5 minutters sejltur fra Aalborg: Her får du en vild frokostbuffet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommerferien er lige startet for mange familier, og så opstår det tilbagevendende spørgsmål jo altid:

“Hvad skal vi få tiden til at gå med?”

Mange udnytter selvfølgelig fridagene til at tage på ferie i det danske sommerland eller under sydligere himmelstrøg.

Men faktisk behøver du ikke at rejse ret langt for at opleve ægte ø-dyl med flot natur og – ikke mindst – fred og ro.

Fem minutters færgeoverfart fra storbyen ligger ø-perlen Egholm smukt placeret midt i Limfjorden og indbyder til alt fra familieudflugter, vandreture eller en dejlig ø-rundtur på jernhesten.

Og efter nogle timer med frisk luft i kinderne, melder sulten sig jo ofte for fleste.

Stor succes med frokostbuffet siden 2008

Det var således også tilfældet, da MigogAalborg tog et (velfortjent) afbræk fra bylivets stress og jag og tog på udflugt til Egholm.

Efter en skøn gåtur på øen, var det tid til at få fyldt nogle kalorier indenbords, og så var det jo ideelt, at vi kunne kaste os ud i Restaurant Kronborgs frokostbuffet, som har været en kæmpe succes på øen siden 2008, hvor Kasper Kristensen overtog restauranten.

Vi elsker at tippe vores læsere om de bedste oplevelser i byen, og vi må ærligt indrømme, at vi har begået en klokkeklar fejl ved aldrig at have dykket ned i den overdådige frokostbuffet, med byens vildeste udsigt, før.

Det er heller ikke undskyldinger, man mangler for at besøge Restaurant Kronborg – vi har før skrevet om det lækre onsdagskoncept med stegt flæsk ad libitum og Vebbestrup isbar og ikke mindst Nordjyllands Største Tartelet, som hurtigt er blevet et gigahit på øen.

Overdådigt frokostbord med byens bedste udsigt

Restaurant Kronborg gør en dyd ud af at bruge så mange lokale producenter som muligt, og ikke mindst at lave tingene fra bunden.

Det er også tilfældet med den populære frokostbuffet, som i sommerperioden (juni, juli og august) kan nydes alle dage.

“Vi marinerer og steger eksempelvis selv vores stegte sild, laksen er varmrøget her på Egholm, og torskedellerne er lavet på frisk fisk uden e-numre,” fortæller indehaveren, Kasper.

Han forklarer, at frokostbuffeten kan have enkelte ændringer fra dag til dag og efter sæson, men som udgangspunkt er der altid tre slags sild: marinerede sild med hjemmelavet karrysalat, sild i porter og sild i egen IPA-øl.

Det kolde på buffeten består udover sild også af Signatur-æg fra Bøgebæk, som er toppet med cremet æggefyld og håndpillede rejer. Derudover kan man lade sig friste af Restaurant Kronborgs hjemmerøgede peberlaks, gammeldags høndesalat med sprød bacon, Vesterhavstorsk fra Hanstholm og ikke mindst hjemmerøget svinemørbrad med peberrodscreme.

Hjemmelavet leverpostej og tarteletter

Det burde jo egentlig være rigeligt til at stille frokostsulten, men det kolde bliver akkompagneret af et lunt frokostbord, som består af mormors klassiske tarteletter, smørstegte Vesterhavs-torskedeller, flæskeæggekage, hjemmelavet flødeleverspostej og sprøde pommes frites til børn og barnlige sjæle.

Den søde tand bliver også efterfølgende tilfredsstillet i buffeten, hvor der er Tag-selv isbar fra Vebbestrup.

Her har isen selskab af både vafler, forskellige saucer, flødeboller og hjemmelavet guf.

Derudover er der også lun æbletærte på æbler fra Bøgebæk.

“Jeg tror vi skrællede et kvart ton æbler fra Bøgebæk sidste år,” fortæller Kasper om den populære æbletærte.

Som om det ikke skulle være nok, kan man også dykke ned i diverse lokale oste, som eksempelvis Rød Sol fra Sønderhaven Gårdmejer og Høgelundgaard blåskimmel, “Arla Unika”.

Kan nydes både inde og ude

Frokostbuffeten er populær i hele sæsonen, men det er især om sommeren, at folk valfarter til Restaurant Kronborg for at spise sig mætte i de mange hjemmelavede lækkerier.

Derfor er den store terrasse også yderst populær, da man kan opleve en forfriskende Limfjords-brise, mens man nyder maden og udsigten.

Siderne på terrassen kan nemlig køres ned og taget kan køres ind, så man sidder i den friske luft.

“Der er plads til 160 spisende gæster på terrassen.

Hvis den danske sommer skulle svigte os, skal man ikke være bekymret for at fryse.

Vi har varmelamper, der kan opvarme 300 kvm, og vi har altså kun 100 kvm på terrassen, så du kan nok også fejre juleaften i minus 10 grader herude,” siger Kasper med et grin.

Yderst skarp pris

Efter at have smagt os igennem det hele, kan vi kun give vores varmeste anbefalinger videre, og til en pris på kun 175 kr. i hverdagene fra 11.30 – 15.00 og 215 kr. i weekend og helligdage fra 11.30 – 15.00, er det også en yderst skarp pris.

Børn fra 3 – 11 år spiser endda kun til 100 kr., mens børn under 3 år for det hele for en flad Vejgaard-dollar (50 kr.)

Hvad: Frokostbuffet
Hvor: Restaurant Kronborg, Egholm
Hvornår: Alle dage fra 11.30-15.00 HELE sommeren
Pris: 175 kr. i hverdage / 215 kr. i weekender og helligdage.

Restaurant Kronborg har åbent fra påske frem til 1. oktober.

Du kan booke bord lige her.

Egholmfærgen sejler hver halve time fra Aalborgsiden, Egholm Færgevej, fra tidlig morgen til sen aften.

Det kan du finde mere info om her.

Aalborgs nye grønne bydel: Mange lækre fordele ved at bo i Hasserisparken

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Aalborg er en by med enorm befolkningstilvækst, og det har i den grad sat sit præg på byen de seneste år med en lang række nybyggerier.

Der er opført en lang række boligkomplekser i Aalborgs centrale områder, men vil du gerne lidt væk fra midtbyens pulserende liv, er byen heldigvis også blevet beriget med nye rekreative områder, hvor der ånder fred, ro og skøn natur.

Ét af disse er den grønne boligoase Hasserisparken i Hasseris Enge.

Lyse lejligheder og dyrevenligt område

MigogAalborg har taget en snak med det unge kærestepar, Camilla og Rasmus, der sammen med hunden, Milton, bor i Hasserisparken.

“Vi kan godt lide ved at bo i Hasserisparken på grund af de store, flotte og lyse lejligheder og den smukke natur, hvor vi kan gå en masse ture med vores hund, Milton”, fortæller Camilla Stiller, inden hendes kæreste, Rasmus Henriksen, uddyber:

“Det, der tiltalte os ved Hasserisparken var især, at vi kunne få en anden oplevelse. Nu har vi prøvet at bo inde i byen, og der er meget mere fredeligt herude med frisk luft og meget mindre larm“.

I Hasserisparken, der er indhyllet i grønne omgivelser, er det nemlig tilladt at have husdyr.

“Ude foran vores lejlighed ligger Grønningen, som er et miljøprojekt fra kommunen. Det er et grønt område, hvor der ikke kan blive bygget noget, men hvor der til gengæld er legeplads til de mindre børn,” forklarer Rasmus.

God indretning og faciliteter

Boligerne er arkitekttegnede, og ved tilblivelsen har fokus, udover at få Hasserisparken til at passe ind i de naturskønne rammer, også været et stort fokus på rummelige lejemål.

“Allerede inden vi flyttede ind, og boligen endnu var uden gulve, var det tydeligt, at den var superfin i forhold til ruminddelingen.

Vi kunne hurtigt se, at vi kunne indrette den rigtig fint”, fortæller Rasmus Henriksen.

Udover at være praktisk, godt indrettet og befinde sig i naturskønne omgivelser, slipper du også for at suse gaderne tynde efter ledige parkeringspladser eller betale for en pebret P-licens.

“Det er en stor fordel, at der er gratis parkering – og det er super dejligt, når vi har en bil”, forklarer Camilla Stiller.

Udover de betagende grønne omgivelser udskiller de arkitektoniske boliger sig ved store haver, værelser og altaner, og i ejendommene i etape 1 og 2 får man sit helt eget depotrum.

Alt er inden for kort afstand

Men selvom boligerne er placeret i rolige grønne omgivelser, behøver du ikke køre langt for at komme til midtbyen, tage på indkøb eller køre børnene i institutionen.

Der er nemlig kun 600 meter til indkøb, 5 kilometer til centrum og blot 2,5 kilometer til både skole og børnehave, hvilket igen er ideelt til dem, der ønsker en adresse, der kan leve op til lidt af hvert.

“Vi vil helt sikkert anbefale andre at flytte herud i området, hvis man er til smuk natur og hyggelige omgivelser, hvor der er en masse andre søde mennesker.

Det er i hvert fald vores største anbefaling at flytte herud i Hasserisparken”, fortæller Camilla Stiller.

Kom til åbent hus hver søndag i august

Drømmer du også om en bolig i fredelige og naturlige omgivelser, men tæt på storbyens muligheder?

Så kom til åbent hus, der afholdes hver søndag hele august fra kl. 13-14 på Poul Anker Bechs Vej 116. Der er nemlig stadig få ledige lejemål.

Du har også mulighed for at booke en individuel fremvisning.

Læs mere om Hasserisparken her.

Du kan også se video fra Hasserisparken og møde Camilla og Rasmus i videoen herunder

Trafikken står næsten stille: Vejarbejde skaber lang kø på motorvejen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Et planlagt vejarbejde på E39 mellem Bouet og Brønderslev skaber lørdag eftermiddag lange køer på motorvejen.

Tidligere i dag stod trafikken nærmest helt stille igennem Limfjordstunnelen og helt ind til afkørsel 26 T.H. Sauers Vej. På det tidspunkt var der forlænget rejsetid på over 40 minutter.

Lørdag eftermiddag klokken 16.30 er det blevet lidt bedre, og man bør kun påregne et kvarters ekstra rejsetid. Køen starter cirka efter Limfjordstunnelen.

Det oplyser Vejdirektoratet på Trafikken.dk.

Der skal forventes en forlænget rejsetid på op mod 35 minutter lyder den seneste opdatering. Årsagen er sandsynligvis, at man har igangsat det planlagte vejarbejde i dag samtidig med at rigtig mange vil nordpå til sommerhuse og kysterne.

Den kombination skaber givetvis store trafikale udfordringer i en stor del af lørdagen.

Tidligere i august udsendte Vejdirektoratet en pressemeddelelse omkring det forstående arbejde.

Arbejdet udføres i tre etaper

Fra 15. august og cirka fire uger frem lægger Vejdirektoratet ny, klimavenlig asfalt på motorvej E39 mellem Bouet og Brønderslev S.

Arbejdet udføres i tre etaper:

Første etape foregår mellem udfletningen ved Bouet (Motorvejskryds Vendsyssel) og Vestbjerg. Arbejdet starter i nordgående spor og skifter derefter over i sydgående spor.

Anden etape foregår i nordgående spor mellem Vestbjerg og Brønderslev S.

Tredje etape foregår i sydgående spor mellem Brønderslev S. og Vestbjerg.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der vejstriber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Arbejdet udføres i weekender og på hverdage i aften- og nattimerne, og trafikken i det berørte spor afvikles med omkørsel via rute 190.

Nyt fra statsministeren: Indfører krav om mundbind i den kollektive transport

Skrevet af: Redaktionen

Efter flere måneder uden corona-pressemøder fra Statsministeriet, var der i dag klokken 11.00 indkaldt til pressemøde, hvor Mette Frederiksen meldte nyt ud.

Allerede i går aftes kunne flere medier skrive, at hovedbudskabet på pressemødet ville være et krav om, at passagerer ifører sig mundbind, når man bruger offentlige transportmidler.

Og det var netop også det første, som statsministeren udtalte sig om på pressemødet:

“Vi indfører nu et krav om, at man skal bære mundbind i den kollektive transport på alle tider af døgnet (…) Det har før været en anbefaling. Nu bliver det et krav.”

Tiltaget træder i kraft om en uge – altså lørdag den 22. august.

Det kan senere blive nødvendigt at indføre kravet andre steder, eksempelvis i supermarkedet eller ved lægen.

Det lokale fokus

Mette Fredriksen lagde også vægt på, at det nu er helt lokalt, at corona skal bekæmpes.

Smittekæderne skal brydes lokalt og den lokale indsats kan variere, så hvis der er smitte i ens kommune kan der komme specifikke regler lokalt.

Corona skal bekæmpes ud fra en såkaldt tretrinsraket: Test, opsporing og så isolation og karantæne.

… Opdateres

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4 – det kan du læse mere om her.