ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

40-års jubilæumstour: TV-2 giver kæmpe koncert i AKKC

Af Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Når Danmarks lykkeligste band går på scenen i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) lørdag den 7. november som et af de få stop på deres 40-års jubilæumstour i Danmark, er det 9. gang, de står på den store scene i Aalborghallen.

Første gang var i 1985 og senest har det populære band gæstet AKKC i 2011, så der er lagt op til et kærkomment gensyn.

Danmarks folkekære band TV-2 kan i 2020 markere intet mindre end 40 år på den danske musikscene og løfter i dag sløret for en unik 40-års jubilæumstur, der byder på fire store arenakoncerter i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Det skriver AKKC i en pressemeddelelse.

Samme bandmedlemmer i 40 år

Tidløse klassikere som ‘Bag duggede ruder’, ’ Alt hvad hun ville var at danse’ og ‘De første kærester på månen’ er blot et lille udpluk af de mange hits, som TV-2 har leveret til den danske befolkning siden bandets begyndelse i 1980.

Hele fire årtier har passeret, og med nøjagtig de samme fire bandmedlemmer – Steffen Brandt (forsanger, keyboard, guitar), Hans Erik Lerchenfeld (guitar), Sven Gaul (trommer) og Georg Olesen (bas) – tilhører TV-2 nu de sjældenheder i dansk musik, der har holdt sammen og leveret musik i usædvanlige 40 år.

I 2020 markerer det aarhusianske band deres 40-års jubilæumsfest, hvor publikum kan glæde sig til at opleve og genopleve de danske ørehængere helt tilbage fra debutalbummet ”Fantastiske Toyota” (1981) og frem til bandets seneste album ”Tæt trafik i Herning” (2018). Om den kommende jubilæumstour fortæller Steffen Brandt, forsanger i TV-2:

“Vi kommer nu, som før, som altid med fred. Og kærlighed. Vi kommer med 40 års sange om livet og døden og alt det ind imellem. Vi trækker en linje ned gennem historien og finder de sange frem, som nærmest synger sig selv, blandet med de sange, som er vores bud på noget tidløst og eviggyldigt.

Vi skal holde en fest og hylde fællesskabet, og vi vil ikke have det mindste imod, hvis koncerterne giver anledning til, at publikum skulle finde på at synge med. Vi står gerne på mål for sammenhængskraften, samværet og det folkelige, og vi glæder os helt vildt til at sparke 40-årsfesten i gang!”

40 år, 1200 koncerter og flerdobbelt platin

Efter 40 år på det musikalske landkort kan TV-2 bl.a. skrive flere end 200 sangudgivelser, 19 studiealbums og mere end 1200 koncerter på CV’et.

Bandets samtidskritiske udgivelser er desuden blevet kvitteret med flerdobbelte platinplader samt DMA-statuetter for bl.a. ’Årets Danske Pop Udgivelse’, ’Årets Danske Sangskriver’ og ’Årets Danske Hit’.

Om TV-2’s rejse fra begyndelsen af 80’erne til i dag fortæller forsanger i TV-2 Steffen Brandt:

“Vi startede nede i 80’erne med at indspille sange, som vi syntes, at vi selv og tiden trængte til. Vi har ladet tilværelsen passere gennem sangene som et slags filter i et forsøg på at forstå en hastig skiftende virkelighed.

For at kunne gøre det ordentligt er man nødt til at sætte sig selv på spil. Vi har trukket vejret gennem sangene – nogle gange hæsblæsende og energisk, andre gange med en eftertænksomhed, grænsende til nagende tvivl og uro. 40 år er lang tid, men vi har først og fremmest stadig en stor glæde ved at spille. Sammen.

Så længe vi kan gå på scenen og finde den energi og lyst, fortsætter vi!”

Hvad: 40-års jubilæumstour med TV2
Hvor: AKKC
Hvornår: Lørdag d. 7 november 2020

Billetter til ståkoncerten i Aalborghallen, lørdag den 7. november kl. 20 sættes i salg tirsdag den 4. februar kl. 10 i Billetkontoret tlf. 9935 5566, på akkc.dk eller via ticketmaster.dk. Billetprisen er 375 kr.

Del artikel

Andre læser også