3 gode gaver til veninden

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med de heri nævnte virksomheder og kan indeholde reklame links.

Skal du finde på en god gave til din veninde? Mangler du lidt inspiration? Så læs med her, hvor du får en række idéer til gode venindegaver.

Spaophold eller skønhedsprodukter

Skal din veninde rigtig forkæles, kan du overveje at give hende et spaophold, et gavekort på massage eller en tur på badeanstalt i gave. Er du heldig, vælger hun at tage dig med, og så kan I få en hyggelig oplevelse sammen ud af det.

Er der ikke penge i budgettet til eksempelvis et spaophold, kan du give hende nogle lækre skønhedsprodukter i gave i stedet. Så kan hun selv holde en lille spadag derhjemme. Køb eksempelvis badesalt, en lækker ansigtsmaske og en plejende fodcreme til hende. Så er hun godt dækket ind og kan komme i gang med at pleje sig selv derhjemme i stedet for.

Tøj, sko eller smykker

Langt de fleste kvinder kan godt lide at udtrykke sig igennem deres personlige stil. Derfor er der også mange, der holder af at have et solidt udvalg af tøj, sko og smykker derhjemme. Har din veninde det også sådan, kan du selvfølgelig give hende netop disse ting i gave.

Er din veninde i den såkaldt ”plus size”-kategori, kan du finde lækkert tøj til hende flere steder på nettet, hvis du er interesseret i dette. Særligt hvis din veninde ikke er for god til selv at gå ud at købe nyt tøj, vil hun helt sikkert elske at få det i gave. Er du ikke sikker på, hvad du skal købe til hende, kan du altid give hende et gavekort, således at hun selv kan vælge.

Noget til madlavningen

Hvis din veninde godt kan lide at lave mad, kan du overveje at købe køkkenredskaber til hende i gave. Du kan også give hende en lækker samling af krydderier og delikatesser til madlavningen. Saml dem i en fin gavekurv, så det ser præsentabelt ud, så har du en god gave på plads.

En lidt alternativ idé er, at du kan give hende måltidskasser på abonnement i gave. Du kan selv bestemme, hvor længe abonnementet skal løbe, samt hvor ofte måltidskasserne skal leveres, således at gaven kommer til at passe til dit budget. Du kan blandt andet bestille måltidskasser på retnemt.dk. Særligt hvis din veninde godt kan lide at lave mad, men ofte ikke har tid til at diske op med det helt vilde, kan det være en hjælpende hånd, at der kommer lækre måltidskasser ind ad døren.

En hyggelig aften i godt selskab

Vil du gerne have noget mere kvalitetstid med din veninde? Så kan du med fordel give hende en hyggelig venindeaften i gave. Skriv i et kort, at du inviterer på lækker middag og god vin efterfulgt af eksempelvis en biograftur eller en tur i byen. Du kan naturligvis helt selv sammensætte aftenens program, alt efter hvad I allerbedst kan lide at lave sammen.

Ofte er den bedste gave ikke nødvendigvis en materiel ting, men derimod netop din tid. Særligt hvis I ikke ser hinanden så tit, kan det derfor være en god idé at give en hyggestund i gave fremfor at skulle finde på en fysisk gave.

Alternativt kan du også købe hende et oplevelsesgavekort, som du så forhåbentlig også selv får lov at nyde godt af. På den måde får I også noget kvalitetstid sammen. Du kan i dag finde oplevelsesgavekort for enhver smag og i enhver prisklasse. Uanset hvad netop din veninde holder af at bruge sin tid på, kan du derfor også finde et oplevelsesgavekort, der vil falde i god jord hos hende.

Øl, håneret og kolde kontanter: Kom til Game of Thrones quiz i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: HBO
Foto: HBO

Hvis du vil have en af Aalborgs bedste øl-oplevelser, er der ingen tvivl om, at du skal slå vejen forbi The Wharf.

De har bogstavelig talt noget for enhver smag – de har et af landets største udvalg af øl på fad, nemlig øl i stride strømme fra mere end 70 ølhaner.

Men udover en masse dejlige drikke, lokker The Wharf også med deres famøse pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men mandag den 27. januar har de valgt at dedikere quizzen til det verdenskendte univers Game of Thrones, hvis popularitet bare vokser og vokser.

Game Of Thrones har været en af de mest succesfulde tv-serier nogensinde – bygget på George R.R Martins bogserie A song of Ice and Fire, og det vil The Wharf fejre med en quiz, hvor du virkelig kan få lov til at prale af din viden inden for det enorme univers.

Sådan foregår quizzen

Quizzen består af i alt 30 spørgsmål (og en ølrunde), som alt sammen handler om Game of Thrones – det kan både være om tv-serien, bøgerne, og måske endda om forfatteren bag.

Du skal af med sølle 25 kr. for at deltage i quizzen, og det skal betales kontant  … for der er jo hverken smartphones eller MobilePay i Westeros.

Man kæmper i hold ( … eller houses?), og man må max være fem personer på hvert hold.

Vinderholdet kan, udover den store ære, også frem til at modtage alle de penge, som de andre tabere har betalt for at være med i quizzen.

“So come to the Wharf and find out who will sit on The Iron Throne of the Wharf. When you play the Quiz of Thrones, you answer or you die,” skriver The Wharf.

Hvad: Game of Thrones Quiz
Hvor: The Wharf
Hvornår: Mandag den 27. januar kl. 19.00

Du finder mere info her.

Succesmusical i ny version: Spar penge på Midt om Natten og mød en af stjernerne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Hvis du siger sætningen “Strisserne kom, før vi ventede dem …” til en tilfældig dansker, er der ret stor sandsynlighed for, at vedkommende vil synge: “MIDT OM NATTEN!”

Sangen, filmen, og manden bag er for længst blevet folkeeje, og i dag er versionen på de skrå brædder mindst lige så populær.

Da musicalversionen af Kim Larsen filmen Midt om Natten spillede i Aalborg Kongres & Kultur Center i foråret 2018 var det med intet mindre end 7 forestillinger, der alle var totalt udsolgt.

I 2020 får vi her i Aalborg heldigvis endnu en mulighed for at opleve den store opsætning.

En fornyet version af musicalen sættes op og kommer på en omfattende landsturné og kan opleves i AKKC fra 12. februar til 16. februar 2020.

Spar penge på billetten – og mød en af stjernerne

I samarbejde med AKKC har du endda mulighed for at spare en flad Vejgaard-dollar (50 kr.) på forestillingen søndag den 11. februar kl. 16.00. – uanset hvilken priskategori du vælger.

Du finder billetlink med rabatten lige her.

Men de gode nyheder stopper ikke der – vi har nemlig fået lov til at invitere vores læsere med til et eksklusivt meet and greet med skuespilleren Troels Malling, der har en af de bærende roller som Arnold.

Det finder sted kl. 15.00 i Det Lille Teater inden forestillingen kl. 16.00, og AKKC er også vært ved et glas vin.

Det er ganske gratis at tilmelde sig, men der er meget begrænsede pladser.

Du tilmelder dig ved at skrive en mail til Charlotte Kirch på ck@akkc.dk.

Pressefoto

Endnu tættere på filmen

Musicalen indeholder en række af Kim Larsen og Gasolins største hits, og hit-musicalen vender tilbage denne gang i en fornyet version, der lægger sig endnu tættere op ad den originale handling i den danske biografsucces.

Der er udsigt til et rørende gensyn med Benny, Arnold, Tusindfryd, Susan Himmelblå og alle de andre skæve eksistenser fra Haveje.

Ligesom en perlerække af hits fra filmen såsom PapirsklipTik Tak og Midt om natten igen vil lyde fra scenen.

Musicalen bliver, ud over de mange kendte hits fra Midt om natten, toppet op med sange som Langebro, Kvinde Min, Tarzan Mamma Mia, Rita og Vi er dem de andre ikke må lege med: træfsikre hits fra både Kim Larsen og Gasolins’ bagkatalog.

En hyldest til hele Danmarks spillemand

I 1968 blev Kim Larsen folkeskolelærer, og kort efter dannede han sammen med Franz Beckerlee, Wili Jønsson og Bjørn Uglebjerg gruppen Gasolin.

Gasolin’ udgav 12 albums i perioden 1969 frem til opløsningen på Bornholm i 1978.

I 1973 udgav Kim Larsen sin første soloplade med titlen Værsgo, der i dag er med i Statens Kulturkanon.

Kim Larsens mange udgivelser som solist og i grupperne Gasolin, Bellami og Kim Larsen & Kjukken har gjort ham til folkeeje.

Sange som Køb Bananer, Rabalderstræde, Som et strejf af en dråbe er kendt af de fleste.

Han var medforfatter til filmen Midt om natten fra 1984, som han selv spillede hovedrollen i sammen med Erik Clausen.

Med 922.000 solgte biografbilletter er filmen blandt de mest sete danske biograffilm nogensinde.

Albummet Midt om natten, der udkom året før filmen, er solgt i svimlende 650.000 eksemplarer. Det er fortsat det bedst sælgende danske album nogensinde.

Hvad: Midt om Natten – 50 kr. rabat med MigogAalborg
Hvor: AKKC
Hvornår: Søndag d. 11. februar kl. 16.00 (meet and greet med Troels Malling kl. 15.00)

Du finder billetlink med rabat her.

Lynhurtigt udsolgt: Jørgen Skouboe fra Nak & Æd holder ekstra foredrag

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Pressefoto
Pressefoto

Jørgen Skouboe udgør den ene halvdel af den populære duo fra Nak & Æd.

I tv-programmet, der er en af de største danske TV-succeser i nyere tid, afprøver Jørgen Skouboe i selskab med Nikolaj Kirk deres jagtfærdigheder og kogekunst i hele verden.

Mandag den 7. september får du mulighed for at få et helt særligt kig bag kulissen, når Jørgen Skouboe holder et ekstra foredrag i Musikkens Hus fra kl. 19.00 til 21.00.

Det første foredrag blev lynhurtigt udsolgt, så man skal være hurtig på tasterne for at få en billet til den populære herre.

Så kan du til gengæld også forberede dig på en sjov og underholdende aften, når Jørgen svarer på nogle af de mange spørgsmål, vi seere ofte sidder tilbage med.

Det gælder både specifikke spørgsmål som ”Hvad smager en husmår af?” og generelt ”Hvorfor hedder programmet Nak og Æd?”

Nyd godt af naturen

Jørgen Skouboe har siden 1977 lavet en lang række naturprogrammer for DR, bl.a. Dus med dyrene, DR-Derude, To fag frem, Frilandshaven og selvfølgelig Nak & Æd med Nikolaj Kirk.

Hans fokus er naturen, og hvordan vi kan nyde godt af dens mange muligheder – et punkt han også vil komme med forslag til i løbet af aftenen.

Hvad: Nak og Æd – Jørgen Skouboe EKSTRA foredrag
Hvor: Musikkens Hus, 9000 Aalborg
Hvornår: 7. september, kl. 19.00-21.00

Du kan købe billetter fra 259 kr på Tikko.