DJ og shots undervejs: Nyt teaterstykke kan bruges som opvarmning til byturen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er man overhovedet rigtig aalborgenser, før man har væltet sanseløs rundt i Gaden, drukket 10 øl mere end nødvendigt og sunget duetter med fremmede?

Nej, vel?

På Teater Nordkraft synger man lige nu på sidste vers i forberedelserne til den nye forestilling 150 meter til i morgen, hvor fire festlige skuespillere på underholdende vis fortæller en fantasifulde og fabulerende fortælling om Gaden.

Der er tale om et stykke nyt, dansk dramatik og en hyldest til Jomfru Ane Gade, epicentrum for Aalborgs natteliv gennem mange årtier, og i morgen kan vi endelig se frem til premieren på forestillingen.

Genkendelighed fra første tone

Musikken spiller selvfølgelig en stor rolle i forestillingen, og som en del af holdet har man tilmed hyret en erfaren komponist.

Johannes Smed er uddannet guitarist fra Musikkonservatoriet og har gennem årene spillet på alle musikkens strenge.

Han har tidligere komponeret musik til teaterstykker og er generelt vant til at skabe musikken helt fra bunden.

Dette var egentlig også planen med 150 meter til i morgen, men nu sidder Johannes i stedet og scratcher mellem klassikere som Himmelhunden, Hey Baby og Achy Breaky Heart.

“Jo mere jeg arbejdede mig ind i musikken til forestillingen, jo mere fandt jeg ud af, at udtrykket blev klarere, når vi valgte at bruge originalversionerne. Alle kan referere direkte ind i det, når man hører den første tone,” forklarer Johannes.

En karruseltur gennem en lang nat i Gaden

Men bare fordi, at der er tale om sange og numre, som de fleste af os har hørt til døde gennem tiden, så er der ingen tvivl om, at den i de grad er med til at understøtte den helt unikke historie.

“Vi har mest kigget efter musik, der kan give en konkret Gaden-følelse, men tit skal musikken også vise stemningen indeni det menneske, der er i fokus i en bestemt scene.

Vi har snakket med DJs fra flere diskoteker og fået deres spillelister.

Det har klart givet os et nyt syn på musikken derinde, for det er ikke kun hits, men nogle steder også musik, som jeg aldrig har hørt før.

På den anden side, så kan vi også se, at Thomas Helmig og Himmelhunden går igen mange steder. Det virker bare.” 

Der bliver altså noget for alle sanser, hvis du tager ind og oplever 150 meter til i morgen.

Johannes beskriver bedst stykket som en fornemmelse af en karruseltur gennem en enormt lang nat i Gaden.

“Det er som om, at tiden opløses, når man drøner rundt mellem de forskellige barer, og natten bliver uendeligt lang,” forklarer han.

“På den ene side er der mange, dybe lag i historien – men på den anden side er det som at se én lang musikvideo. Det er både realistisk og abstrakt på én og samme tid.”

Lokal historie med plads til eftertanke

At Teater Nordkraft fremstiller en egenproduktion, der tager udgangspunkt i det lokale og dets omgivelser, er måske endda en af teaterets største forcer, og i netop denne forestilling giver det også rigtig god mening at fortælle historien om et sted, som de fleste aalborgensere har et forhold til.

“Selvom historien er lokal, så er vores drøm også, at den kan række længere ud end dét og give folk noget at tænke over bagefter,” forklarer Johannes og uddyber:

“Egentlig kan man også bruge oplevelsen som en genial forfest inden Gaden, da vi med flere elementer også forsøger at skabe stemningen fra Gaden i rummet. Blandt andet har vi øl og shots stående.”

Johannes er slet ikke i tvivl om, at publikum – uanset alder – kommer til at kunne genkende sig selv i forestillingen og måske endda få et nostalgisk trip … til sidste weekend?

150 meter til i morgen har premiere i morgen og spiller frem til 28. november.

Køb billetter her. 

AALBORG AWARDS hylder byen: Natklubkonger spiller til Afterparty

Skrevet af: Michael Qureshi
TooManyLeftHands
TooManyLeftHands

Så kan I godt krydse datoen!

Fredag d. 3. april 2020 gentager vi succesen med AALBORG AWARDS. Denne gang større, vildere og bedre end både i 2018 og 2019, som var de første to år med den store fest.

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser.

AALBORG AWARDS starter med at hylde det bedste i Aalborg.

Årets Restaurant, burger, café, cocktails m.fl. skal kåres, hvor alle byens største restauratører, butikker, virksomheder håber på, at det er dem, som løber med priserne.

AALBORG AWARDS

TooManyLeftHands spiller til afterparty

Derefter er der kæmpe Afterparty. I år bliver det for alvor sparket i gang af nogen, der virkelig ved, hvordan man fyrer den af til en fest. Det er nemlig ingen ringere end natklubkongerne fra TooManyLeftHands.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Når de går fra scenen afløses de af andre stærke navne på DJ-fronten.

Rød løber, drinks og fedt show

Vi tør godt at love, at det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

Her kan du feste med alle dem, der står bag byens bedste restauranter, butikker, caféer, virksomheder og naturligvis flere prominente navne i alt lige fra sport til politik.

I løbet af de næste dage åbner afstemningen til finalisterne til AALBORG AWARDS. Se sidste års vindere her

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Book lige her

Fed oplevelse for børnene: Kom til gratis ishockey-træning i vinterferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen

Vinterferien er netop startet for de fleste børn i Nordjylland, men vejrudsigten lover ikke ligefrem fantastisk vejr de næste dage.

Derfor er det jo oplagt at gå på jagt efter indendørsaktiviteter, som kan underholde de mindste i familien.

Og her i vinterferien kan børnene både få rørt kroppen, mærke følelsen af vintervejr og være sikker på tørvejr, når AaB Ishockey inviterer til rekruttering for alle piger og drenge i alderen 3-7 år.

Det foregår på onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00 i Gigantium, og det er ganske gratis at møde op og prøve kræfter med en af Danmarks mest populære sportsgrene.

Bliv den næste store ishockey-stjerne

Flere profiler fra Aalborg Pirates har været en del af AaB Ishockeys talentafdeling, så drømmer dit barn om at blive den næste store Ishockey-stjerne, er det oplagt at lægge vejen forbi rekrutterings-dagen.

Men træningen handler først og fremmest om at have det sjovt.

“Vi har mange trænere på isen begge dage, så alle børn kan få en hjælpende hånd, når det nødvendigt.

Vi har også nogle specielle vogne, som de kan støtte sig opad, hvis ikke de er helt trygge ved at stå på skøjter endnu,” fortæller formand for AaB Ishockey, Søren Vestergaard.

Derudover tilrettelægger man træningen efter det enkelte barns niveau, så alle får en god oplevelse.

Det anbefales, at man kommer 30-45 minutter før for at få hjælp til at finde det rette udstyr – som man i øvrigt også kan låne helt gratis på dagen.

Søren Vestergaard oplyser, at AaB Ishockey også afholder begyndertræning hver onsdag (kl. 17-18) og lørdag ( kl. 10-11.15) i perioden august-april, hvor man også kan prøve kræfter med ishockey.

Hvad: Gratis ishockey-træning for 3-7 årige
Hvor: Gigantium (indgang i kælderen på samme side som svømmehallen, omklædning 4, midt på gangen)
Hvornår: Onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00

Du kan finde mere info her.

Subway lancerer nyhed: Børn under 12 år spiser gratis fremover

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vinterferien er netop skudt i gang, og det er naturligvis ensbetydende med, at de nordjyske forældre er i fuld gang med at lægge program for den næste uge.

Nu er der ikke børnehave- eller skolekammerater, der kan aktivere energibomben i løbet af dagen … og så må (bedste)forældre jo træde til.

Heldigvis findes der mange lokale tilbud til familier, der ønsker en ferie fyldt med gode oplevelser.

Blandt andet Subway, der netop har lanceret deres nyeste tiltag: Børn spiser gratis.

“Sikke et godt vinterferietilbud!” tænker du nok – men faktisk varer glæden helt udover denne uge…

Tilbuddet gælder nemlig for evigt!

Subway understreger dog over for MigogAalborg, at det er et barn per betalende voksen, der spiser gratis.

Sammensæt din egen børnesandwich

Med i det generøse tilbud er en valgfri børnesandwich, håndlavet i bedste Subway-ånd, hvor dagens heldige hovedperson kan vælge mellem en variant med enten kylling, kalkun eller skinke.

Derudover er der selvfølgelig hundredevis af kombinationsmuligheder både med hensyn til brød, fyld og tilberedning.

Et andet nyt tiltag fra Subway er også, at du fremover kan tilvælge alt fra cheddar, revet mozzarella, majs, feta, ristede løg til ristede kerner – helt uden merpris.

Barnet får selv lov at udpege det hele ved disken og er dermed også selv med til at sammensætte lige præcis sin yndlingssandwich.

“Subway er andet end et oplagt bud på en omgang hurtig take away – vi er også en familierestaurant, hvor der er plads til både store og små, uanset smag og behag,” fortæller Rasmus H. Millfors, som er medejer af Subway i Aalborg.

Er appetitten til mere end blot en sandwich, er der mulighed for at tilkøbe en sodavand og cookie for kun 20 kr. – det er dog ikke et krav for at indløse tilbuddet om et gratis måltid, så dette skal udelukkende ses som en billig måde at opgradere til en menu.

Tilbuddet er gældende i både restauranten i Urbansgade samt Østerågade.