Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 tips til studiestart i Aalborg

Af Redaktionen

Som en af landets store studiebyer, byder Aalborg hvert år velkommen til en mængde nye borgere, der kommer for at studere. Hvis du er en af de heldige, som har fået studieplads på universitetet, eller en af de andre uddannelsesinstitutioner, så læs med her og få tips til at komme godt fra start.

Kommer man fra eksempelvis Sjælland eller måske endda Bornholm, kan det være en stor, men dejlig omvæltning at flytte til Nordjylland, og der er mange ting, der skal tænkes på, og man skal vænne sig til. Man vil dog hurtigt opdage, at borgerne er flinke og glade for de nye tilflyttere og gerne vil hjælpe, hvis der skulle være behov for det.

Lejlighed eller kollegieværelse?

Inden man bryder op fra barndomshjemmet og sætter kursen mod det nordjyske, skal man naturligvis have fundet noget at bo i, og det skal være på plads i god tid inden studiestart. Find Lejlighed i Aalborg hos Kvikbolig, hvis du ikke ønsker at bo på kollegie med den larm, uro og andre gener, der kan være ved denne boform. Hvor ligger din næste lejebolig? Det kommer til dels an på, hvor dit studie ligger, men også overvejelser som transport, pris og andre ting kan være i spil, når du søger lejlighed.

Opbyg et netværk

Det kan være en udfordring at flytte til en ny by helt alene og ikke kende nogen, men hvis du selv er åben og opsøgende, vil du i kraft af studiet hurtigt kunne opbygge nye relationer. Det kan dog også være en god idé at prøve at finde andre fællesskaber som for eksempel sportsklubber, frivilligt arbejde og andet, hvor du kan møde andre. Som ung tilflytter kan det være en mulighed at søge optagelse i Aalborg Rotaract som er Rotarys ungeafdeling, og her får du mulighed for at knytte livslange venskaber og opbygge et netværk.

Få styr på økonomien

Som studerende er der ofte ikke så mange penge at rutte med, og noget af de første, du bør gøre, når du er flyttet hjemmefra, er at få et overblik over din økonomi og lægge et budget. I budgettet skal alle indtægter og udgifter fremgå, så du kan se, hvor meget du har tilbage, når de faste udgifter som husleje, el og forsikringer er betalt. Hvis det kan lade sig gøre, kan du med fordel afsætte lidt penge hver måned til at investere for og på den måde få startet en opsparing, der i årenes løb kan blive til rigtigt mange penge.

Netop fordi man som ung har mange år foran sig, er der også mange år, hvor pengene kan arbejde for dig. Således kan en aktie i et solidt firma altså stige rigtigt meget, og du kan altså tjene penge uden at gøre ret meget. Når det er sagt, må du forsøge at sætte dig ind i tingene, inden du begynder at handle med aktier. Start med små beløb og invester kun for det, du kan tåle at miste. Det kan være en god idé at begynde med solide selskaber fra det danske C25-index.

Del artikel

Andre læser også