24 timer med spa- og konference: Hotel Viking har rammerne til det hele

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Annonce – MigogAalborg var inviteret på opholdet af Hotel Viking

Som virksomhed kan det ind imellem være rart at trække stikket og komme lidt væk fra de normale rammer.

De anderledes omgivelser kan være med til at booste kreativiteten, og måske give dig et helt nyt syn på en opgave eller en problemstilling, som du har rodet med et stykke tid.

Det var i hvert fald, hvad vi selv oplevede, da MigogAalborg-redaktionen kørte den korte tur på 35 minutter nordpå til Hotel Viking Aqua Spa & Wellness i Sæby.

Spaophold i topklasse

Der er ingen tvivl om, at Hotel Viking er blandt eliten, når vi snakker om gode oplevelser i Nordjylland.

Men i maj måned steg hotellet endnu mere i graderne, da det blev udpeget af rejseportalen Momondo som værende blandt de 10 bedste spa-ophold i hele Danmark. Se listen her 

Det er derfor helt naturligt, at man som gæst på forhånd har høje forventninger til stedet.

Da vi selv satte kurs mod Hotel Viking, var stemningen ligeså høj som vores forventninger.

Tid til arbejde i de bedste omgivelser

Hotel Viking har flere forskellige tilbud, når man som virksomhed ønsker en konferencedag. Alle inkluderer forplejning i topklasse og naturskønne omgivelser, der nærmest ikke findes magen til andre steder.

Vi havde valgt 1 konferencedøgn, som består af:

  • Formiddagskaffe/ te med hjemmebagte boller og pålæg
  • Kaffe og frugtbuffet hele dagen
  • Isvand i plenum hele dagenFrokost inkl. en øl/ sodavand
  • Eftermiddagskaffe/ te med hjemmelavede lækkerier
  • To-retters middag
  • Kaffe/ te efter middagen
  • Overnatning
  • Morgenbuffet
  • Fri adgang til Spa- og Wellnessområde samt fitnessfaciliteter

Med andre ord: Vi manglede bestemt ikke noget.

Mens vi arbejdede flittigt og effektivt i mødelokalet, sørgede personalet hos Hotel Viking hele tiden for, at vi var velforsynede – med alt fra fyldte kaffekander, isvand og snacks i alle afskygninger.

Som et perfekt break i vores kreative proces, fik vi serveret en overdådig frokost i hotellets hyggelige aula, som også for nylig har gennemgået en renovering.

Vores største problem igennem dagen var næsten, at vi dårligt nåede at blive sultne igen, før næste måltid blev serveret.

Men efter en produktiv dag i MigogAalborgs tegn trængte vi også virkelig til at overgive os fuldstændigt til afslapning og forkælelse.

Og er man nu alligevel på et af landets bedste spa-resorts, så er man vel også nødt til at tage et kig på spa-afdelingen …

Boblende begejstring

Med sine 2700 kvm. spa- og wellnessområde lykkes det Hotel Viking at kunne tilbyde lidt af det hele.

Indendørs finder man alt fra varme boblebade, der står i perfekt kontrast til et koldt glas champagne – til de mere kølige faciliteter, hvor der er plads til at plaske med benene.

På toppen af hotellet, under åben himmel, finder man ligeledes et udvalg af bassiner. Synenergien mellem de brusende varme bobler, og udsigten ud over Kattegat gjorde oplevelsen komplet.

Vil man virkelig have tæsket kroppen igennem, så er der mulighed for det i Hotel Vikings fitnessafdeling. Det prioriterede vores redaktion dog ikke i denne omgang, da der var andre spændende oplevelser i vente.

Oplever for alle

Hvis man ønsker at skrue yderligere op for oplevelsesfaktoren, så er der også nok at vælge i mellem.

Mulighederne er mange, og dækker over alt fra fiskespa, kajaksafari til noget så håndgribeligt som vinsmagning.

Hotel Viking råder over en autentisk og hyggelig vinkælder, hvor MigogAalborg fik mulighed for at prøve en såkaldt glassmagning, hvor vi næsten tabte kæberne i ren begejstring. En glassmagning er kort sagt en vinsmagning, hvor glassene er særligt udvalgte til de enkelte druer.

Og vi kan ligeså godt advare på forhånd: Når man først har smagt forskellen, bliver det fremover meget svært at skulle servere en lækker vin i andet end et udvalgt glas fra Riedel, som er producenten bag.

Herefter drev promillen, sulten og det gode selskab os videre ind i restauranten. Menuen var fastlagt på forhånd, og efter en oplevelsesrig dag var vores smagsløg mere end klar til igen at gå på opdagelse.

Kompromisløs gastronomi

På Hotel Viking finder man også den hyggelige Restaurant Asgaard. Den er kendt for at tilberede lækre retter af friske råvarer med omhu og stort engagement. Derfor havde vi især glædet os til dette måltid – selvom vi bestemt ikke var gået sultne igennem dagen.

Menuen var tillidsfuldt lagt i hænderne på kokken.

Alt i alt en strålende afslutning på dagen, som kun blev endnu bedre af restaurantens engagerede tjenere, som gavmildt fyldte vores glas med vin – ad flere omgange.

Godmorgen til Kattegat

Efter en dejlig – og tiltrængt – nats søvn på hotellets hyggelige værelser, vågnede vi op til frisk havluft i lungerne og den smukkeste solopgang over Kattegat.

Som en perfekt afslutning på et produktivt, afslappende og ikke mindst lækkert ophold stod programmet igen på spisning. Denne gang i form af en lækker morgenbuffet serveret i den hyggelige Café Norh.

Her var alt, hvad et sultent hjertet kunne begære, og vi forlod herefter Hotel Viking mætte, glade og med fornyet energi.

Vi står kun tilbage med de varmeste anbefalinger til Hotel Viking. Uanset om man er et par, som trænger til en get away – eller en virksomhed, der trænger til at blive hevet ud af sine vante rammer for en stund.

Hvis du er interesseret i at booke konference-ophold på Hotel Viking – så kan få mere info lige her

Har du set oktober måneds ClubAalborg tilbud på Hotel Viking?

Du kan få 25% rabat på deres populære SIF Spaophold med ClubAalborg. Er du ikke allerede medlem af ClubAalborg, så tilmeld dig her gratis i resten af oktober måned

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.