18-årige Rikke fra Aalborg kan vinde Melodi Grand Prix: Vildt at nå så langt

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

I morgen aften lørdag 25. februar kigger over en million danskere med, når årets Melodi Grand Prix-deltagere skal male Herning rød og himlen hvid af stjerneskær.

Én af årets 10 deltagere er den blot 18-årige aalborgenser, Rikke Skytte.

Rikke har hele sit liv været musikalsk og mestrer også alverdens instrumenter, men selve titlen som MGP-deltager er ikke én, hun nogensinde havde forventet at få.

”Jeg har altid set Melodi Grand Prix som noget uopnåeligt og kun for de bedste af de bedste. Det var et kæmpe chok at blive valgt, fordi jeg ikke regnede med, at jeg var så god, at jeg kunne få lov at være med. Jeg er helt vildt stolt af mig selv!” fortæller Rikke til migogaalborg.dk.

Det perfekte match

Sangen, som Rikke skal optræde med, hedder ”Color My World” og er blandt andet skrevet af danske Mads Løkkegaard, som tidligere har arbejdet med kunstnere som Rasmus Seebach, Mads Langer, Julie, Anna David og Sanne Salomonsen.

Rikke blev første gang præsenteret for melodien til en sangskriver-camp sidste sommer, og allerede dengang blev hun fænget af teksten.

En uge før jul fik hun en opringning, som med ét forandrede hele hendes liv og hverdag.

Sangskriverne bag ”Color My World” havde endnu ikke fundet en sangerinde, men mente, at Rikke ville være det rette valg. Og dét kunne Rikke ikke takke nej til.

”Jeg kunne med det samme huske sangen fra i sommers, og jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle sige ja. ”Color My World” beskriver meget godt, hvordan jeg selv ser på tingene, og hvordan jeg gerne vil være. Sangen handler blandt andet om hvordan man kan give en grå dag helt nye farver – bare ved at have et positivt livssyn og ved at tænke ”det skal nok gå” fortæller Rikke.

Gymnasieelev og sangstjerne

Netop denne optimistiske tankegang har været fuldstændig afgørende for, at Rikke kunne gennemføre MGP-eventyret. Det har nemlig været svært for den nordjyske pige at få plads til både at skulle være en landskendt sangerinde og samtidig en kun 18-årig gymnasieelev i 3.g.

Læs også: Aalborg på første klasse: Vi tog den store luksus-tur i byen

“Det har virkelig været svært at gøre begge ting på én gang. Det er svært først at være til prøver i København og bagefter sidde og skulle koncentere sig i en historietime. Mit hoved er bare et andet sted end i skolen lige nu, og jeg tænker hele tiden på, hvordan jeg kan gøre mit bedste på lørdag.” fortæller Rikke.

Men det er ikke kun Rikke selv, som har store forventninger til hendes optræden på lørdag. Hele hendes familie og vennekreds vil være tilstede i Boxen i Herning for at støtte og bakke hende op på hendes store aften. Og her håber de selvfølgelig alle på, at hun i sidste ende vil løbe afsted med vindertitlen.

For Rikke selv er vindertitlen ikke det vigtigste for, som hun selv siger: “Jeg vandt jo allerede, da jeg fik lov til at være med”.

En kikset MGP-prinsesse

Generelt er Rikke meget ydmyg og taknemmelig over hele den oplevelse, der venter hende.

Og selvom hun også udadtil ligner en ægte MGP-prinsesse, så er hun ikke bleg for at udgive sine egne numre om “fuckboys” og overfor migogaalborg.dk med et smil, at omtale sig selv, som “verdens mest kiksede menneske”.

Vi er dog alligevel ikke i tvivl om, at Rikke kommer til at indtage MGP med stil, når hun på lørdag går på scenen i Boxen.

Det bliver med lyse lokker, hvid kjole, solbrun hud og i selskab af hele fire mandlige dansere. Derudover kommer der selvfølgelig knald på farverne, så sangens tekst og budskab virkelig kan ses og mærkes helt ud i de danske stuer.

Aalborg kan altså godt være stolt af sin unge repræsentant og kan man ikke vente med at høre sangen til på lørdag, så er den allerede nu tilgængelig på Spotify.

Læste du også:

Nu kommer Ryanair: Aalborg får flyafgange til London for under 500 kroner

Ryanair begynder at flyve til London fra Aalborg lufthavn

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her