3 fantastiske vinbarer i Aalborg og tips til at lave din egen

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Uanset om det er sommer eller vinter, er der noget afslappende og sofistikeret ved en tur på vinbar.

Stemningen kan variere fra bar til bar, men der er en særlig, ubestemmelig fællesnævner, som går igen alle steder – måske på grund af de perfekt serverede vine.

Her giver vi dig tre udvalgte vinbarer i Aalborg, som alle har deres specielle særpræg og naturligvis byder på fantastiske vine i forskellige prisklasser, så alle kan være med.

Under vores anbefalinger til vinbarer, kan du læse nogle tips til, hvordan du kan skabe den samme stemning hjemme hos dig selv.

Hemmeligheden ligger i høj grad i temperaturen, både når vinen opbevares, og når den serveres, men det kan du som sagt blive klogere på længere nede.

D’Wine

Adresse: Algade 54, 9000 Aalborg

D’Wine serverer god spansk vin. De har hentet en stor del af deres vine i Sydspanien. Stemningen er afslappet og D’Wine har plads til alle.

Douro Wine

Adresse: Danmarksgade 49, 9000 Aalborg

Er du til portugisiske vine skal du besøge Douro Wine. De serverer rød-, hvid, rosé- og portvin samt mousserende vin. De har åbent alle dage på nær søndag og mandag. Til at supplere vinen tilbydes der et lækkert udvalg af tapas og snacks.

Vino y Pintxos

Adresse: Boulevarden 38, 9000 Aalborg

Her bliver der kræset omkring det danske begreb hyggeligt og deres vine er nøje udvalgt fra Katalonien i Spanien. Til de smagfulde og lækre vine serveres pintxos der er en tapas art fra Katalonien.

Se flere anbefalinger af vinbarer her.

Skab vinbarsstemning derhjemme

Er du vild med stemningen på vinbarer og har du lyst til at tage den med hjem, er der nogle grundlæggende ting, du skal have styr på.

Først og fremmest bør du anskaffe dig et vinkøleskab, så du sikrer dig den bedst mulige opbevaring af dine vine. Se eventuelt udvalget hos Skousen og WhiteAway.

Temperaturen har betydning for vinens smag og levetid, så hvis du vil lave en rigtig vinbar derhjemme, bør du tage dig tid til at sætte dig ind i både opbevarings- og serveringstemperaturerne for de forskellige vintyper. Herunder får du et hurtigt overblik:

Først og fremmest er det ikke optimalt at opbevare sine vine i et almindeligt køleskab.

Køleskabet åbnes og lukkes flere gange om dagen, hvilket medfører temperaturudsving, som kan skade vinen.

Derudover påvirkes vinen af vibrationer fra kompressoren og lugte fra madvarer, så hvis du vil give dine vine de bedste forudsætninger, er et vinkøleskab vejen frem.

Vinkøleskabet er fremstillet specifikt til køling og opbevaring af vin, så det holder en konstant temperatur og skaber de bedste rammer for opbevaringen af vin.

Har du ikke et vinkøleskab, opbevares vinene bedst i et mørkt skab væk fra temperaturudsving fra eksempelvis brændeovn og gulvvarme. Derudover skal de ligge ned, så vinen har kontakt til korkproppen, så denne ikke tørrer ud.

Dette gælder naturligvis ikke, hvis der er tale om vin med skruelåg.

Hvilken temperatur, en vin skal opbevares ved, afhænger af flere forskellige faktorer, herunder frugtindhold, alkoholindhold og tanninindhold. Helt overordnet kan man dog opdele i rødvin, hvidvin og mousserende vin.

Rødvin

Rødvin er den vin, der skal have de højeste temperaturer. Dit vinkøleskab bør indstilles til 12-14 grader, da det er her, rødvinen udvikler sig bedst.

Hvis der er koldere, bremses udviklingen, og hvis det er varmere, går modningen hurtigere, hvilket kan smages og samtidig forkorter vinens levetid.

Rødvinen bør ligeledes serveres ved 12-14 grader, da det er her, vinens aromaer frigives, og vi får de skønne dufte, som også er en stor del af smagsoplevelsen.

Hvidvin

Hvidvin bør opbevares og serveres ved 10-12 grader, så den holder sig ung og frisk i smagen. Når den skal serveres, har mange tendens til at køle den for meget ned, hvilket gør, at en stor del af smagsnuancerne går tabt.

Hvis du ikke har et vinkøleskab, kan du lægge hvidvinen i det almindelige køleskab inden servering, men sørg for at tage den ud i god tid, så den kan nå op på 10-12 grader, før den skal serveres.

Mousserende vin

Mousserende vine bør holdes kolde. Den optimale opbevaringstemperatur er 8 grader, mens serveringstemperaturen kan være 6-10 grader. Ved disse lave temperaturer bevares de små, fine bobler, og smagsnuancerne træder tydeligst frem.

Nogle vinkøleskabe er de såkaldte ét-rums multizoneskabe, hvor temperaturen kan variere fra toppen og bunden af skabet. I disse skabe er det bedst at have rødvin øverst, hvidvin i midten og mousserende vin i bunden, hvor temperaturen er lavest.

Nu er der kun tilbage at beslutte dig for, hvilke vine du skal have i din private vinbar. Du kan eventuelt besøge nogle af dem på vores liste for at få inspiration, før du indkøber dit eget lager.

Aalborg-firma med rekordregnskab: Nu satser Luksusbaby på flere butikker og udlandet

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er god grund til at lette på hatten for den fremadstormende Aalborg-virksomhed Luksusbaby.

Det startede med en webshop med eksklusivt børnetøj hjemme i stuen hos Ann-Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær i 2014.

Nu står de så med en af landets mest succesfulde webshops og ikke mindst en fysisk butik inde i hjertet af Aalborg. Tallene i det seneste regnskab taler også sit tydelige sprog.

Bruttofortjenesten steg i 2019 til 15,8 mio. kr. mod 11,9 mio. kr. året før. Samtidig voksede overskuddet til 5,8 mio. kr. efter skat.

Morten Grabowski Kjær og Ann Louise står bag Luksusbaby

Kursen sat mod nye mål

Luksusbaby har formået at skabe en perfekt balance mellem deres succesfulde webshop og så den fysiske butik i Aalborg, hvor man sidste år rykkede i endnu større butikslokaler i Møllegade, hvor Høgh Interieur tidligere lå.

Nu er kursen så sat mod en ny stor butik i Aarhus og ikke mindst satses der endnu hårdere på det udenlandske marked. Det skriver Finans som har talt med Aalborg-parret.

“Indtil videre har vi ikke haft særlig fokus på udlandet, men vi har store ordrer fra lande som Kina og USA hver eneste dag. Nu har vi stærk vækst i Danmark, så udlandet er næste skridt,” siger Ann-Louise Christine Aasted til Finans.

Hun tilføjer også om flere fysiske butikker rundt omkring i Danmark.

“Det har hele tiden været en drøm at åbne nye butikker, og vi synes, det skaber en god synergi. Vores butik har desuden haft åbent under corona, og det tabte salg er allerede indhentet,” forklarer Ann-Louise Christine Aasted til Finans.

Åbner i næste uge: Se det helt nye Mabel Kafferi midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kaffe og kram. 

Det bliver de to hovedelementer hos Mabel Kafferi, der åbner på Boulevarden i den kommende uge.

En charmerende mor/datter-duo står bag, og målet om en fælles kaffebar ser nu – efter mange års drømmeri – ud til at blive til virkelighed.

Den officielle åbning bliver lørdag d. 18. juli, men allerede i dag var vi forbi til et lille sneak peek. 

Trods sine små kvadratmeter lover Camilla og Carla, at Mabel kommer til at levere store smagsoplevelser, god atmosfære og hyggelig stemning.

Derudover er (næsten) alt i kaffebaren til salg, og foruden kaffe kan du få alt fra smukke kopper,  unikke vægdekorationer, plakater, tæpper til vaser, smykker og te.

Kaffe, kage og interiør

De rustikke træmøbler skaber en legende kontrast til væggene, der er blevet malet i en sart rosa. Over bordene er newyorkervæggen dekoreret med et stativ af hylder, der glædelig fremviser en masse af de ting, som Mabel forhandler.

“Vi vil gerne lave et hyggeligt sted, der kan fungere som halv butik, halvt kafferi, hvor den gode, langsomme kaffe er i fokus.

Idéen er, at man kommer ind og får en veltilberedt kop kaffe, en lækker kage og bare har det hyggeligt.” fortæller Camilla Okkels.

Kagerne, der skal sælges hos Mabel Kafferi, leveres af en konditor fra bagerlandsholdet, mens kaffen også bliver lokal.

“Det bliver med et lille, men lækkert menukort, hvor intet er bake-off eller kommer fra frost. Samtidigt kommer vi til at supplere med forskellige salgsvarer, der heller ikke findes i Aalborg i forvejen.” fortæller Camilla.

Selvom der er en god uge til åbningen, så emmer de små lokaler allerede af kærlighed, hvor der er kælet for selv den mindste detalje.

Kafferiet får seks siddepladser og derudover udendørspladser, hvor dagens bedste solskinstimer kan nydes – med en god kop kaffe.

Alt dette sker fra næste lørdag kl. 10, hvor aalborgenserne officielt kan besøge Aalborgs helt nye kaffe-darling.

Du kan indtil da holde dig opdateret på deres Facebook og Instagram.

Mere end 60 aktiviteter: Mange gratis sommer-fornøjelser til børn og unge i Aalborg

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Esport-camp hos AaB, atletikskole i Skovdalen eller hulebygning for hele familien på Utzon Centret?

Det er blot et lille udpluk af de mange aktiviteter, som Aalborgs børn og unge er inviteret til hen over sommeren.

For selvom årets sommerferie for mange ikke byder på galopperende hedeslag i 40 grader og kolde drinks ved hotellets pool, er der alligevel lagt i kakkelovnen til en sommer, hvor oplevelser for børn og unge står i kø.

Staten har nemlig bevilget Aalborg Kommune en stor pose penge øremærket til sjove sommeraktiviteter.

Få vind og vand i håret med sportsaktiviteter

Er fysisk udfoldelse en sikker vinder? Og måske med fart på? Så er der også mulighed for dét.

Skal der vind i håret, eller bare prøves kræfter med en masse nye sportsgrene, er Atletikskole på Skovdalen Atletikstadion et oplagt bud.

Atletikskolen afholdes fra mandag til torsdag i uge 31 og 32 og arrangeres af Aalborg Atletik & Motion – og byder på en lang række udfordringer:

“Det er fire dage med helt op til 30 forskellige discipliner inden for atletik – alt lige fra kuglestød til spydkast, trespring, langdistanceløb, sprint, hækkeløb og en masse andet.

Torsdag slutter vi af med en lille konkurrence, hvor atletikudøverne får lov at prøve sig af i nogle udvalgte discipliner mod de andre deltagere,” fortæller sportschef for Aalborg Atletik & Motion, Thomas Nolan Hansen.

… Men man skal være hurtigere med tilmeldingen end Usain Bolt på en 100-meter-sprint, for sidste frist er allerede i dag! Alle børn fra 9-13 kan tilmeldes her.

Er vandsportsaktiviteter i stedet sagen, inviterer UngAalborg på en masse sjove og udfordrende aktiviteter i Vestre Fjordpark.

Her kan man blandt andet prøve kræfter med SUP (Stand Up Paddleboard), hvor man kan lære at gå på vandet. Det kan du læse mere om her.

Styrk de virtuelle færdigheder med esport

Er en ny gaming PC, grafikkort og gamergrej altid øverst på ønskesedlen derhjemme?

Så er det en oplagt en chance for dit barn at komme ud og få undervisning af erfarne coaches sammen med en masse ligesindede esport-interesserede.

Her kan børn og unge blandt andet få professionel coaching i CS:GO, hvor træningen vil fokusere på alle de væsentligste aspekter for at blive den nye Astralis-stjerne. Det inkluder både vigtigheden af den korrekte opsætning, god kommunikation, taktik, aim – men også hygge og frit spil.

Der er også mulighed for at få læring i Fifa, League of Legends og andre af de mest populære esport-spil.

Det sker, når AaB esport inviterer på sommercamps i uge 29, 30 og 31. Her kan man fokusere udelukkende på for eksempel CS:GO, Fifa eller League of Legends, mens der også er mulighed for en allround esport-sommercamp.

Få udfyldt tilmeldingsblanketten med det samme her.

Arkivfoto fra Asetek Esports Academy

Kreative aktiviteter for hele familien

Er dit barn fingernem og elsker at bruge hænderne og udfolde sin kreativitet? Så er det med at slå til, når Utzon Center i sommerferien inviterer hele familien indenfor til kreative aktiviteter.

En af aktiviteterne er hulebyggeri for både børn og forældre. Her får de måske kommende huleboere udleveret alle de fornødne materialer for at bygge den perfekte hule:

“Med det udleverede hulebygger-kit er det familiens opgave først at bygge hulen i størrelsesforhold 1:10 for at finde ud af, hvordan den designmæssigt skal være.

Herefter kommer man så hen i udstillingen, hvor hulen bygges 1:1 og designet skal stå sin endelige prøve”, forklarer Malene Abildgaard, konstitueret leder hos Utzon Center.

Skal der spænding på menuen, er det med at finde sin indre detektiv frem. Der er nemlig forsvundne indbyggere i centrets udstilling, der tager form som en lille landsby.

“I vores hyggelige landsby med beboere som lille blomsterglade Bitten og arkitekt-Torben er der noget galt. Nogle af byens karakterer har det med at blive væk.

Derfor inviterer vi både børn og forældre indenfor som by-detektiver, der ud fra efterladte spor og ledetråde kan hjælpe med at opklare sagen”, fortæller Malene Abildgaard.

Hos Utzon Center er der også mulighed for at bygge sit helt eget bofællesskab i LEGO. Når sidste legoklods er lagt, bliver bygningen lagt ind i Minecraft, hvor man kan bevæge sig virtuelt rundt og nyde sit mesterværk indefra og bygge videre på det.

Læs mere om Utzon Centers sommersjove aktiviteter her.

Fyld feriekalenderen op med spændende aktiviteter

Esport, atletik, paddleboard og kreativitet er blot et lille udpluk af alle de sommeraktiviteter for børn fra 6-17 år, som Aalborg Kommune har stablet på benene med årets særlige sommerpakke.

Det har de arbejdet benhårdt på i samarbejde med erhvervslivet og kommunens mange institutioner og foreninger.

I anledningen er der desuden oprettet en hjemmeside for at skabe et samlet overblik, der samler samtlige sommerferieaktiviteter for børn mellem 6-17 i Aalborg Kommune ét sted.

Se alle 2020-sommeraktiviteterne her.