Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5 gode råd til når du bestiller mad ud af huset

Af Redaktionen

God mad er vigtig for enhver fest. Har du sørget for en lækker og velsmagende forplejning, så vil dine gæster huske din begivenhed, længe efter den er afholdt. Men er der noget, som er træls, så er det, at man som vært er nødt til at stå og knokle i køkkenet, mens festlighederne løber af stablen, uden at man er til stede.

Derfor er catering den perfekte løsning, hvis man ønsker lækker mad og mere tid til gæster. Fortsæt din læsning her i artiklen, og få 5 spørgsmål, du altid skal stille, når du vil bestille mad ud af huset.

1. Hvilke ønsker har du?

Man kan nemt blive forvirret af de mange cateringfirmaer, som alle sammen har masser af lækre retter på menuen. Men i sidste ende handler det om, hvad du vil have. Så start med at kigge på, hvad det er for et event, du vil afholde, hvilken type mad kunne du godt tænke dig, at der blev serveret, hvilke forventninger du har til menuen og servicen.

En dygtig leverandør vil have en oprigtig interesse i, at du lykkes med dit arrangement, og vil derfor med glæde lytte til dig og dine tanker.

2. Hvor meget erfaring har virksomheden?

Et firma, der specialiserer sig i elegante og ekskvisitte 3-retters aftenmenuer, er ikke nødvendigvis det rette valg til et event, hvor man som gæst gerne må dukke op i shorts og sandaler. Det er vigtigt, at din leverandør har erfaring med den type begivenhed, som du har tænkt dig at afholde.

Derfor skal du ikke nødvendigvis bruge et firma, som du før har brugt til andet event, medmindre de har erfaringen til at løfte opgaven i en potentiel anden kontekst.

3. Hvor fleksibel er virksomheden?

De fleste cateringfirmaer har en standardmenu, som man kan vælge retter ud fra. Her skal du kigge efter, om virksomheden følger med tidens trends, eller om de kun kan tilbyde retter, som var in i 80’erne. Kan du ikke finde, hvad du kunne tænke dig, så tag dialogen med dem. En fleksibel leverandør er en dygtig leverandør, og kan de ikke give dig, hvad du ønsker, så skal de have integritet nok til at være ærlige over for dig.

4. Hvordan smager maden?

Nogle cateringfirmaer tilbyder smagsprøver, men det er dog ofte kun i forbindelse med større events. Skal du have mad ud af huset til et familiebesøg, skal du ikke regne med, at du bliver tilbudt smagsprøver. Men ved bryllupper og andre store begivenheder, hvor perfektion er et must, vil det være muligt at få smagsprøver, så man kan teste vandene, inden man kaster penge efter et firma for så at finde ud af, at maden er smagløs.

5. Hvor mange virksomheder har du kontaktet?

Som ved mange andre ting i livet er det første valg ikke nødvendigvis det bedste. Det samme gælder, når du skal vælge cateringfirma. Her er det bedre, at du kigger på flere potentielle samarbejdspartnere, inden du slår dig fast på en.

Du kan endda gå så langt og anmode dem om at sende dig et tilbud, så du har noget konkret at tage udgangspunkt i. Her kan du sammenligne tilbuddene og derefter vælge den, der bedst passer til dit event og dit behov.

Del artikel

Andre læser også