Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 stilede grunde til at bruge gulvtæpper i hjemmet

Af Redaktionen

Der er mange, som har et had-kærligheds-forhold til væg-til-væg-tæpper. De velkendte gulvtæpper, eller mere præcist væg-til-væg-tæpper, har været en del af næsten alle husholdninger på et tidspunkt i løbet af de sidste mange år, men det skal ikke lægge tæpperne til last – det er nemlig stadig en indretningstrend, der har noget at byde på.

Vi ser ofte de store tæpper i for eksempel mødelokaler, kontorlandskaber og lignende, men det betyder ikke, at de er ikkeeksisterende i private hjem. Væg-til-væg-tæpper er praktiske, bløde og stilede, men er du ikke helt sikker på, hvordan du gør dem til en del af din indretning, kan du læse med nedenunder. Vi har samlet tre gode råd til gulvtæpper, så du – måske igen – kan nyde godt at de særlige, bløde tekstiler.

Skab sammenhæng i stuen

Stuen er det sted, vi læner os tilbage, giver slip og slapper helt af. Og hvilken bedre måde at gøre det på end med et tæppe, der stråler af hygge? Et gulvtæppe giver et roligt udtryk, og det er med til at skabe sammenhæng i rummet. Det fungerer især godt, hvis du har en minimalistisk indretning, eller i hvert fald en rolig indretning.

Vælg et neutralt, stilet tæppe i creme, lysegrå eller noget lignende, og med en tætvævet og elegant struktur, og sørg så for at have et par farvepift rundt omkring i stuen til at sætte lidt kant på indretningen – for eksempel farverige tekstiler, store grønne planter eller enkelte møbler i en strålende farve.

Giv ro og hygge i soveværelset

Fordelen ved et gulvtæppe i soveværelset siger næsten sig selv: Der er ikke noget, der slår følelsen af at træde ud på et blødt og varmt gulvtæppe om morgenen. Et gulvtæppe dæmper også lydene og giver en god akustik, og når du skal slå hjernen fra og blive klar til at sove, er det vigtige elementer.

I soveværelset skruer du ekstra op for hyggen ved at vælge et mere langhåret gulvtæppe, end du ville i for eksempel stuen. Det gør det også mere lækkert at træde ud på om morgenen eller at gå rundt på, når du gør dig klar til arbejde eller til at skulle i seng. Vælg et tæppe i en rolig farve – her kan du både vælge mørke og lyse farver, da begge dele giver en god stemning i soveværelset.

Giv varme i udestuen

Gulvtæpper er ikke kun til hygge, akustik og en blød fornemmelse under fødderne. Bruger du et væg-til-væg-tæppe i udestuen, tager det også den kulde, der i nogle tilfælde trænger op nedefra.

Det er dog selvfølgelig ikke kun den fysiske varme, der forbedres i udestuen med et gulvtæppe. Det giver også en varmere stemning, når man kommer ind i rummet. Og når en udestue ofte er lavet netop til at blive brugt som et ekstra sted til hygge, er det helt perfekt at fremme den stemning med et blødt, pænt og behageligt væg-til-væg-tæppe.

Kort sagt kan du bruge gulvtæpper til at bløde et rum op, skabe en særlig stemning, komplementere indretningen eller bare gøre det rart og komfortabelt at gå rundt derhjemme. Det er bare om at finde en god farve til rummet, bestemme sig for, om der skal være mønster eller ej, og vælge mellem for eksempel et fladvævet eller langhåret tæppe.

Del artikel

Andre læser også