Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 gode grunde til at finde den rigtige tandlæge

Af Annoncør

De færreste har et besøg hos tandlægen øverst på listen over ting, de gerne vil bruge deres tid på. Hvis du er en af dem, der ikke går til tandlægen ret ofte, er du ikke alene. Hele to millioner danskere går faktisk for sjældent til tandlæge. Det kan der være mange årsager til, men der er mindst lige så mange gode grunde til at gå regelmæssigt til tandlægen. 

Hvad der er en god tandlæge, er meget forskelligt fra person til person. Når du skal finde den bedste tandlæge for dig, kan du kigge efter tandlæger som Lindberg Tandlægeklinik, som er en lokal tandklinik i Risskov, som har fokus på at give dig en tryg og behagelig behandling med en god balance mellem pris og kvalitet.

Som vi nævner længere nede, kan prisen have meget at sige, når du skal vælge tandlæge, og Lindberg Tandklinik er en af de mest prisvenlige tandlæger i området – de giver op til 15 procent rabat til studerende, mens du som folkepensionist kan få op til 85 procent af din tandlægeregning betalt.

Ud over det økonomiske aspekt vil vi nedenunder gennemgå en række gode grunde til at gå regelmæssigt til tandlægen og vælge den rigtige tandklinik for dig.

En usund mund kan lede til alvorlige sygdomme i hele kroppen

På Københavns Universitet har en gruppe forskere gennemgået danskernes tandlægebesøg mellem 2012 og 2016, og desværre viser den gennemgang, at for mange danskere ikke går regelmæssigt til tandlæge. Faktisk går der for flere danskere adskillige år imellem tandlægebesøgene, og det kan have alvorlige konsekvenser.

En usund mund og dårligt tandkød er nemlig forbundet med flere alvorlige sygdomme – blandt andet hjertekarsygdomme og diabetes. Din tandlæge kan fortælle dig, hvor ofte du har brug for at behandling – nogle behøver kun komme en gang om året, mens andre skal komme et par gange om året eller mere. Det kommer blandt andet an på, hvor god du er til at passe dine tænder og tandkød og sørge for en god mundhygiejne generelt.

Regelmæssige tandlægebesøg forebygger store behandlinger

Det lyder måske selvmodsigende, men jo oftere du går til tandlægen, des mindre behandling har du brug for. Med regelmæssige tandlægebesøg kan du nemlig forebygge huller i tænderne og tandkødssygdomme, som ellers risikerer at udvikle sig og kan give behov for mere omfattende og dyrere behandlinger.

Det kan føles ubehageligt at gå til tandlægen for første gang i flere år. Men som forskerne på Københavns Universitet viste, er du ikke alene om at have været for længe om at gå til tandlæge, og det er ikke ualmindeligt, at tandklinikkerne får besøg af patienter, hvor det sidste tandlægebesøg ligger flere år tilbage. Der er derfor ingen grund til at skamme dig, men tværtimod god grund til at komme afsted.

Din økonomi betyder noget

Undersøgelsen fra Københavns Universitet viser, at det primært er unge og gamle samt personer i lavindkomstgrupper, der springer tandlægebesøgene over. En af de største faktorer er økonomien. Led derfor efter en tandlæge, som passer til din økonomi – der er ingen skam i at tage de økonomiske briller på, når du leder efter en ny tandklinik, så længe kvaliteten følger med. Kig blandt andet efter muligheder for tilskud og rabat baseret på forsikringer og aldersgrupper.

Det her er blot tre gode grunde til at finde den helt rigtige tandklinik, men der er masser af flere gode grunde til at gå regelmæssigt til tandlægen. En af de bedste grunde er, at en sund og smertefri mund kan betyde rigtig meget for din livskvalitet. Både i det korte og lange løb. Det er derfor efterhånden svært at finde de helt gode grunde til ikke at besøge tandlægen. Deres mål er nemlig at hjælpe dig, og på den måde hjælper du også dig selv.