Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 gode grunde til at sende dit barn på efterskole

Af Redaktionen

Annonce

De unge mennesker har hele livet foran sig – og rigtig meget at lære. Som forælder kan du gøre dit barn en stor tjeneste ved at investere i et efterskoleophold. Hvad enten du overvejer en populær efterskole i Nordjylland eller en på den anden side af Storebælt, får du her 3 gode grunde til, hvorfor det vil gavne dit barn med et år på en efterskole.

1. Dit barn skal tage ansvar for sig selv

Lige meget hvor opmærksom du er på ikke at komme til at curle dit barn alt for meget, så er det bare noget andet, når mor eller far er i nærheden. Der er en til at rydde op, hvis det kniber med selv at få det gjort, og der er en, der hjælper med at huske på alverdens ting.

På en efterskole bliver dit barn tvunget til at tage ansvar. Der er ikke nogen, der vasker dit barns tøj, og der er heller ikke nogen, der smider det i vasketøjskurven for ham eller hende. Dit barn skal selv i sving – og det er enormt sundt!

2. Det faglige OG det sociale fylder meget på efterskole

Dit barn kan meget vel få venner for livet, når han eller hun kommer på efterskole. Det er en helt anden måde at være sammen på for de unge mennesker, som ikke bare ser hinanden i dagtimerne i skolen, men som også skal finde ud af at bo sammen. Udover alt det faglige sker der også rigtig meget socialt og rigtig meget sjovt på en efterskole – og dit barn vil få minder for livet sammen med alle sine nye efterskolevenner.

3. Dit barn lærer at sætte sig selv til side

Når du skal bo på få kvadratmeter med en eller flere andre, er der ingen kære mor, når det kommer til at indrette sig. Dit barn er tvunget til at sætte sig selv til side og tage hensyn til andre på en helt anden måde, end han eller hun før har været vant til.

Det er ikke sikkert, at der kan være ro præcis klokken 21, når dit barn plejer at gå til køjs, og det er heller ikke sikkert, at værelseskammeraten vil acceptere, hvis dit barn er slem til at rode eller smide sit tøj på gulvet. Der skal indgås mange kompromiser, for at det kan fungere – og det er sundt!

 

Del artikel

Andre læser også