7 sportscafeer i Aalborg der viser fodbold på storskærm

Skrevet af: Redaktionen

To ting kendetegner Aalborg.

Et fedt natteliv og en stolt fodboldtradition. Kombinerer du de to ting, er grundlaget for en festlig aften lagt.

På byens sportscafeer kan du nyde en kold fadøl, diskutere dagens odds forslag med vennerne og se fodbold på storskærme.

MigogAalborg bringer her et udvalg af byens store udbud af sportscafeer.

O’learys 

O’learys Aalborg er en svensk franchisekæde i bedste Sams Bar-stil. Kæden har en sportsbar i Jomfru Ane Gade, der kombinerer sport, amerikansk mad og musik.

John Bull Pub 

Hos John Bull på Østeraagade kan du se fodbold på 3 skærme- 2 storskærme og en i baren.

Bliver man træt af at se bold, kan man hver weekend nyde livemusik. Det er ikke muligt at spise hos John Bull, men baren serverer både danske og internationale ølmærker, whisky samt rom og cognac.

The Old Irish Pub

The Old Irish Pub er endnu en traditionel irsk pub, der ønsker at give sine gæster en rigtig ”irsk” oplevelse. Pubben er byens største og har plads til omkring 600 gæster på 2 etager. I godt vejr kan gæsterne sidde udenfor. På hverdage viser stedet sportsbegivenheder på storskærme og på mindre tv-skærme rundt omkring på pubben. Gæstemusikere fra Storbritannien optræder dagligt med livemusik fra kl. 21-24, hvorefter der er DJ fra midnat til kl. 5 om morgenen. Det er muligt at vælge mellem 35 specialøl og forskellige former for spiritus.

Café Pitstop 

Café Pitstop er kombineret sportscafé og spillehal. Du kan nyde den gode stemning og en kold fadøl på cafeen, mens du livebetter på dagens kampe ud fra odds forslag. Bliver du træt af sport, kan du spille pool og bordfodbold eller spille på de nyeste spilleautomater.

Café Frederiksberg 

På Aalborgs ældste værtshus kan du både spille brætspil og se sport på tv. Du kan blandt andet spille dart, mini-shuffleboard, backgammon, skak og rafling. Café Frederiksberg viser både fodbold og andre større sportsbegivenheder på storskærm som fodbold, ishockey, håndbold samt Formel 1.

Det er muligt at spise her, og de har et varieret menukort med både traditionelt dansk og amerikansk mad.

Café Frederiksberg hævder at have Danmarks største udvalg af Single Malt Whisky, Aalborgs bedste udvalg af Special-øl samt Aalborgs største udvalg af spiritus.

Herudover kan du nyde blues og andre former for livemusik på barets musikscene.

Idylliske Café Frederiksberg

L.A. Bar

L.A Bar er en sportsbar, hvor du både kan se fodbold og anden sport på storskærme samt spille bordfodbold og Beer Pong. Stedet, som også er kendt som Captain Morgan Lounge, har ligget i Aalborg i 25 år, og byder i tillæg til sporten på musik og drinks.

L.A. Bar har specialiseret sig i Gin, som du kan smage et bredt udvalg af.

The Irish House

The Irish House stiler mod at give deres gæster en autentisk irsk oplevelse. Sportsinteresserede gæster kan se sportsbegivenheder live på storskærm samt på 6 fladskærmstv.

Stedet serverer både mad og drikke, og torsdag, fredag og lørdag kan du opleve livemusik. Sportsbegivenheder, der bliver vist, inkluderer fodbold, rugby, golf, cricket og meget andet. Du kan se deres kalender for kommende begivenheder på hjemmesiden.

Danmarks største livsstilshus: Nu kan du også dyrke yoga hos Kalstrup

Skrevet af: Michael Qureshi

En halv times kørsel nordpå fra Aalborg ligger en butik, vi ikke har set magen til i hele Nordjylland. Ja, faktisk i hele landet.

Kalstrup er med sine 2000 kvadratmeter Danmarks største livsstilshus med alt i mode til kvinder, mænd, unge suppleret med afdelinger i interiøruniverset til vin, spiritus, chokolade og kaffe afdeling.

Men indehaverne Per og Tine Kalstrup har stadig foden på speederen og udvikler hele tiden konceptet. En nyhed skiller sig klart ud.

I løbet af sommeren introducerede Kalstrup i Blokhus konceptet ELSK Yoga Blokhus.

ELSK er en reference til det tøjmærke, de selv har været med til at udvikle og sælger til forhandlere i hele landet. I en af lokalerne på første sal i den enorme bygning, på torvet i Blokhus, har de indrettet en sal til Yoga undervisningslokale.

Mascha Vang åbnede yoga-lokalerne

En af Danmarks største bloggere Mascha Vang var i Blokhus for at klippe snoren til Yoga-konceptet, som både henvender sig til de lokale i Blokhus men i den grad også til de mange, heriblandt aalborgensere, der er i sommerhus i den hyggelige badeby.

Tanken bag at starte yoga-undervisning i Kalstrup livsstilshus har længe ligget og ulmet.

“Den ro, den sjæl og atmosfære vi gerne vil skabe her i huset. Der passer yoga perfekt ind. Vi vil skabe en stemning af mindfulness, når man shopper hos os, fordi det skal være en oplevelse, og ikke noget der skal overstås.

Det er derfor, at jeg tror, at så mange nyder at komme hos os.

Fordi man kommer ned i tempo og kan fordybe sig.

Vi synes lidt, at vi fuldender det med at være livsstilshus med yoga, som er åbent for alle,” forklarer Per Kalstrup, da MigogAalborg besøger de imponerende omgivelser.

Har udvidet med butik i Løkken

Man har også introduceret børnehold samt rene mandehold. Så der altid er mulighed for, at hele familien kan samles om ELSK Yoga Blokhus.

Planen er også, at implementere yoga rekvisitter i livsstilshuset, så der er en synergi hele vejen rundt.

En anden større nyhed fra Kalstrup er, at de har udvidet med en butik i Løkken. Her spotter man også hurtigt den røde tråd fra Blokhus-bygningen, omend den ikke er lige så stor som den i Blokhus.

Fra turistorganisationerne ønsker man at binde Blokhus og Løkken tættere sammen, og det er noget, som Kalstrup bakker op omkring.

Derfor var det helt naturligt, at man udvidede med en Løkken-butik.

“Vi er stolte og taknemmelige af at være fra Nordjylland. Der er nogle indsatsområder for at bringe de to byer tættere hinanden og udnytte byernes potentiale endnu bedre i forhold til turisterne.

Det bakker vi naturligvis op omkring.

Der har måske tidligere været lidt en tendens for, at man stirrer sig blind på sin egen del af kagen. Men det er vigtigt, at vi ser vores landsdel som en enhed og prøver at binde den sammen.

Kan vi få flere turister til at vælge Nordjylland ved at gøre opmærksom på alle de fede ting heroppe, så er vi kommet rigtig langt,” lyder det fra Per Kalstrup.

ELSK-mærket er ude i hele landet

Et andet bindeled mellem de to badebyer er netop mærket ELSK.

Det blev udviklet af to unge iværksættere fra Thy-Klitmøller med en enorm kærlighed for møde og bæredygtighed. Det tiltalte Per og Tine Kalstrup, og de indgik et samarbejde om at forhandle mærket og få det bredt ud i resten af landet.

“Vi er nået op på 55 forhandlere i hele Danmark nu. Vi har blandt andet fået et par større spillere ind i København, og i det hele taget er der mange bestillinger fra Sjælland også.

ELSK passer rigtig godt ind i den bæredygtige profil, som vi gerne vil tegne her i huset,” lyder det fra Per Kalstrup.

 

Kunder får tilbudt stylecoaching

Hos Kalstrup får man mere end blot et venligt smil og en pose til sine indkøb.

Tine Kalstrup er uddannet stylecoach i 2012, og siden har hun tilbudt stylecoaching til de kunder, der har brug for en hjælpende hånd med at finde tøj, der passer både udtryksmæssigt og mentalt til deres personlighed.

Tine arbejder ud fra følgende seks stilkerner: Feminin, klassisk, enkelt, casual, rå og boheme. Disse tillægsord beskriver hver især hvilke følelser tøjet kan give os.

“Jeg klæder mine kunder på indefra og ud. Jeg arbejder rigtig meget med mennesket og tøjets undertoner, således at matchet bliver korrekt, og kunden undgår fejlkøb.

Tøjet er et af de mange redskaber, vi har i verden, til at fortælle hvem vi er. Jeg er både uddannet Cand. Mag i Kommunikation samt Socialpædagog, så det at være stylecoach ligger naturligt til mig.

Jeg har en stor interesse i at matche det rigtige tøj med den rigtige person, således de føler sig selvsikre,” fortæller Tine Kalstrup.

Tine tilbyder både stylecoaching i butikken og online. På nuværende tidspunkt kan man via Instagram og Facebook selv tage rejsen, og lytte til de videoer Tine har lavet – og på den måde blive inspireret.

Fejrede 10 års jubilæum tidligere i år

2019 er på mange måder også et helt særligt år for Kalstrup. De fejrede nemlig 10 års jubilæum i Pinsen.

Der var ikke mange, der tilbage i 2009 spåede, at de også ville eksistere ti år senere. Og da slet ikke i det omfang man har i dag.

“I 2009 havde Blokhus en grillbar og et outlet. Mange sagde til os, at det var vanvittigt, at vi ville til at sælge mærkevarer heroppe. Men vi holdt stædigt fast i vores strategi, og med hårdt arbejde er vi nået rigtig langt.

Vi er gået fra 225 kvm til at udvide til det tidobbelte. Vi er gået fra to halvtidsmedarbejdere til 22 medarbejdere på fuldtid. I starten var det svært at få de store internationale brands her i huset.

Men efter vi fik mærker som Ralph Lauren, Stine Goya, Hugo Boss og Lala Berlin ind, så har mange fået øjnene op for, hvad det er vi reelt kan her i huset,” forklarer Per Kalstrup.

Han fortsætter;

“Blokhus har udviklet sig helt enormt også som by. Vi har et bredt udvalg af restauranter, og derudover er vi glade for at have fået det flotte Strandhotellet.

Der er desuden kommet flere gode butikker til, og jeg er stolt over, når vi som livsstilshus har knap en halv million mennesker igennem på et år.

Det gør os jo nærmest til en nordjysk attraktion, når vi kan få så mange mennesker ind i huset, og vores gæster kommer fra hele landet og alle dele af verden.”

Med 10 år på bagen er rejsen for Kalstrup kun lige begyndt. Forude venter mange flere spændende tiltag.

Anmeldelse af Efter Branden: En gribende fortælling om at være født forkert

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I fredags havde Aalborg Teaters nyeste forestilling, Efter Branden, urpremiere på teaterscenen.

Historien er skrevet af den fantastiske dramatiker Julie Maj Jakobsen, der også stod bag den Reumert-nominerede Aftenlandet.

Allerede inden premieren var flere forestillinger udsolgte, og teateret har da også allerede indført ekstraforestillinger.

Det var derfor med store forventninger, at vi satte os tilrette med udsigt til Lille Scene.

En rå scenografi ventede os: forestillende et miniature lejlighedskompleks i et beskidt og dystert ghettomiljø – placeret på et gulv fyldt med jord og halvvissent græs.

I et vindue brændte allerede aggressive flammer, og scenen og de helt rette associationer var altså sat fra start.

En fantastisk og enkel scenografi, der siden viste sig at understøtte historien til perfektion.

Ghettoplaner var inspiration

Forestillingen udspiller sig i en ghetto et sted i Danmark, hvor en ung mor flytter til med sin teenagesøn.

Hendes bagtanke med denne flytning er, at hendes søn forhåbentlig vil trives bedre i dette miljø, der huser flere minoritetsgrupper – han er nemlig langt fra almindelig.

Faktisk er sønnen, Halfdan, født med et decideret vanskabt ansigt, der er hæsligere end og mere sært end nogen andens.

Halfdans hverdag er præget af dårligt selvværd og oftest set med en elefanthue på hovedet. Han er generelt utilpas i sin egen krop, og det kommer også til voldsomt udtryk, når andre folk nærmer sig ham.

Foruden Halfdan og hans mor møder vi også Halfdans far, en gravid pige, en montør af udenlandsk udseende og ikke mindst Halfdans nye “ven”, der lokker ham ud i handel med stoffer.

Idéen til Efter Branden opstod hos Julie Maj Jakobsen, da hun læste om regeringens nye ghettoplaner.

Planen går ud på, at man vil flytte middelklassen ind i ghetto-mråderne for på den måde at få en klassemæssigt og etnisk mere sammensat beboergruppe – og det er altså dette samfund, vi i forestillingen er vidne til.

En samfundskritisk historie

Historien starter lige på og hårdt: Der er gået ild i én af de lejligheder, der ellers skulle rives ned.

“Der er fundet et lig,” siger montøren, Azim.

Panikken breder sig blandt denne samling af mennesker, som vi endnu ikke kender: Er det Halfdan?

Herefter starter et rystende flashback til den dag, Halfdan og hans mor flyttede ind i ghettoen.

På trods af de gode intensioner udviklede eventyret sig vist langt fra som Halfdans mor havde planlagt. For hvad sker der egentlig, når man uden videre forsøger at absorbere et ressourcesvagt mindretal ind i et stærkere flertallet?

Trækker vi hinanden op? Eller ned? Og hvem er egentlig den “normale”? Går vi måske allesammen med en maske på?

Det er netop det, som Julie Maj Jakobsens dramatiske og samfundskritiske fortælling sætter under en lup.

Hvem er den normale?

I løbet af fortællingen får vi også sat flere spørgsmålstegn ved, om Halfdan i det hele taget er den mest unormale.

For bare fordi at hans ansigt er anderledes, er det så nødvendigvis ham, der agerer forkert i samspillet med andre mennesker?

Og selvom alle omkring Halfdan forsøger at lette hans liv, hvem siger så, at han nødvendigvis ønsker at blive reddet?

Måske burde vi som mennesker i stedet blive bedre til at rumme hinandens forskelligheder, og ikke kaste vores egne forventninger over på andre.

For hvem tabte, da han kom til verden? Var det Halfdan? Hans mor? Eller samfundet?

Det var i hvert fald nogle af de tanker, vi selv forlod forestillingen med. Og her et par dage senere er der stadig scener, der skal sundes.

Efter Branden er en rystende, aktuel og hjertegribende forestilling om at være anderledes, og vejen til en forståelse for dette har Julie Maj Jakobsen lagt som en buffet for vores fødder.

Derfor 6 velfortjente stjerner til én af Danmarks absolut bedste dramatikere og ikke mindst det fantastiske ensemble, der serverede forestillingen til perfektion.

Efter Branden spiller frem til d. 4. oktober og billetter kan købes her.

Gratis rundvisning: Oplev det nye Budolfi Plads før alle andre

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Dimension Design
Visualisering: Dimension Design

Budolfi Plads har været et af de mest omtalte og ambitiøse projekter i Aalborg Kommunes tid.

Projektet nærmer sig sin officelle åbning, hvor pladsen åbnes op for alle byens borgere i hjertet af Aalborg.

Nu har du mulighed for at opleve pladsen før alle andre og få et unikt indblik i tankerne bagved det nye Budolfi Plads.

Visualisering: Dimension Design

Tre rundvisninger på Budolfi Plads

Det sker på tre rundvisninger, hvor personerne bag det ambitiøse projekt vil fortælle om processen, tankerne og visioner bag de forskellige elementer.

På forskellige datoer med den første allerede på onsdag d. 18. september vil Stadsarkitekt Peder Baltzer, Jakob Lundgaard, senior projektchef ved NCC og arkitekt Ole Madsen fra Kjær & Richter A/S deltage på rundvisningerne.

Under rundvisning på pladsen vil der også blive mulighed for at opleve den sorte arkitektoniske perle med kobberfacetter, hvor Lars Helmuth åbner Aktuel

Samtidig vil der blive vist rundt i p-kælderen og forklaret tankerne herom, hvor der snart åbner 105 offentlig tilgængelige parkeringspladser.

Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål under rundvisningen til de nysgerrige.

Lejeboligmægleren vil også være tilgængelig efter arrangementet til at fremvise boligerne til de interesserede.

Arrangementet er gratis og åbent for alle

Hvad: Guidet Tour på Budolfi Plads med Stadsarkitekt Peder Baltzer
Hvor: Foran Danske Bank i Algade, 9000 Aalborg
Hvornår: Onsdag d. 18 september fra klokken 17.00 – 18.00
Pris: Gratis

Du kan finde mere info og tilmelde dig til onsdag 18. september her.

Hvad: Guidet Tour på Budolfi Plads med Jakob Lundgaard, senior projektchef ved NCC
Mødested: Foran Danske Bank i Algade, 9000 Aalborg
Hvornår: Onsdag d. 25 september fra klokken 17.00 – 18.00
Pris: Gratis

Du kan finde mere info og tilmelde dig til onsdag d. 25. september her.

Hvad: Guidet Tour på Budolfi Plads med arkitekt Ole Madsen fra Kjær & Richter A/S
Hvor: Foran Danske Bank i Algade, 9000 Aalborg
Hvornår: Onsdag d. 2. oktober fra klokken 17.00 – 18.00
Pris: Gratis

Du kan finde mere info og tilmelde onsdag d. 2. oktober dig her.