landskampe på CV’et – og nu bliver han tilknyttet AaB.

Peter Løvenkrands erstatter Lars Noer Madsen som cheftræner for AaB’s U/19 Ligahold. Samtidig bliver Peter Løvenkrands andenassistent omkring førsteholdstruppen, hvor han også vil være på træningsbanen fast nogle gange om ugen.

Lars Noer Madsen stopper således efter næsten halvandet år i spidsen for AaB i U/19 Ligaen, og akademichef Jacob Larsen takker Lars Noer Madsen for sin indsats i klubben:

“Lars tiltrådte på et vanskeligt tidspunkt, og han har været medvirkende til en positiv udvikling hos flere spillere, heriblandt Sebastian Otoa, Mads Bomholt og Nóel Atli Arnórsson.

Men med den strategiudvikling, der ikke mindst sammen med James (Gow, teknisk chef, red.) konkret er igangsat, har vi vurderet, at der skulle en anden jobprofil til for at forstærke sammenhængskraften mellem U/19 Ligaholdet og førsteholdstruppen, og det er i det lys, at vi har valgt at tage afsked med Lars Noer Madsen, som jeg gerne vil takke for i to omgange at have leveret et stort stykke arbejde i AaB-regi,” siger Jacob Larsen.

“Samtidig glæder vi os meget over, at det er lykkedes os at tiltrække Peter Løvenkrands, der sammen med nuværende assistent Emil Udsen fremover fysisk vil være placeret både hos akademiet, men også flere gange om ugen i Børge Bach Huset, så linket til staben omkring førsteholdstruppen yderligere optimeres,” fortæller Jacob Larsen.

Glæder sig til samarbejdet

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Løvenkrands, som har trænererfaring fra et år i spidsen for Fremad Amager i landets næstbedste fodboldrække samt tre sæsoner hos Rangers FC tilknyttet såvel reserveholdet som akademiet i den skotske storklub.

43-årige Peter Løvenkrands har erhvervet sig UEFA Pro-licens, hvilket er den højeste trænerlicens i europæisk fodbold.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier glæder sig over den fortsatte videreudvikling af setuppet i AaB:

“Det er beklageligt og ærgerligt at skulle tage afsked med Lars Noer Madsen, men med en helt ny rolle med et link i dagligdagen til både staben omkring førsteholdet og U/19 Ligaholdet har vi fundet det mest optimalt at begynde på en frisk, og vi er meget tilfredse med, at Peter Løvenkrands har takket ja til at tiltræde i AaB.

At kontinuerligt styrke vores akademi er og bliver et afgørende fokuspunkt for os, og i den forbindelse er det glædeligt at se, hvordan vi både på U/17-, U/15-, U/14- og U/13-niveau præger toppen af de respektive rækker, ligesom flere spillere fra U/19-årgangen byder sig til omkring førsteholdet,” konstaterer Ole Jan Kappmeier og tilføjer:

“Holdenes resultater er et naturligt udkomme af det gode udviklingsorienterede arbejde, der foregår med talenterne hver eneste dag på træningsbanen. Den kurs og udvikling skal Jacob Larsen, James Gow samt trænere og ledere i AaB Akademiet have stor ros for, ligesom det er glædeligt at vores sportslige strategi også udmønter sig i et positivt samarbejde mellem akademiet og teamet omkring førsteholdstruppen.  

43-årige Peter Løvenkrands, der i sin aktive karriere udover sine 22 A-landskampe for Danmark også havde succesfulde og mangeårige udenlandsophold i klubber som engelske Newcastle United, tyske Schalke 04 og Rangers FC, ser frem til at tiltræde i AaB:

“Jeg er enormt glad for, at AaB har peget på mig til en spændende rolle, hvor jeg primært får ansvaret som cheftræner for U/19 Ligaholdet, men også bliver en fast del af staben omkring førsteholdstruppen.

For mig er AaB en af de største klubber i Danmark, og jeg er stolt af at blive en del af et projekt og den retning, som klubben i seneste måneder har sat med deres sportslige strategi. Det tager tid at få tingene bygget op, men det er i mine samtaler med klubben blevet tydeligt, at der er en klar plan for, hvordan man ønsker at drive akademiet, så det også hænger sammen og kan videreføres op til førsteholdstruppen, så vi kan bringe AaB tilbage, hvor man i mine øjne hører til,” siger Peter Løvenkrands, der tiltræder i AaB 1. november.

Transitionstræner Rasmus Würtz vil i de kommende to uger have ansvaret for AaB’s U/19 Ligahold, der på lørdag har udekamp mod Lyngby Boldklub.

Del artikel

Andre læser også