ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

25 mio. kr uddeles til lokale fællesskaber: Lokalpuljen søger projekter i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg er spækket med foreninger, hvor mange mennesker hver dag nyder godt af aktiviteter, der fremmer livskvaliteten og danner fællesskaber på tværs af både køn og alder.

Men foreningslivet er også lig med en stor grad af frivillighed og ikke mindst pressede budgetter.

Derfor er økonomisk støtte ofte nødvendigt for at få hverdagen til at fungere.

Nordea-Fonden støtter via Lokalpuljen hvert år med hele 25. mio. kr. til mere end 1300 lokalt forankrede projekter, der fremmer det gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

“Lokalpuljen kan søges løbende hele året rundt, og vi har lavet en simpel online ansøgningsmodel, hvor man på kun 72 timer kan få en vurdering på, om det er et projekt, som vi vil gå videre med,” fortæller kommunikationschef Tine Wickers.

Lokalpuljen er til projekter, der indeholder aktiviteter, bidrager til det lokale fællesskab samt involverer og er til glæde for mange i foreningen eller i lokalområdet.

Det kan være fodboldklubben, som mangler bolde, teaterforeningen som har brug for rekvisitter til den nye forestilling, billardklubben som vil starte nye initiativer for at få flere medlemmer, et udekøkken i den almene boligforening, fællesspisninger i forsamlingshuset, lokale musikfestivaler og meget mere.

Støtten går til mange formål

Mange nordjyske foreninger og organisationer har nydt godt af støtten fra Lokalpuljen. Blandt dem er foreningen Goldschmidts Musikakademi i Aalborg, der har fået 30.000 kr. til musik-holdundervisning for børn og særligt til indkøb af instrumenter.

”Støtten fra Nordea-fonden går specifikt til indkøb af instrumenter. Alle elever får tilbud om gratis lån af instrument, og derfor er der brug for en del midler til den post.

Støtten gør, at akademiet er dækket på instrumentkontoen i det første år. Det giver frihed til at opfylde elevernes ønske om hvilket instrument, de gerne vil lære at spille. Undervisningen varetages af højt kvalificerede lærere og med Nordea-fondens støtte kan akademiet tilsvarende levere instrumenter af høj kvalitet,” siger Lise Gam-Jensen, der er daglig leder af akademiet i Aalborg.

Kano og kajakklubben Limfjorden har også nydt godt af støtte fra Lokalpuljen ,og de har således fået 19.400 kr. til anskaffelse af nye begynderkajakker til klubben, der skal sikre bedre forhold for nybegynderne og få flere til at ro.

”Støtten skal gå til at købe nye begynderkajakker til klubben, fordi de nuværende har en del år på bagen og er slidte, så vi bruger en del frivillige timer på at vedligeholde og reparere.

De nye typer kajakker, der findes nu, er også lettere at håndtere for begyndere. Det betyder bedre forhold for nybegynderne, der får en bedre oplevelse ved at ro i bedre kajakker og motiverer flere til at fortsætte. Vi er en klub, der har et rigtig godt fællesskab på tværs af aldersgrupper og baggrunde.” fortæller Lone Pedersen, bestyrelsesmedlem i Kano og kajakklubben Limfjorden.

Alle almennyttige foreninger og organisationer kan søge fonden om op til 100.000 kr. i støtte. Det typiske uddelingsbeløb er på 5.000-30.000 kr., der fx kan gå til foreningsaktiviteter, mindre events, udstyr til klubben eller lokale kulturarrangementer.

Du kan finde mere info om Lokalpuljen her.

Del artikel

Andre læser også