5 grunde til at vælge en idrætsefterskole til dit barn

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

Det nye skoleår ligger lige rundt om hjørnet og det er snart på tide, at de unge igen skal i skole. Nogle børn skal fortsætte på deres nuværende skole, mens andre børn vælger at drage ud på efterskole i henholdsvis 8., 9. eller 10. klassetrin. Uanset om du søger en Idrætsefterskole i Jylland eller et andet sted, så vil vi give dig nogle gode grunde til at sende den unge på efterskole.

Ro i hjemmet

Efter en lang arbejdsdag har du lyst til afslapning i ro og fred indeni hjemmet. Noget mange forældre har opdaget er dog, at dette ofte ikke er muligt når man har børn. Hvis man ikke har givet dem deciderede pligter, vil man tit komme hjem til en helt fyldt opvask, fyldt skraldespand og tallerkner på dine borde.

Når barnet kommer på efterskole, vil du endelig få det ro og fred du har længes efter i årevis. Når du kommer hjem fra arbejde, vil huset være i præcis den stand, som du efterlod det i.

Samtidig vil dit barn lære at tage ansvar og rydde op efter sig selv på en efterskole. Du vil altså med god samvittighed kunne sende dit barn på efterskole, så han eller hun kan danne sig som person. En bonus ved efterskoleopholdet er også, at barnet vil have disse værdier med sig efter efterskoleopholdet. Det vil sige mindre tallerkner, skrald og alt muligt andet. Yes!

Barnets personlig dannelse

På efterskolen vil dit barn få en masse nye indtryk af personer med helt forskellige baggrunde. Han eller hun vil blive mere åben for andre mennesker, som man nødvendigvis ikke ville snakke med under normale omstændigheder. Samtidig vil barnet lære at tage ansvar for sig selv og folk omkring ham eller hende. Oprydning, madlavning og sociale begivenheder vil blive til en daglig ting når man er på efterskole. Efter et stykke tid lærer man at rydde op efter sig selv, hjælpe andre med madlavning og være social med en masse mennesker.

Når barnet er på efterskole, bliver han eller hun hurtigt selvstændig, da man ikke længere er sammen med sin mor og far. Det er rigtig positivt, at barnet bliver selvstændigt i en tidlig alder, da det kun bliver sværere desto ældre man bliver. Selvstændigheden vil hjælpe barnet fremad i fremtiden og hjælpe beslutningsprocessen fremover. Jo tidligere man bliver selvstændig desto tidligere længere tid vil man have til, at øve sin beslutningstagning og selvstændighed. Efterskolen er en af de bedste steder, at blive selvstændig, da man stadigvæk er indenfor forældrenes ansvar.

Faglighed og personlige interesser

Når man går på efterskole, vil man blive lært i samme niveau, som i traditionelle folkeskoler. Udover dette får man den unikke mulighed for at dykke sig ned i den fritidsinteresse, som interesserer en allermest. Fællesskabet bliver helt unikt når alle eleverne har samme fritidsinteresser, så man kan bygge venskabet rundt om disse ting. Hvis du går på en sportsefterskole, har du muligheden for at blive bedre til din sport gennem dygtige trænere og et stærkt fællesskab med samme interesser.