Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

25 nye fotovogne på vej: Fartbøder skal finansiere den nye politiaftale

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordsjællands Politi/Rigspolitiet
Foto: Nordsjællands Politi/Rigspolitiet

Tirsdag aften kunne et bredt politisk flertal præsentere en helt ny politiaftale, der blandt andet skal give 450 ekstra politibetjente og en række nye nærstationer rundt omkring i landet.

Sådan en aftale skal jo finansieres, og af aftaleteksten fremgår det, at det gøres ved at der skal uddeles flere trafikbøder, mens taksterne for bøderne også vil stige.

Det skriver EB.

Flere fotovogne på vej

Af aftaleteksten fremgår det, at “flere trafikbøder skal betale for flere betjente. Aftaleparterne er konkret enige om at få yderligere 25 mobile ATK-enheder (automatiske trafikkontroller, red.) i løbet af aftaleperioden.”

Det vil altså sige, at der kommer 25 nye fotovogne, som bliver til rådighed i løbet af aftaleperioden, der hælder fra 2021-2023.

Det er en forventning, at bøderne fra de ekstra fotovogne vil give cirka 34 millioner kroner i merprovenu i 2022 og 143 millioner kroner i merprovenu i 2023.

I dag råder det danske politi over 82 mobile ATK-enheder, efter at politiet i efteråret 2018 afgav 20 kameraer til Vejdirektoratet til projektet med stærekasser.

Større bøder i vente

Udover udsigten til flere fotovogne på vejene, vil man også skrue op for bødestørrelserne.

I aftaleteksten lyder det, “at bødetaksterne ikke har været underlagt en løbende regulering for pris- og lønudviklingen, hvilket indebærer, at bødeniveauerne udhules i takt med lønudviklingen.

Aftaleparterne er enige om, at der i 2021 udarbejdes et oplæg til bl.a. lønregulering af bødetakster, så bødetaksterne bliver tidssvarende.”

Du kan selv læse den nye aftaletekst her.