Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor mystik: AaB-tyren er forsvundet fra Aalborg Stadion

Af Emil Kjær Jørgensen

Et af Aalborgs vigtigste vartegn er Cimrertyren, der er placeret på Vesterbro på det sted, hvor den oprindelige spritfabrik lå.

Tyren har også en helt særlig betydning for AaB-fans, for den blev midlertidigt iklædt de ikoniske rød-hvide striber i 2008, da AaB vandt mesterskabet og skulle kæmpe i Champions League mod hold som Celtic og Manchester United.

Derfor var der også stor glæde at spore foran stadion i 2017 da Aalborg Portland, i anledningen af deres nye stadionsponsorat, valgte at donere en helt ny Cimbrertyr – denne gang iført en permanent dragt med de rød-hvide striber.

Men nu er AaB-tyren forsvundet …

Stor mystik: AaB-tyren er forsvundet fra Aalborg Stadion

Derfor er tyren forsvundet …

MigogAalborg har fået flere henvendelser fra læsere, som undrer sig over, at den rød-hvide tyr er forsvundet fra sin vante plads på den nordlige side af stadion ud mod Haraldslund.

Man kunne naturligvis frygte, at tyren var blevet stjålet en skummel nat – måske af en flok midtjyske ulve?

Men bare rolig. Årsagen til tyrens forsvunden er ganske udramatisk.

“Alle fans kan være ganske rolige. Tyren er ikke forsvundet permanent,” forsikrer Thomas Bælum, administerende direktør i AaB A/S, til MigogAalborg.

“Tyren er midlertidigt fjernet, fordi den skal rykkes cirka 20 meter længere ind mod den nye fanzone, som vi er i fuld gang med at etablere,” siger Thomas Bælum.

Cimbrertyren fra Aalborg produceret i glasfiber som en reklamestaue
Foto: Ibsens Fabrikker

Kæmpe fanzone foran stadion bliver snart indviet

Thomas Bælum og Co. har arbejdet på projekt fanzone de sidste tre år, som skal skabe helt ny oplevelse for de mange fans, der tager på stadion for at støtte de nordjyske helte.

“Vi har et bynært stadion, som folk nemt kan gå til. Vi har længe haft et ønske om at skabe en større oplevelse på kampdagen, og det kan vi skabe med den nye fanzone,” forklarer Thomas Bælum.

AaB spiller første hjemmekamp i sæsonen på lørdag, hvor FC Midtjylland kommer på besøg klokken 18.00. Den kamp er stadig underlagt en række corona-restriktioner, så der kun er plads til omkring 4000 tilskuere.

Stor mystik: AaB-tyren er forsvundet fra Aalborg Stadion
Foto: AaB Sport

Derfor bliver fanzonen først indviet officielt indviet i AaB’s anden hjemmekamp, som er en vaskeægte jysk klassiker mod AGF søndag 8. august. kl. 18.00.

I fanzonen vil fans få adgang til streetfood med lækre madboder og barer med specialøl. Nordjyderne kan samtidigt opleve livemusik, lytte til live-podcast med AaB-spillere, deltage i konkurrencer og meget mere.

Pladsen vil også lægge op til sjov og bevægelse i form af en Goal Station, hvor børn og voksne kan prøve forskellige træningsmetoder af, hvis de ønsker at forbedre deres spil.

For at gøre pladsen familievenlig er der også hoppeborg og aktiviteter til børn.

“Vi er meget stolte af fanzonen. Det er noget, vi har set frem til i lang tid. Vores fans skal føle sig hjemme på Aalborg Portland Park.

Det er dem, der skaber den helt særlige stadionstemning, som næsten ikke kan beskrives,” siger bankdirektør i Spar Nord, John Lundsgaard.

Stor mystik: AaB-tyren er forsvundet fra Aalborg Stadion
Arkivfoto

Store forventninger til sæsonen på stadion

Udover glæden over en ny fanzone, er der lutter optimisme at spore, når man spørger til Thomas Bælums forventninger til sæsonen.

“Der er virkelig fodboldfeber i Aalborg efter en magisk sommer med det danske herrelandshold.

Vi har lige slået rekord for fleste solgte sæsonkort nogensinde, vi kan byde velkommen i den nye fanzone, og så har Aalborg Portland Park fået helt nye rød-hvide sæder,” siger en glad Thomas Bælum.