18 år i Aalborg: Café Vesterå fejrer succesen med nyt menukort

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Vesterå 4 har i snart 18 år dannet rammerne for hyggestunder over god mad og drikke samt festlige timer på dansegulvet.

Dengang overtog Thorsten Stevnhoved nemlig nøglerne til Café Vesterå, der i dag er en af de caféer i Aalborg, der har eksisteret i allerlængst tid.

Gennem de sidste 18 år har Thorsten i den grad formået et forvandle Vesterå til et af byens foretrukne steder – både til middag og cocktails.

”Vi bliver bare ved med at gøre det, og udvikle på det, vi er gode til, og det tror jeg, at man når rigtig langt med,” lyder det fra den beskedne ejer.

Trods en massiv tilkomst af nye caféer og restauranter i Aalborg har Café Vesterå altid været et af de steder, der allerførst popper op i tankerne, når snakken falder på byens bedste caféer.

Dét er ikke helt tilfældigt, for udover fokus på hyggelig atmosfære, god service, gode råvarer og topkvalitet, har Café Vesterå også altid været på dupperne i forhold til udviklingen i Aalborgs mad- og cocktailunivers og ikke mindst gæsternes ønsker.

Derfor kan Café Vesterå nu præsentere et nyt menukort, hvor der blandt andet er helt nye salater og sandwiches, nye formiddagsretter, det helt nye ”V4 sæt” og et spændende og nytænkt ”shotsbræt” til de lidt sjovere weekendaftener.

De rustikke anretninger og ”instagramvenlige” udtryk er i den grad bevaret, og smagen – ja den er stadig lige så god, som maden ser ud.

Opgraderet menukort 

Der er selvfølgelig stadig klassiske Vesterå-retter på kortet, der er bevaret, som f.eks. The American og The Umami Burger. De har dog fået et ”facelift” med nye råvarer, bl.a. oksekød fra Rævhede Naturprodukter.

Til burgerudvalget er der dog kommet en ny spiller: The Fried Chicken Burger. En sprød og saftig kyllingeburger, helt som den skal være.

”De retter, vi har bevaret, er dem vi solgte aller flest af, og som vi helt sikkert ikke ville blive populære over at pille for meget ved. Men forbedringer hist og her bidrager i den grad også til udvikling og fornyelse.

For ikke længe siden gjorde Thorsten den fejl at fjerne brunchen fra menukortet – men efter stor efterspørgsel, er den nu vendt tilbage.

Den har endda fået en opgradering med bl.a. tykke, luftige pandekager, pålæg fra Rævhede Naturprodukter samt en karamelliseret grape on the side.

Der bliver selvfølgelig serveret frisk bagværk fra La Bottega, hvor Café Vesterå får leveret sit brød fra.

Kaffen en 100 % økologisk og fairtrade. Og det er helt i Vesterås ånd med at handle lokalt, økologisk og fairtrade.

V4 sættet

Når de mange nye retter er for svære at vælge imellem, har kan man ty til det nye V4 sæt. Her har Café Vesterå har samlet lidt af det allerbedste i én samlet menu, hvor du får 2 cocktails + 2 retter for kun 365 kr.

”Godt med drinks og godt med mad – det er lige i vores ånd. Så er der kun tilbage at sænke skuldrene og læne sig tilbage i vores hyggelige omgivelser, mens vi klarer resten,” lyder det fra Thorsten.

Populære cocktails nu som shots

”A hva’?” tænker du nok..

Men de nye tiltag gælder ikke kun for spisekortet, for Thorsten har nemlig taget de otte bedst sælgende cocktails og lavet en shot-udgave for hver.

”Vi har overført de smage, du oplever i hver cocktail til et shot, hvor smagen og selvfølgelig alkoholprocenten er meget mere intens. Her kan man bl.a. opleve espresso martini, mojito, Tom Collins og sågar Long-Island.

Det er noget, man ikke før har set, og samtidig er det de samme velkendte smage, som vi kender fra vores populære cocktails,” Det er faktisk et projekt som har krævet en masse nørderi og rigtig mange fejlslagne forsøg, fortæller Thorsten.

Brættet bliver et klart hit på weekendaftener eller som et sjovt supplement under Happy Hour, der alle hverdage fra kl. 21-23 samt fredag og lørdag fra kl. 21-01.

Faktisk er Happy Hour blevet så populært, at caféen nu er blevet nødt til at åbne overetagen tidligere, for at have plads til alle.

”Vi er jo bare så gæstfrie og elsker altid at få besøg fra aalborgenserne. Så er det lige meget om det er lørdag formiddag eller natten til søndag,” slutter Thorsten med et smil.

Du kan se hele det nye menukort her

Mange flere ansøgninger i år: Flere vil studere på Aalborg Universitet

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Da ansøgningsfristen til de videregående uddannelsers kvote 1 udløb søndag 5. juli, havde Aalborg Universitet modtaget 15.798 ansøgninger.

Det er 1.066 flere ansøgninger end sidste år, svarende til en stigning på 7 procent. Antallet af 1. prioritetsansøgninger er vokset med 4,5 procent, og den generelle stigning i antallet af ansøgere fordeler sig over en bred række af uddannelser.

Voksende interesse for STEM-fag

Prorektor for uddannelse på AAU Inger Askehave glæder sig over, at så mange unge har valgt AAU, og at interessen for ingeniørfagene og de øvrige STEM-uddannelser (science, technology, engineering og mathematics) vokser.

Antallet af ansøgere til STEM-uddannelserne er på AAU steget med 10,1 procent. Det er en stigning, der er højere end landsgennemsnittet på 8 procent.

“På AAU er vi meget optagede af at uddanne vores studerende til fremtidens arbejdsmarked.

Stigningen i antallet af ansøgere til disse fag viser, at universitet har formået at udvikle sin portefølje af uddannelser i takt med samfundets behov og de studerendes interesser,” siger prorektor Inger Askehave.

Ny uddannelse hitter

Interessen for universitetets nye uddannelse i software i København er markant. 235 har søgt om optagelse, hvoraf 46 har haft uddannelsen som 1. prioritet. I alt bliver der udbudt 30 pladser.

Også de samfundsvidenskabelige fag oplever en voksende interesse. Erhvervsøkonomi (HA) oplever en eksplosiv stigning. Uddannelsen har i året fået 977 ansøgninger, hvilket svarer til en stigning på 47 procent i forhold til året før.

Antallet af 1. prioritetsansøgere ligger på 423 og dermed steget 43,9 procent.

“Det er en god start for AAU’s nye business school, som åbner den 1. september. Vi oplever fra erhvervslivet en stor efterspørgsel på vores studerendes kompetencer, derfor er ansøgernes store interesse meget glædelig,” siger prorektor Inger Askehave.

Fokus på løsningen af samfundets store udfordringer

Stigningen i antallet af ansøgere til de videregående uddannelser kan ses i lyset af et forår, hvor corona-pandemien har sat tydelige aftryk på verden.

Krisen understreger ifølge Inger Askehave vigtigheden af, at vi i Danmark har stærke vidensinstitutioner, som igennem forskning, uddannelse og samarbejder kan gøre os i stand løse nogle af de store udfordringer, vi som samfund står over for.

“Det er en del af AAU’s DNA at skabe viden for verden. Det kan være af teknisk karakter, men også den humanistiske og samfundsfaglige viden er nødvendig, hvis vi skal skabe en mere bæredygtig udvikling,” tilføjer hun.

Tirsdag den 28. juli får alle ansøgere besked, om de får tilbudt studieplads på Aalborg Universitet.

De 10 mest søgte uddannelser på AAU

 

Medicin

1. prioritetsansøgninger: 463

Ansøgninger i alt: 1.994

Psykologi

1. prioritetsansøgninger: 357

Ansøgninger i alt: 1.199

Erhvervsøkonomi HA

1. prioritetsansøgninger: 423

Ansøgninger i alt: 977

Jura

1. prioritetsansøgninger: 250

Ansøgninger i alt: 896

Socialrådgiver

1. prioritetsansøgninger: 270

Ansøgninger i alt: 602

Kommunikation og digitale medier (Kbh)

1. prioritetsansøgninger: 119

Ansøgninger i alt: 510

Sociologi

1. prioritetsansøgninger: 115

Ansøgninger i alt: 478

Erhvervsjura (HA Jur)

1. prioritetsansøgninger: 89

Ansøgninger i alt: 434

Kommunikation og digitale medier (Aalborg)

1. prioritetsansøgninger: 127

Ansøgninger i alt: 373

Arkitektur og design

1. prioritetsansøgninger: 184

Ansøgninger i alt: 349

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

Takeaway-rabatter med Just Eat: Weekend på en tirsdag

Skrevet af: Redaktionen

Tirsdage. Der er lange udsigter til weekenden og travlt på jobbet, det er muligvis ugens største ”øv-dag”.

Det har Just Eat sat sig for at gøre noget ved. Takeaway er noget, mange forbinder med weekenden, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

For mange af os her på redaktionen, kan takeaway også være en hverdagshelt, der kommer til undsætning midt i ulvetimen, når overskuddet ikke rækker til at kreere aftensmad efter en lang dag på jobbet, eller når du bare har fortjent at slappe af og forkæle dig selv.

Derfor er vi ret begejstret for, at Just Eat i øjeblikket forsøder vores tirsdage med ekstra gode tilbud på takeaway hos deres mange samarbejdspartnere i Aalborg.

Arkivfoto

Flere gode tilbud i Aalborg

Blandt dem der kører med tilbud her på denne tirsdag er Yoshi Sushi, Luxus Pizza & Grill, Yami Pizza & Grill samt Capri Pizza & Kebab.

Alt sammen med få klik på Just Eat – enten leveret direkte hjem til døren eller ved afhentning i restauranten. Hurtigt og nemt.

Du får altid overblikket over de mange steder på Just Eat i Aalborg her.

Du kan også se, hvilke steder der får bedst bedømmelser på Just Eat her.

Gør tirsdag til en dag, hvor du kan slappe af, holde fri fra køkkentjansen og forkæle dig selv og familien.

Nogle gange må tirsdagen godt smage lidt af weekend.

Populære klosterture er tilbage: Kom på unik rundvisning i Helligåndsklosteret

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Uanset om om du er ny i byen, gammel i gårde eller din orienteringsevne bare er helt ude i hampen – så burde du have stødt på Aalborg Kloster, der i dag ligger i den helt centrale del af byen.

Aalborg Kloster — eller Helligåndsklosteret – stammer helt tilbage fra 1400-tallet, hvor det var placeret på byens vestlige grænse. I dag finder du klosteret midt på C.W. Obels Plads, hvor der er indgang mellem Klostertorvet og Brdr. Price.

I dag fungerer Aalborg Kloster primært som et af landets ældste beboede bygningskomplekser, og derfor er der sjældent adgang for offentligheden.

MEN! Gennem hele sommeren åbner klostret helt eksklusivt hver tirsdag og torsdag, når Aalborg Guideforening inviterer på guidet rundtur i de historiske rammer.

Her får du fortalt om klosterets spændende historie, der begynder med den aalborgensiske powerkvinde, Maren Hemmings, som allerede i 1400-tallet grundlagde klosteret for at hjælpe mindrebemidlede medborgere.

På tur i historien

Klostrets berømte kalkmalerier byder også på fascinerende historier om synd, overtro og tro. Dette dobbeltkloster, hvor der både boede munke og nonner, rummer desuden sin egen ulykkelige og uhyggelige kærlighedshistorie, som guiden naturligvis også fortæller om.

Af nyere historier fra Aalborg Kloster, er den om Danmarks første modstandsgruppe, Churchill Klubben, både dramatisk og bevægende. Denne gruppe, der holdt til i klostret, var blot en samling teenagedrenge, som nu er gået over i historien for deres mod og handlekraft. Den danske film “Drengene fra Sankt Petri” handler netop om disse unge mænd.

Aalborg Klosters rundture plejer at være voldsomt populære – og man var da heller ikke sikker på, at de kunne blive til noget i år grundet covid-19-situationen.

“Vi er simpelthen så glade for, at vores guidede klosterture kan gennemføres igen i år. Vi følger selvfølgelig regeringens coronaregler og -påbud, så vi kan give gæsterne en sikker rundtur,” siger Inge Vestergaard, formand for Aalborg Guideforening.

Nyt museum i 2020

Her i foråret er klostrets museum flyttet i nye lokaler i vognporten og har fået en ordentlig opgradering. Det lille museum viser klostrets historie og omfang gennem århundrederne og er fra i år en del af guideforeningens klostertur.

Turene er for både børn og voksne og foregår på dansk samt engelsk, hvis der er udenlandske gæster med. Med regnvejr i sigte er Aalborg Kloster et af byens smukkeste steder at tage på tur i tørvejr og samtidig høre en masse gode historier.

Du kan komme på rundtur disse dage: 

Tirsdag den 7. juli kl. 11.00.
Torsdag den 9. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 14. juli kl. 11.00.
Torsdag den 16. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 21. juli kl. 11.00.
Torsdag den 23. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 28. juli kl. 11.00.
Torsdag den 30. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 4. august kl. 11.00.
Torsdag den 6. august kl. 14.00.
Tirsdag den 11. august kl. 11.00.
Torsdag den 13. august kl. 14.00.
Tirsdag den 18. august kl. 11.00.

Entré: 50 kr. – Børn under 12 år gratis.

Billetter kan bestilles på aalborg-guideforening@hotmail.com, www.aalborgguideforening.dk via kontaktsiden eller ved indgangen til klostret et kvarter før turen begynder.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her