84 nye lejeboliger med udsigt over Aalborg: Kom til Åbent Hus på Udsigten i næste uge

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Det er ikke nogen underdrivelse at sige, at Eternitten er et af de områder i Aalborg, der har gennemgået den mest bemærkelsesværdige forandring over de sidste par år.

I løbet af ganske kort tid er det tidligere grå og kedelige industriområde forvandlet til en topmoderne og attraktiv bydel, der rummer kultur og boliger såvel som supermarkeder og grønne områder.

Nu annonceres et nyt, spændende lejeprojekt på Eternitten, og navnet siger det hele.

Udsigten, som projektet er navngivet, står på skråningen af Sohngårdsholmbakken, og de 84 nye lejligheder kommer til at have en sublim udsigt udover Aalborg såvel som et interiør, hvor der er skruet op for kvaliteten.

Lejlighederne er 1-, 2- og 3-værelses lejelejligheder fra 51 til 109 kvadratmeter, og hvis du spørger Tue Klinggaard, én af indehaverne af danbolig Aalborg C, er der meget at glæde sig til.

“Kvaliteten af lejlighederne er en tand bedre, end det vi typisk ser i lejeboliger,” fortæller Tue Klinggaard og henviser til de mange lækre elementer lejere kan glæde sig til.

Dette inkluderer bl.a. Moland egeparketgulve, gulvvarme overalt i lejligheden, indbygningsskabe, et flot og funktionelt Invita-køkken og en god hvidevare-pakke fra Siemens og Miele – bare for at nævne et par eksempler.

Visualisering: Friis & Moltke

Plads til at leve livet

Det er danbolig Aalborg C, som holder til på Frederikstorv i Aalborg, der skal udleje de mange nye lejligheder, og de forventer at byggeriet står færdigt den 1. maj 2020.

“Arkitektonisk kommer det hele til at stå knivskarpt,” lover den anden indehaver af danbolig Aalborg C, Carina Bach Kristiansen.

Det vil det prisbelønnede danske arkitektfirma Friis & Moltke sørge for.

Friis & Moltke indskriver sig i den stolte danske byggetradition, hvor fokus er på gedigne materialer, naturligt lysindfald og plads til at leve livet – og denne vision går tydeligt igen i Udsigten.

“Lejerne vil få store og lyse lejligheder med store vinduespartier, en god planløsning og ude-arealer, der er lige så lækre,” fortsætter Carina Bach Kristiansen.

Hvor boligerne i stueetagen vil have terrasse, vil lejlighederne fra første etage og op have store altaner fra 6 kvadratmeter.

Oveni det følger en flot fælles tagterrasse, to elevatorer, praktisk parkeringskælder til biler og cykler samt rummelige depotrum til alle lejligheder.

Alt dette får lejere til fornuftige priser fra 5.200 kr. om måneden.

Visualisering: Friis & Moltke
Visualisering: Friis & Moltke

Kom forbi til åbent hus

Er du blevet nysgerrig efter at se lejlighederne på Udsigten – eller måske nyde udsigten fra nybyggeriet – kan du komme til åbent hus på adressen Kridtsløjfen 4.

Det første åbent hus holdes fredag, den 15. november fra kl. 14.00 til 16.00. Og igen søndag den 17. november fra kl. 12.00 til 14.00. Herefter holder danbolig Aalborg C åbent hus hver onsdag fra kl. 16.15 til 17.15.

Udsigten ligger på adressen Kridtsløjfen 4, 9000 Aalborg, og du kan også læse mere på Udsigtens hjemmeside og Facebook.

Hvad: Åbent hus på Udsigten

Hvor: Kridtsløjfen 4, 9000 Aalborg

Hvornår: Fredag, 15. november, kl. 14.00-16.00 og Søndag d. 17 november, kl. 12.00-14.00

 

Lysshow og gratis æbleskiver: Budolfi Plads åbner med fuldt program

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var det en parkeringsplads og et stort gråt betonelement lige midt i Aalborg.

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads åbner med et grønt område omgivet af butikslokaler, boliger og den nye hotte café Aktuel.

Nysgerrigheden og interessen omkring åbningen af Budolfi Plads i hjertet af Aalborg er gigantisk. 2,5 tusind har allerede markeret sig som interesseret eller deltager, og det er absolut værd at kigge forbi fra klokken 13.00.

Gratis nissehuer, æbleskiver og musik

Gratis nissehuer og balloner til de mindste og barnlige sjæle, musik fra den lokale kunstner Gregers Løvendahl Mogstad og Aalborg Garden, samt lidt lækkert til ganen.

Kom ned og få gratis æbleskiver og gløgg/varm kakao til dig og din familie.

I forbindelse med åbningen har Budolfi Plads indgået et samarbejde med den nye REMA 1000 Budolfi Plads, som sponsorerer 2000 gratis æbleskiver med tilbehør, samt Sparkassen Vendsyssel Aalborg står klar med gløgg og varm kakao.

Når det bliver mørkere i løbet af lørdagen vil der også være et helt særligt lysshow. Det er virksomheden Profox, der har speciale i at lave lysshow på bygninger, og det kommer de til at demonstrere på lørdag.

Efterfølgende når mørket i hverdagen sænker sig over den smukke nye plads, så vil den være oplyst af et helt særligt farverigt lys – dog ikke med et lysshow af samme kaliber.

Man har ønsket at det smukke lys skal kendetegne Budolfi Plads, og det falder godt i tråd med, at mange byrum i Aalborg skal defineres af noget særligt aftenlys.

Allerede på fredag d. 15. november åbner Lars Helmuth sin nye café og take away sted, så man kan få et sneak peek på Budolfi Plads allerede der.

Aktuel som stedet kommer til at hedde har nu afsløret menukortet, hvor man bl.a. kan få frokost- og aftensmad for 150 kr. og så starter de et nyt koncept som ikke er set før i restaurationsbranchen i Aalborg. Læs mere om det her.

 

Julefrokost-menu til 99 kr.: Meny i Kennedy gentager sidste års store succes

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Om et splitsekund er julen over os – med alt, den indebærer.

Julepynt, julesange, julegaver, julekalender, julestemning og ikke mindst julefrokost!

Det bliver mindst lige så travl en tid, som det altid har været, så hvorfor ikke lade andre tage sig af årets julefrokost, så du for en stund kan smække benene op?

MENY i Kennedy har den lette løsning til dig, der sætter pris på god mad, men ikke kan finde tiden i al juleræset til at kokkerere selv.

Og det er, hvad enten det gælder 4, 10 eller 30 personer, og ligegyldigt om I ønsker et mindre, større, stort eller kæmpestort julebord.

Du kan bestille julefrokosten fra nu og frem til fem dage før, gæsterne kommer.

Julefrokost for enhver smag

MENY Kennedy har lanceret fire forskellige julemenuer igen i år. Tre af dem er fra kædens side, men for at omfavne flest muligt, har MENY Kennedy valgt at tilføje en ekstra menu til kun 99 kr. pr. kuvert.

”Vi havde stor succes med menuen til 99 kr. sidste år, så selvfølgelig kan den bestilles igen i år.

Især de unge mennesker sætter pris på et billigere alternativ, hvor det hele er meget mere simpelt, men stadig uden fare for ikke at blive mæt,” fortæller købmand, Michael Andersen, til MigogAalborg.

Ligeledes er denne menu ideel for de mindre selskaber, da man kan nøjes med at bestille kun fire kuverter, hvor man ved de andre menuer skal bestille minimum 10.

Menu til kun 99 kr. pr. kuvert kan ses herunder.

Marineret sild med karrysalat

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbenssteg med rødkål

Leverpostej med bacon og champignon

Risalamande med kirsebærsauce og mandler

Tilkøb pr. person:

Hjemmelavet sylte med sennep og rødbeder + 20,-

Grønlangkål med kogt medister + 20,-

Brød og smør + 15,-

Til forskel ses herunder den luksuriøse menu, som MENY tilbyder til 199,95 kr. pr. kuvert:

2 slags marineret sild med karrysalat

Gravad laks med rævesauce

Æg pyntet med rejer og mayonnaise

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbensteg med rødkål

Bacon postej med champignon og bacon

Glaseret hamburgerryg med grønlangkål

Tarteletter med høns i asparges

Sylte med sennep og rødbeder

Brie med druer

Risalamande med kirsebær og mandler

Brød og smør

Udover disse to menuer, ligger derimellem en menu til 129,95 kr. pr. kuvert og en til 159,95 kr pr. kuvert.

MENY Kennedy har altså løsningen, uanset hvilken type julefrokost du skal holde.

”Vi tilpasser os altid kundens ønsker bedst muligt, så alle er glade og kan slappe af og nyde julen” lyder det fra Michael.

En delikatesse på højt niveau

I delikatessen møder vi Thomas Søndergaard, som ser frem til at lave julemad i lange baner.

Thomas har mange års erfaring inden for branchen og har baggrund inden for både delikatesse og slagter.

Der er derfor gode råd at hente, hvad end det gælder risalamande eller kød.

På MigogAalborgs facebookside kan du lige nu deltage i konkurrencen om en julefrokost til seks personer inklusiv snaps, øl, shots og snacks.

Du deltager ved at:

  • Like opslaget (udgivet mandag 11. november kl. 19.45)
  • Skriv i Facebook-opslaget hvad Meny Kennedys specielle julefrokost-menu koster
  • Skriv mindst en du gerne vil holde en hyggelig julefrokost sammen med

Er du ikke den heldige vinder, kan du bestille din julefrokost fra 99 kr. pr. kuvert ved henvendelse i delikatessen i MENY Kennedy, via besked på MENY Kennedys facebookside eller på telefon 99 34 04 32.

250.000 julelys tændes på fredag: Jul i Aalborg Zoo er en kæmpe satsning

Skrevet af: Michael Qureshi

De gør det med stor succes i København ZOO og Odense Zoo.

Nu er turen kommet til Aalborg Zoo. 250.000 julelys kommer til at lyse hele Zoo-området op fra på fredag d. 15. november og frem til januar.

For første gang nogensinde fejrer Aalborg Zoo julen med en gigantisk lysfest, hvor publikum føres på en eventyrlig julerejse gennem magiske lyslandskaber og møder juletraditioner fra Grønland i nord til Afrika i syd.

 

Julemanden ankommer med sit rensdyr

Kl. 16 åbner man dørene  til Jul i Zoo, og kl. 17 ankommer Julemanden med sit rensdyr og tænder det store juletræ. Børn og barnlige sjæle kan bagefter besøge ham i hans hytte og hviske deres ønsker i hans øre.

Et spektakulært, levende nordlys kan opleves i teltet ved Zoofari-scenen, hvor man kan blive klogere på, hvad nordlys egentlig er, mens man ligger og nyder det smukke syn.

I Den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

Her har kreativiteten fået frit løb og julepynten består blandt andet af juletræer, som elefanterne har været med til at lave.

Hvis man nu tror, at strømforbruget går helt amok på grund af julelys, så er Aalborg Zoo gået efter en grøn løsning. Så strømforbruget i alt bliver på ca. 8.000 kr.

Byder på en lang række juleaktiviteter

Fra 15. til 30. november holder Jul i Zoo åbent hver fredag, lørdag og søndag kl. 16-21, og fra 1. – 30. december kan julestemningen opleves hver dag kl. 16-21 (24. december undtaget)

I hele perioden vil Aalborg Zoo byde på en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog.

Derudover kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler i Aalborg Zoos helt nye orangeri eller specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika i de mange hyggelige boder.