40D på Sams er Aalborgs Take Away-konge: Nu kan du også få den om natten

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Thomas Riddersholm

At Sams Barbeque er en af Aalborgs mest populære grillbarer, kan der ikke herske nogen tvivl om.

Vi kender stort set alle sammen 40D, og der er mange andre legendariske retter på menukortet. Nu melder Sams Barbeque i Bispensgade en ret god nyhed ud.

Indtil nu har man dog kun kunne nyde deres lækre grillretter i dag og aftentimerne, men det er slut nu. Fremadrettet vil grillbaren holde natteåbent hver fredag og lørdag fra 11 til 06.

Efterspørgslen for at holde åbent i weekendens nattetimer har, især blandt byens unge Jomfru Ane Gade-gængere, været så stor, at man på Sams nu har besluttet sig for at holde gang i grillen helt indtil den lyse morgen.

Sams Barbeque er et af de mest kendte spisesteder i Aalborg, og hver eneste dag vrimler det ind med gæster, der skal have en 40D.

Vi tog forbi den berømte grillbar og fik en lille snak med den mangeårige medarbejder, Sükrü Akgül, omkring stedet og ikke mindst den legendariske 40D.

Hvor længe har Sams Barbeque eksisteret?

“Den har eksisteret siden 1988, og den har altid ligget det samme sted her i Bispensgade. Vi er glade for at ligge her, og det er også en af grundene til, at vi nu holder natteåbent i weekenderne. For så kan folk få noget at spise, når de skal hjem fra byen.”

Hvad er aldersgruppen på dem der spiser hos jer?

“Det er faktisk meget forskelligt. Det er lidt alle slags aldersgrupper. Men det er nok de unge, der kommer her allermest. Hvis jeg skal give et bud på vores hovedmålgruppe, så er det nok 16 til 30 år.

Nu skulle jeg lige til at spørge om hvad jeres mest solgte menu er, men det er egentligt et ret dumt spørgsmål, for det siger vel lidt sig selv, ikk’?

“Jo, det er jo en 40D – det er vist ikke nogen hemmelighed. Det er i det hele taget meget svært at sige Sams Barbeque uden at sige 40-D. Det er den ret, der for alvor har slået vores navn fast, så det er vi jo sådan set ret glade for. Det er en unik grillret, som rigtig mange mennesker synes godt om, og det er vi da meget beærede over. Vi har rigtig mange kunder, der bestiller den.”

Hvad er egentligt historien bag 40D? Hvordan opstod den?

“Det er faktisk lidt svært at sige. Det er en ret, som vores chef opfandt i sin tid, faktisk helt tilbage i starten af 90erne. Jeg tror det var i 1993, at den virkelig blev populær.

Jeg ved ikke helt, hvordan chefen kom på ideen, men han har i hvert fald ramt noget, der virkelig har virket. Jeg tænker, at han nok har prøvet sig lidt frem med forskellige kombinationer, og så til sidst er landet med den her. Måske er det en blanding af genialitet og tilfældighed, hehe.”

Kan du ikke lige fortælle hvad der er af ingredienser i en 40D? Hvad er det der gør den så god?

“Det er kebab, salat, pomfritter, creme fraiche dressing og hjemmelavet rød dressing. Det hele bliver så blandet sammen i et ovnbagt fladt brød.

Hvad der gør den så speciel, det ved jeg ikke, men den må jo kunne et eller andet, siden folk er så vilde med den. Altså, den smager jo bare super godt.

Vi startede med at lave den, og siden er rigtig mange steder begyndt at kopiere den. De putter det samme i, men jeg synes altså ikke, at det smager ligesom vores. Jeg ved ikke præcis hvad det er, men jeg synes ikke det er det samme”.

Hvor mange 40D sælger I om dagen?

“Det er mange, enormt mange.”

Sams Barbeque ligger som bekendt i Bispensgade lige op af Jomfru Ane Gade, og ejerne forstår derfor godt, hvorfor der har været så stor en efterspørgsel for at holde natteåbent. De er derfor nu meget glade for endelig at kunne imødekomme dette ønske.

I studenterugen (uge 25) vil man endda holde døgnåbent, fra 11 til 06, fra mandag til lørdag.  Så skal du ud at fejre huen, så bliver der rig mulighed for at kigge forbi Sams Barbeque enten før, under eller efter drukturen.

Og hey, kan man forestille sig en bedre måde at slutte en bytur af med, end at fråde en 40D på vejen hjem? Næppe!

Sams Barbeque har i øvrigt lige oprettet en helt ny side på Facebook – den kan du tjekke lige her

Over 15.000 har allerede læst den – har du set vores kåring af Aalborgs bedste burgere?

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.