24 timer med spa- og konference: Hotel Viking har rammerne til det hele

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Annonce – MigogAalborg var inviteret på opholdet af Hotel Viking

Som virksomhed kan det ind imellem være rart at trække stikket og komme lidt væk fra de normale rammer.

De anderledes omgivelser kan være med til at booste kreativiteten, og måske give dig et helt nyt syn på en opgave eller en problemstilling, som du har rodet med et stykke tid.

Det var i hvert fald, hvad vi selv oplevede, da MigogAalborg-redaktionen kørte den korte tur på 35 minutter nordpå til Hotel Viking Aqua Spa & Wellness i Sæby.

Spaophold i topklasse

Der er ingen tvivl om, at Hotel Viking er blandt eliten, når vi snakker om gode oplevelser i Nordjylland.

Men i maj måned steg hotellet endnu mere i graderne, da det blev udpeget af rejseportalen Momondo som værende blandt de 10 bedste spa-ophold i hele Danmark. Se listen her 

Det er derfor helt naturligt, at man som gæst på forhånd har høje forventninger til stedet.

Da vi selv satte kurs mod Hotel Viking, var stemningen ligeså høj som vores forventninger.

Tid til arbejde i de bedste omgivelser

Hotel Viking har flere forskellige tilbud, når man som virksomhed ønsker en konferencedag. Alle inkluderer forplejning i topklasse og naturskønne omgivelser, der nærmest ikke findes magen til andre steder.

Vi havde valgt 1 konferencedøgn, som består af:

  • Formiddagskaffe/ te med hjemmebagte boller og pålæg
  • Kaffe og frugtbuffet hele dagen
  • Isvand i plenum hele dagenFrokost inkl. en øl/ sodavand
  • Eftermiddagskaffe/ te med hjemmelavede lækkerier
  • To-retters middag
  • Kaffe/ te efter middagen
  • Overnatning
  • Morgenbuffet
  • Fri adgang til Spa- og Wellnessområde samt fitnessfaciliteter

Med andre ord: Vi manglede bestemt ikke noget.

Mens vi arbejdede flittigt og effektivt i mødelokalet, sørgede personalet hos Hotel Viking hele tiden for, at vi var velforsynede – med alt fra fyldte kaffekander, isvand og snacks i alle afskygninger.

Som et perfekt break i vores kreative proces, fik vi serveret en overdådig frokost i hotellets hyggelige aula, som også for nylig har gennemgået en renovering.

Vores største problem igennem dagen var næsten, at vi dårligt nåede at blive sultne igen, før næste måltid blev serveret.

Men efter en produktiv dag i MigogAalborgs tegn trængte vi også virkelig til at overgive os fuldstændigt til afslapning og forkælelse.

Og er man nu alligevel på et af landets bedste spa-resorts, så er man vel også nødt til at tage et kig på spa-afdelingen …

Boblende begejstring

Med sine 2700 kvm. spa- og wellnessområde lykkes det Hotel Viking at kunne tilbyde lidt af det hele.

Indendørs finder man alt fra varme boblebade, der står i perfekt kontrast til et koldt glas champagne – til de mere kølige faciliteter, hvor der er plads til at plaske med benene.

På toppen af hotellet, under åben himmel, finder man ligeledes et udvalg af bassiner. Synenergien mellem de brusende varme bobler, og udsigten ud over Kattegat gjorde oplevelsen komplet.

Vil man virkelig have tæsket kroppen igennem, så er der mulighed for det i Hotel Vikings fitnessafdeling. Det prioriterede vores redaktion dog ikke i denne omgang, da der var andre spændende oplevelser i vente.

Oplever for alle

Hvis man ønsker at skrue yderligere op for oplevelsesfaktoren, så er der også nok at vælge i mellem.

Mulighederne er mange, og dækker over alt fra fiskespa, kajaksafari til noget så håndgribeligt som vinsmagning.

Hotel Viking råder over en autentisk og hyggelig vinkælder, hvor MigogAalborg fik mulighed for at prøve en såkaldt glassmagning, hvor vi næsten tabte kæberne i ren begejstring. En glassmagning er kort sagt en vinsmagning, hvor glassene er særligt udvalgte til de enkelte druer.

Og vi kan ligeså godt advare på forhånd: Når man først har smagt forskellen, bliver det fremover meget svært at skulle servere en lækker vin i andet end et udvalgt glas fra Riedel, som er producenten bag.

Herefter drev promillen, sulten og det gode selskab os videre ind i restauranten. Menuen var fastlagt på forhånd, og efter en oplevelsesrig dag var vores smagsløg mere end klar til igen at gå på opdagelse.

Kompromisløs gastronomi

På Hotel Viking finder man også den hyggelige Restaurant Asgaard. Den er kendt for at tilberede lækre retter af friske råvarer med omhu og stort engagement. Derfor havde vi især glædet os til dette måltid – selvom vi bestemt ikke var gået sultne igennem dagen.

Menuen var tillidsfuldt lagt i hænderne på kokken.

Alt i alt en strålende afslutning på dagen, som kun blev endnu bedre af restaurantens engagerede tjenere, som gavmildt fyldte vores glas med vin – ad flere omgange.

Godmorgen til Kattegat

Efter en dejlig – og tiltrængt – nats søvn på hotellets hyggelige værelser, vågnede vi op til frisk havluft i lungerne og den smukkeste solopgang over Kattegat.

Som en perfekt afslutning på et produktivt, afslappende og ikke mindst lækkert ophold stod programmet igen på spisning. Denne gang i form af en lækker morgenbuffet serveret i den hyggelige Café Norh.

Her var alt, hvad et sultent hjertet kunne begære, og vi forlod herefter Hotel Viking mætte, glade og med fornyet energi.

Vi står kun tilbage med de varmeste anbefalinger til Hotel Viking. Uanset om man er et par, som trænger til en get away – eller en virksomhed, der trænger til at blive hevet ud af sine vante rammer for en stund.

Hvis du er interesseret i at booke konference-ophold på Hotel Viking – så kan få mere info lige her

Har du set oktober måneds ClubAalborg tilbud på Hotel Viking?

Du kan få 25% rabat på deres populære SIF Spaophold med ClubAalborg. Er du ikke allerede medlem af ClubAalborg, så tilmeld dig her gratis i resten af oktober måned

Madanmeldelse: Restaurant Tabu trak det ene stik hjem efter det andet

Skrevet af: Jan L. Pedersen

Jan L. Pedersen er professionel madanmelder og er stifter af aarhusupdate, som er det 2. største bymedie i Aarhus. MigogAalborg har allieret sig med en række af landets bedste anmeldere til Nordjyllands restauranter, som vi fremadrettet sender afsted.

Aalborg rykker på scenen for god mad og drikke.

Det er ingen nyhed, men det kom alligevel bag på mig, at niveauet var så højt, som tilfældet var på Restaurant Tabu. En helt igennem flot præstation. Onsdag og torsdag er det billigere på Tabu end i weekenden. 750 kroner for snacks, fem retter og fem vine. Hvis du ikke er til vin, så er der også en saftmenu med hjemmelavede safte.

Drop fordommene

Du kender ikke menuen, eller rettere, du ved ikke, hvad de forskellige retter består af, og hvad du skal have at spise. Sådan er det på Tabu. De har brugt den nordjyske geografi, så hvis du ikke er skarp i den, må du spørge.

Vi røg en tur til Skagen, Vesterhavet (ved ikke præcis hvor), Lindenborg, Hammer Bakker og Stengaard. Beskeden var, at alt, eller næsten da, var lavet af lokale råvarer, og den mest unikke råvare på retten, fik lov til at lægge navn til.

Sådan var det, og i øvrigt ikke anderledes end andre restauranter i den bedre ende. Der ved du heller ikke, hvad dine retter er på forhånd. Men forventningens glæde er som sagt størst – og dog!

Klar, parat, start

Vi fik hurtigt et bord. Tjeneren læste os med det samme, og kunne se vi var tørstige, så han foreslog noget at drikke. Det kom prompte. Ingen slinger. En rammende og præcis fortælling om konceptet kom samtidig med, at vi rettede op på vores tørst. Præcis og pædagogisk i et tempo alle kunne følge med i. Sådan skal det gøres. Restauranten er pæn stor, og der var vel omkring 20 gæster denne torsdag.

Opvarmningen var klaret

Der var gæster i restauranten, da vi ankom, og der kom flere til. Men det virkede, som om holdet på Tabu var klar, fra det sekund vi satte os. De var uden tvivl godt sammenspillet, og klar til start. Kokken selv kom ind med maden og præsenterede den.

 

Dukkehus-størrelser som hapsere

Snacks-serveringerne blev serveret enkeltvis. Limfjordsøsters, pocheret vinaigrette æble på toppen creme fraiche 48%. Visuel smuk, og en begynderøsters, hvor vinagretten og cremefraichen var fremtræden.

Baguette af marengs, skinkesalat med 20 mdr. gammel skinke. Rørt op med en mayo på røget ål. Den var petit med stort P.

Limfjordshummer på surdejscrouton med tre forskellige slags karse. Glem det sidste, det var hummeren, som tog kegler.

Nye nordjyske kartofler. Grillet spæde gulerødder, røget lam, grillet tang ogløvstikkedip.

Så kom der varme klude. God stil. Og når man siger varm, så var det varmt. Hold op, de sparer ikke på det varme vand her. Vi brændte os nærmest på dem. 

 

Hvorfor kan man ikke købe sådan noget brød ved bageren?

To slags lunt brød: varmt surdejsbrød på Ølandshvede og manitobaboller (Manitobamel er et sigtet hvedemel, som oprindelig kommer fra regionen Manitoba i Canada) med ristet havre. Sydesalt. To slags smør: Brunet smør med syltede løgblomster. En gammeldagskværnet smør fra Sønderhaven (Nordjysk mejeri). Brød kan være overflødigt, men ikke her. Det var vanedannende, og smagte helt forrygende godt – både med og uden smør, men mest med!

En tur til Skagen

Knurhane og jordbær. Jordbærrene forsvandt lidt. Granitéenn var i den bitre ende. Den var fejlcastet til den lækre knurhane. De grønne tomater gav god syre. Friske strandurter som jeg ikke faldt ned af stolen af. Lidt for meget nordjysk botanik, men uden urten var retten en stor oplevelse. Men en af urterne var for bitter, og ødelagde oplevelsen hos mig.

Vesterhavet bestod af to gange torsk

Mundrenser af bugstykket. Fersk i det. Med lidt grønt. Fin nordjysk renser som alternativ til sorbet. Fin gimmick.

Vesterhavstorsk med rødløg og asparges på toppen. Torsk tempereret op i smør. Torskefond som var spækket med smør og stenbiderrogn. Kongesauce, som kan spises med det meste, som kan svømme. Uden tøven, er det bedste torskeservering, jeg har fået meget længe.

En rigtig buk – hannen over dem alle

Navnet her var Lindenborg. Grunden var, at kødet var sommerråbuk fra skovene dernede. Udskæringen var fra klumpen, som var grillet over trækul og glaseret. Gran og røget smør. Tørrede tragtkantareller og store friterede østershatte var det grønne element. Kraftig sauce med lidt ramsløgsolie i bunden.

Kødet, der var af klumpen, var mørt uden for kategori. En servering som i den grad indgyder til respekt. Minimalistisk og uden for mange kulhydrater. Man kan sige meget om bukkene på Lindenborg og Tabu, men de smagte forrygende godt.

Hammer Bakker

Bestod af en predessert af den grønne slags. Skovsyre, skovmærke og havesyre. En olie lavet af skovmærke var i bunden. Granité lavet på havesyre, med markant smag af urter. Det var som om, urtehaven var på tur i den her skål, men godt og frisk smagte det.

Gøl Bisgård havde slynget honningen, som vi selv stod for at dosere. Ikke nogen dum idé, hvis man selv vil bestemme, hvor sød desserten skal være.

Vi skulle lave vores egen cocktail, med en blanding af urtejuice, æblejuice og den lokale Skotlander rom. Fin gimmick, og vi kunne selv bestemme, hvor meget rom der skulle i.

Desserten

Rabarber spillede hovedrollen her – råsyltede. Granité. Knuste kammerjunkere. Kærnemælksis med marengs på toppen var serveringen her. En pæn og fyldig omgang, hvor rabarberne var omdrejningspunktet. En frisk nordjysk dessert uden for meget sødme. Tak for det.

En slutter

Store velsmagende kugler med cremefraiche 48% med kærnemælkskoldskål. Den skulle spises, som en østers i et hug. Så vi sluttede, som vi startede. Rabarber og hyldeblomst på toppen.

Vi fik lidt sødt til kaffen, eller rettere, meget sødt. Kaffen blev brygget ved bordet. Det er jo moderne, men også ganske hyggeligt, hvis ikke det tager for lang tid. Tre forskellige heat blev det til.

Det drak vi:

Hos Tabu, må man dele en saftmenu og en vinmenu. Genialt, hvis der er en, som skal køre bil. Det skulle vi, men dog meget senere. For nysgerrighedens skyld valgte vi bare vinmenu, saftmenu og den ene tog den udvidede vinmenu.

Udover det var der vand, Champagne og kaffe til slut. Så vi fik slukket tørsten med lidt af hvert.

 

  • 2008 Sainée 2 Terroir, Xavier Leconté, Champagne
  • 2016 Bellmunt, Mas d’en Gil, Priorat
  • 2013 Coma Alta, Mas d’en Gil, Priorat (kongevin)
  • Syrensaft

 

  • 2016 Chardonnay, Fossa Mala, Friuli
  • 2014 Saint Romain La Combe Bazin, Domaine Billard Père et fils, Bourgogne
  • Hvidtjørnssaft med citrontimian

 

  • 2014 La Fuente Crianza, Bodegas Nekeas, Navarra
  • 2008 El Salgadero, Rompesedas, Toro (Den her vin var stor oplevelse)
  • Saft med blommer og sort peber

 

  • Havesyre, æble og Skotlander Rom
  • Havesyre og æble var saften

 

  • NV Deux, Clairette de Die, Poulet, Die
  • NV Demi-Sec, Couer d’Histoire, Xavier Leconte
  • Rabarbersaft

Generelt var de large med deres vinmenuer. Vinene var velvalgte, og de var ikke nogle fedterøve med opfyldningen. Det var vine i den klassiske genre, og der var ingen overraskelser der. Derimod var der en enkelt på saftmenuen, vi ikke helt forstod. Saften med blommer og sort peber var ikke min bedste ven, og den skulle matche bukken fra Lindenborg, hvilket kneb lidt. Derimod var vinen til retten ren opvisning i, hvordan man sætter vin til mad.

Regningen

Ja. Man får meget for pengene her. Rigtig meget. Vi 750 kroner for en aften inklusiv vin. Det er en god pris. Hvis vi skulle have en lignende oplevelse i Aarhus eller København, ville det koste mindst 1.000 til 1.200 kroner. Når man så opgraderer vinmenuen, så er der endnu mere smæk for skillingen. Det gav vi 300 for, så den ene menu løb op i 1.000 kroner. Vi valgte et glas rosé-champagne til vores snacks, og det var en årgang 2008, og kostede lidt.

 

Hvordan var stemningen på Tabu?

Bordene er dækket med hvide duge, levende lys, hvide roser og et par pudsede glas, der står og stråler. Der er god plads ved bordene, taskeholder og ellers en afslappet nede-på-jorden stemning. Lyset var dæmpet. De rå vægge skabte god kontrast til den meget rolige stil, som personalet udstrålede.

 

Vurdering

Det var en gennemført aften, hvor overraskelserne kun var positive. Maden var tilberedt perfekt, på nær retten med de mange urter på. Vinene var spændende, og flere havde alder. Klart et plus. Betjeningen var nærværende og vidende, krydret med lune og opmærksomhed og til tider tangerende til underspillet og ydmyg. Det er sådan et blend, der skaber de bedste tjenere i landet.

Knurhaneretten med den nordjyske fauna på, var den eneste, jeg ikke syntes sad i skabet på grund af de mange krydderurter. I den praktiske ende, så ville en tempereret klud være at foretrække, fremfor en brandvarm. 

Nu giver vi ikke stjerner på MigogAalborg, men hvis vi gjorde, ville det udløse fuldt hus (seks stjerner) til den pris. Alt andet ville være forkert og småligt. At Restaurant Tabu er et besøg værd, er den største selvfølge i min verden. Og det var ikke “kun” maden, der var god. Vinmenuerne var omend ikke bedre til prisen.

 

Restaurant Tabu

Vesterå 5

9000 Aalborg

Telefon: +45 88 19 60 58

Mail: kontakt@ta-bu.dk

Website

Har du set MigogAalborgs nye spiseunivers? Vores spiseguide med overblik over de bedste restauranter, bedste steder med burger, Take Away, brunch etc?

Tjek den ud lige her

 

Unik ejendom midt i Aalborg: Her kan du åbne dit eget Bed & Breakfast

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg
nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg

Går du med drømme om at drive dit helt eget Bed & Breakfast?

Så er der nu kommet en ejendom på markedet i Aalborg, som har de perfekte rammer til det. Det er Nybolig Erhverv Aalborg, som har fået ejendommen på markedet.

Som at gå ind i en tidslomme

Bygningen er beliggende midt i Aalborg Centrum, og for at præcisere det nærmere – Grønnegangen 4.

Grønnegangen er en sidegade til Jernbarnegade, hvor Aalborg Teater er beliggende.

nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg

Villa Rosa, som ejendommen er navngivet, er bygget tilbage i 1877.

Ejendommen er oprindelig blevet bygget som æresbolig for Bispen Peder Christian Kierkegaard, som var bror til den verdensberømte forfatter og filosof Søren Kierkegaard.

Ejendommen har mange smukke detaljer, som er tilbage fra 1877, hvilket gør at ejendommen er som en tidslomme at bevæge sig rundt i.

nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg
nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg

Ejendommen er beliggende på en 560 kvadratmeter grund, og boligkvadratmeterne er hele 314 kvadratmeter, som er fordelt på to plan. Udover al pladsen, som byder på et hav af muligheder, så har ejendommen også en udestue på 21 kvadratmeter.

nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg

Ejendommen er et dødsbo, og har i mange år fungeret som både privatbolig og derudover benyttet til Bed & Breakfast, hvor 6 værelser er blevet indrettet til formålet.

nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg
nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg

Ejendommen byder på rigtig mange muligheder, og velegnet til bofællesskab, udlejning af værelser samt som projektejendom.

Udbydes i budrunde

En budrunde er en situation, som kan ske ved køb og salg af en bolig, hvor der er flere interesserede købere.

Alle betingelserne for budrunde og flere informationer omkring ejendommen kan læses lige her.

Budrunden udløber d. 15 august 2018.

Hvis ejendommen lyder interessant og kan opfylde netop dine drømme, eller er du blot nysgerrig for at hører mere omkring ejendommen og udviklingspotentialet ved ejendommen, så kan man Nybolig Erhverv Aalborg.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Store planer for Aalborg Zoo: Verdensnyhed præsenteret i dag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
En illustration af hvordan tundraen kan komme til at se ud.
En illustration af hvordan tundraen kan komme til at se ud.

I dag, torsdag den 21. juni, er Grønlands nationaldag og i den anledning inviterede Aalborg Zoo til præsentationen af første etape af deres helt store masterplan frem mod 2030, nemlig “Ekspedition Sikumiut”.

Symbolsk for Grønland blev præsentationen selvfølgelig holdt ved isbjørneanlægget, hvor direktør for Spar Nord Fonden, Steffen Nørgaard på fondens vegne overrakte en flot donation på hele 5 mio. kr. til projektet.

Udover donationen fra Spar Nord har Aalborg Kommune også valgt at støtte projektet med 10 mio. kr., mens Aalborg Universitet har doneret 5. mio. kr.

Frem mod 2030 arbejdes der på at indsamle op mod 150 mio. kr. i fondsmidler til den nye afdeling i Aalborg Zoo.

”Vi er rigtig glade for den lokale opbakning vi har fået fra blandt andre Aalborg Kommune og Spar Nord. Det gør, at vi nu kan fokusere på at indsamle de resterende penge til projektet. Uden den lokale anerkendelse, så var projektet ikke blevet til noget,” fortæller Henrik Johansen, direktør for Aalborg Zoo, til MigogAalborg.

Illustration over det nye område

Verdensnyhed i Aalborg

Med “Ekspedition Sikumiut” bliver Aalborg Zoo verdens første zoologiske have med en afdeling, der alene har fokus på Grønlands dyr, natur og kultur.

En tredjedel af havens areal omdannes til et grønlandsk landskab med tundra, gletcher, fjord- og bygdmiljø, hvor havens gæster møder alle Grønlands landlevende pattedyr og oplever det tætte samspil mellem mennesker og natur på Grønland.

I tæt samarbejde med Aalborg Universitet etableres et arktisk forskningscenter med danske og internationale forskere, der skal opbygge og formidle viden om Grønland.

Centret placeres midt i Zoo, så besøgende kan komme helt tæt på den nyeste forskning og viden om grønlandske forhold.

Tæt forhold mellem Aalborg og Grønland

Donationen fra Spar Nord Fonden sikrer sammen med støtte fra Aalborg Kommune, AAU og Aalborg Zoo’s Bygge- og udviklingsfond den brede lokale opbakning, der danner et solidt fundament for den videre proces med at søge fondsmidler til “Ekspedition Sikumiut”.

“Det er et fantastisk projekt, som Aalborg Kommune er glade for at bakke op om. Aalborg Zoo kan rigtig meget for alle aldersgrupper. Det er en stor kulturinstitution med 370.000 besøgende om året,” fortalte Mads Duedahl, Rådmand i Aalborg Kommune og fortsatte:

“Det er en del af vores sjæl i Aalborg. Vi er glade for, at man har valgt Grønland, for det betyder noget specielt for os her i Aalborg.”

Nationaldagsfejring i Aalborg Zoo

I dag kan du også fejre Grønlands nationaldag i Aalborg Zoo.

Programmet er som følger:

15.00 Der serveres kage, kaffe, the og saftevand
15.20 Tale ved Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet
16.00 Underholdning af Ikinngutigiit Koret og taler af næstformand Anna Lynge og foredragsholder Erik Peitersen
17.00 Musikalsk underholdning ved Past Midnight og ved Rikka
17.30 Der serveres smagsprøver af forskellige delikatesser sponsoreret af Royal Greenland
18.00 Den store grill tændes, og man har mulighed for at grille egen medbragt mad

Billetter til arrangementet kan fra d. 11/6 hentes gratis i:

Det Grønlandske Hus i Aalborg, Vesterbro 79, 9000 eller Kofoeds Skole, Ågade 23, 9000 Aalborg.

Det er også muligt at få billetter ved Aalborg Zoo’s indgang hele dagen.

Nu åbner stor kæde i Friis: JYSK klar med nyt city-koncept

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Som vi tidligere har skrevet, åbner JYSK en helt ny butik i Friis Shoppingcenter, og fredag 29. juni er de så endelig klar til at slå dørene op for deres helt nye citykoncept. Det skriver Friis i dag i en pressemeddelelse.

JYSKs citybutik åbner på plan 0 ved siden af H&M og overfor Imerco Home, og med hele 340 kvadratmeter ser det ud til, at der bliver noget for enhver smag i den nye butik.

Traditionen tro åbner butikken naturligvis med et brag af en åbningsfest, hvor man lover gode tilbud på mange varegrupper i ægte Lars Larsen ånd.

Butikken åbner kl. 9 til 21 på åbningsdagen, hvor der til de morgenfriske vil blive serveret kaffe og kage.

Helt nyt koncept

JYSK har udviklet et nyt citykoncept, der specifikt henvender sig til den inspirationssøgende urbane målgruppe.

JYSKs citybutik er mindre end de traditionelle JYSK butikker. Det er en butik med et håndplukket udvalg af JYSKs sortiment inden for boligtilbehør med fokus på boligindretning og sengetøj.

Kunderne kan forvente en anderledes og inspirerende butik med fokus på interiør, boligtekstiler, isenkram, dyner, puder og madrasser fra det velkendte skandinaviske univers. Og ikke mindst vil der være fokus på kunden.

Foruden de fremviste produkter har kunderne i JYSKs citybutik også adgang til JYSKs komplette sortiment via skærme i butikken til kædens webshop på JYSK.dk

“Kunderne vil møde en spændende JYSK butik med et topmotiveret personale, som står klar til at give dem en fantastisk købsoplevelse,” siger Mogens Hestbech, development manager i JYSK i pressemeddelelsen.

Første sted i Aalborg midtby

Friis Shoppingcenter bliver de første, som tilbyder JYSKs citykoncept i Aalborg midtby. Citykonceptet giver mulighed for at præsentere varerne på en anderledes måde, hvor placeringen i centret er med til at komme tættere på kunderne i Aalborg og nå ud til en bredere målgruppe.

– JYSK er et stort og populært brand, som alle kender, derfor er vi meget stolte af, at JYSK åbner i Friis Shoppingcenter. Vi har store forventninger til åbningen, og med JYSKs citykoncept får kunderne endnu flere valgmuligheder inden for bolig og livsstil. Det er bl.a. noget er det, vi ønsker at tilbyde i det nye Friis Shoppingcenter, som snart står klar,” fortæller center manager Lotte Vestergaard Skou i pressemeddelelsen.

Flere nyheder i Friis

Friis Shoppingcenter er inde i en rivende udvikling og allerede i dag genåbner VERO MODA med et helt nyt koncept.

Butikken har -25% fra d. 21. juni til og med d. 23. juni. Derudover vil der være en masse kø-tilbud hele weekenden, bl.a. -50% til de første 20 kunder torsdag d. 21. juni kl. 8.

Rejsegilde på Supersygehus: Første liv er allerede reddet på pladsen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Region Nordjylland inviterede i dag 300 håndværkere og entreprenører til rejsegilde på Aalborgs nye Universitetshospital.

Første spadestik til byggeriet af det nye Universitetshospital blev taget tilbage i oktober 2013, og Region Nordjylland kan nu holde rejsegilde efter næsten fem års byggeri i området.

I august 2015 kørte de første betonkanoner ind på byggepladsen, og siden er der klippet, bukket og udlagt 15.000 ton armering og støbt omkring 90.000 kubikmeter beton.

Stor interesse for det nye Universitetshospital

Ulla Astman, som er regionsrådsformand, holdt tale ved rejsegildet

“Jeg er virkelig stolt over byggeriet. Jeg er glad for den store interesse, som har været hele vejen rundt fra borgere, nordjyske politikere, pressen, og medarbejdere, som spørger til “hvordan går det med byggeriet? bliver dét nu til noget? bliver dét bygget til tiden?”, så er det en stor fornøjelse at sige: Ja, vi kan holde økonomien, Ja, vi kører til tiden, Ja, selvfølgelig har vi været udfordret af stigende priser,” forklarer Ulla Astman.

“Vi håber at vi kan blive ved med at holde den kadence nu, når vi er rigtig langt i byggeriet,” fortæller Ulla Astman.

Første liv allerede reddet

Niels Uhrenfeldt, som er projektdirektør ved Aalborgs nye Universitetshospital, fortalte også meget kort ved rejsegildet, at den første persons liv allerede var blevet reddet, da en betonmedarbejder var udsat for et hjertestop.

Niels Uhrenfeldt roste medarbejderne på byggepladsen for den store indsat, hvor de fælles havde hjulpet den pågældende medarbejder ned af byggeelevatoren, og sluttede af med at fortælle, at beredskabet også har rost for indsatsen.

Der har på byggepladsen været implementeret flere hjertestartere, og efter episoden har man hos Region Nordjylland valgt at tilføje endnu flere hjertestartere.

Stor ros til medarbejderne

Medarbejderne har gjort en stor indsats for, at byggeriet er nået hertil.

Byggeriet består af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

“Jer medarbejdere, det er jeres fortjeneste herude at vi er kommet så langt med byggeriet og at i leverer så godt et stykke håndværk herude hver eneste dag. Til jer vil jeg sige; Tusind tak for det og for jeres indsats. Bliv ved med det,”

Ulla Astman supplerede;

“Tusind tak for indsatsen til entreprenører, håndværkere, projektfolk og så videre – ingen nævnt, ingen glemt. Jeg synes, I har leveret et flot stykke arbejde håndværksmæssigt hele vejen rundt. Vi regner med jer, og vi stoler på, at vi står her igen i slutningen af 2021 forhåbentlig, og kan tage byggeriet i brug i 2021-2022,” sluttede hun.