DJ og shots undervejs: Nyt teaterstykke kan bruges som opvarmning til byturen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er man overhovedet rigtig aalborgenser, før man har væltet sanseløs rundt i Gaden, drukket 10 øl mere end nødvendigt og sunget duetter med fremmede?

Nej, vel?

På Teater Nordkraft synger man lige nu på sidste vers i forberedelserne til den nye forestilling 150 meter til i morgen, hvor fire festlige skuespillere på underholdende vis fortæller en fantasifulde og fabulerende fortælling om Gaden.

Der er tale om et stykke nyt, dansk dramatik og en hyldest til Jomfru Ane Gade, epicentrum for Aalborgs natteliv gennem mange årtier, og i morgen kan vi endelig se frem til premieren på forestillingen.

Genkendelighed fra første tone

Musikken spiller selvfølgelig en stor rolle i forestillingen, og som en del af holdet har man tilmed hyret en erfaren komponist.

Johannes Smed er uddannet guitarist fra Musikkonservatoriet og har gennem årene spillet på alle musikkens strenge.

Han har tidligere komponeret musik til teaterstykker og er generelt vant til at skabe musikken helt fra bunden.

Dette var egentlig også planen med 150 meter til i morgen, men nu sidder Johannes i stedet og scratcher mellem klassikere som Himmelhunden, Hey Baby og Achy Breaky Heart.

“Jo mere jeg arbejdede mig ind i musikken til forestillingen, jo mere fandt jeg ud af, at udtrykket blev klarere, når vi valgte at bruge originalversionerne. Alle kan referere direkte ind i det, når man hører den første tone,” forklarer Johannes.

En karruseltur gennem en lang nat i Gaden

Men bare fordi, at der er tale om sange og numre, som de fleste af os har hørt til døde gennem tiden, så er der ingen tvivl om, at den i de grad er med til at understøtte den helt unikke historie.

“Vi har mest kigget efter musik, der kan give en konkret Gaden-følelse, men tit skal musikken også vise stemningen indeni det menneske, der er i fokus i en bestemt scene.

Vi har snakket med DJs fra flere diskoteker og fået deres spillelister.

Det har klart givet os et nyt syn på musikken derinde, for det er ikke kun hits, men nogle steder også musik, som jeg aldrig har hørt før.

På den anden side, så kan vi også se, at Thomas Helmig og Himmelhunden går igen mange steder. Det virker bare.” 

Der bliver altså noget for alle sanser, hvis du tager ind og oplever 150 meter til i morgen.

Johannes beskriver bedst stykket som en fornemmelse af en karruseltur gennem en enormt lang nat i Gaden.

“Det er som om, at tiden opløses, når man drøner rundt mellem de forskellige barer, og natten bliver uendeligt lang,” forklarer han.

“På den ene side er der mange, dybe lag i historien – men på den anden side er det som at se én lang musikvideo. Det er både realistisk og abstrakt på én og samme tid.”

Lokal historie med plads til eftertanke

At Teater Nordkraft fremstiller en egenproduktion, der tager udgangspunkt i det lokale og dets omgivelser, er måske endda en af teaterets største forcer, og i netop denne forestilling giver det også rigtig god mening at fortælle historien om et sted, som de fleste aalborgensere har et forhold til.

“Selvom historien er lokal, så er vores drøm også, at den kan række længere ud end dét og give folk noget at tænke over bagefter,” forklarer Johannes og uddyber:

“Egentlig kan man også bruge oplevelsen som en genial forfest inden Gaden, da vi med flere elementer også forsøger at skabe stemningen fra Gaden i rummet. Blandt andet har vi øl og shots stående.”

Johannes er slet ikke i tvivl om, at publikum – uanset alder – kommer til at kunne genkende sig selv i forestillingen og måske endda få et nostalgisk trip … til sidste weekend?

150 meter til i morgen har premiere i morgen og spiller frem til 28. november.

Køb billetter her. 

Lysshow og gratis æbleskiver: Budolfi Plads åbner med fuldt program

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var det en parkeringsplads og et stort gråt betonelement lige midt i Aalborg.

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads åbner med et grønt område omgivet af butikslokaler, boliger og den nye hotte café Aktuel.

Nysgerrigheden og interessen omkring åbningen af Budolfi Plads i hjertet af Aalborg er gigantisk. 2,5 tusind har allerede markeret sig som interesseret eller deltager, og det er absolut værd at kigge forbi fra klokken 13.00.

Gratis nissehuer, æbleskiver og musik

Gratis nissehuer og balloner til de mindste og barnlige sjæle, musik fra den lokale kunstner Gregers Løvendahl Mogstad og Aalborg Garden, samt lidt lækkert til ganen.

Kom ned og få gratis æbleskiver og gløgg/varm kakao til dig og din familie.

I forbindelse med åbningen har Budolfi Plads indgået et samarbejde med den nye REMA 1000 Budolfi Plads, som sponsorerer 2000 gratis æbleskiver med tilbehør, samt Sparkassen Vendsyssel Aalborg står klar med gløgg og varm kakao.

Når det bliver mørkere i løbet af lørdagen vil der også være et helt særligt lysshow. Det er virksomheden Profox, der har speciale i at lave lysshow på bygninger, og det kommer de til at demonstrere på lørdag.

Efterfølgende når mørket i hverdagen sænker sig over den smukke nye plads, så vil den være oplyst af et helt særligt farverigt lys – dog ikke med et lysshow af samme kaliber.

Man har ønsket at det smukke lys skal kendetegne Budolfi Plads, og det falder godt i tråd med, at mange byrum i Aalborg skal defineres af noget særligt aftenlys.

Allerede på fredag d. 15. november åbner Lars Helmuth sin nye café og take away sted, så man kan få et sneak peek på Budolfi Plads allerede der.

Aktuel som stedet kommer til at hedde har nu afsløret menukortet, hvor man bl.a. kan få frokost- og aftensmad for 150 kr. og så starter de et nyt koncept som ikke er set før i restaurationsbranchen i Aalborg. Læs mere om det her.

 

Julefrokost-menu til 99 kr.: Meny i Kennedy gentager sidste års store succes

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Om et splitsekund er julen over os – med alt, den indebærer.

Julepynt, julesange, julegaver, julekalender, julestemning og ikke mindst julefrokost!

Det bliver mindst lige så travl en tid, som det altid har været, så hvorfor ikke lade andre tage sig af årets julefrokost, så du for en stund kan smække benene op?

MENY i Kennedy har den lette løsning til dig, der sætter pris på god mad, men ikke kan finde tiden i al juleræset til at kokkerere selv.

Og det er, hvad enten det gælder 4, 10 eller 30 personer, og ligegyldigt om I ønsker et mindre, større, stort eller kæmpestort julebord.

Du kan bestille julefrokosten fra nu og frem til fem dage før, gæsterne kommer.

Julefrokost for enhver smag

MENY Kennedy har lanceret fire forskellige julemenuer igen i år. Tre af dem er fra kædens side, men for at omfavne flest muligt, har MENY Kennedy valgt at tilføje en ekstra menu til kun 99 kr. pr. kuvert.

”Vi havde stor succes med menuen til 99 kr. sidste år, så selvfølgelig kan den bestilles igen i år.

Især de unge mennesker sætter pris på et billigere alternativ, hvor det hele er meget mere simpelt, men stadig uden fare for ikke at blive mæt,” fortæller købmand, Michael Andersen, til MigogAalborg.

Ligeledes er denne menu ideel for de mindre selskaber, da man kan nøjes med at bestille kun fire kuverter, hvor man ved de andre menuer skal bestille minimum 10.

Menu til kun 99 kr. pr. kuvert kan ses herunder.

Marineret sild med karrysalat

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbenssteg med rødkål

Leverpostej med bacon og champignon

Risalamande med kirsebærsauce og mandler

Tilkøb pr. person:

Hjemmelavet sylte med sennep og rødbeder + 20,-

Grønlangkål med kogt medister + 20,-

Brød og smør + 15,-

Til forskel ses herunder den luksuriøse menu, som MENY tilbyder til 199,95 kr. pr. kuvert:

2 slags marineret sild med karrysalat

Gravad laks med rævesauce

Æg pyntet med rejer og mayonnaise

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbensteg med rødkål

Bacon postej med champignon og bacon

Glaseret hamburgerryg med grønlangkål

Tarteletter med høns i asparges

Sylte med sennep og rødbeder

Brie med druer

Risalamande med kirsebær og mandler

Brød og smør

Udover disse to menuer, ligger derimellem en menu til 129,95 kr. pr. kuvert og en til 159,95 kr pr. kuvert.

MENY Kennedy har altså løsningen, uanset hvilken type julefrokost du skal holde.

”Vi tilpasser os altid kundens ønsker bedst muligt, så alle er glade og kan slappe af og nyde julen” lyder det fra Michael.

En delikatesse på højt niveau

I delikatessen møder vi Thomas Søndergaard, som ser frem til at lave julemad i lange baner.

Thomas har mange års erfaring inden for branchen og har baggrund inden for både delikatesse og slagter.

Der er derfor gode råd at hente, hvad end det gælder risalamande eller kød.

På MigogAalborgs facebookside kan du lige nu deltage i konkurrencen om en julefrokost til seks personer inklusiv snaps, øl, shots og snacks.

Du deltager ved at:

  • Like opslaget (udgivet mandag 11. november kl. 19.45)
  • Skriv i Facebook-opslaget hvad Meny Kennedys specielle julefrokost-menu koster
  • Skriv mindst en du gerne vil holde en hyggelig julefrokost sammen med

Er du ikke den heldige vinder, kan du bestille din julefrokost fra 99 kr. pr. kuvert ved henvendelse i delikatessen i MENY Kennedy, via besked på MENY Kennedys facebookside eller på telefon 99 34 04 32.

250.000 julelys tændes på fredag: Jul i Aalborg Zoo er en kæmpe satsning

Skrevet af: Michael Qureshi

De gør det med stor succes i København ZOO og Odense Zoo.

Nu er turen kommet til Aalborg Zoo. 250.000 julelys kommer til at lyse hele Zoo-området op fra på fredag d. 15. november og frem til januar.

For første gang nogensinde fejrer Aalborg Zoo julen med en gigantisk lysfest, hvor publikum føres på en eventyrlig julerejse gennem magiske lyslandskaber og møder juletraditioner fra Grønland i nord til Afrika i syd.

 

Julemanden ankommer med sit rensdyr

Kl. 16 åbner man dørene  til Jul i Zoo, og kl. 17 ankommer Julemanden med sit rensdyr og tænder det store juletræ. Børn og barnlige sjæle kan bagefter besøge ham i hans hytte og hviske deres ønsker i hans øre.

Et spektakulært, levende nordlys kan opleves i teltet ved Zoofari-scenen, hvor man kan blive klogere på, hvad nordlys egentlig er, mens man ligger og nyder det smukke syn.

I Den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

Her har kreativiteten fået frit løb og julepynten består blandt andet af juletræer, som elefanterne har været med til at lave.

Hvis man nu tror, at strømforbruget går helt amok på grund af julelys, så er Aalborg Zoo gået efter en grøn løsning. Så strømforbruget i alt bliver på ca. 8.000 kr.

Byder på en lang række juleaktiviteter

Fra 15. til 30. november holder Jul i Zoo åbent hver fredag, lørdag og søndag kl. 16-21, og fra 1. – 30. december kan julestemningen opleves hver dag kl. 16-21 (24. december undtaget)

I hele perioden vil Aalborg Zoo byde på en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog.

Derudover kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler i Aalborg Zoos helt nye orangeri eller specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika i de mange hyggelige boder.