Nordjysk storfavorit til DM i hot-dog: Så mange kan Ruben spise

Skrevet af: Michael Qureshi
Ruben Lemcke-Mikkelsen har vundet DM i Hot-dog tre år i træk 
Foto: Steff Houlberg
Ruben Lemcke-Mikkelsen har vundet DM i Hot-dog tre år i træk Foto: Steff Houlberg

Opdateret tirsdag 31. maj klokken 10.50

Det kræver sin kærlighed til pølser at vinde DM i hotdogsspisning. Og så endda gøre det tre år i træk.

Men Danmarks ubestridte pølsekonge er nordjyske Ruben Lemcke-Mikkelsen med tre triumfer i træk i danmarksmesterskabet.

På fredag er det fjerde finalerunde Ruben Lemcke deltager i, når Steff Houlberg atter afvikler finale i Aalborg.

Han er nok enhver buffet-restaurants store skræk, især hvis der er gris på menuen. Ruben er toptrænet og klar til at hive den fjerde triumf i hus.

Reglerne ved DM i hotdogsspisning er simple. Man har 15 minutter til at konsumere så mange hot-dogs som overhovedet muligt. I de indledende runder har Ruben Lemcke lagt sig i spidsen med 23 som topresultat forud finalen.

Finale-feltet på de ti deltagere er nu fundet, og Nordjylland kan prale af at have fire deltagere med.

Ruben Lemcke-Mikkelsen, Aalborg – Har spist 23 på 15 minutter i indledende runde.
David Khalaf, Klarup – Har spist 16 på 15 minutter i indledende runde.
Thomas Mahler, Aalborg – Har spist 14 på 15 minutter i indledende runde.
Matthew Stendal, Thisted – Har spist 14 på15 minutter i indledende runde.

Vi fangede storfavoritten Ruben Lemcke-Mikkelsen fra Aalborg til en snak om til kærligheden for en indianer med sidevogn.

Hvordan i alverden bliver man god til at spise mange hot-dogs på kort tid?

“Man bliver god til at spise hurtigt ved træning, træning og atter træning”

Hvor hurtigt kan du spise en hot-dog?

“Jeg har aldrig taget tid på en enkelt hotter, men mit personlige bedste er 7 på 2 min.”

Er du nogle gange på træningslejre og i så fald hvordan foregår det?

“Deciderede træningslejre vil jeg nok ikke kalde det, men det hænder, at jeg laver et træningspas.”

Hvornår i livet fandt du ud af, at du var god til at spise pølser hurtigt?

“Jeg blev først klar over, at jeg havde flair for at spise hotdogs, da jeg vandt det første år.”

Hvor mange pølser spiser du om ugen?

“Ikke specielt mange over et helt år, men det bliver til en hel del her op til konkurrencen.”

Hvad er din favorit-pølse?

“Det må helt klart være oste pølse fra krastrup søgaard”

Hvordan er den perfekte hot-dog lavet hvis du skulle have den fra en pølsevogn

“Klart en ristet med det hele.”

Har du et godt råd til andre håbefulde, der stiller op?

“Det må være at træne og passe på sig selv.”

Vinder du igen?

“Det kunne være fedt at løbe med sejren igen. Men man er aldrig sikker!”

Er der et verdensmesterskab, og i så fald hvordan ville du ligge til det?

“Der er VM i usa 4 juli. Jeg ville ligge i bunden af feltet. De spiser fra 45-69 på 10 min, så de er i en liga for sig selv.”

DM i hot dog
Danmarksmester Ruben kan kværne syv hot-dogs på to minutter. Foto: Steff Houlberg

Det skriver Steff Houlberg om arrangementet på fredag den 3. juni

Hvem vinder titlen som årets hotdogkonge, og hvem må gå slukøret fra konkurrencebordet? Mød op på Gammeltorv til den helt store finale i DM i Hotdogspisning 2016 og få svaret!

Udover DM-finalen vil dagen være fyldt med underholdning fra Emil Stabil og Rungsted og Kreutzfeldt, og i dagens anledning er der specialpriser på både hotdogs og sodavand. Så tag familie og venner under armen, spis en lækker hotdog eller 10 og vær med til at krone Danmarks nye hotdogkonge til et brag af en fest!

Dagens program:

14:00-18:00 – Radio ANR sender live fra torvet
15:00 – Opvarmning til finalen med musik, chill-out, sumodragter og billige hotdogs
17:15 – Velkomst på scenen
17:20 – Emil Stabil
17:50 – Finalisterne præsenteres
18:00 – Finale
18:20 – Præmieoverraskelse
18:30 – Chill-out, loungemusik og billige hotdogs
22:00 – Rungsted og Kreutzfeldt

Alle indtægter fra finaledagen går ubeskåret til Sportsskoler for handicappede arrangeret af Aalborgs Idrætsforeningen for Handicappede i samarbejde med Dansk Handicap Idrætsforbund.

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft