Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 gode råd til valg af advokat

Af Annoncør

Har du brug for en juridisk rådgivning? Der kan være mange situationer, hvor det er en fordel at alliere sig med en advokat. Men det er vigtigt at finde den rette, som specialiserer sig på lige det område, du har brug for. Læs mere om, hvordan du kan give dig selv nogle gode forudsætninger i din jagt på en advokat, her.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Advokatguiden.dk

Kortlæg dit behov

Det første råd er at pege sig ind på sit behov. Det kan være inden for nærmest alt lige fra erhverv til privatliv. Som udgangspunkt specialiserer advokater sig inden for forskellige områder. Det betyder for dig, at du kan få professionel og målrettet hjælp inden for lige præcis det, du har brug for. 

Søger du hjælp som privatperson, er der advokater, som kan hjælpe dig. Du kan eksempelvis kontakte en advokat i forbindelse med familieret, erstatning, straffesager, testamenteudarbejdelse, dødsbo, arv og meget andet. Det kan også være en boligadvokat, du skal bruge til at gennemlæse de vigtige dokumenter i forbindelse med boligkøb.

Du kan finde advokater, som har forstand på erhvervslivet, og som kan hjælpe dig med din virksomhed eller lignende. Det kan fx være virksomhedsstiftelse eller -overdragelse, selskabsret, udarbejdelse af kontrakter, skat, eller hvis din virksomhed går konkurs. 

Vær grundig i dit valg

Når det er på plads, er det andet råd at lave et grundigt forarbejde. Åbn din computer, og find advokat i Aalborg fx. Få et overblik over og støvsug markedet for kandidaterne til din situation. Tjek online, hvilke muligheder der byder sig. Du kan fx gå ind på Advokatguiden. Her er konceptet at give dig en nem måde at lade blikket glide ned over de forskellige advokater på markedet, tage kontakt til dem og læse anmeldelser af dem.

Generelt kan anmeldelser af de forskellige advokater og advokatfirmaer være en stor hjælp i jagten på at finde den rigtige; en, som har forstand på din sag, og som du er tryg ved at arbejde sammen med for at komme i mål med det, du skal bruge din advokat til. Efter dit eget forløb, kan du hjælpe andre, som nu står i dine sko, ved at gå ind og skrive en anmeldelse af din oplevelse.

Tag kontakt til den rette hjælp

Når du har fundet nogle gode bud, kan du med fordel henvende dig til et par stykker for at få et tilbud, før du beslutter dig for, hvem der skal føre din sag. Mange tilbyder en uforpligtende første samtale, hvor I kan spore jer ind på din sag og hinanden.

Vælg en, som både kender de juridiske spilleregler, men også en, du føler dig tryg ved, fører din sag. Det handler ofte om kemi, og at du føler, du er involveret i processen og forstår, hvad der foregår. Sammen skal I nå i mål.

Der er altså god mulighed for, at du kan få hjælp rettet mod det, du står overfor. Så handler det bare om at starte med at lede.

Del artikel

Andre læser også