80.000 kr. i bonus: Medarbejdere i JYSK-butikker forgyldes

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

31.000 kroner. Det er gennemsnittet på den salgsbonus, som medarbejderne i de danske JYSK-butikker fik i regnskabsåret 2019/20.

Det er den højeste bonus nogensinde, og det glæder JYSKs landechef i Danmark, Bo V. Andersen.

”Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for. Medarbejderne i butikkerne får bonus efter, hvor godt salget har været i netop deres butik. Så når de har fået en stor bonus, er det fordi, det er gået godt for JYSK.

Samtidig er medarbejderne i JYSK-butikkerne jo nogle af dem, der ikke har haft mulighed for at arbejde hjemme, men som derimod er mødt på arbejde hver dag for at holde hjulene i gang gennem hele corona-epidemien,” siger Bo V. Andersen i en pressemeddelelse.

I Nørresundby kan medarbejderne se frem til et noget større beløb end gennemsnittet. De er rent omsætnongsmæssigt kun overgået af butikken i Randers, og det betyder en bonus på hele 80.000 kr. til alle medarbejdere.

Det skriver TV2 NORD tirsdag.

“Langt henad vejen er det en følelse af stolthed, for vi har haft mange medarbejderne, der har knoklet hårdt og opnået succes sammen. Det er kæmpestort og den højeste bonus, jeg har prøvet i min karriere, siger butikschef Kasper Rasmussen til TV2 NORD.

Enkelt system

Bonus-systemet i JYSK fungerer på den måde, at medarbejderne i hver enkelt JYSK-butik får del i den omsætningsfremgang, butikken har haft i forhold til året før.

Det betyder også, at der er stor forskel på, hvor meget medarbejderne i hver enkelt butik har fået udbetalt.

Fuldtidsmedarbejdere, der har været ansat i hele regnskabsåret, har således fået udbetalt mellem 5.400 og 95.000 kroner.

”For JYSK er det vigtigt, at vi har et simpelt bonussystem, som er nemt at gennemskue. Vi tror på, at medarbejderne bliver ekstra motiverede, når de bliver belønnet for den succes, de er med til at skabe. Det giver jo også endnu en grund til at yde en fantastisk kundeservice, fordi det betyder noget for hver enkelt butik, at kunderne kommer igen,” siger Bo V. Andersen.

Højeste bonus i Randers

Han medgiver, at regnskabsåret også har været lidt specielt, fordi de butikker, der er placeret i indendørs butikscentre, var lukket i foråret på grund af coronavirus.

”De ansatte i de butikker, arbejdede i den periode i andre nærliggende JYSK-butikker, og derfor skal de selvfølgelig ikke snydes for bonus. De har derfor fået bonus i forhold til vores gennemsnitlige salg i Danmark i den periode, hvor butikkerne var lukket,” siger Bo Andersen.

Bonus-systemet i JYSK betyder, at salgsbonus udbetales ud fra, hvor mange timer, den enkelte medarbejder arbejder. Det betyder, at alle fuldtidsmedarbejdere får en lige stor del af bonussen, uanset om der eksempelvis er tale om en Store Manager eller en elev.

Den butik, der fik udbetalt mest i bonus i regnskabsåret 2019/20 var JYSK-butikken på Marsvej i Randers, hvor fuldtidsmedarbejdere fik en bonus på 95.000 kroner.