3 fantastiske vinbarer i Aalborg og tips til at lave din egen

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Uanset om det er sommer eller vinter, er der noget afslappende og sofistikeret ved en tur på vinbar.

Stemningen kan variere fra bar til bar, men der er en særlig, ubestemmelig fællesnævner, som går igen alle steder – måske på grund af de perfekt serverede vine.

Her giver vi dig tre udvalgte vinbarer i Aalborg, som alle har deres specielle særpræg og naturligvis byder på fantastiske vine i forskellige prisklasser, så alle kan være med.

Under vores anbefalinger til vinbarer, kan du læse nogle tips til, hvordan du kan skabe den samme stemning hjemme hos dig selv.

Hemmeligheden ligger i høj grad i temperaturen, både når vinen opbevares, og når den serveres, men det kan du som sagt blive klogere på længere nede.

D’Wine

Adresse: Algade 54, 9000 Aalborg

D’Wine serverer god spansk vin. De har hentet en stor del af deres vine i Sydspanien. Stemningen er afslappet og D’Wine har plads til alle.

Douro Wine

Adresse: Danmarksgade 49, 9000 Aalborg

Er du til portugisiske vine skal du besøge Douro Wine. De serverer rød-, hvid, rosé- og portvin samt mousserende vin. De har åbent alle dage på nær søndag og mandag. Til at supplere vinen tilbydes der et lækkert udvalg af tapas og snacks.

Vino y Pintxos

Adresse: Boulevarden 38, 9000 Aalborg

Her bliver der kræset omkring det danske begreb hyggeligt og deres vine er nøje udvalgt fra Katalonien i Spanien. Til de smagfulde og lækre vine serveres pintxos der er en tapas art fra Katalonien.

Se flere anbefalinger af vinbarer her.

Skab vinbarsstemning derhjemme

Er du vild med stemningen på vinbarer og har du lyst til at tage den med hjem, er der nogle grundlæggende ting, du skal have styr på.

Først og fremmest bør du anskaffe dig et vinkøleskab, så du sikrer dig den bedst mulige opbevaring af dine vine. Se eventuelt udvalget hos Skousen og WhiteAway.

Temperaturen har betydning for vinens smag og levetid, så hvis du vil lave en rigtig vinbar derhjemme, bør du tage dig tid til at sætte dig ind i både opbevarings- og serveringstemperaturerne for de forskellige vintyper. Herunder får du et hurtigt overblik:

Først og fremmest er det ikke optimalt at opbevare sine vine i et almindeligt køleskab.

Køleskabet åbnes og lukkes flere gange om dagen, hvilket medfører temperaturudsving, som kan skade vinen.

Derudover påvirkes vinen af vibrationer fra kompressoren og lugte fra madvarer, så hvis du vil give dine vine de bedste forudsætninger, er et vinkøleskab vejen frem.

Vinkøleskabet er fremstillet specifikt til køling og opbevaring af vin, så det holder en konstant temperatur og skaber de bedste rammer for opbevaringen af vin.

Har du ikke et vinkøleskab, opbevares vinene bedst i et mørkt skab væk fra temperaturudsving fra eksempelvis brændeovn og gulvvarme. Derudover skal de ligge ned, så vinen har kontakt til korkproppen, så denne ikke tørrer ud.

Dette gælder naturligvis ikke, hvis der er tale om vin med skruelåg.

Hvilken temperatur, en vin skal opbevares ved, afhænger af flere forskellige faktorer, herunder frugtindhold, alkoholindhold og tanninindhold. Helt overordnet kan man dog opdele i rødvin, hvidvin og mousserende vin.

Rødvin

Rødvin er den vin, der skal have de højeste temperaturer. Dit vinkøleskab bør indstilles til 12-14 grader, da det er her, rødvinen udvikler sig bedst.

Hvis der er koldere, bremses udviklingen, og hvis det er varmere, går modningen hurtigere, hvilket kan smages og samtidig forkorter vinens levetid.

Rødvinen bør ligeledes serveres ved 12-14 grader, da det er her, vinens aromaer frigives, og vi får de skønne dufte, som også er en stor del af smagsoplevelsen.

Hvidvin

Hvidvin bør opbevares og serveres ved 10-12 grader, så den holder sig ung og frisk i smagen. Når den skal serveres, har mange tendens til at køle den for meget ned, hvilket gør, at en stor del af smagsnuancerne går tabt.

Hvis du ikke har et vinkøleskab, kan du lægge hvidvinen i det almindelige køleskab inden servering, men sørg for at tage den ud i god tid, så den kan nå op på 10-12 grader, før den skal serveres.

Mousserende vin

Mousserende vine bør holdes kolde. Den optimale opbevaringstemperatur er 8 grader, mens serveringstemperaturen kan være 6-10 grader. Ved disse lave temperaturer bevares de små, fine bobler, og smagsnuancerne træder tydeligst frem.

Nogle vinkøleskabe er de såkaldte ét-rums multizoneskabe, hvor temperaturen kan variere fra toppen og bunden af skabet. I disse skabe er det bedst at have rødvin øverst, hvidvin i midten og mousserende vin i bunden, hvor temperaturen er lavest.

Nu er der kun tilbage at beslutte dig for, hvilke vine du skal have i din private vinbar. Du kan eventuelt besøge nogle af dem på vores liste for at få inspiration, før du indkøber dit eget lager.

Løb langs Stigsborg Havnefront: Tapas og bobler venter ved målstregen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er du helt vild med tapas, bobler … og motion?

I så fald har vi fundet det helt perfekte løb til dig.

Stigsborg Havnefront Løbet afvikles næste søndag, d. 22. september, fra 10-13 og indbyder til, at alle slags ben kan være med.

Ruterne er nemlig opdelt i forskellige distancer: 5 km., 10 km., 15 km. og 21,1 km.

Og uanset hvilken rute du vælger, er der altså velfortjent lokkemad i enden i form af tapas og bobler.

Løb med udsigt til Aalborg

Start og målområdet er på kajen i Nørresundby foran Aalborg Kommunes By- og Landsskabsforvaltning.

Her får løberne et fantastik udsyn til Aalborg og dens byggerier; her iblandt Musikkens Hus, som pryder havnefronten med sin arkitektoniske majestætlighed.

Herefter fortsætter ruten langs den gamle jernbane, der fører videre ind til Nørresundbys centrum.

Løberne vil her se broen, der forbinder Nørresundby med Aalborg – og resten af Danmark.

Turen fortsætter herefter ad Engvej, der grænser op til den bydel, der skal opføres i de kommende år. De grønne arealer vil nok derfor være ugenkendelige, hvis du slår vejen forbi igen til næste år.

Få et indblik i nye byggerier

Efter et lille sidespring løbes der langs og over den Nordjyske Motorvej.

Herefter svinges der ind på den nyanlagte: ”Camino Aalborg-Stien”, som ligger helt ned til fjorden, hvor Østre Havn og alt nybyggeriet langs Aalborgs Havnefront bliver en fryd for øjet, den næste 1 km.

Selvom fokusset er på vandet og udsigten til Aalborg, så går ruten også på denne sti/passage forbi området, hvor det nye parkanlæg, skal anlægges.

Parken bliver på størrelse med Kongens Have i København.

På de sidste meter af ruten hilser du på den lille sejlklub Syrens Bådelaug, krydser et infinity bassin og vupti!

… Så har du nuppet 5 km. – og er enten parat til at løbe i mål eller tage endnu en runde.

Du booker din plads her.

Hvad: Stigsborg Havnefront Løbet
Hvor: Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby
Hvornår: 22. september 2019, kl. 10

Smagen af jul: Caféministeriet lokker med juletapas og vinbar ad libitum

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen sniger sig allerede (næsten) ubemærket ind i Aalborg … men planlægning af julens udskejelser behøver vel ikke at vente så meget længere?!

I hvert fald har Caféministeriet gjort det svært at udskyde forventningens glæde ved at lancere årets Juletapas.

Juletapas er et genialt bud på en aften fyldt med julestemning, hvis du måske er kørt lidt træt i den traditionelle julefrokost.

Tapas er spansk, men menuen er selvfølgelig inspireret af det bedste fra den danske jul. Lige som vi elsker det.

Som med Caféministeriets populære Tapas/Vinbar, hvor du kan drikke og spise alt det, du vil i enten to eller tre timer, er konceptet det samme med juletapas – og så kan aftenen selvfølgelig sluttes af med et udvalg af køkkenets søde sager.

Du skal være hurtig

Hele 11 datoer er meldt ud, hvor Caféministeriet liner et gastronomisk julelandskab op i den hyggelige café i Mølleå – men du skal være hurtig, hvis du skal med.

Aftenerne vil være opdelt i to seatings (17.30-19.30/20-23) og koster hhv. 170 og 215 kr. afhængigt af, om du vil sidde i to eller tre timer.

Fri vinbar kan tilkøbes for samme pris som tapasen, og derudover kan du lade dig forkæle med to cocktails for blot 100 kr.

Årets julemenu starter fredag d. 15. november og kører herefter hver fredag og lørdag til og med d. 21. december (Black Friday) undtaget.

Hvad: Juletapas
Hvor: Caféministeriet, Møllegade 19
Hvornår: 15. november til 21. december

Du booker dit bord her.

 

Hold liv i kærligheden: Tag dit parforhold på date i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vor Frue Kirke har haft stor succes med deres såkaldte pop-in bryllup, hvor ethvert par kunne slå vejen forbi kirken på udvalgte datoer og blive gift på under et kvarter.

Et tilbud, som mange par har benyttet sig af, da dette altså er en nem og overskuelig måde at få sat ord på sin kærlighed i en til tider presset hverdag.

Men hvad sker der så når bryllupseuforien har lagt sig, og alle de praktiske gøremål igen melder sin ankomst?

Har du talt med dit barn i dag? Har du trænet og tjekket e-mails og sørget for sund mad til familien? Ja og ja og ja …

Og hvad med dit parforhold, hvordan trives det? Det er vist OK – så længe jeg ikke hører andet.

Men er OK godt nok? Og stærkt nok? Også i det lange løb?

Parforholdet skal plejes

Vor Frue Kirke i Aalborg og Folkekirkens Familiestøtte, der arbejder med familiers trivsel, er gået sammen om at invitere til en Dinner-dating, hvor parforholdet er hædersgæst.

Fredag 4. oktober bliver der dækket op i Vor Frues stemningsfulde kirkerum til en aften med levende musik, god mad – og inspirerende oplæg om, hvordan du og din partner kan holde liv i kærligheden.

“Når hverdagen kører derudaf, og alle de praktiske gøremål skal fordeles, er det nemt at glemme, at et parforhold er mere end et arbejdsfællesskab.

Det er også en relation, et venskab og et kærlighedsforhold, der har brug for opmærksomhed og omsorg.

Parforholdet skal have noget at leve af, hvis det skal være godt at være i, og hvis det skal klare modgang og problemer,” siger Kamma Graversen, sognepræst i Vor Frue Kirke.

Hun møder jævnligt par, der er gået fra hinanden, fordi benzintanken er kørt fuldstændig tom. De har ikke sørget for re-fill, mens tid var – og bagefter kan de stå tilbage med en følelse af, at beslutningen om skilsmisse var forkert.

“Vi vil med den her aften sætte lys på, at parforholdet som et vigtigt fundament, der skal værdsættes og prioriteres.

For eksempel ved at bruge en fredag aften i en hyggelig og stemningsfuld ramme, hvor det ikke handler om vores børn eller venner – men om os to og det, vi har bygget op sammen,”

Hvad forelskede du dig i?

Aftenens underviser er psykolog Tina Ringer Mogensen fra Folkekirkens Familiestøtte.

Hun vil følges med deltagerne ned ad memory lane – tilbage til forelskelsen.

Hvad faldt du for hos din partner? Hvad bandt jer sammen i den første intense tid, hvor I var overbeviste om, at det her er for ever?

Parrene vil også få viden om de faktorer, der beskytter et parforhold – fx tryghed, venskab og glæde. Og de vil få små øvelser i god kommunikation.

“Sammen med Folkekirkens Familiestøtte vil vi minde moderne og travle mennesker om, at parforholdet også skal have tid i vores kalender.

Det bliver ikke stærkt og lykkeligt og livslangt ganske af sig selv – det kræver noget af dig. Men hvis du beslutter dig for at investere i det, er gevinsten til gengæld stor.

Du får noget dybt og uerstatteligt: Én at dele livet med,” siger Kamma Graversen.

Billetprisen er blot 150 kr. for et par, og billetter kan købes her.

Hvad: Dinner Dating
Hvor: Vor Frue Kirke
Hvornår: 4. oktober, kl. 17-20.30