Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

40D på Sams er Aalborgs Take Away-konge: Nu kan du også få den om natten

Af Michael Qureshi

Af Thomas Riddersholm

At Sams Barbeque er en af Aalborgs mest populære grillbarer, kan der ikke herske nogen tvivl om.

Vi kender stort set alle sammen 40D, og der er mange andre legendariske retter på menukortet. Nu melder Sams Barbeque i Bispensgade en ret god nyhed ud.

Indtil nu har man dog kun kunne nyde deres lækre grillretter i dag og aftentimerne, men det er slut nu. Fremadrettet vil grillbaren holde natteåbent hver fredag og lørdag fra 11 til 06.

Efterspørgslen for at holde åbent i weekendens nattetimer har, især blandt byens unge Jomfru Ane Gade-gængere, været så stor, at man på Sams nu har besluttet sig for at holde gang i grillen helt indtil den lyse morgen.

Sams Barbeque er et af de mest kendte spisesteder i Aalborg, og hver eneste dag vrimler det ind med gæster, der skal have en 40D.

Vi tog forbi den berømte grillbar og fik en lille snak med den mangeårige medarbejder, Sükrü Akgül, omkring stedet og ikke mindst den legendariske 40D.

40D på Sams er Aalborgs Take Away-konge: Nu kan du også få den om natten

Hvor længe har Sams Barbeque eksisteret?

“Den har eksisteret siden 1988, og den har altid ligget det samme sted her i Bispensgade. Vi er glade for at ligge her, og det er også en af grundene til, at vi nu holder natteåbent i weekenderne. For så kan folk få noget at spise, når de skal hjem fra byen.”

Hvad er aldersgruppen på dem der spiser hos jer?

“Det er faktisk meget forskelligt. Det er lidt alle slags aldersgrupper. Men det er nok de unge, der kommer her allermest. Hvis jeg skal give et bud på vores hovedmålgruppe, så er det nok 16 til 30 år.

Nu skulle jeg lige til at spørge om hvad jeres mest solgte menu er, men det er egentligt et ret dumt spørgsmål, for det siger vel lidt sig selv, ikk’?

“Jo, det er jo en 40D – det er vist ikke nogen hemmelighed. Det er i det hele taget meget svært at sige Sams Barbeque uden at sige 40-D. Det er den ret, der for alvor har slået vores navn fast, så det er vi jo sådan set ret glade for. Det er en unik grillret, som rigtig mange mennesker synes godt om, og det er vi da meget beærede over. Vi har rigtig mange kunder, der bestiller den.”

Hvad er egentligt historien bag 40D? Hvordan opstod den?

“Det er faktisk lidt svært at sige. Det er en ret, som vores chef opfandt i sin tid, faktisk helt tilbage i starten af 90erne. Jeg tror det var i 1993, at den virkelig blev populær.

Jeg ved ikke helt, hvordan chefen kom på ideen, men han har i hvert fald ramt noget, der virkelig har virket. Jeg tænker, at han nok har prøvet sig lidt frem med forskellige kombinationer, og så til sidst er landet med den her. Måske er det en blanding af genialitet og tilfældighed, hehe.”

Kan du ikke lige fortælle hvad der er af ingredienser i en 40D? Hvad er det der gør den så god?

“Det er kebab, salat, pomfritter, creme fraiche dressing og hjemmelavet rød dressing. Det hele bliver så blandet sammen i et ovnbagt fladt brød.

Hvad der gør den så speciel, det ved jeg ikke, men den må jo kunne et eller andet, siden folk er så vilde med den. Altså, den smager jo bare super godt.

Vi startede med at lave den, og siden er rigtig mange steder begyndt at kopiere den. De putter det samme i, men jeg synes altså ikke, at det smager ligesom vores. Jeg ved ikke præcis hvad det er, men jeg synes ikke det er det samme”.

Hvor mange 40D sælger I om dagen?

“Det er mange, enormt mange.”

Sams Barbeque ligger som bekendt i Bispensgade lige op af Jomfru Ane Gade, og ejerne forstår derfor godt, hvorfor der har været så stor en efterspørgsel for at holde natteåbent. De er derfor nu meget glade for endelig at kunne imødekomme dette ønske.

I studenterugen (uge 25) vil man endda holde døgnåbent, fra 11 til 06, fra mandag til lørdag.  Så skal du ud at fejre huen, så bliver der rig mulighed for at kigge forbi Sams Barbeque enten før, under eller efter drukturen.

Og hey, kan man forestille sig en bedre måde at slutte en bytur af med, end at fråde en 40D på vejen hjem? Næppe!

Sams Barbeque har i øvrigt lige oprettet en helt ny side på Facebook – den kan du tjekke lige her

Over 15.000 har allerede læst den – har du set vores kåring af Aalborgs bedste burgere?

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

40D på Sams er Aalborgs Take Away-konge: Nu kan du også få den om natten

Del artikel

Andre læser også