3 retter for 115 kr: Aktuel lancerer nyt brunchkoncept

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

15. november kunne vi byde velkommen til Aalborgs nye café, Aktuel, som har fået en helt central placering på den nye Budolfi Plads.

Aktuel har fra start haft et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften.

Det har været en kæmpe succes til både frokost og aften, hvor man i tidsrummet 11.30 – 21.00 frit kan vælge mellem 3 retter for 150 kr.

Og nu er de klar med endnu en højaktuel nyhed.

“Vi har fået rigtig mange forespørgsler på et lignende koncept til brunch, og det er vi glade for, at vi nu kan præsentere for aalborgenserne,” fortæller ejer, Lars Helmuth, til MigogAalborg.

Brunchkonceptet går i al sin enkelhed ud på, at du kan vælge 3 retter fra morgenmadskortet til en pris på 115 kr. i tidsrummet 09.30 – 12.30.

Det lyder jo dejligt simpelt, og det er det såmænd også – bortset fra, at valget er mere end svært, når der er hele 15 lækre retter at vælge imellem.

Konceptet er mere end godkendt herfra, og retterne er både #instaworthy og særdeles velsmagende.

Du kan vælge mellem alt fra alverdens ægge-anretninger, lækkert grød, frisk frugt og søde sager som vafler, profiteroles og croissanter med nutella.

Personligt var vi især begejstrede for grød med sød karamel, vafler med serrano og aioli – og så går man jo aldrig galt i byen med en nutella-dyppet smørcroissant …

Du kan få et overblik over valgmulighederne her:

Brunch på Aktuel

Scrambled eggs, cheddar, røget laks, tomat og grøn mayo

Bøf af hakket oksekød, karameliserede løg og spejlæg

Scrambled eggs, cheddar, kylling og avocado

Scrambled eggs, cheddar, avocado og karse

(Alle ovenstående kommer med valgfrit brød – ristet rugbrød eller ristet surdejsbrød)

Øko havregrød toppet med frisk frugt og blød karamel

Øllebrød toppet med vanilje-flødeskum

Chiagrød toppet med æble/havtorn kompot, ristede nødder og kokosflager

2 øko blødkogte æg eller spejlæg

2 små vafler med serrano og aioli

Vaffel med æblekompot og flødeskum

2 profiteroles med laks, feldsalat og grøn mayo

2 profiteroles med jordbærskum og chokolade

Mini smørcroissant med hønsesalat

Mini smørcroissant med nutellacrunch

Frugtbowl med karamel og ristet kokosflager

(Brødkurv kan tilkøbes for 20 kr.)

Pris: 115 kr. (frit valg ml. 3 varianter)

Det geniale ved konceptet er jo i princippet bare, at du aldrig behøver at diskutere med dit selskab, hvilken brunch i byen, der er bedst.

Her kan du mix and match fuldstændig efter smag og behag – og med de mange muligheder, er der næsten ingen fare for, at du ikke kan få dine maddrømme opfyldt.

Kan du spise flere end tre retter, er der selvfølgelig også mulighed for at tilpasse appetitten og tilkøbe ekstra.

Brunchen lanceres i morgen fra kl. 9.30, og du kan bestille bord allerede nu lige her.

Hvad: Brunch på Aktuel
Hvor: Aktuel, Budolfi Plads
Hvornår: Alle dage mellem 09.30 – 12.30

Ingen fest i Gaden: Statsministeren vil udskyde genåbningen af nattelivet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Mange festglade nordjyder havde formentlig set frem til genåbningens fase 4, hvor det oprindeligt var planlagt, at genåbningen af nattelivet skulle begynde her i august.

Men statsminister Mette Frederiksen er bekymret over udviklingen i coronasmitten i hele landet, og det fik hende til tasterne på Facebook i går aftes med en længere opdatering om hele situationen.

Her kræver hun blandt andet mere tålmodighed med genåbningen – blandt andet med genåbningen af nattelivet.

“Oprindeligt var planen at begynde en åbning – også af de dele her i august. Det er regeringens holdning, at det skal udskydes,” skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Udsættelse kræver økonomisk hjælp

Hvis genåbningen af nattelivet udsættes, kræver det, økonomisk hjælp frem til 1. januar 2021 til både spillesteder, natteliv og turistbranchen. Det mener Dansk Erhverv.

“Det er i vores alles interesse, at virksomheder og arbejdspladser kommer gennem krisen,” siger Brian Mikkelsen til EB.dk

Også Dansk Industri mener, at fortsatte hjælpepakker til natteliv og spillesteder er vigtig, hvis genåbningen udskydes.

Det siger direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, i en pressemeddelelse.

“Vi har forståelse for, at eksempelvis natklubber og tilsvarende virksomheder i den nuværende situation må afvente en yderligere genåbning for alles skyld,” siger han.

Det er på onsdag, at Folketingets partier og forhandler om den videre genåbning.

“Når brancher er lukket ned, vil der selvfølgelig stadig være brug for hjælpepakker. Det forhandler vi også,” skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Du kan læse hele hendes opdatering her:

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Det har blandt andet tvunget biografen i Kennedy til at holde lukket midlertidigt, men den genåbner heldigvis igen fra på torsdag. Det kan du læse mere om her.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i både Kennedy og City Syd viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster. Filmen vises i Kennedy lørdag den 15/8 klokken 15.30, mens du kan se den i City Syd søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Mad og koncerter på toppen af Aalborg: Kom til sprødt event på ROOFTOP i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvert år er der normalt Blå Festival rundt omkring i Aalborg med de fedeste Live Jazz-koncerter.

Grundet Covid-19 er selve festivalen i sin helhed aflyst, men der bliver heldigvis et par events som sikrer, at der stadig sker noget i Aalborgs midtby.

I næste uge afholdes der fire sprøde jazz-koncerter på Salling ROOFTOP med udsigt over Aalborg. DMI lover sol og lune temperaturer, så der bliver helt sikkert rift om pladserne.

Salling ROOFTOP frister med to stykker af caféens populære smørrebrød og en øl/et glas vin/sodavand samt koncert ved et bord til 175 kr. per person.

“Er du vild med jazz og blues? Så kom på Salling Rooftop, hvor du kan glæde dig til en række spændende artister på toppen af Aalborg,” skriver Salling i et pressebrief.

Kører fra onsdag til fredag

Det hele løber stablen fra onsdag d. 12. august i næste uge og kører torsdag samt fredag hvor der bydes på hele to fede koncerter med masser af god musik og livlig stemning.

Fredag d. 14. august er der som nævnt to koncerter både i løbet af eftermiddagen, som er perfekt til en slags fredagsbar, der skyder weekenden i gang.

Der er også koncert igen om aftenen. Begge koncerter er med populære HP Lange, som er et stort navn inden for jazz og blues.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues.

Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Programmet ser således ud;

Tim Lothar og Holger Daub
Onsdag den 12. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

Lundbye og Gudnason
Torsdag den 13. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 18.30-20:30
Se mere og book plads her