5 minutters sejltur fra Aalborg: Her får du en vild frokostbuffet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommerferien er lige startet for mange familier, og så opstår det tilbagevendende spørgsmål jo altid:

“Hvad skal vi få tiden til at gå med?”

Mange udnytter selvfølgelig fridagene til at tage på ferie i det danske sommerland eller under sydligere himmelstrøg.

Men faktisk behøver du ikke at rejse ret langt for at opleve ægte ø-dyl med flot natur og – ikke mindst – fred og ro.

Fem minutters færgeoverfart fra storbyen ligger ø-perlen Egholm smukt placeret midt i Limfjorden og indbyder til alt fra familieudflugter, vandreture eller en dejlig ø-rundtur på jernhesten.

Og efter nogle timer med frisk luft i kinderne, melder sulten sig jo ofte for fleste.

Stor succes med frokostbuffet siden 2008

Det var således også tilfældet, da MigogAalborg tog et (velfortjent) afbræk fra bylivets stress og jag og tog på udflugt til Egholm.

Efter en skøn gåtur på øen, var det tid til at få fyldt nogle kalorier indenbords, og så var det jo ideelt, at vi kunne kaste os ud i Restaurant Kronborgs frokostbuffet, som har været en kæmpe succes på øen siden 2008, hvor Kasper Kristensen overtog restauranten.

Vi elsker at tippe vores læsere om de bedste oplevelser i byen, og vi må ærligt indrømme, at vi har begået en klokkeklar fejl ved aldrig at have dykket ned i den overdådige frokostbuffet, med byens vildeste udsigt, før.

Det er heller ikke undskyldinger, man mangler for at besøge Restaurant Kronborg – vi har før skrevet om det lækre onsdagskoncept med stegt flæsk ad libitum og Vebbestrup isbar og ikke mindst Nordjyllands Største Tartelet, som hurtigt er blevet et gigahit på øen.

Overdådigt frokostbord med byens bedste udsigt

Restaurant Kronborg gør en dyd ud af at bruge så mange lokale producenter som muligt, og ikke mindst at lave tingene fra bunden.

Det er også tilfældet med den populære frokostbuffet, som i sommerperioden (juni, juli og august) kan nydes alle dage.

“Vi marinerer og steger eksempelvis selv vores stegte sild, laksen er varmrøget her på Egholm, og torskedellerne er lavet på frisk fisk uden e-numre,” fortæller indehaveren, Kasper.

Han forklarer, at frokostbuffeten kan have enkelte ændringer fra dag til dag og efter sæson, men som udgangspunkt er der altid tre slags sild: marinerede sild med hjemmelavet karrysalat, sild i porter og sild i egen IPA-øl.

Det kolde på buffeten består udover sild også af Signatur-æg fra Bøgebæk, som er toppet med cremet æggefyld og håndpillede rejer. Derudover kan man lade sig friste af Restaurant Kronborgs hjemmerøgede peberlaks, gammeldags høndesalat med sprød bacon, Vesterhavstorsk fra Hanstholm og ikke mindst hjemmerøget svinemørbrad med peberrodscreme.

Hjemmelavet leverpostej og tarteletter

Det burde jo egentlig være rigeligt til at stille frokostsulten, men det kolde bliver akkompagneret af et lunt frokostbord, som består af mormors klassiske tarteletter, smørstegte Vesterhavs-torskedeller, flæskeæggekage, hjemmelavet flødeleverspostej og sprøde pommes frites til børn og barnlige sjæle.

Den søde tand bliver også efterfølgende tilfredsstillet i buffeten, hvor der er Tag-selv isbar fra Vebbestrup.

Her har isen selskab af både vafler, forskellige saucer, flødeboller og hjemmelavet guf.

Derudover er der også lun æbletærte på æbler fra Bøgebæk.

“Jeg tror vi skrællede et kvart ton æbler fra Bøgebæk sidste år,” fortæller Kasper om den populære æbletærte.

Som om det ikke skulle være nok, kan man også dykke ned i diverse lokale oste, som eksempelvis Rød Sol fra Sønderhaven Gårdmejer og Høgelundgaard blåskimmel, “Arla Unika”.

Kan nydes både inde og ude

Frokostbuffeten er populær i hele sæsonen, men det er især om sommeren, at folk valfarter til Restaurant Kronborg for at spise sig mætte i de mange hjemmelavede lækkerier.

Derfor er den store terrasse også yderst populær, da man kan opleve en forfriskende Limfjords-brise, mens man nyder maden og udsigten.

Siderne på terrassen kan nemlig køres ned og taget kan køres ind, så man sidder i den friske luft.

“Der er plads til 160 spisende gæster på terrassen.

Hvis den danske sommer skulle svigte os, skal man ikke være bekymret for at fryse.

Vi har varmelamper, der kan opvarme 300 kvm, og vi har altså kun 100 kvm på terrassen, så du kan nok også fejre juleaften i minus 10 grader herude,” siger Kasper med et grin.

Yderst skarp pris

Efter at have smagt os igennem det hele, kan vi kun give vores varmeste anbefalinger videre, og til en pris på kun 175 kr. i hverdagene fra 11.30 – 15.00 og 215 kr. i weekend og helligdage fra 11.30 – 15.00, er det også en yderst skarp pris.

Børn fra 3 – 11 år spiser endda kun til 100 kr., mens børn under 3 år for det hele for en flad Vejgaard-dollar (50 kr.)

Hvad: Frokostbuffet
Hvor: Restaurant Kronborg, Egholm
Hvornår: Alle dage fra 11.30-15.00 HELE sommeren
Pris: 175 kr. i hverdage / 215 kr. i weekender og helligdage.

Restaurant Kronborg har åbent fra påske frem til 1. oktober.

Du kan booke bord lige her.

Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden, Egholm Færgevej, fra tidlig morgen til sen aften.

Det kan du finde mere info om her.

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.