Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Med øjeblikkelig virkning: AaB henter norsk landstræner

Af Aske Bisgaard Pedersen
Mathias Haugaasen. Foto: AaB Sport
Mathias Haugaasen. Foto: AaB Sport

Det var mildest talt ikke AaB’s sæson sidste sæson.

Den blev rundet af med en tabt pokalfinale og nedrykning efter det, der ellers lignede århundredets comeback i nedrykningskampen.

Nu skal der ske noget for at vende skuden, og det er der allerede med flere nye ansigter i klubben.

Seneste ændring et norsk navn på assistenttræner-posten med et solidt CV. Det oplyser AaB på deres hjemmeside.

Tidligere stilling som norsk U20-landstræner

Det er 44-årige Mathias Haugaasen, der med øjeblikkelig virkning tiltræder som assistenttræner for cheftræner Oscar Hiljemark og er med omkring holdet første gang i dag. 

Nordmanden, der kommer til AaB fra posten som Norges U/20-landstræner, har tidligere også været assistenttræner for både U/20- og U/21-landsholdet i hjemlandet samt assistenttræner i Bryne FK og Grorud IL, ligesom han blandt andet også har været scout for Manchester United F.C. og har en ph.d. i Coaching and Psychology ved Norges Idrettshøgskole.

“Det har været vigtigt for os, at vi fandt den rette person til at være assistenttræner i AaB, og derfor har vi været igennem en grundig proces, hvor vi blandt flere kompetente kandidater er endt med en meget stærk profil i Mathias Haugaasen.

Mathias kommer med erfaring både fra professionelle miljøer og talentudviklingsmiljøer, hvilket gør, at han passer til vores strategi med fokus på udvikling af egne talenter og implementeringen af unge spillere på vores førstehold,” udtaler AaB’s sportsdirektør, Ole Jan Kappmeier.

Ikke det eneste nye ansigt i AaB-staben

Mathias Haugaasen har en UEFA Pro-licens, der er den højeste trænerlicens i europæisk fodbold, og har været leder af det norske fodboldforbunds elitetræneruddannelse. 

“Jeg glæder mig meget til at blive en del af AaB. Ud fra de samtaler jeg har haft med Ole (Kappmeier, red.), James (Gow, teknisk chef, red.) og Oscar (Hiljemark, cheftræner, red.) har jeg fået et rigtig godt indtryk af klubben og det spændende projekt, der er sat i gang,” siger Mathias Haugaasen og fortsætter:

“Jeg ser især frem til at være involveret i det daglige arbejde omkring træningsbanen og omklædningsrummet og på den måde være med til i fællesskab med resten af trænerstaben at præge udviklingen i klubben hver dag,” lyder det fra AaB’s nye assistenttræner.

Foruden Mathias Haugaasen er også Fynn-Cedric Bach blevet knyttet til AaB’s trænerstab, hvor han i sidste uge begyndte som analytiker.

Den 28-årige tysker har senest været analytiker for FC St. Paulis U/23, U/19 og U/17-mandskaber, ligesom han tidligere har været analyseassistent for FC St. Paulis førstehold.

Om ændringerne kan være med til at få AaB tilbage i Superligaen, må tiden vise.

Senest blev det til kneben sejr i testkampen mod Vendsyssel, hvor næste test bliver en kende sværere, når AaB drager til Heden mod FC Midtjylland på fredag d. 7. juli kl. 13.00.

Del artikel

Andre læser også