50 år med Papegøjehaven: Fejres med kæmpe jubilæumsbrunch

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Man kan ikke tale om restauranter i Aalborg uden at nævne en af de absolutte sværvægtere.

De seneste årtier har Restaurant Papegøjehaven serveret sin berømte hjemmelavede mad fra den faste base i Aalborg Kongres & Kultur Center, og i år markeres 50-års jubilæet.

Familien Mouritzen har været forpagtere siden 1969 og fejrer bl.a. jubilæet med en stor jubilæumsbrunch den 6. oktober, hvor man udover at nyde en lækker brunch, helt særligt kan få lov til at besøge Keglepubben og Kegleloungen til et spil kegler.

Jubilæet har givet rig mulighed for at kigge bagud på restaurantens – og familiens – illustrative historie, men bror-og-søster makkerparret, direktør Lars Mouritzen og bookingchef Lotte Mouritzen, vil også gerne se fremad.

”Mange kender os fra AKKC og går ud fra, at vi kun serverer mad til store events og konferencer, men vi vil lige så gerne lave mad til et selskab på 10 mand eller skræddersy julefrokoster for firmaer.

Man behøver ikke være 100 mand for at spise her,” slår Lars Mouritzen fast.

Skræddersyede løsninger

Mange, der har haft fornøjelsen af at være til forestillinger i AKKC, har også været forbi Restaurant Papegøjehaven, hvor man i forbindelse med forestillinger kan vælge a la carte retter på et højt niveau.

Men det er langtfra alle, der ved at restauranten lige så gerne serverer mad til private selskaber og arrangementer – uden at det bliver kedelige standard løsninger.

”Vi kan skræddersy menuer og arrangementer efter kundernes behov.

Vores ansatte i Papegøjehaven vil også meget gerne have lov til at give en personlig oplevelse, og det kan de, når vi er værter for bryllupper, fødselsdage og firmaarrangementer,” forklarer Lotte Mouritzen.

Uanset hvilken menu man planlægger i selskab med Papegøjehavens kompetente personale, er der garanti for en superb madoplevelse fra det internationale køkken.

Restauranten sætter en ære i at lave tingene selv – og det er alt fra pesto, hjemmesyltede rødbeder og chutney til rillette.

Fokus på bæredygtighed

I efteråret 2017 blev AKKC certificeret bæredygtigt som det første eventsted i Danmark, og den bæredygtige udvikling er også vigtig for Restaurant Papegøjehaven, som tænker FNs 17 Verdensmål ind i deres daglige drift.

”Vi arbejder konstant med at fremme vores bæredygtige tiltag i alle de henseender, hvor det giver mening.

Vi arbejder meget med økologi, lokale råvarer og med at minimere madspild,” fortæller Lars Mouritzen.

Det kommer bl.a. til udtryk i affaldssorteringen.

Alt madaffald fra køkkenet bliver først kørt igennem en madkværn for dernæst at blive pumpet ud i en biotank, hvorfra det køres til et lokalt biogasanlæg.

Yderligere sikrer de mange lokale leverandøraftaler, at restauranten ikke behøver at importere massevis af varer fra udlandet, og gæsterne kan i stedet nyde helt friske råvarer, bl.a.

100-års jubilæum i Aalborgs restaurationsbranche

Generationsskiftet i Restaurant Papegøjehaven skete i 2003, da Lars Mouritzen overtog rollen som direktør efter sin far, Peter Mouritzen, men familiens bånd til Aalborg – og ikke mindst restaurationsbranchen – strækker sig endnu længere tilbage.

Lars og Lottes bedstefar, Torkild Mouritzen, var selvudlært restauratør og startede restaurant- og smørrebrødsforretningen Favoriten i Vesterå, som senere blev kendt som Stygge Krumpen, mens oldefaren købte Park Hotel i Aalborg i 1919.

Det betyder, at familien Mouritzen kan fejre 100-års jubilæum som restauratører i Aalborg.

”Det er en ære at være en udøvende del af et 100-års familiejubilæum i en spændende branche, men naturligvis også en tung arv.

En arv som samtidig er en forpligtelse til hver dag at levere den kvalitet og service som vi og vores dygtige, engagerede medarbejdere altid har været kendt for.

Men det er en livsstil, og vi elsker det, og vi ser frem til forhåbentligt mange gode år endnu i branchen,” udtaler Lars Mouritzen.

Jubilæumsbrunch og keglespil

Jubilæumsbrunchen den 6. oktober foregår i Restaurant Papegøjehavens flotte lokaler, hvor du kan nyde udsigten over Kildeparken, såvel som den store brunchbuffet fra kl. 11.00 til 13.00.

Efter brunchen åbnes der op for den klassiske Keglepub og den nyindrettede Keglelounge, hvor man kan tage et frit spil kegler fra kl. 13.00 til 15.00.

Hvis du aldrig har haft fornøjelsen af at opleve kegleloungen, er alene den oplevelse et besøg værd i oktober.

Keglebanerne er en unik del af AKKCs historie og stammer helt tilbage fra 1952.

Normalt lejes banerne i forbindelse med spisning i Restaurant Papegøjehaven, men der åbnes helt eksklusivt op for den ellers mindre synlige del af AKKC.

Du kan tilmelde dig jubilæumsbrunchen via Restaurant Papegøjehavens hjemmeside eller over telefon på 98 12 54 99.

Hvad: Jubilæumsbrunch og keglespil
Hvor: Restaurant Papegøjehaven, Europaplads 4
Hvornår: 6. oktober, 11.00 – 15.00

I dag åbnede Donut Shoppen i Aalborg: Her er favoritterne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den 16. maj kunne vi afsløre, at midtbyen snart fik syndigt selskab af en ny Donut Shop.

I dag kl. 10.00 kunne Deshman Dallas og Nikilan Thisaiananthan så endelig klippe snoren til Donut Shoppen DK på Boulevarden 40.

“Vi har været oppe siden kl. 4 for at forberede både donuts og lokaler, så vi er trætte, men også mega spændte,” fortalte Deshman få minutter, før dørene gik op.

Køen foran butikken var allerede lang, da vi ankom 9.30 og de to venner og forretningspartnere er da også meget beærede over den velkomst, som de har fået fra hele Nordjylland.

Det har været muligt at forudbestille en kasse, og det har medført intet mindre end 500 forudbestillinger.

Èn af de bestillinger stod vi for her på redaktionen, for vi er naturligvis altid klar på at prøvesmage nye kulinariske tiltag, som kommer til byen.

Vi lod Deshman og Nikilan udvælge en kasse (6 stk.) med deres favoritter, som vi tog med ud i det dejlige aalborgensiske pinsevejr.

Fuld gas på toppings og flydende lækkerier

Donuts er blevet voldsomt populære i Danmark, og det skyldes ikke mindst det væld af lækre toppings, som man kan fedte dem ind i, som både kan tilfredsstille enhver sød tand og ikke mindst følgerne på Instagram.

Hverken udseende eller snaskhedsfaktor skuffer i Donut Shoppen’s udvalg, og heller ikke i de seks varianter, som vi fik tildelt.

Første donut i kassen var en såkaldt Bountybomb, som selvfølgelig er udsmykket med et stykke Bounty, men også rigelige mængder af både kokos, chokoladestykker oooooooog flydende chokolade, som en herlig overraskelse i midten.

Næste levende billede var en helt klassisk donut med sukkertopping – en vaskeægte evergreen, som man ikke går galt i byen med.

Bountybomb

Men vi er en sucker (sukker) for vilde toppings, og derfor var vi spændte på SourBomb, som er udsmykket med både surt krymmel og en omgang surt slik oveni hatten. En must try for alle, der altid vælger det sure slik i bland-selv butikken.

Vi fik heldigvis også smagt OreoBomb, hvor midten er fyldt til bristepunktet med vaniljecreme og TwixyBomb med Twix og karamelfyld.

ToffeeBomb

Den sidste variant var ToffeeBomb som virkelig får dig i karamel-himlen. Den består udover Toffifee nemlig af flydende karamel.

Således seks favoritter fra de to indehavere. Nu glæder vi os bare til at prøve alle 10 varianter …

Du kan vælge følgende donuts

  • BountyBomb (med chokofyld)
  • KinderBomb
  • OreoBomb (med vaniljefyld)
  • TwixyBomb (med karamelfyld)
  • Marshmallow
  • SourBomb
  • SnickyBomb
  • SugarBomb
  • Raspbomb (med Hindbærfyld)
  • ToffeeBomb (med chokofyld)

Donutsene bliver friskleveret til butikken hver eneste dag, og bliver glaseret og fyldt med alverdens toppings i butikken.

Udover donuts kan man også nyde alverdens kaffevarianter og kolde drikke i den 116 kvm. store butik.

Hvad: Donut Shoppen DK åbner
Hvor: Boulevarden 40, 9000 Aalborg
Hvornår: NU!!!

Priserne er 1 stk. for 25 kr., 6 stk. for 135 kr. eller 12 stk. for 255 kr.

Åbningstiderne hedder mandag – torsdag  10-19, fredag-lørdag 10-20 og søndag 10-19. 

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.