18-årige Rikke fra Aalborg kan vinde Melodi Grand Prix: Vildt at nå så langt

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

I morgen aften lørdag 25. februar kigger over en million danskere med, når årets Melodi Grand Prix-deltagere skal male Herning rød og himlen hvid af stjerneskær.

Én af årets 10 deltagere er den blot 18-årige aalborgenser, Rikke Skytte.

Rikke har hele sit liv været musikalsk og mestrer også alverdens instrumenter, men selve titlen som MGP-deltager er ikke én, hun nogensinde havde forventet at få.

”Jeg har altid set Melodi Grand Prix som noget uopnåeligt og kun for de bedste af de bedste. Det var et kæmpe chok at blive valgt, fordi jeg ikke regnede med, at jeg var så god, at jeg kunne få lov at være med. Jeg er helt vildt stolt af mig selv!” fortæller Rikke til migogaalborg.dk.

Det perfekte match

Sangen, som Rikke skal optræde med, hedder ”Color My World” og er blandt andet skrevet af danske Mads Løkkegaard, som tidligere har arbejdet med kunstnere som Rasmus Seebach, Mads Langer, Julie, Anna David og Sanne Salomonsen.

Rikke blev første gang præsenteret for melodien til en sangskriver-camp sidste sommer, og allerede dengang blev hun fænget af teksten.

En uge før jul fik hun en opringning, som med ét forandrede hele hendes liv og hverdag.

Sangskriverne bag ”Color My World” havde endnu ikke fundet en sangerinde, men mente, at Rikke ville være det rette valg. Og dét kunne Rikke ikke takke nej til.

”Jeg kunne med det samme huske sangen fra i sommers, og jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle sige ja. ”Color My World” beskriver meget godt, hvordan jeg selv ser på tingene, og hvordan jeg gerne vil være. Sangen handler blandt andet om hvordan man kan give en grå dag helt nye farver – bare ved at have et positivt livssyn og ved at tænke ”det skal nok gå” fortæller Rikke.

Gymnasieelev og sangstjerne

Netop denne optimistiske tankegang har været fuldstændig afgørende for, at Rikke kunne gennemføre MGP-eventyret. Det har nemlig været svært for den nordjyske pige at få plads til både at skulle være en landskendt sangerinde og samtidig en kun 18-årig gymnasieelev i 3.g.

Læs også: Aalborg på første klasse: Vi tog den store luksus-tur i byen

“Det har virkelig været svært at gøre begge ting på én gang. Det er svært først at være til prøver i København og bagefter sidde og skulle koncentere sig i en historietime. Mit hoved er bare et andet sted end i skolen lige nu, og jeg tænker hele tiden på, hvordan jeg kan gøre mit bedste på lørdag.” fortæller Rikke.

Men det er ikke kun Rikke selv, som har store forventninger til hendes optræden på lørdag. Hele hendes familie og vennekreds vil være tilstede i Boxen i Herning for at støtte og bakke hende op på hendes store aften. Og her håber de selvfølgelig alle på, at hun i sidste ende vil løbe afsted med vindertitlen.

For Rikke selv er vindertitlen ikke det vigtigste for, som hun selv siger: “Jeg vandt jo allerede, da jeg fik lov til at være med”.

En kikset MGP-prinsesse

Generelt er Rikke meget ydmyg og taknemmelig over hele den oplevelse, der venter hende.

Og selvom hun også udadtil ligner en ægte MGP-prinsesse, så er hun ikke bleg for at udgive sine egne numre om “fuckboys” og overfor migogaalborg.dk med et smil, at omtale sig selv, som “verdens mest kiksede menneske”.

Vi er dog alligevel ikke i tvivl om, at Rikke kommer til at indtage MGP med stil, når hun på lørdag går på scenen i Boxen.

Det bliver med lyse lokker, hvid kjole, solbrun hud og i selskab af hele fire mandlige dansere. Derudover kommer der selvfølgelig knald på farverne, så sangens tekst og budskab virkelig kan ses og mærkes helt ud i de danske stuer.

Aalborg kan altså godt være stolt af sin unge repræsentant og kan man ikke vente med at høre sangen til på lørdag, så er den allerede nu tilgængelig på Spotify.

Læste du også:

Nu kommer Ryanair: Aalborg får flyafgange til London for under 500 kroner

Ryanair begynder at flyve til London fra Aalborg lufthavn

Let’s taco’ bout this: Menendez præsenterer ny sæsonmenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er sket meget, siden Restaurant Menendez for første gang sagde Hola! til aalborgenserne i slutningen af marts.

Kim Jeppesen og Anne Menendez, der også står bag Restaurant Nam og det nye SMAEK, har arbejdet intensivt på at skabe den helt rigtige mexi-stemning i Nordjyllands hovedstad – og det må sige at være lykkes.

Hver weekend bugner restauranten af sultne og nysgerrige gæster, der med fornøjelse går på opdagelse i alt, hvad den latinamerikanske gastronomi kan bære.

Anne, der selv har rødder i El Salvador og Bolivia, har haft et ønske om at skabe mad, der ikke er bundet til lande eller traditioner. Maden skabes ud fra hvad der inspirerer køkkenet fra de forskellige lande i Latin Amerika – og naturligvis hvilke råvarer, der er i sæson.

I anledning af, at sommersæsonen er ved at gå på hæld, sker der derfor også omrokeringer på Menendez’ menukort.

Helt ny sæsonmenu klar

I sidste uge bød de velkommen til en helt ny sæsonmenu, men den helt store nyhed er en splinterny veggie-version.

Den nye vegetariske touch er kommet både kommet på a la carte, den populære taco tasting, som takeaway og ikke mindst som en del af Menendez’ 9 serveringer.

I sidstnævnte tryller kokken efter køkkenets bedste kundskaber – og det har vi naturligvis været forbi og prøvesmage.

Hvis man tror, at dét at gøre en latinamerikansk menu vegetarisk, kommer til at efterlade huller og mangler, kan man godt tro om igen.

Hvis man ikke fik det at vide på forhånd, vil vi godt påstå, at du gennem aftenen vil glemme alt om, at dine tallerkener bliver serveret helt uden kød.

Aftenens 9 serveringer var som følger:

  • Patacones m. trøffelcreme, havgus og saltet lime
  • Veggie Anticucho grillspyd m. svampe & æggeblomme
  • Tostada m. røget kartoffel, ærter & salsa verde
  • Ceviche af tomat m. æble leche de tigre & chulpe majs
  • Taco m. butternut squash m. chipotle creme & cortido
  • Taco m. grillede løg, Ananas & salsa amarillo
  • Humitas m. svampe, gammelknas & creme fraiche
  • Stegt blomkål m. pimientos de padron & hasselnødder
  • “Bayas con crema” Bær m. karamelis, hvid chokoladefløde & makroner

Som tidligere nævnt, så var det ikke svært at “abstrahere” fra det faktum, at menuen var sammensat helt uden indblanding fra dyreriget – på trods af, at aftenens to udsendte begge er kødædere.

For at fremhæve nogle serveringer – selvom det måske ikke er nødvendigt, da du jo får dem alle – kan vi eksempelvis snakke lidt om “svampespydet”, der nærmest smeltede på tungen – tostada‘en, en form for sprødstegt tortilla, der knasede og fedtede på den helt perfekte måde – den sikre taco-vinder, der lå en perfekt bund for det spændende og velvalgte fyld … ja, vi kunne blive ved.

En særlig oplevelse var det også at møde humitas, der under sin majsindpakning gemte på en blød blanding af svampe, ost og creme fraiche.

Og det er det Menendez kan: Overraske og udvide ens madhorisont … hele vejen over Atlanten.

Bedste dessert nogensinde

Hvis vi absolut skal kåre en livret (det skal vi jo ikke … men det fortjener den altså), så bliver det uden tøven aftenens sidste.

Desserten, Bayas con crema med karamel-is, hvid chokoladefløde og makroner, var tæt på den bedste dessert, vi nogensinde har fået og alle ingredienser faldt ind i så smuk en synergi, at de mexicanske engle gav sig til at danse salsa på vores tunger.

En abolut must-try uanset om du er vegetar, kødæder, faldskærmsudspringer eller bare en ganske almindelig sofakartoffel.

Menendez har i hvert fald gjort sit ypperste for at bevise, at vegetarisk mad overhovedet ikke behøver at være et fravalg af noget – nærmere bare en helt ny smagsvej at gå, hvis du trænger til at blive forkælet og inspireret på ny.

Du kan booke dit næste besøg på Menendez lige her.

Buenas tardes!

Stor weekend i Fårup Sommerland: Koncert og sidste chance for en badetur

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto: Fårup Sommerland
PR-foto: Fårup Sommerland

Man kan roligt finde badetøjet frem igen.

I weekenden vender sommeren retur til Nordjylland med temperaturer over 25 grader, og endelig kan vi blive fri for regnbyger og vekslende skydække.

Fårup Sommerland forventer også, at deres store Aquapark bliver et trækplaster, når sensommeren viser sig fra sin allerbedste side.

Faktisk bliver det sidste chance for en badetur i Aquaparken. Vandkanonen, Vandslangen og alle de andre sjove vandrutschebaner i deres vandland lukker nemlig ned efter weekenden.

Store koncerter i vente

Det gør resten af Fårup Sommerland heldigvis ikke. Der er stadig noget tid tilbage af årets sæson, og på lørdag er der stor koncert med hitmageren Skinz.

I sidste weekend var det Joey Moe, der charmerede gæsterne i Danmarks sjoveste skov, og i den kommende weekend er det altså Skinz med flere af sine store hits.

Weekenden efter er der atter koncert, når Wafande og Shaka Loveless holder dobbelt-koncert.

Nomineret til en pris

Men det er ikke de eneste gode nyheder fra Fårup Sommerland.

De er nemlig blevet nomineret til en ret særlig pris. De er nemlig blevet nomineret til en Børn i byen Pris 2019 som Bedste Forlystelse.

Børn i Byen er et medie henvendt til børnefamilier, og de har mange kendte navne med i nomineringerne. Fårup Sommerland er i duel med Tivoli, Legoland, Djurs Sommerland og Bakken.

Den anerkendelse vækker glæde i Fårup Sommerland.

“Det er jo en af de største portaler for børnefamilier i Danmark, så vi er super glade for at blive nomineret til Danmarks bedste forlystelse af Børn i Byen.

Det her er jo en nominering som gæsterne giver os, så jeg håber meget at en masse nordjyder vil stemme på os, så vi kan trække prisen hjem til Nordjylland,” siger Rasmus Mortensen, Marketingchef i Fårup, til MigogAalborg.

Du kan se de nominerede og stemme her

14.000 gæster i sommerferien: Udstilling skaber stor fremgang for Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi.

Det er opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

“Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan – og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest.

Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

“Og de har alle forladt os glade og rumtossede, “tilføjer Lasse Andersson.

Pressefoto

Arkitektur er en leg

Rumtosset er en del af “Arkitektur er en leg”-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Et projekt, som både kommer gæster i Utzon Center og skolebørn over hele landet til glæde gennem inspirerende undervisning.

Hos Nordea-fonden er der stor tilfredshed med projektet.

“Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det tror vi giver en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

Rumtosset er en del af Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, mens udstillingen også er støttet af Statens Kunstfond og Keflico.

Udstillingen løber fra 27. juni 2019 til 23. februar 2020. Du kan finde mere info om Rumtosset her.