40D på Sams er Aalborgs Take Away-konge: Nu kan du også få den om natten

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Thomas Riddersholm

At Sams Barbeque er en af Aalborgs mest populære grillbarer, kan der ikke herske nogen tvivl om.

Vi kender stort set alle sammen 40D, og der er mange andre legendariske retter på menukortet. Nu melder Sams Barbeque i Bispensgade en ret god nyhed ud.

Indtil nu har man dog kun kunne nyde deres lækre grillretter i dag og aftentimerne, men det er slut nu. Fremadrettet vil grillbaren holde natteåbent hver fredag og lørdag fra 11 til 06.

Efterspørgslen for at holde åbent i weekendens nattetimer har, især blandt byens unge Jomfru Ane Gade-gængere, været så stor, at man på Sams nu har besluttet sig for at holde gang i grillen helt indtil den lyse morgen.

Sams Barbeque er et af de mest kendte spisesteder i Aalborg, og hver eneste dag vrimler det ind med gæster, der skal have en 40D.

Vi tog forbi den berømte grillbar og fik en lille snak med den mangeårige medarbejder, Sükrü Akgül, omkring stedet og ikke mindst den legendariske 40D.

Hvor længe har Sams Barbeque eksisteret?

“Den har eksisteret siden 1988, og den har altid ligget det samme sted her i Bispensgade. Vi er glade for at ligge her, og det er også en af grundene til, at vi nu holder natteåbent i weekenderne. For så kan folk få noget at spise, når de skal hjem fra byen.”

Hvad er aldersgruppen på dem der spiser hos jer?

“Det er faktisk meget forskelligt. Det er lidt alle slags aldersgrupper. Men det er nok de unge, der kommer her allermest. Hvis jeg skal give et bud på vores hovedmålgruppe, så er det nok 16 til 30 år.

Nu skulle jeg lige til at spørge om hvad jeres mest solgte menu er, men det er egentligt et ret dumt spørgsmål, for det siger vel lidt sig selv, ikk’?

“Jo, det er jo en 40D – det er vist ikke nogen hemmelighed. Det er i det hele taget meget svært at sige Sams Barbeque uden at sige 40-D. Det er den ret, der for alvor har slået vores navn fast, så det er vi jo sådan set ret glade for. Det er en unik grillret, som rigtig mange mennesker synes godt om, og det er vi da meget beærede over. Vi har rigtig mange kunder, der bestiller den.”

Hvad er egentligt historien bag 40D? Hvordan opstod den?

“Det er faktisk lidt svært at sige. Det er en ret, som vores chef opfandt i sin tid, faktisk helt tilbage i starten af 90erne. Jeg tror det var i 1993, at den virkelig blev populær.

Jeg ved ikke helt, hvordan chefen kom på ideen, men han har i hvert fald ramt noget, der virkelig har virket. Jeg tænker, at han nok har prøvet sig lidt frem med forskellige kombinationer, og så til sidst er landet med den her. Måske er det en blanding af genialitet og tilfældighed, hehe.”

Kan du ikke lige fortælle hvad der er af ingredienser i en 40D? Hvad er det der gør den så god?

“Det er kebab, salat, pomfritter, creme fraiche dressing og hjemmelavet rød dressing. Det hele bliver så blandet sammen i et ovnbagt fladt brød.

Hvad der gør den så speciel, det ved jeg ikke, men den må jo kunne et eller andet, siden folk er så vilde med den. Altså, den smager jo bare super godt.

Vi startede med at lave den, og siden er rigtig mange steder begyndt at kopiere den. De putter det samme i, men jeg synes altså ikke, at det smager ligesom vores. Jeg ved ikke præcis hvad det er, men jeg synes ikke det er det samme”.

Hvor mange 40D sælger I om dagen?

“Det er mange, enormt mange.”

Sams Barbeque ligger som bekendt i Bispensgade lige op af Jomfru Ane Gade, og ejerne forstår derfor godt, hvorfor der har været så stor en efterspørgsel for at holde natteåbent. De er derfor nu meget glade for endelig at kunne imødekomme dette ønske.

I studenterugen (uge 25) vil man endda holde døgnåbent, fra 11 til 06, fra mandag til lørdag.  Så skal du ud at fejre huen, så bliver der rig mulighed for at kigge forbi Sams Barbeque enten før, under eller efter drukturen.

Og hey, kan man forestille sig en bedre måde at slutte en bytur af med, end at fråde en 40D på vejen hjem? Næppe!

Sams Barbeque har i øvrigt lige oprettet en helt ny side på Facebook – den kan du tjekke lige her

Over 15.000 har allerede læst den – har du set vores kåring af Aalborgs bedste burgere?

Byens største burgertest er klar: Her er Aalborgs bedste burgere

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.