Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På tur i sommerlandet: Her kan du blive kviktestet i Nordjylland

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Region Nordjylland opretter i samarbejde med Falck 15 teststeder, der alle har det til fælles, at de placeres steder, hvor der færdes mange nordjyder og turister i sommerferieperioden.

Turisme er et vigtigt erhverv i det nordjyske, og Region Nordjylland ønsker med løsningen at skabe gode rammer for både turistbranchen og turisterne.

Det meddeler de i en pressemeddelelse.

Her kommer teststederne

Derfor kommer der fra tirsdag den 15. juni nye teststeder uden tidsbestilling i Hune, Slettestrand, Tversted, Lyngså, Øster Hurup, Hvalpsund, Hals, Vorupør samt ved Klitmøller. I Asaa og Lønstrup forventes åbningen at ske en smule senere.

Alle steder får åbent fra 9 til 19 alle dage inkl. weekender.

Derudover er der i sommerferieperioden nu fast etableret testmuligheder i Byrum, Jesperhus Blomsterpark, Skallerup Klit og ved Fårup Sommerland. Åbningstiderne de 4 steder varierer en smule, og kan ses på www.rn.dk/coronatest.

“Alle over 50 år er nu blevet tilbudt en vaccination, og samtidig står sommerferien for døren med forhåbentligt mange turister. Det betyder, at vi kan forudse et ændret testbehov i Region Nordjylland.

Det tager vi konsekvensen af, og flytter derfor en del af testkapaciteten derud, hvor nordjyderne og turisterne befinder sig,” siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Primært til yngre målgrupper

Ulla Astman forventer, at testtilbuddene især vil blive brugt af de yngre målgrupper, da flere af disse endnu ikke er blevet tilbudt vaccine. Mange vil derfor have brug for at vide, om de kan være smittede.

“Vi er stadig i en fase af epidemien, hvor massiv test af ikke-vaccinerede og ikke-immune stadig spiller en vigtig rolle, for at vi ikke ser en opblussen hen over sommeren. Vi vil gerne understøtte den teststrategi der ligger, og det gør vi blandt andet ved at tilbyde test i sommerlandet,” siger Ulla Astman.

Alle de nye teststeder i sommerlandet drives af Falck, og der er derfor tale om hurtigtest, som foretages med næsepodning og med korte podepinde. Der gives svar på mellem 15 og 30 minutter efter testen.

Teststeder og åbningstider kan findes på www.rn.dk/coronatest.

Der findes fra på tirsdag 66 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

De nye teststeder

På tur i sommerlandet: Her kan du blive kviktestet i Nordjylland

Del artikel

Andre læser også