Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

39 sigtelser på halvanden time: Cyklister skabte farlige situationer i midtbyen

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Tidligere i dag, 27. januar 2021, var betjente på gaden i Aalborg for at kontrollere den cyklende morgentrafik. Det blev til en hel del sigtelser på kort tid.

Det fortæller lederen af Operativ Færdsel, politikommissær Thomas Ottesen, der oplyser, at politiet befandt sig på Borgergade i det centrale Aalborg i tidsrummet fra kl. 06.30 – 08.00.

”Og i løbet af bare denne halvanden time sigtede vi i alt 39 cyklister i den aalborgensiske morgentrafik,” konstaterer politikommissæren.

Allerflest af dem kørte over for rødt lys: Det blev til 32 sigtelser for at køre over for rødt, mens 6 ikke havde lys på cyklen og 1 kørte på fortovet.

For sikkerhedens skyld

Thomas Ottesen opfordrer til, at cyklister udviser omtanke i trafikken. For egen sikkerheds skyld.

”Vores kontrol af cyklister handler om trafiksikkerhed. Det er farligt at køre over for rødt og uden lys på cyklen – og cyklister er udsatte, hvis der sker en ulykke,” forklarer politikommissæren, og han uddyber straks:

”Hvis man kører over for rødt, og man i øvrigt heller ikke benytter lys eller lygter på sin cykel, så skaber man farlige situationer, hvor man ikke længere selv er herre over, hvad der kan ske i trafikken – og man sætter ikke bare sig selv, men også andre, f.eks. en bilist, i en uheldig situation.”

Politikommissær Thomas Ottesen minder om, at man som cyklist er den ”bløde” trafikant, og hvis man er svær at se og samtidig kører over rødt, ja, så øger det risikoen for et sammenstød med en bil. Med potentielt alvorlig udgang.

Vis omtanke

Årstiden nu – med stadig mørke morgener – gør, at man som cyklist og fodgænger bør huske at sikre sig og være oplyst, så man på den måde gør tydeligt opmærksom på sig selv i trafikken, ligesom man altid bør følge anvisningerne for færdslen: lyssignaler, holde sig på cykelstien, gangstien, osv.

”Hver ulykke er én for meget, men overholder vi færdselsreglerne, og færdes vi med respekt og omtanke for hinanden, så kan vi nedsætte risikoen for uheld betragteligt,” understreger Thomas Ottesen.