25 mio. kr uddeles til lokale fællesskaber: Lokalpuljen søger projekter i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Aalborg er spækket med foreninger, hvor mange mennesker hver dag nyder godt af aktiviteter, der fremmer livskvaliteten og danner fællesskaber på tværs af både køn og alder.

Men foreningslivet er også lig med en stor grad af frivillighed og ikke mindst pressede budgetter.

Derfor er økonomisk støtte ofte nødvendigt for at få hverdagen til at fungere.

Nordea-Fonden støtter via Lokalpuljen hvert år med hele 25. mio. kr. til mere end 1300 lokalt forankrede projekter, der fremmer det gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

“Lokalpuljen kan søges løbende hele året rundt, og vi har lavet en simpel online ansøgningsmodel, hvor man på kun 72 timer kan få en vurdering på, om det er et projekt, som vi vil gå videre med,” fortæller kommunikationschef Tine Wickers.

Lokalpuljen er til projekter, der indeholder aktiviteter, bidrager til det lokale fællesskab samt involverer og er til glæde for mange i foreningen eller i lokalområdet.

Det kan være fodboldklubben, som mangler bolde, teaterforeningen som har brug for rekvisitter til den nye forestilling, billardklubben som vil starte nye initiativer for at få flere medlemmer, et udekøkken i den almene boligforening, fællesspisninger i forsamlingshuset, lokale musikfestivaler og meget mere.

Støtten går til mange formål

Mange nordjyske foreninger og organisationer har nydt godt af støtten fra Lokalpuljen. Blandt dem er foreningen Goldschmidts Musikakademi i Aalborg, der har fået 30.000 kr. til musik-holdundervisning for børn og særligt til indkøb af instrumenter.

”Støtten fra Nordea-fonden går specifikt til indkøb af instrumenter. Alle elever får tilbud om gratis lån af instrument, og derfor er der brug for en del midler til den post.

Støtten gør, at akademiet er dækket på instrumentkontoen i det første år. Det giver frihed til at opfylde elevernes ønske om hvilket instrument, de gerne vil lære at spille. Undervisningen varetages af højt kvalificerede lærere og med Nordea-fondens støtte kan akademiet tilsvarende levere instrumenter af høj kvalitet,” siger Lise Gam-Jensen, der er daglig leder af akademiet i Aalborg.

Kano og kajakklubben Limfjorden har også nydt godt af støtte fra Lokalpuljen ,og de har således fået 19.400 kr. til anskaffelse af nye begynderkajakker til klubben, der skal sikre bedre forhold for nybegynderne og få flere til at ro.

”Støtten skal gå til at købe nye begynderkajakker til klubben, fordi de nuværende har en del år på bagen og er slidte, så vi bruger en del frivillige timer på at vedligeholde og reparere.

De nye typer kajakker, der findes nu, er også lettere at håndtere for begyndere. Det betyder bedre forhold for nybegynderne, der får en bedre oplevelse ved at ro i bedre kajakker og motiverer flere til at fortsætte. Vi er en klub, der har et rigtig godt fællesskab på tværs af aldersgrupper og baggrunde.” fortæller Lone Pedersen, bestyrelsesmedlem i Kano og kajakklubben Limfjorden.

Alle almennyttige foreninger og organisationer kan søge fonden om op til 100.000 kr. i støtte. Det typiske uddelingsbeløb er på 5.000-30.000 kr., der fx kan gå til foreningsaktiviteter, mindre events, udstyr til klubben eller lokale kulturarrangementer.

Du kan finde mere info om Lokalpuljen her.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.