Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 gode grunde til at du skal vælge Aalborg som studie by

Af Annoncør

Står du med det store valg om, hvor du godt kunne tænke dig at bo og studere i Danmark? Ét er selvfølgelig, at det måske ikke er sikkert, at man kommer til den by, man måske først havde ønsket, men

 

1. Aalborg kåret som en af de bedste studiebyer i Danmark

Det er altså ikke uden grund, at Nordens Paris har fået en flot andenplads over de bedste byer at studere i, her i Danmark. Aalborg, er en pulserende by med masser af liv, events og multikultur. Der er mange uddannelsesmuligheder, og et rigtigt godt studieliv i byen. Det handler selvfølgelig om faktorer såsom, trafik, faglighed, byliv, bolig og mere.

 

2. Fedt at være ung i Aalborg

I Aalborg, kan man være sikker på at der sker noget. Den famøse festgade, Jomfru Ane Gade, byder nemlig på masser af barer og diskoteker, som hver weekend er livlig. Man skal altså ikke lede længe efter festen i Aalborg, da rigtigt mange af byens barer og lignende, altså er i gåafstand fra hinanden.

 

3. Masser af spændende events

Der sker masser af spændende ting og sager i byen. Hvad enten det er en bestemt type musik man leder efter, et kreativt fag, oplæg eller andet, så kan kalenderen hurtigt fyldes op. For eksempel kan du prøve wakeboarding i byens cablepark. Du kan også opleve en mere alternativ musikscene, og masser af andre spændende oplevelser. På de sociale medier kan man finde masser af begivenheder i byen.

 

Gode råd til den studerende

Der er mange ting som skal på plads, når man skal flytte til en ny by for at studere. Blandt andet, er det en god idé at melde sig ind i en a-kasse for studerende. Derudover, bør man også melde sig ind grupper på de sociale medier, i forhold til boliger og værelser til leje. Man skal være opmærksom på, at det naturligvis kan være sværere at finde en bolig lige op til studiestart, da alle de andre studerende, som skal flytte til Aalborg, står i samme situation.

 

Hvilke områder er gode at bo i Aalborg for studerende?

Når det kommer til, hvor du skal bo i Aalborg, er der mange muligheder. Mange vælger eksempelvis at leje et værelse, hvilket ofte er mere økonomisk end at leje en hel bolig selv. Øgadekvarteret er for eksempel populært. Det samme gælder vestbyen i Aalborg, samt midtbyen. Hvis man godt kan leve med en at skulle over broen, når man skal på sit studie, kan man også vælge at bosætte sig i Nørresundby. Der findes to broer som forbinder byerne, hvor man nemt kan hoppe på cyklen.

 

Spændende oplevelser i byen

Der findes masser af kulturelle oplevelser i Aalborg. Er du til kunst, bør du besøge Museum of Modern Art. Vil du gerne opleve byen oppefra, kan du også besøge det ikoniske Aalborgtårnet eller nyde noget lækkert at drikke fra Salling Rooftop. Er du til verdenskøkkenet, kan du også nyde lækker streetfood mad, fra Aalborg Streetfood Køkkenfabrikken eller prøve nogle af de hyggelige cafeer af.