Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

26 koncerter på tre dage: Kæmpe musikfestival rammer midtbyen

Af Emil Kjær Jørgensen
PR-foto
PR-foto

Folkene bag Aalborg-festivalen Northern Winter Beat har siden 2013 bevist, at man sagtens kan kombinere en lidt trist og mørk tid med masser af god musik og fede navne.

Nu afslører de planerne for dette års festival.

Fra den 1.-3. februar er der udsigt til hele 26 koncerter på syv udvalgte lokationer rundt i midtbyen.

“Northern Winter Beat er ikke blot en festival; det er en hyldest til skaberne af musikalske stilarter, de dristige, egenrådige og dem, der træder de nye stier. En rejse ind i det innovative og genrefornyende. Lyde, der udfordrer konventionerne.

Vi er glade for igen i år at åbne dørene til Northern Winter Beat og fejre den 9. udgave af festivalen med et stærk line-up med både danske og internationale navne,” fortæller de i en pressemeddelelse.

Northern Winter Beat 2024 LINE-UP:

Julie Byrne [UK] – Alabaster DePlume [UK] – Deerhoof [US] – Clap Your Hands Say Yeah: Piano Solo [US] – Backxwash [ZM/CA]

Hayden Pedigo [US] – Memorials [UK] – Peter Kernel [CH] – Föllakzoid [CL] – Mariam The Believer [SE] – Mary Ocher [IL] – Avalanche Kaito [BE] – Cantenac Dagar [FR] – Baby In Vain [DK] – Ashenspire [UK] – Drongo [NO] – Ki! [DK] – HHY & The Macumbas [PT] – Swoolish [NL] – Chris Imler [DE]

CEL: Felix Kubin & Hubert Zelmer [DE/PL] –– Hackedepicciotto [DE]–

Lars Greve: Resonerende Rum [DK]

Det kan vi se frem til

Årets festival bringer en mangfoldig palet af genrer til scenerne i Aalborg centrum: sang- skrivning fra øverste hylde, psykedelisk støj, jazzudbrud, droner, darkwave, eksperimental pop, elektronika, indie og doom.

Du kan bl.a. glæde dig til koncert med Julie Byrne, der beskrives som en enestående musikalsk kunstner kendt for hendes dybt personlige og fordybende musik.

Hendes evne til at fange rå skønhed og skabe unikke lydlandskaber gør hende til en kunstner, der er værd at udforske for enhver musikinteresseret sjæl.

Gus Fairbairn, også kendt som Alabaster DePlume, væver musikalsk magi med sætninger og saxofon. Alabaster DePlume, der er kendt for sin distinkte og poetiske stil, der kombinerer elementer fra jazz, folkemusik og spoken word.

Den britiske poet-performer udgav sin debut Peach i 2015, men det var først med udgivelsen af albummet Gold i 2022, at anmelderne og verden for alvor fik øjnene op for dePlume.

Med en blanding af jazzet improvisation, esoterisk soul og selvhjælpsgruppe-terapi med dePlume selv som lige dele kosmisk prædikant og livsstilsguru er der lagt op til musik, som bør opleves live.

Duoen Hackedepicciotto (DE) består af Alexander Hacke fra Einstürzende Neubauten og partner Danielle de Picciotto.

Deres lydlandskaber blander akustiske instrumenter som violin, drejelire og autoharpe med buldrende bas, strubesang og elektronisk feedback. De beskriver deres musik som “cinematic drone” med postindustrielle rytmer.

Den prisvindende Zambiansk-Canadiske rapper og producer Backxwash, skaber intens musik på tværs af horrorcore, hip-hop og industrial metal, og udforsker temaer som identitet og queerness. Hendes rå optræden forener emotioner, identitet og stærke beats.

I alt 26 koncerter over tre dage finder sted i gåafstand i Aalborg centrum på henholdsvis Studenterhuset, Abzalon, Huset, Utzon Center, Budolfi kirke, Vor Frelsers Kirke og Gråbrødre Museet.

Du kan finde mere info her.

Del artikel

Andre læser også