Nye cocktails og 3 livretter for 198 kr: Helmuth lancerer nyt menukort

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der har været fart på hos Helmuth Bar & Kitchen, siden Mathias Walther og Anders Strandhave overtog stedet i 2017.

Helmuth har især fået opbygget et stærkt brand i nattelivet, og de har allerede vundet hele to Aalborg Awards for hhv. Årets Bar/Natklub og Byens Bedste Cocktails.

I år er Helmuth nomineret i hele tre kategorier: Årets Bar/Natklub, Byens Bedste Cocktails og Byens Bedste Brunch. 

Men det er ikke kun i nattetimerne, der er fart på; i dags- og aftentimerne bliver dansetrin udskiftet med mere målrettede fødder, der i stedet har til opgave at bringe lækre og velsmagende retter fra køkkenet og ud til de sultne gæster.

Nyt menukort

Foruden den populære brunch-buffet hver lørdag og søndag har Helmuth også fået succes med deres hverdagsbrunch, hvor du kan sammensætte din helt egen brunch for en fast pris – sat ud fra antal af retter, du vælger – og drikkevarerne er, ligesom i weekenden, inkluderet i prisen.

Et lignenede koncept har hidtil gjort sig gældende på Helmuths aften menukort, hvor du har kunnet vælge mellem mindre “livretter”, der tilsammen udgjorde et fuldt måltid.

Det er dette koncept, som Helmuth nu har gjort endnu skarpere – og fra på fredag kan du nyde tre livretter til en fast pris på 198 kr.

“Vores koncept med at vælge vores mindre livretter til en individuel pris har fungeret rigtig fint, men nu har vi besluttet, at det skal være endnu skarpere,” fortæller Mathias Walther til MigogAalborg.

Hver fredag og lørdag kan du udover livretterne vælge ”Helmuth menu”, som består af snacks, tre forretter, én hovedret og to desserter, hvor det ligeledes er muligt at tilkøbe ad libitum øl, vand og vin for kun 200 kr.

Derudover har Helmuth udvidet åbningstiden med endnu en hverdagsaften, sådan at du nu kan få livretter allerede fra om onsdagen.

Livretter for alle & ny køkkenchef

Hvad der karakteriserer en livret, er selvfølgelig forskelligt fra person til person – men med 13 forskellige valgmuligheder burde det altså være muligt at sammensætte noget for enhver smag.

Eksempler på livretterne er rørt tatar af dansk okse, sprøde chips, urtesalalt & grove fritter, pappardelle pasta med tigerrejer i cremet citrus sauce, tempereret laks med purløgsmayo, grillet blomkål med ristede nødder, Helmuths roast med grove fritter & estragoncreme, svampe speltotto med mascarpone og parmesan samt fish & chips med sauce tartare.

Er sulten ekstra stor, kan du også tilkøbe flere livretter.

“Vi har skruet op på køkkenfronten, og det har vi bl.a. gjort med vores nye køkkenchef, Sune,” fortæller Mathias.

Sune Ahlmann Ruberg er en erfaren herre, der tidligere har ageret køkkenchef på steder som Hotel Hvide Hus, Scheelsminde, Hotel Viking og senest som ansvarlig for frokostdelen på Villa Vest i Lønstrup.

“Sune har et rigtig flot CV med sig, og vi er rigtig glade for, at han nu er endt hos os.

Han har for alvor sat sit præg på det nye kort, og det har været godt for ham at kunne være med til at have så stor indflydelse på, hvad der skulle ske.” siger Mathias.

Nyt cocktailkort

Det er ikke kun på maden, der er blevet skruet op for ambitionerne på Helmuth.

Også det (prisvindende) cocktailkort er blevet opgraderet på flere fronter, hvor samtlige detaljer er blevet vendt og drejet.

“Det er blevet virkelig, virkelig vellykket, hvis jeg selv skal sige det – men vi har efterhånden også arbejdet på det i halvandet år,” siger Mathias med et grin.

“Samtlige komponenter skulle afstemmes og testes af, de rigtige glas skulle findes, både smag og æstetisk skulle stemme overens – så den har virkelig fået på den helt store klinge.”

Klassikerne, som Helmuth er kendt og elsket for, er der naturligvis ikke blevet rørt ved, og du kan altså eksempelvis stadig nyde en god, gammeldags HELMUTH.

Derudover har du også mulighed for at købe ad libitum cocktailbar hver fredag og lørdag til en skarp pris.

Skarpt fokus på alle områder

Selvom Helmuth er et brand i stor trivsel, så er det stadig vigtigt for Mathias og Anders hele tiden at nytænke og forny sig – både på mad- og bar-fronten.

“Vi gør altid tingene på vores måde hernede, og vi vil gerne hele tiden udfordre os selv. Drivkraften for os er, når vi kan se, at gæsterne er glade og vores ideer danner rammerne for nogle rigtig gode oplevelser

Byen er fyldt med gode spisesteder på alle niveauer, men vi har svært ved at sammenligne os med nogen, da vi er lidt af et mulithus, der gerne vil favne både spisning, cocktailbar og natklub,” forklarer Mathias og fortsætter:

Derfor er det altafgørende for os at fortsætte med at holde et skarpt fokus på alle dele af forretningen og hele tiden udvikle os,” slutter Mathias.

Helmuths nye a la carte-kort kan prøves allerede fra i dag, og åbningstiderne er som følger:

MANDAG: 9.30-13.30 (hverdagsbrunch)
TIRSDAG:
9.30-13.30 (hverdagsbrunch)
ONSDAG:
9.30-13.30 (hverdagsbrunch)
samt fra 17.30 (aftenmenu)
TORSDAG: 9.30-13.30 (hverdagsbrunch)
samt fra 17.30 (aftenmenu)
FREDAG:
9.30-13.30 (hverdagsbrunch)
samt fra 17.30-03.00 (aftenmenu)
LØRDAG: 10.00-14.00 (weekendbrunch)
samt 17.30-03.00 (aftenmenu)
SØNDAG: 10.00-14.00 (weekendbrunch)

Du kan booke bord her.