Nye cocktails og 3 livretter for 198 kr: Helmuth lancerer nyt menukort

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der har været fart på hos Helmuth Bar & Kitchen, siden Mathias Walther og Anders Strandhave overtog stedet i 2017.

Helmuth har især fået opbygget et stærkt brand i nattelivet, og de har allerede vundet hele to Aalborg Awards for hhv. Årets Bar/Natklub og Byens Bedste Cocktails.

I år er Helmuth nomineret i hele tre kategorier: Årets Bar/Natklub, Byens Bedste Cocktails og Byens Bedste Brunch. 

Men det er ikke kun i nattetimerne, der er fart på; i dags- og aftentimerne bliver dansetrin udskiftet med mere målrettede fødder, der i stedet har til opgave at bringe lækre og velsmagende retter fra køkkenet og ud til de sultne gæster.

Nyt menukort

Foruden den populære brunch-buffet hver lørdag og søndag har Helmuth også fået succes med deres hverdagsbrunch, hvor du kan sammensætte din helt egen brunch for en fast pris – sat ud fra antal af retter, du vælger – og drikkevarerne er, ligesom i weekenden, inkluderet i prisen.

Et lignenede koncept har hidtil gjort sig gældende på Helmuths aften menukort, hvor du har kunnet vælge mellem mindre “livretter”, der tilsammen udgjorde et fuldt måltid.

Det er dette koncept, som Helmuth nu har gjort endnu skarpere – og fra på fredag kan du nyde tre livretter til en fast pris på 198 kr.

“Vores koncept med at vælge vores mindre livretter til en individuel pris har fungeret rigtig fint, men nu har vi besluttet, at det skal være endnu skarpere,” fortæller Mathias Walther til MigogAalborg.

Hver fredag og lørdag kan du udover livretterne vælge ”Helmuth menu”, som består af snacks, tre forretter, én hovedret og to desserter, hvor det ligeledes er muligt at tilkøbe ad libitum øl, vand og vin for kun 200 kr.

Derudover har Helmuth udvidet åbningstiden med endnu en hverdagsaften, sådan at du nu kan få livretter allerede fra om onsdagen.

Livretter for alle & ny køkkenchef

Hvad der karakteriserer en livret, er selvfølgelig forskelligt fra person til person – men med 13 forskellige valgmuligheder burde det altså være muligt at sammensætte noget for enhver smag.

Eksempler på livretterne er rørt tatar af dansk okse, sprøde chips, urtesalalt & grove fritter, pappardelle pasta med tigerrejer i cremet citrus sauce, tempereret laks med purløgsmayo, grillet blomkål med ristede nødder, Helmuths roast med grove fritter & estragoncreme, svampe speltotto med mascarpone og parmesan samt fish & chips med sauce tartare.

Er sulten ekstra stor, kan du også tilkøbe flere livretter.

“Vi har skruet op på køkkenfronten, og det har vi bl.a. gjort med vores nye køkkenchef, Sune,” fortæller Mathias.

Sune Ahlmann Ruberg er en erfaren herre, der tidligere har ageret køkkenchef på steder som Hotel Hvide Hus, Scheelsminde, Hotel Viking og senest som ansvarlig for frokostdelen på Villa Vest i Lønstrup.

“Sune har et rigtig flot CV med sig, og vi er rigtig glade for, at han nu er endt hos os.

Han har for alvor sat sit præg på det nye kort, og det har været godt for ham at kunne være med til at have så stor indflydelse på, hvad der skulle ske.” siger Mathias.

Nyt cocktailkort

Det er ikke kun på maden, der er blevet skruet op for ambitionerne på Helmuth.

Også det (prisvindende) cocktailkort er blevet opgraderet på flere fronter, hvor samtlige detaljer er blevet vendt og drejet.

“Det er blevet virkelig, virkelig vellykket, hvis jeg selv skal sige det – men vi har efterhånden også arbejdet på det i halvandet år,” siger Mathias med et grin.

“Samtlige komponenter skulle afstemmes og testes af, de rigtige glas skulle findes, både smag og æstetisk skulle stemme overens – så den har virkelig fået på den helt store klinge.”

Klassikerne, som Helmuth er kendt og elsket for, er der naturligvis ikke blevet rørt ved, og du kan altså eksempelvis stadig nyde en god, gammeldags HELMUTH.

Derudover har du også mulighed for at købe ad libitum cocktailbar hver fredag og lørdag til en skarp pris.

Skarpt fokus på alle områder

Selvom Helmuth er et brand i stor trivsel, så er det stadig vigtigt for Mathias og Anders hele tiden at nytænke og forny sig – både på mad- og bar-fronten.

“Vi gør altid tingene på vores måde hernede, og vi vil gerne hele tiden udfordre os selv. Drivkraften for os er, når vi kan se, at gæsterne er glade og vores ideer danner rammerne for nogle rigtig gode oplevelser

Byen er fyldt med gode spisesteder på alle niveauer, men vi har svært ved at sammenligne os med nogen, da vi er lidt af et mulithus, der gerne vil favne både spisning, cocktailbar og natklub,” forklarer Mathias og fortsætter:

Derfor er det altafgørende for os at fortsætte med at holde et skarpt fokus på alle dele af forretningen og hele tiden udvikle os,” slutter Mathias.

Helmuths nye a la carte-kort kan prøves allerede fra i dag, og åbningstiderne er som følger:

MANDAG: 9.30-13.30 (hverdagsbrunch)
TIRSDAG:
9.30-13.30 (hverdagsbrunch)
ONSDAG:
9.30-13.30 (hverdagsbrunch)
samt fra 17.30 (aftenmenu)
TORSDAG: 9.30-13.30 (hverdagsbrunch)
samt fra 17.30 (aftenmenu)
FREDAG:
9.30-13.30 (hverdagsbrunch)
samt fra 17.30-03.00 (aftenmenu)
LØRDAG: 10.00-14.00 (weekendbrunch)
samt 17.30-03.00 (aftenmenu)
SØNDAG: 10.00-14.00 (weekendbrunch)

Du kan booke bord her.

Få Aalborg på væggen: Spar 20% på de flotte Aalborg-plakater

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste af os har helt sikkert set mere til vores hjem de seneste uger end normalt.

Derfor kunne det måske være tid til at få lidt nyt på væggene – og her har vi et rigtig godt forslag.

Vores Aalborg-plakater under navnet Spot Byen er et samarbejde mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro.

Lige nu vil vi gerne gøre lidt ekstra for vores mange læsere – hvor vi alle jo har det tilfælles – at vi elsker Aalborg.

Derfor kører vi fra i dag og den næste uge en kampagne med 20% på ALLE vores plakater. Bestil dem lige her

Aalborg Tårnet

Støt to lokale Aalborg-virksomheder samt CoolUnite

Du skal bare bruge rabatkoden SpotByen20, når du er ved at gennemføre bestillingen, og så bliver der automatisk reduceret 20% på prisen på plakaterne.

Du støtter samtidig også to lokale Aalborg-virksomheder, der som stort set alle andre brancher naturligvis også mærker en væsentlig økonomisk konsekvens af Corona-krisen.

Derudover går 6% af overskuddet på Spot Byen plakater ubeskåret til velgørenhedsfonden CoolUnite, der støtter syge og udsatte børn.

Plakaterne kommer i str. 50 x70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

I denne periode hvor det meste af Danmark er lukket ned kan plakaterne afhentes tirsdag og torsdag mellem 13.00-16.00. Max to personer i butikken på samme tid.

Men det er også muligt at få dem leveret med fragt.

Du kan se og bestille alle plakater inklusiv de flotte collager også lige her

Hvis du har en virksomhed – så kan vi også specialdesigne med gulv-til-loft løsninger eller akustikplader. Her kan du skrive en mail til jes@migogaalborg.dk for mere information.

 

Så kan der ryddes ud: Genbrugspladserne åbner igen i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Siden regeringen den 11. marts meldte ud, at store dele af den offentlige sektor skulle lukkes ned for at begrænse smittespredning af coronavirus, har de kommunale genbrugspladser været lukket for private.

Kommunernes Landsforening har gennem længere tid været i dialog med myndighederne om situationen, da der flere steder er opstået udfordringer med affald, der ophobes og smides i bl.a. naturen.

Det har været afgørende for KL at få en vurdering af, at en genåbning kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Den vurdering er nu kommet fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen vurderer, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladser for private, hvis det sikres, at de borgere, der kommer på genbrugspladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så der ikke opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt.

Det skriver man i en pressemeddelelse lørdag.

Vis hensyn

KL ændrer derfor sin anbefaling til kommunerne til, at genbrugspladserne åbner fuldt ud og med fuld bemanding fra tirsdag den 31. marts 2020.

Det kræver dog, at Aalborg Kommune godkender de indstillinger, som Kommunernes Landsforening kommer med.

”Det har været afgørende for os, at en genåbning af genbrugspladserne kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Det helt overordnede hensyn i denne tid er, at vi skal begrænse smittespredning mest muligt.

Derfor er det også vigtigt, at vi tager de rigtige forholdsregler og følger myndighedernes anbefalinger, når pladserne genåbner,” siger Jacob Bjerregaard, formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg.

KL anbefaler, at der åbnes samtidigt på tværs af hele landet, så behovet for at komme af med affaldet spredes mest muligt.

”Det er vigtigt, at vi alle sammen udviser tålmodighed, tager hensyn til hinanden og ikke mindst til de medarbejdere, der nu skal organisere pladserne på en anden måde.

Jeg vil derfor opfordre til, at alle ikke kører afsted tirsdag morgen, og at man lige overvejer, om man kan vente med at aflevere sit affald i noget tid endnu,” siger Jacob Bjerregaard.

Adgangsbegrænsninger og hyppig rengøring

For at åbningen kan foregå forsvarligt i forhold til smittefare for borgere og medarbejdere, bør kommunerne indføre adgangsbegrænsning, der passer til den enkelte kommune. Det kan fx være portvagt, bomløsninger, nummerpladestyring, onlinebooking eller lignende.

Samtidig bør det overvejes, om der kan være en kommunal myndighedsperson med erfaring med miljøtilsyn til stede på pladserne, lyder det fra KL.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at man på genbrugspladserne sikrer hyppig rengøring af fælles kontaktpunker, så man minimerer risikoen for indirekte smitte via disse.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler også, at brugerne ved tydelig skiltning på pladserne opfordres til at holde afstand til andre på pladsen samt udføre håndhygiejne, når de har forladt pladsen.

Vi kan derfor afvente, hvilke forholdsregler Aalborg Kommune indfører. Det ventes, at man tager stilling til sagen på mandag i byrådet.

Friske tal frigivet: For første gang falder antallet af indlagte i Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto Region Nordjylland
Pressefoto Region Nordjylland

Nu er sygdom jo absolut intet at juble over.

Men hvis vi nu skal finde helt positive briller frem i disse stunder, hvor nyhedsstrømmen ellers er fyldt med dårligt nyt, så kom der et skønt lille lyspunkt i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

Her kan man konstatere, at for første gang Corona-virussen fik sit tag på Danmark og man har lavet disse overvågningsrapporter, så er tallet af indlagte i Region Nordjylland faldet.

Faldet med 10%

Fredag var tallene 30 indlagt på sygehusene, hvoraf ni er på intensivafdelingen, heraf er otte indlagt på intensiv og i respirator.

Men på et døgn har de tal ændret sig med et lille positivt tal.

Lørdag d. 28. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Nordjylland er nu 27 indlagt med 10 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Det er et lille fald på 10%, men forhåbentligt tegn på en udvikling og en stabilitet i antallet af alvorligt syge af Corona i Nordjylland.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet – men lyspunktet ligger i, at der i hvert fald ikke er kommet flere indlagte til i så fald.

Tallene på intensiv-afdelingen ligner også meget hinanden det seneste døgn, som man kan se i nedenstående boks.

Region Sjælland oplevede også et fald på 6% det seneste døgn af antal indlagte.

Nordjylland er klart den region som har det bedst lige nu i Corona-krisen. Ud af de i alt 459 indlagte på de danske hospitaler er kun 27 af dem her i Nordjylland.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Jylland kan slippe lettere

DR Nordjylland har også snakket med Henrik Nielsen, der er ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital.

Han vurderer, at det vestlige Danmark og især Nordjylland er mindre hårdt ramt end eksempelvis København, hvor befolkningen bor meget tæt.

“Når der er en mulighed for, at Jylland og Fyn vil komme nemmere gennem denne bølge, så skyldes det, at de restriktioner, der skal begrænse smitten, er lagt ned over hele landet på én gang og ikke landsdel for landsdel afhængig af, hvor langt smitten er nået.

Hvis restriktionerne virker som ønsket, kan smittekurven potentielt bliver fladere i den vestlige del af landet,” forklarer Henrik Nielsen til DR Nordjylland.