Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

137 spritnye boliger: Nu er kæmpe byggeprojekt indflytningsklar

Af Aske Bisgaard Pedersen

Udviklingen går stærkt i Stigsborg, hvor en ny bydel i disse år skyder op.

Boliger, et Børne- og Ungeunivers med blandt andet en ny skole og en integreret institution, Aalborgs største bypark og meget mere er blot et udpluk af de ting, det nye område byder på.

Mange har allerede deres daglige gang i området, og netop nu byder bydelen flere nye beboere velkommen.

Indflytningen i de første boliger i Stigsborg Have er nemlig i fuld gang.

Varierende lejligheder og lækre udearealer

Snart får nye beboere deres daglige gang i Stigsborg, der er et af landets største kystnære byudviklingsprojekter.

Lærernes Pension er bygherre og har fået overdraget første etape af boligområdet Stigsborg Have af A. Enggaard, der er totalentrepenør.

Derimod er indflytningen i de 137 nye boliger netop gået i gang.

Der er boliger til lidt af hvert i varierende størrelser fra 2 til 4 værelser og fra godt 50 til 125 kvadratmeter.

137 spritnye boliger: Nu er kæmpe byggeprojekt indflytningsklar
137 spritnye boliger: Nu er kæmpe byggeprojekt indflytningsklar

Arkitektfirmaet Arkitema har tegnet projektet, og i udformningen af boligerne og fællesområderne er der lagt vægt på mulighederne for fællesskab og en nem og bekvem hverdag.

Derfor vil de to beboelsesejendomme og fællesarealerne blandt andet indeholde gæsteboliger, udendørs træningsområde, legeplads, opholdsrum i to hyggelige gårdmiljøer, et orangeri og fælles tagterrasser.

“Første indflytningsdato i Stigsborg Have er en milepæl, vi har set frem til med spænding, og vi glæder os til, at boligerne får nye beboere og der kommer liv på altanerne.

Vi har lagt vægt på at skabe boliger i forskellige størrelser og indrette fællesfaciliteter til glæde for både enlige, par, børnefamilier for at understøtte at generationer kan mødes på tværs og danne fællesskaber,” siger Maria Helene Uebel Mørch, der er senior projektleder i Lærernes Pension, og fortsætter:

“Vi besluttede desuden tidligt i processen at gå efter bæredygtigheds-certificeringen DGNB Guld, og det er siden hen blevet et fast krav for alle vores nye ejendomme i Danmark.

Vi står desuden med en bygning i lavenergiklasse A2020, som er godt for ejendommens værdi og samtidig til glæde for lejerne. Vi glæder os til at kunne sætte plaketten med den officielle anerkendelse op på bygningen, og dermed vil en tredjedel af vores danske ejendomme have en DGNB Guld certificering.”

Mange muligheder

For beboerne bliver det muligt at leje en parkeringsplads i det nærmeste p-hus, men ved fællesarealerne er der også tænkt på cyklerne.

Der vil således her være en opvarmet cykelkælder og cykelskure i gårdhave med plads til almindelige cykler såvel som ladcykler og elektrisk cykelpumpe.

I Stigsborg P/S, der står for byggemodning og videresalg af byggefelter til boliger, butikker osv., glæder direktør, Anton Hessellund, sig over den forestående milepæl for Stigsborg Have:

“Stigsborg udvikler sig i et godt tempo, både hvad angår boliger, infrastruktur og grønne åndehuller.

Vi glæder os til, at vi nu snart kan byde velkommen til Stigsborg Haves nye beboere, der kan se frem til at få glæde af bydelens mange tilbud, herunder blandt andet Stigsparken, et nyt og innovativt mobilitetshus, og det kommende Børne- og Ungeunivers, siger Anton Hessellund.

Stigsborg Have ligger i den nordlige ende af bydelen, og mange af boligerne vil have udsigt og direkte udgang til den kommende park, Stigsparken, hvis første fase åbner for offentligheden i løbet af foråret.

Fakta om Stigsborg

Stigsborg er et område mellem Stigsborg Brygge, fjordkysten og Engvej/Stigsborgvej.

Første etape af bydelen har et samlet areal på ca. 33 hektar inkl. Aalborgs største bypark, Stigsparken.

Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd. Området har tidligere huset en række industrivirksomheder og skal nu omdannes til en moderne og mangfoldig bydel.

Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 20 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere.

Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt town houses/rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.

Anden etape af Stigsborg Have, der kommer til at rumme i alt 126 boliger, vil stå klar til indflytning til sommer.

Læs mere på www.stigsborg.dk.

Del artikel

Andre læser også