ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 tips til at få dit barn til at falde til ro inden sengetid

Af Annoncør

Efter en lang dag i skolen eller i børnehaven er det vigtigt, at dit barn kan få den nødvendige ro og nattesøvn, der giver energi og glæde til dagen efter. Som så mange forældre ved, kan det dog til tider være svært at få barnet til at falde til ro og få den nødvendige mængde søvn. Her kan gode råd være dyre, idet barnet højest sandsynligt vil være for træt til at kunne pege på, hvad der ville hjælpe med at falde til ro. Hvis du ofte finder dig selv i sådanne situationer, så kan du roligt læse med herunder, hvor vi har samlet et par gode tips til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at falde til ro inden sengetid. 

  1. Inkorporer nogle aftenrutiner der giver tryghed

Som barn er det uhyre vigtigt, at der fra dag til dag er nogle faste rutiner, som man kan følge med i. Det giver både tryghed men også overblik over dagen. Når det kommer til, at barnet skal puttes om aftenen, kan det være enormt givende at inkorporere et par hyggelige aftenrutiner, der vil være med til at give tryghed for barnet. Dette kunne eksempelvis være oplæsning af en godnathistorie, en stund med et afslappende spil eller noget helt tredje afhængig af, hvad barnet selv finder interessant. Når disse afslappende aktiviteter bliver en del af en rutine, kan barnet på den måde vænne sig til, at det efter disse aktiviteter er tid til at sove. 

  1. Sørg for at børneværelset ikke skaber uro 

Mange børneværelser bærer præg af det skønneste legetøj og de mest finurlige bøger. Det kan være et sandt et eventyr at træde ind på et børneværelse med så mange forskellige ting, der vækker kreativiteten for det enkelte barn. Dette er fantastisk i løbet af en dag, men når aftenen falder på, kan værelsets finurlige karakter dog godt ende med at have den modsatte effekt, idet de mange ting og sager kan skabe uro for det enkelt barn. Her vil det være særligt hensigtsmæssigt at sørge for, at der på værelset er plads til at stille ting til side, således at de ikke fylder så meget visuelt og skaber kaos for barnet. Dette kan nemt opnås ved hjælp af eksempelvis neutrale opbevaringskasser, reolsystemer mm. som barnet selv nemt kan finde rundt i, når det atter bliver tid til at lege. 

  1. Invester i en kugledyne, der kan skabe ro 

Mange børn opnår ikke en optimal nattesøvn, idet de ikke kan finde den nødvendige ro, der giver dem mulighed for at overgive sig til søvnen. I sådanne tilfælde kan det være intet mindre end guld værd at investere i en kugledyne til børn, der vil være med til at skabe den nødvendige ro, når aftenen falder på. En kugledyne er, som navnet antyder, en dyne fyldt med små kugler, der vil give dynen en smule vægt, der vil være med til at skabe ro omkring barnet. Vægten vil være med til at nedbringe eventuelle uroligheder i kroppen, og barnet vil således bedre kunne overgive sig til søvnen.

Del artikel

Andre læser også