Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 tips til dig, der investerer på nettet

Af Annoncør

Online investering er en sjov størrelse. På den ene side er det forbløffende nemt at komme i gang med. På den anden side er der så meget info og viden om investering på nettet, at der er rig mulighed for at investere både nemmere og bedre. Det kræver blot, at du ved, hvordan du gør.

Annoncør betalt indhold leveret af Saxo Bank

I denne artikel får du tre tips til, hvordan du kan optimere dine online investeringer, så du investerer på den smarteste måde, og dermed også opnår det bedst mulige afkast.

Invester i forskellige værdipapirer

Det første tip går ud på, at du bør investere i flere forskellige værdipapirer. Og tippet er faktisk todelt, for investerer du f.eks. i aktier, går tippet blandt andet ud på at sprede dine investeringer på mere end én aktie, så du ikke risikerer at miste hele din investering, hvis blot ét selskab går konkurs.

Samtidig bør du også kigge på andre typer af værdipapirer. Det kunne f.eks. være forex, CFD’er eller futures. På den måde spreder du ikke blot din risiko udover flere aktivklasser – du lærer også at forstå, hvordan andre aktiver fungerer, og kan dermed se det samlede marked i en større sammenhæng.

Find den rette platform

Når du skal investere, er det også vigtigt, at du finder den rette platform. Og den rette platform for andre behøver ikke nødvendigvis at være den rette platform for dig. Det kommer helt an på, hvad du prioriterer, når du skal vælge investeringsplatform.

Det er dog altid en god idé at se på, hvad det koster at handle på de forskellige platforme. Der kan være store forskelle på kurtager og gebyrer afhængigt af hvilke aktiver, du handler med, og alt andet lige kan du lige så godt vælge en platform, der har konkurrencedygtige priser på de aktiver, du handler med.

Derudover er det også en god idé at kigge på ting som udvalg, brugervenlighed, support, sprog og flere andre parametre.

Hav styr på, hvad du laver

Det sidste tip er, at du bør have styr på, hvad du laver. Det lyder måske ret banalt, men faktum er, at mange, der investerer online, i høj grad overlader deres investeringer til tilfældigheder, fordi de reelt set ikke har styr på, hvad de laver. Vær ærlig overfor dig selv – forstår du til fulde, hvad du foretager dig? Hvis varet er nej, bør du indlade at foretage investeringen. Som verdens mest populære investor Warren Buffet, der står bag Berkshire Hathaway, siger – ”Regel nr. 1 er ikke at tabe penge. Regel nr. 2 er ikke at glemme regel nr. 1.”.