Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

50 år med Papegøjehaven: Fejres med kæmpe jubilæumsbrunch

Af Nathalia Hentze Nielsen

Man kan ikke tale om restauranter i Aalborg uden at nævne en af de absolutte sværvægtere.

De seneste årtier har Restaurant Papegøjehaven serveret sin berømte hjemmelavede mad fra den faste base i Aalborg Kongres & Kultur Center, og i år markeres 50-års jubilæet.

Familien Mouritzen har været forpagtere siden 1969 og fejrer bl.a. jubilæet med en stor jubilæumsbrunch den 6. oktober, hvor man udover at nyde en lækker brunch, helt særligt kan få lov til at besøge Keglepubben og Kegleloungen til et spil kegler.

Jubilæet har givet rig mulighed for at kigge bagud på restaurantens – og familiens – illustrative historie, men bror-og-søster makkerparret, direktør Lars Mouritzen og bookingchef Lotte Mouritzen, vil også gerne se fremad.

”Mange kender os fra AKKC og går ud fra, at vi kun serverer mad til store events og konferencer, men vi vil lige så gerne lave mad til et selskab på 10 mand eller skræddersy julefrokoster for firmaer.

Man behøver ikke være 100 mand for at spise her,” slår Lars Mouritzen fast.

50 år med Papegøjehaven: Fejres med kæmpe jubilæumsbrunch

Skræddersyede løsninger

Mange, der har haft fornøjelsen af at være til forestillinger i AKKC, har også været forbi Restaurant Papegøjehaven, hvor man i forbindelse med forestillinger kan vælge a la carte retter på et højt niveau.

Men det er langtfra alle, der ved at restauranten lige så gerne serverer mad til private selskaber og arrangementer – uden at det bliver kedelige standard løsninger.

”Vi kan skræddersy menuer og arrangementer efter kundernes behov.

Vores ansatte i Papegøjehaven vil også meget gerne have lov til at give en personlig oplevelse, og det kan de, når vi er værter for bryllupper, fødselsdage og firmaarrangementer,” forklarer Lotte Mouritzen.

Uanset hvilken menu man planlægger i selskab med Papegøjehavens kompetente personale, er der garanti for en superb madoplevelse fra det internationale køkken.

Restauranten sætter en ære i at lave tingene selv – og det er alt fra pesto, hjemmesyltede rødbeder og chutney til rillette.

50 år med Papegøjehaven: Fejres med kæmpe jubilæumsbrunch

Fokus på bæredygtighed

I efteråret 2017 blev AKKC certificeret bæredygtigt som det første eventsted i Danmark, og den bæredygtige udvikling er også vigtig for Restaurant Papegøjehaven, som tænker FNs 17 Verdensmål ind i deres daglige drift.

”Vi arbejder konstant med at fremme vores bæredygtige tiltag i alle de henseender, hvor det giver mening.

Vi arbejder meget med økologi, lokale råvarer og med at minimere madspild,” fortæller Lars Mouritzen.

Det kommer bl.a. til udtryk i affaldssorteringen.

Alt madaffald fra køkkenet bliver først kørt igennem en madkværn for dernæst at blive pumpet ud i en biotank, hvorfra det køres til et lokalt biogasanlæg.

Yderligere sikrer de mange lokale leverandøraftaler, at restauranten ikke behøver at importere massevis af varer fra udlandet, og gæsterne kan i stedet nyde helt friske råvarer, bl.a.

50 år med Papegøjehaven: Fejres med kæmpe jubilæumsbrunch

100-års jubilæum i Aalborgs restaurationsbranche

Generationsskiftet i Restaurant Papegøjehaven skete i 2003, da Lars Mouritzen overtog rollen som direktør efter sin far, Peter Mouritzen, men familiens bånd til Aalborg – og ikke mindst restaurationsbranchen – strækker sig endnu længere tilbage.

Lars og Lottes bedstefar, Torkild Mouritzen, var selvudlært restauratør og startede restaurant- og smørrebrødsforretningen Favoriten i Vesterå, som senere blev kendt som Stygge Krumpen, mens oldefaren købte Park Hotel i Aalborg i 1919.

Det betyder, at familien Mouritzen kan fejre 100-års jubilæum som restauratører i Aalborg.

”Det er en ære at være en udøvende del af et 100-års familiejubilæum i en spændende branche, men naturligvis også en tung arv.

En arv som samtidig er en forpligtelse til hver dag at levere den kvalitet og service som vi og vores dygtige, engagerede medarbejdere altid har været kendt for.

Men det er en livsstil, og vi elsker det, og vi ser frem til forhåbentligt mange gode år endnu i branchen,” udtaler Lars Mouritzen.

50 år med Papegøjehaven: Fejres med kæmpe jubilæumsbrunch

Jubilæumsbrunch og keglespil

Jubilæumsbrunchen den 6. oktober foregår i Restaurant Papegøjehavens flotte lokaler, hvor du kan nyde udsigten over Kildeparken, såvel som den store brunchbuffet fra kl. 11.00 til 13.00.

Efter brunchen åbnes der op for den klassiske Keglepub og den nyindrettede Keglelounge, hvor man kan tage et frit spil kegler fra kl. 13.00 til 15.00.

Hvis du aldrig har haft fornøjelsen af at opleve kegleloungen, er alene den oplevelse et besøg værd i oktober.

Keglebanerne er en unik del af AKKCs historie og stammer helt tilbage fra 1952.

Normalt lejes banerne i forbindelse med spisning i Restaurant Papegøjehaven, men der åbnes helt eksklusivt op for den ellers mindre synlige del af AKKC.

Du kan tilmelde dig jubilæumsbrunchen via Restaurant Papegøjehavens hjemmeside eller over telefon på 98 12 54 99.

Hvad: Jubilæumsbrunch og keglespil
Hvor: Restaurant Papegøjehaven, Europaplads 4
Hvornår: 6. oktober, 11.00 – 15.00

Del artikel