5 minutters sejltur fra Aalborg: Her får du en vild frokostbuffet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommerferien er lige startet for mange familier, og så opstår det tilbagevendende spørgsmål jo altid:

“Hvad skal vi få tiden til at gå med?”

Mange udnytter selvfølgelig fridagene til at tage på ferie i det danske sommerland eller under sydligere himmelstrøg.

Men faktisk behøver du ikke at rejse ret langt for at opleve ægte ø-dyl med flot natur og – ikke mindst – fred og ro.

Fem minutters færgeoverfart fra storbyen ligger ø-perlen Egholm smukt placeret midt i Limfjorden og indbyder til alt fra familieudflugter, vandreture eller en dejlig ø-rundtur på jernhesten.

Og efter nogle timer med frisk luft i kinderne, melder sulten sig jo ofte for fleste.

Stor succes med frokostbuffet siden 2008

Det var således også tilfældet, da MigogAalborg tog et (velfortjent) afbræk fra bylivets stress og jag og tog på udflugt til Egholm.

Efter en skøn gåtur på øen, var det tid til at få fyldt nogle kalorier indenbords, og så var det jo ideelt, at vi kunne kaste os ud i Restaurant Kronborgs frokostbuffet, som har været en kæmpe succes på øen siden 2008, hvor Kasper Kristensen overtog restauranten.

Vi elsker at tippe vores læsere om de bedste oplevelser i byen, og vi må ærligt indrømme, at vi har begået en klokkeklar fejl ved aldrig at have dykket ned i den overdådige frokostbuffet, med byens vildeste udsigt, før.

Det er heller ikke undskyldinger, man mangler for at besøge Restaurant Kronborg – vi har før skrevet om det lækre onsdagskoncept med stegt flæsk ad libitum og Vebbestrup isbar og ikke mindst Nordjyllands Største Tartelet, som hurtigt er blevet et gigahit på øen.

Overdådigt frokostbord med byens bedste udsigt

Restaurant Kronborg gør en dyd ud af at bruge så mange lokale producenter som muligt, og ikke mindst at lave tingene fra bunden.

Det er også tilfældet med den populære frokostbuffet, som i sommerperioden (juni, juli og august) kan nydes alle dage.

“Vi marinerer og steger eksempelvis selv vores stegte sild, laksen er varmrøget her på Egholm, og torskedellerne er lavet på frisk fisk uden e-numre,” fortæller indehaveren, Kasper.

Han forklarer, at frokostbuffeten kan have enkelte ændringer fra dag til dag og efter sæson, men som udgangspunkt er der altid tre slags sild: marinerede sild med hjemmelavet karrysalat, sild i porter og sild i egen IPA-øl.

Det kolde på buffeten består udover sild også af Signatur-æg fra Bøgebæk, som er toppet med cremet æggefyld og håndpillede rejer. Derudover kan man lade sig friste af Restaurant Kronborgs hjemmerøgede peberlaks, gammeldags høndesalat med sprød bacon, Vesterhavstorsk fra Hanstholm og ikke mindst hjemmerøget svinemørbrad med peberrodscreme.

Hjemmelavet leverpostej og tarteletter

Det burde jo egentlig være rigeligt til at stille frokostsulten, men det kolde bliver akkompagneret af et lunt frokostbord, som består af mormors klassiske tarteletter, smørstegte Vesterhavs-torskedeller, flæskeæggekage, hjemmelavet flødeleverspostej og sprøde pommes frites til børn og barnlige sjæle.

Den søde tand bliver også efterfølgende tilfredsstillet i buffeten, hvor der er Tag-selv isbar fra Vebbestrup.

Her har isen selskab af både vafler, forskellige saucer, flødeboller og hjemmelavet guf.

Derudover er der også lun æbletærte på æbler fra Bøgebæk.

“Jeg tror vi skrællede et kvart ton æbler fra Bøgebæk sidste år,” fortæller Kasper om den populære æbletærte.

Som om det ikke skulle være nok, kan man også dykke ned i diverse lokale oste, som eksempelvis Rød Sol fra Sønderhaven Gårdmejer og Høgelundgaard blåskimmel, “Arla Unika”.

Kan nydes både inde og ude

Frokostbuffeten er populær i hele sæsonen, men det er især om sommeren, at folk valfarter til Restaurant Kronborg for at spise sig mætte i de mange hjemmelavede lækkerier.

Derfor er den store terrasse også yderst populær, da man kan opleve en forfriskende Limfjords-brise, mens man nyder maden og udsigten.

Siderne på terrassen kan nemlig køres ned og taget kan køres ind, så man sidder i den friske luft.

“Der er plads til 160 spisende gæster på terrassen.

Hvis den danske sommer skulle svigte os, skal man ikke være bekymret for at fryse.

Vi har varmelamper, der kan opvarme 300 kvm, og vi har altså kun 100 kvm på terrassen, så du kan nok også fejre juleaften i minus 10 grader herude,” siger Kasper med et grin.

Yderst skarp pris

Efter at have smagt os igennem det hele, kan vi kun give vores varmeste anbefalinger videre, og til en pris på kun 175 kr. i hverdagene fra 11.30 – 15.00 og 215 kr. i weekend og helligdage fra 11.30 – 15.00, er det også en yderst skarp pris.

Børn fra 3 – 11 år spiser endda kun til 100 kr., mens børn under 3 år for det hele for en flad Vejgaard-dollar (50 kr.)

Hvad: Frokostbuffet
Hvor: Restaurant Kronborg, Egholm
Hvornår: Alle dage fra 11.30-15.00 HELE sommeren
Pris: 175 kr. i hverdage / 215 kr. i weekender og helligdage.

Restaurant Kronborg har åbent fra påske frem til 1. oktober.

Du kan booke bord lige her.

Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden, Egholm Færgevej, fra tidlig morgen til sen aften.

Det kan du finde mere info om her.

Lucia i Kajak gentages: Spektakulært syn i vente på Havnefronten

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: OnAdventure
Foto: OnAdventure

Julen er lig med traditioner, og en af de nyere af slagsen finder sted den 13. december i Limfjorden.

Ja, du læste rigtigt: i Limfjorden.

For femte gang er OnAdventure nemlig klar til at skabe et noget anderledes Lucia-optog i Aalborg, når havkajakker bliver pyntet med både lys, nisser, grantræer og glimmer, og så går turen ellers langs Limfjorden, hvor de lysende kajakker vil give et spektakulært syn.

Det kan måske umiddelbart lyde som en spøjs oplevelse, men efter at vi tog traveskoene på sidste år og stak i løb langs havnefronten, efter de lysende kajakker, er vi slet ikke i tvivl:

Det blev ikke sidste gang.

Derfor kan vi kun opfordre til, at du tager det varme tøj på og tager et smut forbi havnefronten den 13. december.

Nyt startområde i år

Men alt er dog ikke helt som det plejer.

Som noget nyt er startområdet flyttet til Limfjordsværftet, som byder på varm suppe og tænder op i grillen.

Plan A for ruten er at tage en tur rundt i havnen mellem 17 og 19.

“Den bliver små 6 kilometer lang, og bringer os forbi havnefronten i Aalborg hvor vi synger luciasang, ud til Østre Havn og retur – enten langs havnefronten i Aalborg, eller med et kryds over fjorden og hjem på  Nørresundby-siden,” skriver OnAdventure om optoget.

Så hvis man trækker ned mod Havnefronten mellem 17.30-18.00, så bør man have god mulighed for at opleve det ekstraordinære Lucia-optog.

“Ruten afhænger af vejret, og kan blive ændret i tilfælde af hårdt vejr. Endelig rute annonceres til alle tilmeldte den 13. december, samt ved startbriefing kl. 16:40 i skudehavnen.”

Sikkerhed frem for alt

Turen er for havkajakroere, og det er gratis at deltage.

Som deltager skal du selv stå for sikkerhed, udstyr og logistik, og have færdighederne og udstyret til at ro kajak i koldt vand.

“Hvis vi krydser fjorden, gøres det i organiserede, overskuelige grupper. Turen er forbeholdt havkajakker for at optimere sikkerheden. Arrangementet kan blive aflyst hvis vejret er for hårdt.

Som deltager er dit ansvar at holde dig sammen med gruppen. Det forventes at du melder klart ud hvis du vælger at ro væk fra gruppen, eller får brug for hjælp,” skriver de videre.

Foto: OnAdventure

Programmet for luciaoptog på Limfjorden

16:00-16:40 Klargøring af kajakker. Limfjords-værftet serverer varm suppe.

16:40-16:50 Sikkerhedsbriefing for alle deltagere

17:00-19:00 Rotur i Aalborg

19:00-20:00 Vi pakker sammen, og grillen er tændt, og vi ønsker god jul!

NB: Husk pandelampen: Solen går ned kl 15:38.

Hvad: Lucia i Kajak 2019
Hvor: Fra Limfjordsværftet og ind mod havnefronten
Hvornår: 13. december

Du finder mere info her.

Kæmpe fodboldfest på Gammeltorv: Alle EM-kampe bliver vist på storskærm

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg City
Foto: Aalborg City

Gennemsnitspulsen var formentlig noget højere end sædvanligt i de danske hjem mandag aften, da det skulle afgøres om Danmark kunne kvalificere sig til EM-slutrunden, som finder sted næste sommer.

Men ét sted i Aalborg var spændingen næsten ikke til at holde ud.

“Vi har lige afholdt vores årlige årsmøde, hvor over 150 detailbutikker deltog, og her præsenterede vi også aktivitetskalenderen for 2020.

Vi havde valgt at tage klaphatten på og skrevet “EM på storskærm” på fra 12. juni – 12. juli.

“Men vi havde gjort slettelakken klar, hvis det utænkelige skulle ske.

Så jeg var da noget nervøs, da Irland pludselig udlignede til 1-1 … Men nu kan vi ånde lettede op, og smide slettelakken i skraldespanden,” fortæller direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak, til MigogAalborg.

Foto: Aalborg City
Foto: Aalborg City

Derfor er det officielt, at samtlige EM-kampe bliver vist på storskærm på Gammeltorv fra 12. juni – 12. juli.

Nu kan Aalborg City sammen med samarbejdsparterne for alvor trække i arbejdstøjet og få alle detaljerne på plads, men Flemming Thingbak kan allerede nu afsløre lidt af planerne over for MigogAalborg.

Kæmpe fanzone med storskærm, ansigtsmaling og fadøl

Under VM 2018 var Gammeltorv omdannet til én stor folkefest, hvor samtlige VM-kampe blev vist – med en stor fanzone, hvor der både var mulighed for at købe fadøl, lækkert mad og ikke mindst få fodboldstemningen helt ind under huden.

“Vi glæder os til at lave en endnu større folkefest til sommer.

Vi er lige nu i dialog med DBU, om man kan gøre Aalborg til en officiel fanzone, men uanset hvad bliver stemningen helt i top, og når man ankommer til Aalborg midtby, vil byen summe af fodboldfeber og hyggeligt samvær”, siger Flemming.

Endnu større storskærm?

Som det helt store trækplaster under storskærmsvisningen i 2018, havde man lejet en 30 kvadratmeter storskærm, som svarer til godt 620 tommer.

Foto: Aalborg City

“Storskærmen bliver mindst lige så stor til sommer, og måske endda endnu større.

Til VM var vi nødt til at sætte en ekstra storskærm op, da Danmark skulle møde Kroatien i ottendelsfinalen. Det vil vi gerne undgå i år,” siger Flemming.

Aalborg City var sidste sommer meget spændte på, hvordan stemningen ville være til de lidt mindre kampe, men der var fans til samtlige kampe, som skabte en fantastisk atmosfære.

Foto: Aalborg City

“Det vil vi gerne bygge videre på til EM, så vi viser selvfølgelig samtlige kampe. Vi kan kun opfordre til, at man venter med at holde ferie til efter 12. juli,” siger Flemming Thingbak.

Hvad: Storskærmsvisning af samtlige EM-kampe (med fanzone)
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 12. juni – 12. juli 2020

Bøger, kaffe og hjemmebag: Ny café er åbnet i Aalborgs midtby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“Stedet hvor mennesker mødes, bøger læses, kaffe nydes og sulten tilfredsstilles.”

Sådan lyder sloganet for Aalborgs helt nye café, Café Nørregade, som sjovt nok ligger i Nørregade i centrum af Aalborg.

Den har til huse i forlængelse af Hovedbiblioteket, hvor bl.a. KaffeFair tidligere har haft café.

Du træder direkte ind på caféen, hvis du benytter indgangen ud til Nørregade.

Bag den nye café står Charlotte Egelund, som også driver Den Blå Café i Lønstrup, der kun har åbent om sommeren.

Derfor er der nu plads i kalenderen til at åbne et helt nyt sted i Aalborg, og det er bestemt ikke café-erfaringen, der mangler.

“Jeg har nærmest ikke lavet andet hele mit liv,” fortæller Charlotte til MigogAalborg.

Hovedbiblioteket er et populært sted, for både læselystne og travle studerende, og derfor har Charlotte også lavet en aftale med biblioteket om, at alt mad og drikke må tages med videre op i læsesalen.

Derudover er man også velkommen til at fordybe sig i faglitteratur eller den sidste nye krimi i caféen, hvor der er næsten 40 siddepladser.

 

Masser af lækkerier på menuen

På caféen kan du naturligvis få alt inden for varme drikke; fra filterkaffe til en flad 20’er, diverse espresso-varianter, luksus te eller varm chokolade lavet på Callebaut-chokolade. Det hele fås selvfølgelig også to go.

Af den kølende slags byder menukortet på alt fra hjemmelavet saft, sodavand, økologisk juice, is-latte og øl.

Ifølge børnesangen bor der jo en bager i Nørregade, og det er faktisk også tilfældet i Café Nørregade.

Hoveddelen af brødet er nemlig hjemmebagt, og du kan sætte tænderne i surdejsboller med valgfrit pålæg, diverse sandwich og så vores favorit: lun panini, som jo altid er et sikkert hit på farten.

Caféen åbner allerede kl. 08.00, sammen med biblioteket, og de morgenfriske kan stifte bekendtskab med en morgentallerken med surdejsbolle med pålæg eller ost og økologisk skyr med kompot og hjemmelavet müsli for 59 kr.

Der er også frokosttallerken (110 kr.), månedens varme suppe og årstidens friske salat på menuen.

Caféen går ind for at stoppe madspild, og derfor kan du købe 6 boller to go for 35 kr. mellem kl. 17.00-18.00 – selvfølgelig efter først-til-mølle.

Hvad: Café Nørregade er åbnet
Hvor: Nørregade (ved Hovedbiblioteket)
Hvornår: Åbent fra kl. 08.00 – 18.00 (mandag-lørdag)

Du kan finde mere info om Café Nørregade her.