Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe fisk i nettet: 228 kg tung tun er ankommet til Aalborg-restaurant

Af Aske Bisgaard Pedersen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Fire mand.

Så meget krævede det at møve en 228 kilo tung tun op på et rullebord, så den kunne køres ind i Restaurant Fusion, inden den skulle under kniven.

Og det er ikke bare en hvilken som helst tun.

Det er en blåfinnet tun, der er en af de absolut dyreste fisk med flere eftertragtede udskæringer.

Kæmpe fisk i nettet: 228 kg tung tun er ankommet til Aalborg-restaurant
Foto: Simone Kjølby Christensen

5 timers arbejde med udskæring

Da tunen ankom fredag ved middagstid, var der julelys i øjnene hos ejer og chefkok, Vinh Du.

Fisken nåede knap at blive fragtet ind i restaurantens køkken, inden han fandt kniven frem og begyndte med udskæringen.

Her understregede han især det absolut bedste og dyreste stykke er bugstykket, der går under navnet Otoro.

Kæmpe fisk i nettet: 228 kg tung tun er ankommet til Aalborg-restaurant
Foto: Simone Kjølby Christensen

Med en fedtkant og perfekt fedtmarmorering i midten smelter det i munden.

Af de i alt 228 kg tun fortæller Vinh, at 30% kan spises svarende til 68,4 kg.

Der er dog noget arbejde forude, før ejeren kan holde fyraften:

“Det kommer nok til at tage 4-5 timer at skære den ud”, fortæller han, mens han med kirurgisk præcision tryller den store fisk om til forskellige lækre udskæringer.

Kæmpe fisk i nettet: 228 kg tung tun er ankommet til Aalborg-restaurant
Foto: Simone Kjølby Christensen
Kæmpe fisk i nettet: 228 kg tung tun er ankommet til Aalborg-restaurant
Foto: Simone Kjølby Christensen

Tun til halvanden måned

Så snart, Vinh er færdig med de forskellige udskæringer, ryger de på køl med det samme, hvor de opbevares i minus 60 grader, så det i princippet kan opbevares i op til tre måneder.

Så lang tid forventer han dog bestemt ikke, at det tager for sultne maver at gøre bugt med den eftertragtede fisk:

“Jeg forventer at have tun til en halvanden måneds tid, inden jeg skal købe mere hjem,” fortæller Fusion-ejeren.

Der gik da heller ikke mere end en halv times, før gæster i restauranten kunne nyde de første serveringer af den nyankomne tun.

Kæmpe fisk i nettet: 228 kg tung tun er ankommet til Aalborg-restaurant
Foto: Simone Kjølby Christensen
Kæmpe fisk i nettet: 228 kg tung tun er ankommet til Aalborg-restaurant
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den monstrøse tun er fanget ved den spanske vestkyst og er fragtet til Aalborg efter alle kunstens regler.

Den blev fanget i mandags og er købt hjem på auktion, hvor den karismatiske restauratør har fået den til det, han selv kalder en fornuftig pris på 175 kroner pr. kilo.

Hvis man vil have muligheden for at smage tilberedninger med den nye, vilde fangst, kan man booke bord hos Fusion her.

Del artikel

Andre læser også