Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Topmoderne udstyr: 58 spritnye ambulancer ankommer til Nordjylland

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Helt nye ambulancer ankommer for tiden til Nordjylland, fordi Region Nordjylland og virksomheden PreMed fra 1. april overtager driften af ambulancetjenesten i alle egne af Region Nordjylland.

I alt ankommer 58 nye ambulancer og 20 nye patientransportkøretøjer til regionen, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Ankomsten af ambulancerne er det synlige bevis på, at Region Nordjylland og PreMed gør sig klar til at sikre en dækkende ambulancetjeneste for hele Nordjylland.

“Vi ser frem til at løfte opgaven, og til at skabe en solid og god sammenhæng for de akutte patienter. Vi vil sikre stabilitet og tryghed omkring akutberedskabet, og her spiller ambulancerne i sig selv selvfølgelig helt konkret en vigtig rolle,” siger Kenneth Lübcke, enhedschef for Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland.

Han fortæller, at de nye ambulancer er valgt ud fra, at de både skal være topmoderne udstyret i forhold til at kunne hjælpe akutte patienter bedst muligt, men også være godt indrettet til ambulanceredderne, som skal bruge en stor del af arbejdstiden i bilen.

Konkret får Region Nordjylland 33 nye ambulancer og 14 patienttransportkøretøjer, mens PreMed får 25 nye ambulancer og 6 patienttransportkøretøjer.

Topmoderne udstyr: 58 spritnye ambulancer ankommer til Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

To operatører i Nordjylland

Den Præhospitale Virksomhed under Region Nordjylland skal drive ambulancerne i en del af regionen, mens den private – og nye – ambulancevirksomhed PreMed, skal drive tjenesten i den øvrige del.

“Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, og vise, at vi er en seriøs og kompetent spiller på det danske ambulancemarked.

Vi har et stort og etableret finsk ambulanceselskab i ryggen, og vi tør godt love, at nordjyderne også er i trygge hænder hos PreMed,” siger direktør for PreMed, Anders Vikke.

Det er Regionsrådet i Region Nordjylland, der har besluttet, at ambulancetjenesten nu skal deles op, og ikke længere drives af Falck Danmark A/S.

Det skete efter, at hele ambulancetjenesten havde været i lovpligtigt udbud, og flere forskellige forud-kvalificerede virksomheder havde budt ind på opgaven.