Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

35-årig mand var tæt på at drukne: To betjente sprang i Limfjorden

Af Stine Kjølby Christensen

Det er desværre langt fra første gang, at en uheldig nordjyde har endt en julefrokost, bytur eller lignende i Limfjorden. Så sent som i 2018 blev en mand erklæret død, efter at have ligget i havnen natten over.

Det var også tæt på at blive tilfældet i nat, da en 35-årig kun lige med nød og næppe overlevede sin tur i det mørke vand.

Det skriver Nordjyske i dag.

“Vi fik alarmen klokken 02.34. En mand, der kom gående på Østre Havnegade i Aalborg. Han syntes, han kunne høre noget råb nede fra vandet i Limfjorden. Han gik hen og kiggede ned og kunne så konstatere, at der lå en mand i vandet. Vidnet ringede derfor 112,” fortæller vagtchefen, Henrik Beck.

Tre patruljer mødte op til stedet, og herefter skulle det gå hurtigt med at få reddet manden i land. Hans til stand var tydeligt kritisk, og han var hverken i stand til at kommunikere med betjeneste eller gribe fat i den redningskrans, der blev kastet ud til ham.

Det fik to betjente til at træffe en vigtig beslutning og selv springe i det iskolde vand.

Det lykkedes dem at få den forkomne mand op på kajen og hurtigt muligt få ham kørt til Aalborg Universitetshospital, der slog fast, at mandens tilstand var meget kritisk.

Hvor længe han har ligget i vandet, og hvordan hans tilstand er på nuværende tidspunkt, vides endnu ikke.

Redningsstiger skal redde liv

2019 blev også året, hvor Aalborg Kommune igangsatte en særlig indsats for at forebygge de mange ulykker, der finder sted i havnen.

Dette skete blandt andet ved installationen af 44 nye redningsstiger, der er synlige fra både land- og vandsiden.

Stigerne er installeret med en solcelledrevet lysenhed, der oplyser stigen fra skumringstid til daggry, og trinene er udformet, så man står solidt på dem – også når de er begroet med alger og lignende.

Det er Trygfonden som står bag initiativet og formålet er naturligvis at sikre mod flere drukneulykker i Aalborg Havn.

 

Del artikel

Andre læser også