5 gode råd til når du bestiller mad ud af huset

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

God mad er vigtig for enhver fest. Har du sørget for en lækker og velsmagende forplejning, så vil dine gæster huske din begivenhed, længe efter den er afholdt. Men er der noget, som er træls, så er det, at man som vært er nødt til at stå og knokle i køkkenet, mens festlighederne løber af stablen, uden at man er til stede.

Derfor er catering den perfekte løsning, hvis man ønsker lækker mad og mere tid til gæster. Fortsæt din læsning her i artiklen, og få 5 spørgsmål, du altid skal stille, når du vil bestille mad ud af huset.

1. Hvilke ønsker har du?

Man kan nemt blive forvirret af de mange cateringfirmaer, som alle sammen har masser af lækre retter på menuen. Men i sidste ende handler det om, hvad du vil have. Så start med at kigge på, hvad det er for et event, du vil afholde, hvilken type mad kunne du godt tænke dig, at der blev serveret, hvilke forventninger du har til menuen og servicen.

En dygtig leverandør vil have en oprigtig interesse i, at du lykkes med dit arrangement, og vil derfor med glæde lytte til dig og dine tanker.

2. Hvor meget erfaring har virksomheden?

Et firma, der specialiserer sig i elegante og ekskvisitte 3-retters aftenmenuer, er ikke nødvendigvis det rette valg til et event, hvor man som gæst gerne må dukke op i shorts og sandaler. Det er vigtigt, at din leverandør har erfaring med den type begivenhed, som du har tænkt dig at afholde.

Derfor skal du ikke nødvendigvis bruge et firma, som du før har brugt til andet event, medmindre de har erfaringen til at løfte opgaven i en potentiel anden kontekst.

3. Hvor fleksibel er virksomheden?

De fleste cateringfirmaer har en standardmenu, som man kan vælge retter ud fra. Her skal du kigge efter, om virksomheden følger med tidens trends, eller om de kun kan tilbyde retter, som var in i 80’erne. Kan du ikke finde, hvad du kunne tænke dig, så tag dialogen med dem. En fleksibel leverandør er en dygtig leverandør, og kan de ikke give dig, hvad du ønsker, så skal de have integritet nok til at være ærlige over for dig.

4. Hvordan smager maden?

Nogle cateringfirmaer tilbyder smagsprøver, men det er dog ofte kun i forbindelse med større events. Skal du have mad ud af huset til et familiebesøg, skal du ikke regne med, at du bliver tilbudt smagsprøver. Men ved bryllupper og andre store begivenheder, hvor perfektion er et must, vil det være muligt at få smagsprøver, så man kan teste vandene, inden man kaster penge efter et firma for så at finde ud af, at maden er smagløs.

5. Hvor mange virksomheder har du kontaktet?

Som ved mange andre ting i livet er det første valg ikke nødvendigvis det bedste. Det samme gælder, når du skal vælge cateringfirma. Her er det bedre, at du kigger på flere potentielle samarbejdspartnere, inden du slår dig fast på en.

Du kan endda gå så langt og anmode dem om at sende dig et tilbud, så du har noget konkret at tage udgangspunkt i. Her kan du sammenligne tilbuddene og derefter vælge den, der bedst passer til dit event og dit behov.

Aalborg-advokater får pris: Haugaard|Braad kåres som Succesvirksomhed 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Den eftertragtede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2020” vækker store smil hos det Aalborgensiske advokatpartnerselskab, Haugaard|Braad.

Stoltheden over at blive kåret som en af de virksomheder i Danmark, der kontinuerligt bidrager til vækst og velstand i lokalområderne, men også til dansk økonomi som helhed, er ikke til at tage fejl af.

Det skriver Haugaard|Braad i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” tildeles af BDO og Spar Nord, som med prisen anerkender de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, der gang på gang leverer resultater, som bidrager positivt til den danske økonomi.

Det er en stor ære at modtage prisen, hvilket advokat og partner, Rasmus Haugaard, ikke lægger skjul på:

At blive valgt af Spar Nord Bank og BDO som Årets Succesvirksomhed opfatter jeg som den bedste cadeau, vi kan opnå.

Hårdt arbejde, vedholdenhed og fokus – fra begyndelsen for 15 år siden til nu – er årsagen, og jeg er glad og stolt over anerkendelsen,” forklarer Rasmus Haugaard.

Skal opfylde en lang kriterier

For at blive kåret som Succesvirksomhed skal man opfylde en række kriterier, som blandt andet indebærer en positiv udvikling i resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Kriterierne skal være opfyldt gennem en årrække og er derfor ikke en pris, som virksomheder kommer sovende til. Haugaard tilføjer:

Da vi startede virksomheden tilbage i 2009, var vi kun to. Nu er vi 30, og det er af og til ikke til at forstå. Men med sådan en pris bliver vi mindet om, hvor langt vi er kommet, og hvor meget vi har nået gennem årene.

Men æren tilfalder alle medarbejdere. Det kræver nemlig et uovertruffent bagland af medarbejdere og kollegaer, som er vanvittigt dygtige til det, de laver – og det har vi.”

Prisen har fået en særlig plads i receptionen ved indgangen til Haugaard|Braad Advokatpartnerselskab, som en påmindelse om det solide arbejde, der ligger til grund for den eftertragtede anerkendelse fra BDO og Spar Nord.

En Succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere

  • Vækst i virksomhedens resultat før skal de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Melder nyt ud: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen i Danmark i dag klokken 14.00.

Det oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det er foreløbig ikke oplyst, hvad mødet kommer til at handle om, ud over at det er om ‘covid-19 i Danmark’.

Fra onsdag til torsdag blev der konstateret 453 nye corona-smittede hvilket var ny smitterekord i Danmark, viser tal fra seruminstitut.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Men der er ingen tvivl om, at der er bekymring hos myndighederne over stigende smittetal, og i København har man allerede set nye tiltag indført.

I går var første gang, at gæster og personale skulle bære mundbind på restauranter, caféer, barer og øvrige serveringssteder.

Opdateres

Helt særligt: Jagerfly laver flyshow over Aalborg to gange i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag bliver der chance for at opleve noget helt særligt, hvis man er vild med jagerfly.

To gange i dag skal et jagerfly nemlig træne helt specielle øvelser ud fra Flyvestation Aalborg. Det skriver TV2 Nord.

Normalt træner jagerpiloter særlige manøvrer ved de forskellige Air Shows, men grundet Covid-19 har stort set alle været aflyst.

For to uger siden fløj to jagerfly over Nørresundby og Aalborg i forbindelse med flagdag
Foto: Flyvevåbnet

Bedste steder at se det

Derfor træner man det i stedet klokken 12.15 og 13.45 ifølge TV2 Nord.

Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg fortæller til tv-stationen, at hvis man få det bedste syn af flyets “show”, så bør man placere sig ved Lindholm Høje, parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn eller ved Vestre Fjordpark.