24 timer med spa- og konference: Hotel Viking har rammerne til det hele

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Annonce – MigogAalborg var inviteret på opholdet af Hotel Viking

Som virksomhed kan det ind imellem være rart at trække stikket og komme lidt væk fra de normale rammer.

De anderledes omgivelser kan være med til at booste kreativiteten, og måske give dig et helt nyt syn på en opgave eller en problemstilling, som du har rodet med et stykke tid.

Det var i hvert fald, hvad vi selv oplevede, da MigogAalborg-redaktionen kørte den korte tur på 35 minutter nordpå til Hotel Viking Aqua Spa & Wellness i Sæby.

Spaophold i topklasse

Der er ingen tvivl om, at Hotel Viking er blandt eliten, når vi snakker om gode oplevelser i Nordjylland.

Men i maj måned steg hotellet endnu mere i graderne, da det blev udpeget af rejseportalen Momondo som værende blandt de 10 bedste spa-ophold i hele Danmark. Se listen her 

Det er derfor helt naturligt, at man som gæst på forhånd har høje forventninger til stedet.

Da vi selv satte kurs mod Hotel Viking, var stemningen ligeså høj som vores forventninger.

Tid til arbejde i de bedste omgivelser

Hotel Viking har flere forskellige tilbud, når man som virksomhed ønsker en konferencedag. Alle inkluderer forplejning i topklasse og naturskønne omgivelser, der nærmest ikke findes magen til andre steder.

Vi havde valgt 1 konferencedøgn, som består af:

  • Formiddagskaffe/ te med hjemmebagte boller og pålæg
  • Kaffe og frugtbuffet hele dagen
  • Isvand i plenum hele dagenFrokost inkl. en øl/ sodavand
  • Eftermiddagskaffe/ te med hjemmelavede lækkerier
  • To-retters middag
  • Kaffe/ te efter middagen
  • Overnatning
  • Morgenbuffet
  • Fri adgang til Spa- og Wellnessområde samt fitnessfaciliteter

Med andre ord: Vi manglede bestemt ikke noget.

Mens vi arbejdede flittigt og effektivt i mødelokalet, sørgede personalet hos Hotel Viking hele tiden for, at vi var velforsynede – med alt fra fyldte kaffekander, isvand og snacks i alle afskygninger.

Som et perfekt break i vores kreative proces, fik vi serveret en overdådig frokost i hotellets hyggelige aula, som også for nylig har gennemgået en renovering.

Vores største problem igennem dagen var næsten, at vi dårligt nåede at blive sultne igen, før næste måltid blev serveret.

Men efter en produktiv dag i MigogAalborgs tegn trængte vi også virkelig til at overgive os fuldstændigt til afslapning og forkælelse.

Og er man nu alligevel på et af landets bedste spa-resorts, så er man vel også nødt til at tage et kig på spa-afdelingen …

Boblende begejstring

Med sine 2700 kvm. spa- og wellnessområde lykkes det Hotel Viking at kunne tilbyde lidt af det hele.

Indendørs finder man alt fra varme boblebade, der står i perfekt kontrast til et koldt glas champagne – til de mere kølige faciliteter, hvor der er plads til at plaske med benene.

På toppen af hotellet, under åben himmel, finder man ligeledes et udvalg af bassiner. Synenergien mellem de brusende varme bobler, og udsigten ud over Kattegat gjorde oplevelsen komplet.

Vil man virkelig have tæsket kroppen igennem, så er der mulighed for det i Hotel Vikings fitnessafdeling. Det prioriterede vores redaktion dog ikke i denne omgang, da der var andre spændende oplevelser i vente.

Oplever for alle

Hvis man ønsker at skrue yderligere op for oplevelsesfaktoren, så er der også nok at vælge i mellem.

Mulighederne er mange, og dækker over alt fra fiskespa, kajaksafari til noget så håndgribeligt som vinsmagning.

Hotel Viking råder over en autentisk og hyggelig vinkælder, hvor MigogAalborg fik mulighed for at prøve en såkaldt glassmagning, hvor vi næsten tabte kæberne i ren begejstring. En glassmagning er kort sagt en vinsmagning, hvor glassene er særligt udvalgte til de enkelte druer.

Og vi kan ligeså godt advare på forhånd: Når man først har smagt forskellen, bliver det fremover meget svært at skulle servere en lækker vin i andet end et udvalgt glas fra Riedel, som er producenten bag.

Herefter drev promillen, sulten og det gode selskab os videre ind i restauranten. Menuen var fastlagt på forhånd, og efter en oplevelsesrig dag var vores smagsløg mere end klar til igen at gå på opdagelse.

Kompromisløs gastronomi

På Hotel Viking finder man også den hyggelige Restaurant Asgaard. Den er kendt for at tilberede lækre retter af friske råvarer med omhu og stort engagement. Derfor havde vi især glædet os til dette måltid – selvom vi bestemt ikke var gået sultne igennem dagen.

Menuen var tillidsfuldt lagt i hænderne på kokken.

Alt i alt en strålende afslutning på dagen, som kun blev endnu bedre af restaurantens engagerede tjenere, som gavmildt fyldte vores glas med vin – ad flere omgange.

Godmorgen til Kattegat

Efter en dejlig – og tiltrængt – nats søvn på hotellets hyggelige værelser, vågnede vi op til frisk havluft i lungerne og den smukkeste solopgang over Kattegat.

Som en perfekt afslutning på et produktivt, afslappende og ikke mindst lækkert ophold stod programmet igen på spisning. Denne gang i form af en lækker morgenbuffet serveret i den hyggelige Café Norh.

Her var alt, hvad et sultent hjertet kunne begære, og vi forlod herefter Hotel Viking mætte, glade og med fornyet energi.

Vi står kun tilbage med de varmeste anbefalinger til Hotel Viking. Uanset om man er et par, som trænger til en get away – eller en virksomhed, der trænger til at blive hevet ud af sine vante rammer for en stund.

Hvis du er interesseret i at booke konference-ophold på Hotel Viking – så kan få mere info lige her

Har du set oktober måneds ClubAalborg tilbud på Hotel Viking?

Du kan få 25% rabat på deres populære SIF Spaophold med ClubAalborg. Er du ikke allerede medlem af ClubAalborg, så tilmeld dig her gratis i resten af oktober måned

Surdejsbrød og gigantiske kanelsnegle: Luksus-bageri åbner midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

I København har man oplevet folk stå i kø i timevis uden for to af Hovedstadens nye bagerier.

Ikke fordi der er kø-tilbud eller gratis bagværk, men simpelthen fordi det er så godt. Eksempelvis står en tidligere Noma-kok bag bageriet Juno, og siden er Hart også blevet utrolig hypet.

En af årsagerne til at de to københavner-steder har så stor succes er blandt andet at stort set alt deres brød og kager laves på surdej.

Så er det, at vi her i Aalborg kan klappe i hænderne over, at der på mandag d. 16. december åbner et luksus-bageri i hjertet af Aalborg på Budolfi Plads.

Bageriet kommer til at holde åbent fra 7-16 hver dag undtagen søndage, og selv om brødet og kagerne bliver i gourmet-klassen, så holdes priserne på et “nordjysk” niveau.   

Erfaren mand bag disken

Det bliver Aalborgs første ægte surdejs-bageri, og bag det nye moderne bageri står Surdejsbageren alias Henrik Bruse Skougaard.

Han har tidligere med stor succes kreeret lækkert brød og kager på kaffebaren Behag din Smag og stået i køkkenet på Helmuth og Wildebeest.

Nu går han solo med sit eget bageri, der som navnet antyder har fokus på surdej og godt, økologisk bagværk.

Det er dog ikke en plan, som Henrik Bruse Skougaard har gået og brygget på længe. Faktisk faldt lokationen først på plads i sidste uge efter en snak med Lars Helmuth, der for nyligt har åbnet spisestedet Aktuel.

Surdejsbageren rykker nemlig ind i Aktuels To Go-butik i gadeplan, og det kom lidt som en gave fra de højere magter, fortæller Lars Helmuth til MigogAalborg.

“Vi er simpelthen blevet overvældet over den fantastiske modtagelse, Aktuel har fået siden åbningen.

Vi har ganske enkelt rendt stærkere på selve caféen, end vi turde drømme om, så jeg søgte ret hurtigt en samarbejdspartner på delen nedenunder.

Og der er jeg så heldig, at Henrik kom med sit fantastiske koncept. Jeg synes, det er et perfekt match for begge parter,” forklarer Helmuth.

Fra garagen til Budolfi Plads

Den seneste tid har Surdejsbageren bagt hjemme i sin garage og solgt det på Frederikstorv og Nørresundby Torv med stor succes. Han har også leveret bagværk til Butik Gejst.

Men den spirende drøm om at åbne sit eget er nu på plads.

“Surdejsbagerier er kæmpestort i byer som København og Århus.

Vi ville være de første, der åbnede med konceptet her i Aalborg, og jeg er glad for, at det nu bliver en realitet.

Det er gået utrolig stærkt, siden jeg snakkede med Lars Helmuth i sidste uge, og det er ikke meget søvn, jeg har fået siden,” forklarer Henrik Bruse Skougaard til MigogAalborg.

Surdejen har i den grad været up coming inden for de seneste par år, og det er der ifølge Henrik en helt særlig grund til.

“En surdej laves ud fra en naturlig proces med mel og vand, som du får til at fermentere.

Gæringen bliver dermed naturlig og medvirker til mere smag og struktur i brødet. Jeg bruger meget fuldkorn og økologisk mel, så det er også sundere,” forklarer Henrik og uddyber:

“Det smager af mere, og så bliver det ikke tørt. Jeg plejer at sige til mine kunder, at de sagtens kan lade det være i papirposen i 4-5 dage, hvor almindeligt bagerbrød bliver tørt efter halvanden dag,” forklarer han.

Henrik bager brødet friskt hver eneste morgen og forventer desuden at opnå et økologisk sølvmærke, der betyder, at 6​0-90 procent af stedets samlede indkøb er økologiske. ​

Nybagt brød og kæmpe kanelsnegl

Menukortet kommer til at byde på masser af lækkert, nybagt brød, to forskellige slags panini samt både øllebrød og havregrød i luksus-klassen.

Og så er der kagerne. Dem kan vi savlende glæde os til.

Især en særlig kage bliver Surdejsbagerens signatur-kage.

“Vores kanelsnegl bliver et kæmpe svin. Den vejer 220 gram og bliver med pistacie og masser af glasur.

Ligesom folk snakker om Slotsbagerens Chokoladeboller, så håber jeg, at de vil tage herned for især vores kanelsnegle,” lyder det fra Henrik.

Hvis man igen sammenligner med Juno og Hart i København, så koster deres bagværk det hvide ud af øjnene. Men det kommer ikke til at ske her i Aalborg.

“Det bliver luksusbrød til en fornuftig mønt. Vi er jo i Nordjylland, og jeg synes nogle gange, at man godt kan sætte sin pris for højt, fordi du har et lækkert produkt.

Jeg synes, at vores produkter skal være tilgængelige for alle, og det bliver samme pris, om man spiser det her eller tager med ud af huset.”

Brandvarmt billetsalg: To nye datoer i Aalborg til populært Hella Joof foredrag

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er få i Danmark, som kan fylde sale til et foredrag som Hella Joof.

Hun er en ægte multikunster, der både kan synge, spille skuespil, skrive bøger og ikke mindst instruere film.

Hella Joof er samtidig en utrolig sympatisk kvinde, og hun formår at favne og fascinere publikum, når hun står på scenen.

De seneste par gange Hella Joof har besøgt Aalborg, og i øvrigt på de datoer der hidtil er placeret i 2020, er alt udsolgt.

Hella Joof billetter ryger som varmt brød søndag morgen.

Ene dato er næsten udsolgt

Men nu er to nye datoer kommet på plakaten, når Hella Joof besøger Aalborg i oktober 2020.

Bevares, der er næsten et år til. Ikke desto mindre er den ene dato snart udsolgt, og derfor er der indsat et ekstra foredrag dagen efter.

Hella Joof kommer i Musikkens Hus mandag d. 26. oktober og tirsdag d. 27. oktober.

Hellas sprudlende foredrag tager sit afsæt i begrebet: ”Lykke” og er intet mindre end fyldt med humor, glæde, satire, alvor og andre gode ingredienser fra det virkelige liv.

Hella Joof indtog 90’erne med Bullerfnis, Blypperne og Lex og Klatten, og lige siden har hun haft en fast plads på det hvide lærred såvel som i danskernes hjerter.

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle og danskere som har haft MODET til at forfølge og at realisere deres drøm.

Hvad: Hella Joof foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 26. oktober – billetter her
27. oktober – billetter her

Vinder stor pris: Unge gutter fra Aalborg med genial opfindelse

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Holst Henriksen
Foto: Morten Holst Henriksen

Et hold af opfindsomme unge fra Aalborg Tekniske Gymnasium løb forleden med sejren i Regionsrådets innovationskonkurrence, Nordjyske Nyskabere.

Vinderne blev belønnet for at have lavet en løsning, der kan opdage naturbrande, så snart de opstår.

Musikkens Hus i Aalborg dannede rammen om en spændende og festlig finale i årets udgave af Nordjyske Nyskabere, Regionsrådets store innovationskonkurrence for elever på de nordjyske ungdomsuddannelser.

Fem hold, ud af de oprindelige 42, stod overfor hinanden i finalen.

Alle hold leverede en overbevisende scenepræsentation af deres ideer og produkter, og ved dagens afslutning stod holdet FireObs fra Aalborg Tekniske Gymnasium som vinder af Nordjyske Nyskabere 2019.

Original idé med stort potentiale og værdi

FireObs består af Daniel Doroshenko, Lathes Linganathan og Jenisten Antony.

Holdet har arbejdet 4 måneder med deres idé med sparring fra holdet af mentorer bag Nordjyske Nyskabere.

De har udarbejdet et produkt, der kan opdage en naturbrand i dens tidlige fase – meget hurtigere end de eksisterende metoder, såsom satellit-fotografering eller øjenvidneberetninger.

Derudover er produktet baseret på en teknologi, der ikke anvender nogen form for batterier, og derfor ikke udgør nogen belastning af miljøet.

Dommerne var enige om, at holdet har skabt et produkt, der kan skabe stor værdi for samfundet.

Derudover kunne dommergruppen se andre brugssituationer end dem holdet selv har haft i tankerne, eksempelvis i større boligkomplekser. Der er således tale om en skalerbar idé med et stort potentiale.

Med sejren i Nordjyske Nyskabere følger målrettet rådgivning fra Weltklasse, Advokatfirmaet Vingaardshus og Revisionsfirmaet Beierholm.

Derudover modtager vinderholdet en præmiecheck på 25.000 kr., som de kan bruge på at videreudvikle deres forretningsidé og produkt.

Foto: Morten Holst Henriksen

Iværksætteri skaber udvikling og arbejdspladser

Med den årlige innovationskonkurrence Nordjyske Nyskabere, som blev skudt i gang i 2012, vil Regionsrådet inspirere flere unge til at arbejde med innovation, forfølge deres gode idéer og måske i sidste ende springe ud som iværksættere og etablere virksomheder, der kan skabe øget udvikling og nye arbejdspladser:

“Nordjylland skal leve af de gode ideer i fremtiden, og derfor har vi fokus på at skabe interesse for innovation og entreprenørskab hos de unge.

Vi vil gerne skabe en begejstring for muligheden for at blive iværksætter – også allerede mens man går på en ungdomsuddannelse.

Det er et højt niveau vi har været vidner til i årets konkurrence, så det tegner rigtigt godt for fremtiden,” siger Ulla Astman, regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Fotos: Fotograf Aalborg/Morten Holst Henriksen